Suomalainen talouspropaganda

Annas kun arvaan: sinä ja vaimosi olette molemmat lähtöisin duunariperheestä?

Olen itse neljännen sukupolven korkeakoulutettu, vaimo toisen. Henkilökohtaisen, perheen ja suvun puolesta kuulumme molemmat monien Kokoomuksen ajamien uudistusten kuten perintöverotuksen poiston, pääomatuloverotuskikkailujen ja ansiotuloverotuksen laskemisen sekä hyvinvointivaltion alasajon suoriin hyötyjiin. En kuitenkaan usko että sellainen yhteiskunta olisi oikeudenmukainen saati pidemmän päälle kovinkaan elinkelpoinen. Kai se on sitä isänmaallisuutta kun kantaa vastuuta muidenkin asioista kuin omistaan. Olen myös aina kokenut itseni riittävän rikkaaksi, minulla ei ole koskaan ollut tarvetta kadehtia köyhiä tai projisoida heihin omia vikojani mikä kuuluu monen tämän ajan uuslibertaarin ajatusmaailmaan. Minulla, toisin kuin minua monella rikkaammalla mutta ilmeisesti köyhällä, on aina ollut myös varaa maksaa veroja kaiken tämän lystin ylläpitämiseksi.
 
Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck kertoo Helsingin Sanomissa, että hänen mielestään Suomi kahlitsee itsensä järjettömillä säännöillä.

Reilut viisi vuotta Suomessa asunut Bruce Oreck kertoo Helsingin Sanomissa rakastavansa Suomea, mutta hänen mielestään maassa ei ole kaikki kunnossa.

Oreckin mukaan Suomi kahlitsee itsensä ja kehityksensä järjettömillä säännöillään, joita ovat muun muassa tarpeeton byrokratia ja lakien viidakko, jotka karkottavat sijoittajia ja sitovat käsiä.

Suomalaiset ovat hänen mielestään pessimistisiä, ajatusmalleihin pinttyneitä ja taipuvaisia tarpeettoman kovaan itseruoskintaan.

Myös keskustavaltainen hallintomalli tukahduttaa Oreckin mukaan kaupunkien ja kuntien kehitystä, ja yritysverotus kurittaa keskisuuria yrityksiä.

Oreckin mielestä siinäkään ei ole mitään järkeä, että kun sunnuntaisin Helsinkiin saapuu lauma rahakkaita turisteja, niin kaupat ja ravintolat ovat kiinni.

Suomi ei miehen mukaan osaa myöskään markkinoida tuotteitaan tai itseään maailmalla. Hän kertoo olevansa kyllästynyt aiheesta kumpuavaan valitusvirteen.

- Te missaatte mahdollisuutenne. Ei näin voi toimia enää 2000-luvulla, suurlähettiläs sanoo lehdessä.

Oreck tarjoaakin Suomelle avuksi viiden askeleen ohjelmaansa, jolla tehdään miehen mukaan vallankumous viidessä vuodessa.

- Viisi askelta viidessä vuodessa, ja teillä on vallankumous Suomen taiteissa, bisneksissä, kirjallisuudessa ja elämän jokaisella alueella, Oreck luennoi.

- Se ei paljon maksa, sen kuin vain teette sen.

Oreckin viiden askeleen "yläfemma"-ohjelman voit katsoa videolta.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1417918822700.html?pos=ok-nln
 
Esim. koulutuksessa voisi kyllä säästää. Olemme vaimoni kanssa molemmat korkeakoulutettuja ja päivät pitkät kuppaamme veronmaksajain rahoja miettien miten tehottomasti voisimme toimia. Lapsillamme on tilastollisesti paremmat mahdollisuudet päätyä korkeakoulutetuiksi meidän oman koulutustaustamme vuoksi. Mutta heidän tulee kilpailla niin toisen asteen koulutukseen pyrkiessään kuin kenties korkeakoulutukseen pyrkiessään kaiken maailman duunarikersojen kanssa. Toisen asteen koulutukseen pyrkiessä kun ratkaisevat todistuspisteet ja korkeakoulutukseen pääsyssä pääsykokeet. Eikä siinä vielä kaikki. Noilla heikomman aineksen edustajilla on mahdollisuudet opiskella pitkälle opintotukien ja opintolainojen avulla.

Tekemällä koulutuksesta reippaasti maksullista kaltaisemme hyvätuloiset voisivat paremmin varmistaa ettei lapsillemme tule kaiken maailman kilpailijoita elämäntaipaleen varrelle. Yhteiskunnassa jossa mahdollisuudet jaetaan syntyessä kaikki olisivat onnelisempia.

Ei korkeasta koulutuksesta ole mitaan hyotya jos ei ole hajuakaan kunniallisesta ja arvovaltaista kayttaytymisesta.
 
