Suomalainen talouspropaganda

Tällaiset mielipiteet (kuin kaksi marjaa?) kuvastavat mainiolla tavalla kommunistisen/sosialistisen talouskäsityksen yksinkertaisuutta. Tällaisella propagandalla Leninin johtamat agitaattorit saivat aikoinaan suomalaiset työmiehet yllytettyä kapinaan. Niistä ajoista on kulunut jo yli sata vuotta..toki Neuvostoliitossa samoja sosialistisia oppeja toteutettiin viekä 1900-luvun loppuun asti. Eikä Venäjä ole vieläkään kyennyt uudistumaan niistä ajoista. Suomesta tällainen katosi jo 1920-luvulla. Nykyään kaikki käyvät kouluja ja ymmärtävät paljon enemmän siitä kuinka talouselämä toimii.. Mutta edelleen "vanha vainooja" koettaa hämmentää suomalaista yhteiskuntaa..tosin keinot ovat kyllä jääneet jälkeen nykyajasta. Ovat kuin sodanaikaisen "tiltun" juttuja..

Onneksi meillä Suomessa noudatetaan kaksinkertaista kirjanpitoa. Työ on tietenkin tuotannon kustannustekijä mutta kaikki mitä kirjoitetaan miinuspuolelle huomioidaan kirjanpidossa myös lisäarvoa tuottavana tekijänä. Työnantajalle työllä/työntekijöillä on paljon erilaisia merkityksiä ja niitä huomioidaan muutenkin kuin pelkästään palkan muodossa. Nämä näkyy koulutuksessa, työn ja tuotannon laadussa, työyhteisön ilmapiirssä jne. Käytännössä kaikissa tapauksissa on kysymys paikallisista suhteista ja sopimuksista. Joskus jopa niin että pahimmillaan ammattiyhdistysten jäykät järjestelmät rajoittavat työntekijöiden omien etujen mukaista toimintaa. Erityisesti tämä näkyy pienemmissä yrityksissä..Varsinkin niissä joissa myös työntekijöitä on osakkaina yrityksessä.

Lähes kaikki suomalaiset ymmärtävät työn merkityksen yhteiskunnan tärkeimpänä perustekijänä. Mutta ne ajat jolloin kansaa jaettiin yhteiskuntaluokkiin erilaisilla työhön liittyvillä perusteella ovat jo kaukana takana.. Tällaista jaottelua ei nykyään esiinny työntantajien puolella..ei myöskään mainittavasti työntekijöillä.. Ikävä kyllä, edelleenkin löytyy pieni määrä niitä jotka haluavat edistään omaa poliittista ideologiaansa sekä vallantavoitteluaan sata vuotta vanhoilla ja nykyaikaiseen yhteiskuntaan sopimattomilla näkemyksillä ja keinolla. Ymmärrettävästi taustalla on myös Suomen ulkopuolelsta synnytettyjä tavoitteita joilla pyritään häiriköimään ja mahdollisuuksien mukaan vahingoittamaan yhteiskunnallista kehitystä.

Näistä viimeksi mainituista seikoista ei olekaan kovin suurta harppausta maanpuolustusta sivuaviin aiheisiin.

Jaahas. Ja kommunistiksi sitä sitten muututtiin. On jossain määrin ironista, että puhut "vanhoista teorioista" ja "kommunismista" kun omat oppisi ovat 1800-luvun teollisen vallankumouksen patruunamaailmasta. Mutta ei mitään uutta maailmassa. Palkkaa työstään haluava työntekijä oli jo silloin pahuuden ilmentymä. Nykyään toki hienona terminä on globalisaatio mutta tarina on aivan sama kuin 1800-luvulla: "Teidän on tehtävä enemmän ja halvemmalla koska kansainvälinen kilpailu ja muiden parempi OPO:n tuotto!".

Ihan muuten tiedoksi. Venäjä ei ole kommunistinen maa, vaan siellä noudatetaan vain hieman jyrkemmin näitä sinun oppejasi. Siellä pomo on herra eikä tarvitse paljon veroja maksella. Ja sinunhan pitäisi rakastaa kommunismia. Kommunistinen Kiinahan se vasta utopia on. Työntekijät painavat henkensä kaupalla. Tuntenet termin 996 ja mitä sillä tarkoitetaan? Profittia tulee! Paska vain että sielläkin kurjat kulit ovat alkaneet vaatia lyhyempää työpäivää ja oikeutta syödä!?! Mihin tämä maailma on menossa??? Kommunismia kommunistisessa valtiossa! Onneksi vielä siellä selvitään udelleenkoulutusleirillä.

