Somalia ja Itä- sekä Keski Afrikan konfliktit

Hesarissa ansiokas juttu Putinin palkkasotureiden suorittamasta venäläisten toimittajien murhasta.

Kuka murhasi heidät?
Kolme venäläistä journalistia ammuttiin Keski-Afrikan tasavallassa kesällä 2018. Tutkimukset Afrikassa on lopetettu, eikä tapaus kiinnosta Venäjääkään.


 
Jaapas jaapas. Siellä pitäisi Etiopian alkaa näillä näppäimillä täyttelemään GERDiään eli Niilin suurpatoaan. Tämähän sitten on viime aikoina hiertänyt enenevässä määrin Etiopian välejä niin Sudanin kuin Egyptinkin kanssa. Spekulaationa on jo Etiopia-Egypti matsiakin varovasti taas väläytelty, varsinkin kun Etiopiassa on taas viime aikoina rähinöity kunnolla erään suositun oromotaustaisen laulajan murhan tiimoilta. Vähän väittivät ulkopuolelta tulleeksi tilaukseksi sitä mutta niinhän ne aina.

Eritrean Afwerki on sitten tässä lennellyt noissa maissa koska hän näkee itsensä Sarven Messiaana + onhan tuossa mahdollisuus vähän lisähämmentämiseen ja mahdollisten lisäbonuksien kyttäämiseen ao mailta, varsinkin kun kahden vuoden takaisen Eritrea-Etiopia rauhansopimuksen pykäliä ei ole täytetty Etiopian puolelta eli heikäläisiä sotilaita on edelleen Eritrealle kansainvälisten soppareiden mukaan määrätyillä manttaaleilla.

Ja tokihan kuvioon kuuluu myös Libyan sekava tilanne jossa Eritrea asemoituu UAE:n, saudien, Pyramidi-jannujen ja Volodjan jengiin.

Noin muuten Eritreassa pistivät lopettaen Asmarassa italialaisenkin koulun eli siellä koulusektori on nyt kokolailla täysin kiinni/lopetettu. Agraariyhteiskuntaa puskee, aito-maolaiseen henkeen. Maan oma koululaitos on sulki virallisesti koronan takia, paitsi että koululaitoksen vuosiluokka 11 pitää saada nyt syksyn aikana valmiiksi. Jotta tuo vuosiluokka voidaan pistää saman tien Sawan "koulutuskeskukseen" viimeiselle 12. luokalleen, jolla sitten aletaan opettelemaan lähinnä sitä Kalashnikovia. Tässä on kiire siksi, että kohta siellä ei ole ketään vuosiluokasta 11. jäljellä kun ne kaikki ovat matkalla Etiopiaan.
 

"Somali military officials maintain that Iran has been running secret operations to undermine the United States in Somalia, providing sophisticated weapons, improvised explosive devices, mortars, and chemicals used to make bombs. "

"A senior military official involved in operations against al-Shabab in south-central Somalia alleges that al-Shabab has received financial and material support from Iran and may have paid bounties to militants to attack U.S. forces in Somalia and the region. "
 
Eritrea-Etiopia-Tigray herättelyt kun lueskelin taas vähän seudun toilailuista poilailuista ja sidoksissa olon tj siihen suuntaan nakuttaa neljää. Auton myynti vähän tökkäilee (yhden kafkamaisen romaanin paikka) joten saa nähdä josko Honda sittenkin löytää itsensä Kalevalaan:

Etiopian sisäiset jännitteet ovat ajaneet sen hallinnon Eritrean kanssa samoille raiteille. Tämähän tiedettiin. Eli Tigrayn maakunnan TPLF tulee saamaan niskaansa Afwerkin Eritrean, Etiopian todennäköisesti jeesatessa Eritreaa ilmavoimilla jne. Afwerkillä on TPLF:n kanssa kanaa kynimättä jo sieltä Mengistun vastaisista ajoista asti. Etiopiassa Abiyen arvostelu kiihtyy, luvattuja vaaleja ei edelleenkään kuulu jne. Semmoinenkin pelin paikka toki on, että Abiye antaa vihreätä valoa Afwerkille TPLF.n suhteen ja toteaa sitten Eritrean hyökänneen Etiopiaa vastaan----> Pääsy Punaiselle Merelle otetaan takaisin Etiopialle. Eli ei sieltä mitään uutta juuri kuulu. Kaikki koulut ovat kiinni Eritreassa paitsi teinien sotilasleiri Sawa. Koronan varjolla liikkumista on entisestään rajoitettu. Itäisessä Eritreassa Afar-heimon perheitä laitetaan nippuun. Nämähän ovat iät ajat elättäneet itsensä Djiboutin kautta salakuljetuksella. Aseita Jemenistä jne. Tämä sama "operaatio" on ollut päällä Etiopiassa jo jonkin aikaa, siellä aseet ovat etsiytyneet yleensä keskiseen Etiopiaan. Kyllä siellä aatsipoppaa pojat soppaa kokkaavat.