Hmm. Täällähän vaikuttaisi olevan aineksia vaikka mihin... :cool:

Otetaan tuo viimeisin ensiksi, siinä oli paljon mukavaa ja olen tunnistavinani Budejovicen tuttumme kirjoituksessa samansuuntaisia sävyjä provokatorisilla kontrastiväreillä maalattuna.

Niinpä niin, onko korkea koulutustaso yksin varma merkki siitä, että sitä on Parempi Ihminen kuin muut? Tuleeko sama olo jos saa vähän nappeja kaulukseen ja renikoita rintaan?

Nykyään ei liene muodikasta siteerata Isoa Kirjaa, mutta sieltäkin voi löytää yllättävän teräviä ja tosia havaintoja ja päätelmiä ihmisluonnon olemuksesta ja ominaisuuksista niin hyvässä kuin pahassa. Ylpeys käy usein lankeemuksen edellä.
 
Ei korkeasta koulutuksesta ole mitaan hyotya jos ei ole hajuakaan kunniallisesta ja arvovaltaista kayttaytymisesta.

Olen samaa mieltä. Viestini oli tarkoitettu sarkastiseksi, mutta jos haluat viestin kaltaista arvomaailmaa tosissaan kannattavien ihmisten seuraan kehotan ottamaan yhteyttä Kokoomusnuoriin. Vanhemmilla kokoomuslaisilla on turhan usein jo iän tuomaa viisautta ja arvostelukykyä.
 
1238351.jpg
 
Myös keskustavaltainen hallintomalli tukahduttaa Oreckin mukaan kaupunkien ja kuntien kehitystä, ja yritysverotus kurittaa keskisuuria yrityksiä.

Ei tainnut Oreck ihan noin sisäpoliittisväritteisesti ottaa asioihin kantaa, että keskustapuoluetta mollaamaan rupesi? Vaikka se "muotia" Nyky-Suomessa onkin. Kaikki asiat mitkä ovat perseellään, on "keskustan syytä"?

Kun kerran avasin pääni tässä niin sanotaanpa myös tämä. Tuo Oreckin "yläfemma" video kannattaa katsoa. Hän on aivan oikeassa tuossa. Ei se ole kuin ruveta tekemään tuo homma ja Kalevan kansa on markkinoinnin ykkönen - tai top vitonen hetkessä. Kyllä me toi stoorinvääntö osataan. Suorituksen rento haltuunotto vaatinee sitä harjoittelua ja hommasta nauttimaan rupeaminen.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tainnut Oreck ihan noin sisäpoliittisväritteisesti ottaa asioihin kantaa, että keskustapuoluetta mollaamaan rupesi? Vaikka se "muotia" Nyky-Suomessa onkin. Kaikki asiat mitkä ovat perseellään, on "keskustan syytä"?

Kun kerran avasin pääni tässä niin sanotaanpa myös tämä. Tuo Oreckin "yläfemma" video kannattaa katsoa. Hän on aivan oikeassa tuossa. Ei se ole kuin ruveta tekemään tuo homma ja Kalevan kansa on markkinoinnin ykkönen - tai top vitonen hetkessä. Kyllä me toi stoorinvääntö osataan. Suorituksen rento haltuunotto vaatinee sitä harjoittelua ja hommasta nauttimaan rupeaminen.

Toimittajan kämmi. Siinä pitäisi lukea keskusvaltainen hallintomalli.
 
Nykyään ei liene muodikasta siteerata Isoa Kirjaa....

Seitsemää laihaa vuotta seuraa seitsemän lihavaa vuotta - tai heinäsirkat.

Lama alkoi vuonna 2008. Seitsemän vuotta tulee pian täyteen. Laskukaudesta saattaa hyvinkin tulla Suomen taloushistorian pisin, jos mitataan, miten monta vuotta kuluu, ennen kuin BKT saavuttaa edellisen huipun.

Periaatteessa tiedetään, miten kasvu käynnistyy. Talous tarvitsee D-vitamiinia. Kansantalousmiehet kiistelevät, kaipaako kansantalous sisäistä vai ulkoista devalvaatiota. Kaikille muille vastaus on selvä: kumpaakin. Monipuolisesti.

A. Ulkoinen devalvaatio

1) Euro on hiljalleen devalvoitunut USD:a vastaan melkein 25% (vuoden 2008 huipusta 1.60 nykyiseen 1.23 tasoon). Tuo ei ole samanlainen yliyön ihme kuin markka-ajan devalvaatiot. Hintakilpailukyky ei parane euroalueen sisällä, mutta dollarimaita vastaan kohenee.
2) EKP aloittaa vihdoin kvantitatiivisen elvytyksen (2015-Q1). Setelipaino pannaan käyntiin. Se kiihdyttää euron alamäkeä.
3) Ero eurosta on viimeinen vaihtoehto. Tuotakin mahdollisuutta on alettu nostaa keskusteluun.