Ja että kaksinkertainen kirjanpito? Ja työntekijöiden hyvinvointi, tuotannon laatu ja työyhteisön ilmapiiri? Olet ilmeisesti lukenut nykyaikaisista KPI-utopioista? Ja miten "moderni firma" näitä asioita huomioi? Minulla on sinulle ikäviä uutisia. Todellisessa maailmassa nuo puheet (jotka ovat yleensä Amerikkalaisten konsulttien kirjoista kaivettuja mantroja) ovat täysin tyhjää täynnä. Ne lentävät roskakoriin samalla hetkellä, kun tulos heikkenee 0,0000001 prosenttia tai edes näyttää voivan heiketä. Lienet huomannut, että nämä nykyaikaiset firmat potkivat kaiken aikaa ihmisiä pellolle vaikka tulos olisi kuinka hyvä. Ei paljon "työyhteisön ilmapiiri" paina:). Nuo puheet ovat unelmahöttöä jolla ei ole mitään painoarvoa nykypäivän työelämässä. Jonka kulit ja johtajat hyvin tietävät.

Äläkä oikeasti puhu minulle jostain start-upeista joissa omistajat = työntekijät. Tunnen sen maailman aivan riittävän hyvin. Täysin eri asia kuin mistä tässä puhutaan.

Ihan lopuksi. On oikeasti hyvin ironista, että et itse huomaa sitä, miten yksi yhteen ajattelusi on juurikin 1800-luvun maailmankuvan kanssa. Silloinkin eri mieltä olleet nimettiin "sosialisteiksi" ja (hieman myöhemmin) "kommunisteiksi". Ja täsmälleen oppi-isiesi mukaan nyt vihjailet kyseessä olevan poliittisen kansankiihotuksen ja kansallisen turvallisuusuhan:).
 
En tiedä mihin ketjuun kuului tienata 65 k vuodessa, mutta peruskarvanaama vuorohommissa tienaa tuon summan ja sillä pärjää vittuilematta muille.
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Ylitöissä firman kuuluu tarjota LAKISÄÄTEISENÄ aterian..
 
Tuo kuulostaa niin vittuilulta Suomessa että kun on tarjolla ylitöitä.
Mutta Norjassa jos on tarjolla ylityö niin LAKISÄÄTEINEN FIRMAN TARJOAMA YLIMÄÄRÄINEN MURKINA kuuluu asiaan.
Perusteluna on pitkät etäisyydet ja jos tarkemmin ajattelee niin lisäähän tuo työkykyä.
 
Tuo kuulostaa niin vittuilulta Suomessa että kun on tarjolla ylitöitä.
Mutta Norjassa jos on tarjolla ylityö niin LAKISÄÄTEINEN FIRMAN TARJOAMA YLIMÄÄRÄINEN MURKINA kuuluu asiaan.
Perusteluna on pitkät etäisyydet ja jos tarkemmin ajattelee niin lisäähän tuo työkykyä.

Kuulostaisi oikein hyvältä. En tunne norjan mallia. Omilla eväillä mennään ja jos ylitöitä tulee yllättäen ettet ole siihen varautunut. Lähimmässä kaupasta hakea vuoronvaihteessa tai sopivassa välissä jotain syötävää.
 
Tuo kuulostaa niin vittuilulta Suomessa että kun on tarjolla ylitöitä.
Mutta Norjassa jos on tarjolla ylityö niin LAKISÄÄTEINEN FIRMAN TARJOAMA YLIMÄÄRÄINEN MURKINA kuuluu asiaan.
Perusteluna on pitkät etäisyydet ja jos tarkemmin ajattelee niin lisäähän tuo työkykyä.
Ihan kohtuullista... outoa on kyllä se että lapset eivät Norjassa saa koulussa murkinaa, vaan pitää eväillä tai kaupan limupullalla mennä koulupäivä. Piltistä teiniviiksiin saakka!
 
Ihan kohtuullista... outoa on kyllä se että lapset eivät Norjassa saa koulussa murkinaa, vaan pitää eväillä tai kaupan limupullalla mennä koulupäivä. Piltistä teiniviiksiin saakka!
Tuo ylitti uutiskynnyksen Suomessa kaiketi jonkun lakon aikana. Lapsille tarvii tehdä voileipä että pärjää peruskoulu päivän.
 
Niin täällähän on maksuton kouluruoka. Tuolloin taisi olla Tehy ja super liitot ainakin lakossa.
Siellä on kaiketi matpakke eli omat voileivät kouluun mukaan jokapäivä verrattuna Suomen peruskouluun.
Mutta tuo että ylitöissä sai firman murkinan.
KYLLÄ SIELLÄ SUOMIPOIKA PÄRJÄÄ.
 
