Suojaliivi

Sardaukar

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mitähän tapahtui Dragon Scale- liiveille...ilmeisesti ei toiminut?
 

Benelli

Ylipäällikkö
Mitähän tapahtui Dragon Scale- liiveille...ilmeisesti ei toiminut?
Kuulin joskus että toimivat kyllä kun materiaalit on suojattu ympäristön vaikutuksilta mutta eivät ole niin luotettavia kuin vaikka kevlar jos kuori on kärsinyt jostain syystä mutta tämä nyt on tornari.
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Ja olikohan jotain ongelmia, että tietystä kulmista luoti meni suomujen välistä läpi ainakin osittain ja suomun kestävyys jos tuli 2 laukausta samaan kohtaan, ni ei kestäny.
Muistaakseni joku Eversti yms haavoittui yläselkään/niskaan kun luoti tuli läpi ja siihen loppu sen liivin taru.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Dragon Skin suojaliivien tarina on melkoinen. Homma pääsi politisoitumaan ja armeijan oma suojaliivi alkoi näyttämään huonolta ja vanhanaikaiselta. Lopputulos oli se, että tämä uraauurtava III tason joustava liivi joutui sivuraiteelle ja valmistaja konkurssiin. Luonnollisesti Yhdysvaltain armeija myös kielsi käyttämästä muita kuin jakotavarana saatuna liivejä, muut puolustushaarat eivät tehneet vastaavaa päätöstä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Skin
 
Viimeksi muokattu:

Rannari

Ylipäällikkö
Kaltaiseni Wanha Pieru joka ei ole koskaan päässyt tekemisiin kuin pelastus- ja turkisliivin kanssa on näiden M91/05/10/13/17-koodien kanssa vähän hoomoilasena. Mitäs kaikkia suojaliivejä Pv:llä onkaan käytössä ja onko noita jossain kattavasti esitelty?
 
Viimeksi muokattu:

Stagideus

Majuri
Lahjoittaja
Mm. Tässä lirpakkeessa.

Lyhyesti:
M91 sirpalesuojaliivi (M91 MKU, lipastaskut rinnassa, suojakaulus ja pyöreäkulmainen neliömunaläppä, olkasuojat(?), myöhemmin hankittuja kauluksensuojia fleecesisäpinnalla)
M91 luotisuojaliivi (M91 MKU,taskut koville luotisuojalevyille edessä ja takana)

M05 sirpalesuojaliivi ( harmaanvihreä, 3 lipastaskua rinnassa, taskut koville suojalevyille edessä ja takana, pystyynnostettava suojakaulus ja munaläppä)
M05 luotisuojaliivi (harmaanvihreä, ulkoisesti samannäköinen kuin sirpa, + irroitettavat olkavarrensuojat, taskut koville suojalevyille edessä ja takana)
Näistä M05 suojaliivien kuorista on useaa eri versiota, mm. pals-nauhakujilla, kattavammilla pals-nauhakujilla ((myös selkä)), M05 kuvioitu pals-nauhakujilla, YK sinisenä yms. Kuoret sopivat ristiin, ero tulee pehmeistä suojamateriaaleista (V=500 vs NIJ IIIa)

M10 luotisuojaliivi (pikariisuttava, vedät kaapelista ja liivi menee osiin. Kauttaaltaan PALS-nauhakujilla vuorattu. Taskut suojalevyille edessä ja takana, sekä kyljissä 2 pienelle suojalevylle/puoli. kumitetut kiväärinperän paikat olkapäissä)

M13 luotisuojaliivi (lähes identtinen Sioen Ballisticsin Tacticum Plate carrierin kanssa. Värejä harmaanvihreä, hiekanruskea, verkkokankainen (metsä tai harmaansävyinen city), multicam(?)

M17 Luotisuojaliivi (M05-kuvioitu jatkokehitelmä M13:sta, eroja ruodittu lähiaikoina tässä topikissa)

Näiden lisäksi on allepuettavia suojaliivejä, Vartiostojen rahoilla erikseen hankittuja PALS-nauhakujilla varustettuja taktisia luotisuojaliivejä yms. Merivoimilla jotai mustia liivejä muistaakseni, sekä rannikkojääkäreillä M91-kuvioitu oma suojaliivimalli, sekä Sioenin kelluttavia verkkomaastokankaisia suojaliivejä yms. Näiden lisäksi varmasti muitakin malleja pienissä määrissä.


[Edit: M17 PC —-> M17 Luotisuojaliivi]
 
Viimeksi muokattu:
Jos vertaa Brittien Ospreyta ja meikäläisten sirpaleliiviä, niin onko niissä kuinka iso suojausero?
Lähtökohtaisesti sirpaleviili (länsimaissa) tarkoittaa suojatasoa IIIA, jota voidaan suojalevyillä nostaa tasoon IV. Jos siis viittaat niihin sirpaleliiveihin, joihin kuvittelen sinun viittaavan niin suojataso on molemmissa sama.
 
Kiitos tiedosta. Laitan varmuudenvuoksi tilaukseen tuollaisen Ospreyn veljelleni synttärilahjaksi. Toivottavasti ei ole koskaan tarvetta. En usko armeijalla olevan noita tarpeeksi tosipaikan tullen, toivottavasti olen väärässä.
 
Top