Spadehommat

1709399452244.jpeg
Tykkään tuoreesta makrilliista. Aamulla kalatiskille tuotu on paras. Helppo valmistaa, perunat keitän erikseen isona lohkoina, sitten isolle pannulle laitan makrillipalat, sipuli, tomaatit ja paprika, suola ja mustapippuri. Kansi päälle. Mitään vesiä en lisää, mehut tulevat vihanneksista. Joskus lisään sinne fenkoli mukulasta paloja.
Lautaselle lisään kylmäpuristettua oliiviöljy reilusti.
Minulle maistuu tämän lisäksi Porokylän Pikkusihti leipä, mielestäni tämä juureen leivottu ruista sisältävä leipä sopii erinomaisesti välimereen menenvän ruokien kanssa.
Kastelen leipä herkulliseen liemeen yleensä. Joskus tarkoituksella murustan sinne.
 
Ruotsissa PFAS-yhdisteitä kertyy suositusten mukaisesti ruokailevien nuorten kehoon enemmän kuin epäterveelisesti ruokaileville. Merkittävin yhdisteiden lähde on vesi, kalat ja meren elävät. PFAS- yhdisteet ovat poly-, perfluoriyhdisteitä, jotka hajoavat hyvin hitaasti.
Mikä ihana tekosyy poiketa nakkikioskilla.
 
Paljonko on kasslerin (palana) savustusaika? Savustus tehtäisiin erillisellä savustuslaatikolla avotulen (puugrilli) päällä. Ei siis sähkösavustimella tai jollain kömydä-pallolla tms. Netissä ohjeet järkiään noille jälkimmäisille.
 
Paljonko on kasslerin (palana) savustusaika? Savustus tehtäisiin erillisellä savustuslaatikolla avotulen (puugrilli) päällä. Ei siis sähkösavustimella tai jollain kömydä-pallolla tms. Netissä ohjeet järkiään noille jälkimmäisille.
Jos raaka köntti, luokkaa pari kiloa, niin itse savustaisin noin pari tuntia sillain että helvetin pienillä tikuilla ruokkisin tulta ettei mene liian kuumaks ja sit lopuks uunittaisin vielä foliossa 150 asteessa pari tuntia.
Tietenkin ensin pari tuntia huoneenlämmössä ennen savustusta... Näin siis olen itse tehnyt ja ihan suun mukaista on tullut.
 
Back
Top