Käy vaan niin korvaan ja silmään tuo Suomalaisten yritysten työvoimapula ja meininki että pahaa tekee SYNTYMÄVELJIEN PUOLESTA.
Tuolla puolella jokea tai lahtea on eri meininki. Sama homma kuin 60 LUVULLA KUN MAASTA PAETTIIN TYÖN PERÄSSÄ.
 
Omalla kohdallani olen sellaisessa tilanteessa, että kohta voi tulla aika vaihtaa työpaikkaa. Työ sinänsä ei ole huonoa. Kasvavaksi ongelmaksi on tullut ylempänä organisaatiossa tapahtuneet henkilö muutokset. Nyt firma vielä kasvaa kovaa vauhtia, mutta 2-5 vuoden sisällä se ei ole enään mahdollista nykyisellä menolla. Tämä on alkanut jo näkyä suorittavassakin portaassa muutamien työntekijöidenkin työpaikan vaihdoksina. Johto ei vie ole tätä ymmärtänyt tai halua ymmärtää. Ovatpa onnistuneet todellakin ulostuloillaan suuttamaan jopa ns firmalle uskolliset ja pitkäaikaisimatkin tekijät. Ilmapiirin muuttuminen parissa vuodessa on silmiin pistävää. Asenne on pitkälti se, että jos et tykkää niin lähde muualle. Toimii tuokin hetken muttei kauan. Uusilla työntekijöillä menee muutamia vuosia ennenkuin heillä karttuu jonkinlainen osaaminen ja kokemusta. Uuttakin opeteltavaa ilmestyy eteen lähes joka vuosi. Paikalliset viilaus yritykset, kikyt, lomarahat ja muut lisukkeet nostavat tunnelmia entisestään. Voittoa kun pitäisi saada aina vain lisää. Tässä on se kapitalismin kompastus kivi omasta mielestäni.

Edessä siintää muutto muualle jos haluan samalla koulutuksella töihin tai opiskella uusi ala. Toki voisi yrittää kouluttautua korkeammallekkin, mutta en usko siihen itse kykeneväni ja se on vain itseni hyväksyttävävä. Toki myös velattomaksi pääseminen on jo hyvin lähellä. Helpottaa vähän tilannetta.
Näitäkin löytyy, mutta huonosti henkilöstöään kohtelevat yritykset ovat ns. "katoavaa luonnonvaraa". Ikävä kyllä ammattitaidottomia ja suorastaan typeriä ihmisiä riittää kaikkialle. Tästä huolimatta yhä enemmän ja paremmin ymmärretään työpaikan ilmapiirin sekä henkilöstön osaamisen merkitys työn sekä koko yrityksen tuottavuudelle.

Palkat ja palkitseminen yleensäkin on vain yksi (mutta luonnollisesti tärkeä) osa kokonaisuutta. Kuten itsekin totesit huonosti työntekijöitään kohteleva firma ei tule pärjäämään ns. pitkässä juoksussa. Kilpailu osaavista työntekijöistä lisääntyy koko ajan. Työntekijöiden palkkaaminen (rekrytointi) on jokapäiväinen keskustelun aihe likimain kaikissa yrityksissä.

Suomen taloudessa on viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut käänne parempaan suuntaan. Tulevan hallituksen veropolitiikka tulee ratkaisemaan sen päästäänkö Suomessa pysyvästi terveen talouden aikaan. Siis kykeneekö poliitikot korjaamaan julkishallinnon rakenteellisen kustannusvajeen sekä jatkuvan velanoton varassa elämisen?
- tarvitaan vain hieman lisää työllisyyttä joka tuo yhteiskunnalle lisätuloja sekä saman aikaisesti vähentää työttömyyttä mikä säästää julkishallinnon kustannuksia..
- kysymys on varsin pienestä heilahduksesta suuntaan tai toiseen..Se tulee ohjaamaan suomalaisen yhteiskunnan kehitystä joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Sanoisin että Orpo ja kokoomus ovat tällä hetkellä äärimmäisen tärkeässä paikassa, ns. "kansakunnan kaapin päällä". Jos Orpo pitää kiinni ennen vaaleja esittämästään veronkevennyspolitiikasta Suomen julkishallinnon talous tulee nousemaan pidemmäksi aikaa positiiviseksi..Ei tule olemaan suurta kasvua mutta pysytään jatkossakin terveellä pohjalla.
- tämä kehitys tarjoaa myös työntekijöille positiiviset näkymät tulevaisuuteen. Niin teollisuudessa kuin palveluissakin.
- Rinteen ja punavihreän porukan veronlisäykset tarkoittaisivat paluuta edellisen sateenkaarihallituksen (vuodet 2011-2014) aikoihin..