B. Sisäinen devalvaatio

1) Palkka-alella pelotellaan. Parempiakin tapoja karsia kustannuksia on.
2) Energiadevalvaatio.
3) Verodevalvaatio.
4) Korkodevalvaatio.

Mutta miellyttävin tapa kohentaa alinta riviä on kasvattaa ylintä riviä.
 
Mikä mies on Koskenkylä? Onko hän Kiinan trolli vai mikä? :)

Rahoituskonsultti Heikki Koskenkylän mukaan euroalue ei ole toimiva.

Hänen mukaansa se oli suuri virhe. Nyt sen myöntää yllättävän moni. Kyse oli historiassa poliitikoille tyypillisestä ilmiöstä. Mietittiin, syvennetäänkö integraatiota vai laajennutaanko. Tehtiin molemmat. Laajennuttiin ja otettiin Euroopan unioniin rupusakkia, Koskenkylän mukaan kyse oli valtavasta poliittisesta euforiasta. Hän arvelee, että euroalue voi kestää vielä 10 vuotta.


Koskenkylän mukaan euron voisi pelastaa vain täydellinen liittovaltio. Ongelmana ovat ennen kaikkea Ranska ja Italia. 110 miljoonaa ihmistä, jotka eivät tee mitään, eivät pysty uudistumaan. Koskenkylä sanoo myös, että ero eurosta olisi odotettua helpompi.

- Sitä on liioiteltu. Valuutta on vain raha. Niitä on kautta aikojen tullut, mennyt, ja kaatunut. Näppärästi menimme euroonkin. Teknisesti vaativa homma onnistui uskomattoman hyvin.

Koskenkylä pitää euroa yhtenä historian epäonnistuneimpana kokeiluna.

- Vuosisadan virhe oli Neuvostoliitto. Euro on yhtä hyvä kakkonen, hän sanoo.

Raimo Sailas, jota moni pitää varsin osaavana inhorealistina, pitää euroalueen hajoamista myös mahdollisena.

Kovaa tekstiä mieheltä, joka on ollut Suomen Pankin rahoitusmarkkina- ja tilasto-osaston sekä sitä ennen tutkimusosaston päällikkönä noin 30 vuoden ajan. Koskenkylä oli EU:n ja eurojärjestelmän useiden komiteoiden jäsen vuosina 2000–2008 ja konsulttina pankkikriisien selvittelyssä Argentiinassa, Indonesiassa, Turkissa ja Venäjällä:

Kaiken kaikkiaan on ihmeteltävä, miten puutteellisia ja osin jopa pinnallisia arvioita euron vaikutuksista ja rakenteista on vuosien varrella laadittu Suomessa ja muualla. Veronmaksajana joutuu ihmettelemään, miten paljon lähinnä propagandaa eurosta ja sen vaikutuksista virkamiehet ja poliitikot ovat puhuneet vuosikausia. Viime aikoina esitetyt väitteet, että pankkiunioni yksin pelastaisi euron tai olisi ylipäänsä ratkaiseva edistysaskel eurokriisin ratkaisussa ja tulevien kriisien estämisessä ovat myös olleet varsin pinnallisia.

http://www.libera.fi/fi/euron-tulevaisuus/eu-ja-euroalueiden-tulevaisuus-hamaran-peitossa/
 
Saapa nähdä. Euroalue on vajoamassa deflaatioon.

Oi auta armelias, jos Suomeen ei saada seuraavaksi neljäksi vuodeksi oikeasti toimintakykyistä hallitusta. Vaalienalushiljaisuus on käsinkosketeltavaa....virkamiehet ovat suut kiinni, vaikka taatusti valmistelussa on ollut jos mitä kivaa.
 
Euroalue on vajoamassa deflaatioon.
Eihän näin voi käydä, EKP:n mielestä tämä skenaario oli niin epätodennäköinen että sitä ei huomioitu viimeisimmissä "stressi"testeissä. Valtioiden (myös kreikka, italia, ranska) lainat käsiteltiin edelleen riskittöminä sijoituskohteina jne. EKP:n organisoimat pankkien stressitestit ovat propagandaa puhtaimmillaan.

Käsittääkseni euroalue pysyy pystyssä Draghin "whatever it takes" -lausunnon voimalla. Ilman tuota: korot ylös ongelmamaissa > (valtion)lainapaperien arvot alas > ongelmamaiden pankkien taseet kuralle > epäilyksen leviäminen pankkien välille muuallakin > rahoitusjärjestelmän heikko happi > reaalitalouden heikko happi > merkittävää tyytymättömyyttä siellä sun täällä > tyytymättömyyden purkautuminen toistaiseksi tuntemattomalla tavalla.
 