edit: Ei siellä siis ammuta, vielä. Mutta kyllä Eritrean sisällä ihmiset uutta sotaa tuossa kuukausi sitten (ja tälläkin hetkellä kokouspuheluissa) uumoilevat.

https://martinplaut.com/2020/10/13/eritrea-the-last-key-on-the-ring/
 
Viimeksi muokattu:
Nigerian ilmavoimien kalustoa mitä käytetään Boko Haramin vastaisissa operaatioissa.

Kiinalainen drone, 150kg+ payload. 1000km range. Näitä ei ole näkynyt kun Wingloong taitaa olla niin paljon suositumpi export laite.
 
Kiinalainen drone, 150kg+ payload. 1000km range. Näitä ei ole näkynyt kun Wingloong taitaa olla niin paljon suositumpi export laite.

CH-3 on paljon halvempi joten suositumpi Myanmarin ja Nigerian kaltaisissa köyhemmissä valtioissa.

He also explained that cost-efficiency was the reason why the CH-3 currently uses old technology of a piston engine instead of a turboprop engine, or even turbofan engine, that would allow higher speed.

"Using a turboprop on CH-3 and other Caihong UAVs may cost twice as much, but its overall efficiency does not increase in proportion. In other words, I spent half the price but achieved 70 percent of what a turboprop engine can do," said Shi.
 
Etiopian Tigrayn alueen presidentti meni ja kehoitti kansalaisiaan valmistautumaan sotaan. Etiopian Abiye oli käynyt viime kuun lopussa salaa Eritreassa, jossa hänet oli ensimmäisenä Etiopian pomona viety katsomaan Sawan "koulutuskeskusta". Norjalainen Kjetil Tronvoll, 30 vuotta aluetta tutkinut proffa toteaa, että kertaakaan ei ole ollut ilmassa näin selvät sodan merkit... Etiopian federaatio siis katkoi poliittiset suhteen Tigrayn parlamenttiin ja jäädytti Tigrayn Maailmanpankilta saamat varat. Tigrayn eli Etiopian pohjoisen sotilaspiirin pomo erosi ja Tigray ei hyväksynyt keskushallinnon uutta kenua. Eritreassa pakko-otot ovat lisääntyneet ja tuonne Sawaan kuljetettu 12. koululuokan ikäluokka oli mitä ilmeisimmin saanut siellä torrakon käteen ja käskyn "rintamalle". Ennen vanhaan sitä torrakkoa on sentään opetettu käyttämään.

Eritrean informaatioministeriö julkaisi näkökantojaan joissa todettiin seudun turvallisuuden olevan uhattuna jos Tigray saa pullikoida Addis Abebaa vastaan. Moinen kun antaa väärää signaalia Etiopian eteläosille, jotka aikanaan liitettiin valloitussodilla 1800-luvun lopulla Abessinian keisareidan alle. Näin ollen kun he ehkä ovat Abiyen apuna laittamassa TPLF:ää nippuun, he itse asiassa vain edesauttavat regionin stabiiliutta. Jos siinä samassa vanhaa verivihollista sitten kanssa kurmootettaisiin luvan kanssa niin syyttömiähän he siihen olisivat...

Että joo-o.
 
^ Klassikko-peliliike & -ajoitus. Retoriikka on tosiaan ollut samaa kuin -98, joskin vähän napakampana.

