tulikomento
Supreme Leader
Briiffi rysyjen Lada -luokasta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Hapen osapaineen turvaraja on kai luokkaa 1,6 bar. Tuo tulee vastaan noin 70 metrissä. Noilla syvyyksillä sukeltavat käyttävät jotain heliumilla terästettyjä seoksia, joilla saa sekä typen, että hapen osuutta pienemmäksi ja pysytään turvarajojen puitteissa. Typelläkin oli oma turvarajansa, mutta siitä ei ole muistikuvaa.Typpihumala alkaa olemaan jo varsin vahva. Muistuttaa perinteistä känniä, paineilmalaitteella tuossa syvyydessä sukeltava saattaa ottaa vaikka regulaattorin pois suustaan, kun ajattelee että pystyy hengittämään ilmankin.
Tiktokissa katselin, joku insinörtti laskeskeli, että tuolla sukelluksella. Se laskeutu miltein tuplat tai ylitekkin nopeammin alas, kuin normaalisti. Ja vajoaminen ei meinannut pysähtyä, vasta kun kaikki painolasti ja "frame"? oli irroitettu ja niidenkin irroituksessa oli ongelmia.
Lujaa laatua Lada. Ei ole vika vaan tapa...Briiffi rysyjen Lada -luokasta.
Ehkä 6 miljardin euron budjetti voisi mahdollistaa käytetyt veneet jossain vaiheessa. Mutta Merivoimien henkilöstöön pitäisi löytyä 200 - 300 ihmistä lisää.Päivän epistola, jonka äärelle sopii hiljentyä. (jos on tunnukset)
Balttien resurssit eivät vielä riitä edes ohjusvene-luokan kaluston hankkimiseen, käyttämiseen ja ylläpitoon. Matka siitä sukellusveneisiin on pitkä, kulut on ainakin 10-kertaiset, ellei enemmänkin.Tässä olisi yhteishankinta kova sana, en tiedä missä vaiheessa tulee ajankohtaiseksi, varmaan vasta kun Ruotsikin on Natossa. Suomi voisi Baltian maiden kanssa yhteishankkia sukellusveneitä, Ruotsi mukaan kanssa niin saadaan kokemusta asiasta.
(Samoin kuin voitaisiin yhteishankkia pohjoismaiden kanssa strategisia pommikoneita, yksikään pohjoismaa ei pysty hankkia noita yksin mutta yhdessä pystyttäisiin.)
Suljetun kierron laitteissa säiliössä voi olla puhdasta happea, mutta hengityskierrossa ei tavallisesti ole. Siksi taistelusukeltajatkin voivat sukeltaa (paljon) syvemmälle, kuin 6m.Hapen osapaineen turvaraja on kai luokkaa 1,6 bar. Tuo tulee vastaan noin 70 metrissä. Noilla syvyyksillä sukeltavat käyttävät jotain heliumilla terästettyjä seoksia, joilla saa sekä typen, että hapen osuutta pienemmäksi ja pysytään turvarajojen puitteissa. Typelläkin oli oma turvarajansa, mutta siitä ei ole muistikuvaa.
Taistelusukeltajathan käyttävät happilaitteita, joissa kiertää puhdas happi. 1,6 bar tulee noilla vehkeillä vastaan jo 6 metrissä.
Upinniemessä näitä joskus esiteltiin. Kuulosti äkkiseltään monimutkaiselle, kun oma kokemus rajoittuu snorklaamiseen.
Päivän epistolassa oliPäivän epistola, jonka äärelle sopii hiljentyä. (jos on tunnukset)
Suomi kantaa aika perkeleenmoisen vastuun maarajasta, enemmän kuin koko muu Nato yhteensä. On enemmän kuin kohtuullista, että joku muu hoitelee vetenalaiset vehkeet.Tässä olisi yhteishankinta kova sana, en tiedä missä vaiheessa tulee ajankohtaiseksi, varmaan vasta kun Ruotsikin on Natossa. Suomi voisi Baltian maiden kanssa yhteishankkia sukellusveneitä, Ruotsi mukaan kanssa niin saadaan kokemusta asiasta.
Samaa mieltä. Maavoimien pitää olla iskussa ennen kuin edes ajatellaan omia sukellusveneitä. Olemme osa liittokuntaa ja kaikilla ei tarvitse olla kaikkea.Suomi kantaa aika perkeleenmoisen vastuun maarajasta, enemmän kuin koko muu Nato yhteensä. On enemmän kuin kohtuullista, että joku muu hoitelee vetenalaiset vehkeet.
Vähän tällä linjalla itekin menisin, erityisesti, kun Itämeri on jo nyt käytännössä NATO:n sisämeri, eikä Venäjä kykene operoimaan siellä. Ehkä juuri sukellusveneillä, mutta niitä Itämeren laivastolla on tiettävästi vain yksi. Voihan tilanne tietysti tulevaisuudessa muuttua ja sukellusveneiden torjuntakykyä toki tarvitaan, mutta eikös monitoimikorveteille juurikin tule sonarit ja Torped 47:t? Ehkä se riittää Suomen omaksi kontribuutioksi.Suomi kantaa aika perkeleenmoisen vastuun maarajasta, enemmän kuin koko muu Nato yhteensä. On enemmän kuin kohtuullista, että joku muu hoitelee vetenalaiset vehkeet.
Tässä olisi yhteishankinta kova sana, en tiedä missä vaiheessa tulee ajankohtaiseksi, varmaan vasta kun Ruotsikin on Natossa. Suomi voisi Baltian maiden kanssa yhteishankkia sukellusveneitä, Ruotsi mukaan kanssa niin saadaan kokemusta asiasta.
(Samoin kuin voitaisiin yhteishankkia pohjoismaiden kanssa strategisia pommikoneita, yksikään pohjoismaa ei pysty hankkia noita yksin mutta yhdessä pystyttäisiin.)
Tämäkin asia on minulle vieras joten tukeudun tapani mukaan kirjallisuuteen.Suljetun kierron laitteissa säiliössä voi olla puhdasta happea, mutta hengityskierrossa ei tavallisesti ole. Siksi taistelusukeltajatkin voivat sukeltaa (paljon) syvemmälle, kuin 6m.
Tässä yksityiskohtaisemmin aiheesta: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rebreather_diving