Mikä mies on Koskenkylä? Onko hän Kiinan trolli vai mikä? :)

Rahoituskonsultti Heikki Koskenkylän mukaan euroalue ei ole toimiva.

http://www.libera.fi/fi/euron-tulevaisuus/eu-ja-euroalueiden-tulevaisuus-hamaran-peitossa/

Eläkeläinen, epäilen. Mitä mahtoi sanoa osastopäällikkönä EKP:n Suomen sivukonttorissa, kun euroon siirtymistä suunniteltiin?

Mieleeni ovat jääneet kommentit siitä, miten Nokia pelastuu, kun toimitusjohtaja vaihdetaan pohjoisamerikkalaiseen. Toive toteutui. Tulokset tunnetaan.

Jälkiviisaus on se viisauden imelin laji. Mutta nyt tarvitaan kaukoviisautta. Ja ennen kaikkea suuria päätöksiä - niin kuin 1990-luvun laman hoidossa.
 
Tämä onkin hyvä ketju. Olli Rehnin vakuutellessa uuden lainatakauksen ja rahalahjoituksen kynnyksellä jonkinlaista päätepysäkkiä EU-maiden velkaantumiselle ja Kreikan etenkin... Pitää kysyy että kuka sen mulkun pistää edesvastuuseen ikinä? Vastaus on, ettei kukaan. Satuitteko muuten huomaamaan, että mikä kansa valitsi EU:n presidentin? Yrittäjille itseni mukaan lukien on ollut selvää jo noin 5 vuotta se, ettei Suomi tule välttymään konkurssilta. Katsokaa yrittäjien maastapakoa ja "verosuunnittelua". Katsokaa moraalirappeumaa ja miten isänmaallisilla arvoilla pyyhitän hanuri.
 
Saapa nähdä. Euroalue on vajoamassa deflaatioon.

Niin. Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden.

EKP torppasi euroalueen orastavan kasvun 2011 nostamalla korkoja, kun olisi pitänyt jatkaa laskemista tai edes jättää ennalleen. Saksan painostuksesta kvantitatiivisen elvytyksen aloitus on viipynyt vuosia. Nyt kun hentoja kasvun merkkejä euroalueen taloudessa taas näkyy, on toki vaara, että EKP toistaa aikaisemman virheensä. Uskoisin kuitenkin kvantitatiivisen elvytyksen alkavan ensi vuoden alkupuolella.

Mutta kvantitatiivinen elvytyskään ei ole ihmelääke (sen paremmin kuin 0-korotkaan). USA:ssa se tehosi muutamassa vuodessa. Japanin tekohengitys on jatkunut jo 20+ vuotta, eikä potilas vain virkoa.
 
Ei Suomessa mitään hätää vielä ole. Palkansaajillehan jää yli puolet tuloista käteen. Veroja on varaa nostaa vaikka kuinka.

Varoitus: Viesti edellä saattoi sisältää ns. sarkasmia.
 
Tämä onkin hyvä ketju. Olli Rehnin vakuutellessa uuden lainatakauksen ja rahalahjoituksen kynnyksellä jonkinlaista päätepysäkkiä EU-maiden velkaantumiselle ja Kreikan etenkin... Pitää kysyy että kuka sen mulkun pistää edesvastuuseen ikinä? Vastaus on, ettei kukaan. Satuitteko muuten huomaamaan, että mikä kansa valitsi EU:n presidentin? Yrittäjille itseni mukaan lukien on ollut selvää jo noin 5 vuotta se, ettei Suomi tule välttymään konkurssilta. Katsokaa yrittäjien maastapakoa ja "verosuunnittelua". Katsokaa moraalirappeumaa ja miten isänmaallisilla arvoilla pyyhitän hanuri.

Olli Rehn siirtyi Euroopan parlamenttiin äänestäjiensä suosi-olli-sella avustuksella. Edesvastuuseenpano siirtyy seuraaviin vaaleihin.

Kotirintamalla tyhjäkäynti jatkuu arvatenkin ensi vaaleihin asti. Hallitus on halvaantunut, rampa ankka sinne saakka.

Jos itsevaltaisesti saisi muuttaa verotusta, yksinkertaistaisin yritys- ja tuloveroverotuksen:

1) Yritysverotukseen Viron malli, eli vero pidätetään vasta sitten kun se nostetaan ulos yrityksestä (osinkoina yms.).
2) Valtion ja kunnallisvero yhdestä kaavasta: 50% x (Vuosipalkka - 12 tuhatta euroa). Jakakoot saaliin sopivassa suhteessa.
 
Back
Top