Tälläkin palstalla saattaa olla jannuja, jotka ovat aikanaan noiden rientojen peruilta seudulla vaaleansinisissä vierailleet. Ihan sitä samaa edelleen...
 
Ajoituksellisestiiii kyllä tehokas liike. Länsimailla on sen verran omaa soppaa sihdattavana että saavat juosta pöydillä jonkin aikaa. Rumaa jälkeä tulee varmasti.
 
Epämääräisiä raportteja Mekellen pommittamisesta jne. Etiopian puolella olevat tigrayt saavat pogromia niskaansa. Ilmeisesti myös joskus mainitsemani Badmen "yhden hevosen kaupungin" ympäristössä on ollut tykkitulta, indikoisi Eritrean olevan mukana hyökkäyksessä (tokihan se vain ajan kysymys olikin). Vaikea sanoa mitään varmaa, netti&sähköt&puhelimet on katkaistu Tigraystä ja Asmarasta ei kuulu myöskään paljoa. Luulenpa että tämä pyssyttely tulee vielä laajenemaan. Tigray on populaatioltaan noin Suomen kokoinen, maasto vuoristoista (samaa kuin Eritreassa) ja kansa sotilaskoulutettua. Ainakin sissisotaan on edellytykset, joskin edellisen kahakoinnin ajoilta rauta on tuollakin vähän kehittynyt ja koska vedestä on noilla vuorilla pulaa jne.

Paska juttu. Vähän samat fiilikset kuin katsoessa tässä sivusilmällä ManCityn ja Poolin matsia. Eli voisivatko kummatkin osapuolet vaan hävitä, mielellään muutaman poplvivamman siivittämänä?
 
Vahvahkot lähteet sanovat Eritrean tosiaan olevan mukana Badmen kaupungin/kylän moukaroinnissa. Varmistettu lähde Asmarasta viesti tosin, että Eritrean hallinnon sisältä tulleen infon mukaan Eritrea ei hyökkää ellei Addiksesta pyydetä. Samaan aikaan nuorisoa on kerätty ympäri maata varuskuntiin----> ainakin Asmarassa nuorempi väki on painunut maan alle. Etiopia ei lähtisi tuollaiseen operaatioon Eritrean vastaisella rajallaan ilman Asmaran informoimista/tukea... Oromoiden Vapautusrintaman joukkoja on ilmeisesti osallistunut taisteluihin TPLF:n Special Forcesin rinnalla Etiopian keskushallinnon joukkoja vastaan.

Pahemmin tuolta ei infoa edelleenkään valu.
 
Vahvistettu: Asmarassa lentokentältä pamahduksia, ei jälkipaloja. Kiitoradan asfalttiin tehty reikiä epäreilusti?

Edit: Otan takaisin. Jotain siellä paukahti mutta näistä tietävä kaveri katsoi vielä. Ei merkkejä. Epäilee "Mainilan laukauksia".
 
Viimeksi muokattu:
Eli jep: Asmara Internationalia ammuttiin ohjuksilla Tigraysta. Rock on babies, siellä on täysi hässäkkä ihan just päällä. TPLF on vissiin käyttänyt "Kuolema pettureille"-taktiikkaa ja Etiopian armeijastakin on henkilökohtaisesti vahvistamattomien, mutta lähteiltään yleensä luotettavien tahojen puolesta sanottu 'bout 11 000 karanneen Sudaniin. Odottelevat 200K:ta eli eiköhän siellä kohta ole joku miljoona tien päällä.

Vittu että voi vituttaa Abiyen tyhmyys & rauhanpalkinto + koko tuon seudun idiotismi. Ja Eritrean Isaias nauraa viiksiinsä. Sai Etiopian sisällissotaan.
 
Mietin tässä myös kaikkien niiden tuttujen, jotka Etiopiaan lähtivät Eritreasta litomaan, fiiliksiä. Etiopia tulee tuon Tigray-matsin voittamaan ja PFDJ eli Ertsilän valtapuolue jää porskuttamaan. Kenelläkään tigrinyaa puhuvalla ei ole Etiopiassa mitään toivoa. Mitä sä tekisit? Kuten tässä ketjussa jo kerran totesin, TPLF:n maolaiskommunisteja on jo nyt tullut Suomeen "eritrealaisina". Kohta niitä tulee lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top