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan viisari heilahtaa. Hyvin todennäköisesti samalla ratkeaa myös puolustusvoimien tulevien hankintojen (hävittäjät, laivasto jne. jne.) lopullinen kohtalo.

Mutta, tiedän varmasti senkin että näilläkin sivuilla isketään lujasti Orpon esittämiä veronkevennyksiä ja työllisyyden parantamista vastaan. Jokainen voi/saa ihan itsekseen päätellä kenen "laariin" Suomen taloudellinen taantuminen sataisi.
 
Käy vaan niin korvaan ja silmään tuo Suomalaisten yritysten työvoimapula ja meininki että pahaa tekee SYNTYMÄVELJIEN PUOLESTA.
Tuolla puolella jokea tai lahtea on eri meininki. Sama homma kuin 60 LUVULLA KUN MAASTA PAETTIIN TYÖN PERÄSSÄ.
Työntekijän kannattaa tehdä valintansa omien etujensa mukaisesti.. Työn tai yrittämisen vuoksi muuttaminen (jopa ulkomaille) on yleensä aina positiivinen ratkaisu. Kaiken lisäksi EU:n jäsenyyden myötä on erittäin helppoa lähteä ulkomaille töihin. Yrittäjänä tarvitaan ehkä hieman suurempi sitoutuminen ja panostus mm. kielitaitoon ja paikalliseen byrokratiaan.

Omat kokemukseni ulkomaille lähdöstä eivät todellakaan ole olleet "pakenemista". Olen nähnyt ja kokenut ne käytännössä erittäin mielenkiintoisina mahdollisuuksina. Ulkomailla tarpeellinen/hankittu kielitaito, suhteet sekä kansaivälinen yrittäjyys antaa erittäin hyvää pohjaa menestymiselle. Jokaisen omasta halusta ja asenteesta riippuu mihin asettaa tavoitteensa. Toisekseen Suomi ei katoa minnekään vaikka asuisi jonkun vuoden ulkomailla.
- kun asuu vaikkapa kymmenen vuotta muualla, alkaa Suomi näyttää ihan erilaiselta maalta ja yhteiskunnalta..
- Suomi on monella tavalla hyvä maa..ja täällä on itseasiassa helppoa elää, tehdä työtä, yrittää ja ns. pärjätä.
 
Verotuksen keventämisen ymmärrän hyvin. Omalla kohdallani pyrin melko pienimuotoiseen säästämiseen hyvin pitkällä aika välillä. Kuitenkin suurin osa menisi kulutukseen tai lainanlopun lyhentämiseen. Kummin vain mutta veikkaisin verokertymän omalla kohdallani jopa kasvavan. Kulutusyhteiskunnassa kun aikalailla eletään. Julkisen hallinnon karsiminen ja byrokratian vähentäminen turhuuksien osalta ajaisi samaa asiaa kuin veronkevennyskin. Byrokratia vain on ehkä tarkoituskin. Työllistäähän se melko ison joukon ihmisiä.
 
Näitäkin löytyy, mutta huonosti henkilöstöään kohtelevat yritykset ovat ns. "katoavaa luonnonvaraa". Ikävä kyllä ammattitaidottomia ja suorastaan typeriä ihmisiä riittää kaikkialle. Tästä huolimatta yhä enemmän ja paremmin ymmärretään työpaikan ilmapiirin sekä henkilöstön osaamisen merkitys työn sekä koko yrityksen tuottavuudelle.

Palkat ja palkitseminen yleensäkin on vain yksi (mutta luonnollisesti tärkeä) osa kokonaisuutta. Kuten itsekin totesit huonosti työntekijöitään kohteleva firma ei tule pärjäämään ns. pitkässä juoksussa. Kilpailu osaavista työntekijöistä lisääntyy koko ajan. Työntekijöiden palkkaaminen (rekrytointi) on jokapäiväinen keskustelun aihe likimain kaikissa yrityksissä.

Suomen taloudessa on viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut käänne parempaan suuntaan. Tulevan hallituksen veropolitiikka tulee ratkaisemaan sen päästäänkö Suomessa pysyvästi terveen talouden aikaan. Siis kykeneekö poliitikot korjaamaan julkishallinnon rakenteellisen kustannusvajeen sekä jatkuvan velanoton varassa elämisen?
- tarvitaan vain hieman lisää työllisyyttä joka tuo yhteiskunnalle lisätuloja sekä saman aikaisesti vähentää työttömyyttä mikä säästää julkishallinnon kustannuksia..
- kysymys on varsin pienestä heilahduksesta suuntaan tai toiseen..Se tulee ohjaamaan suomalaisen yhteiskunnan kehitystä joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Sanoisin että Orpo ja kokoomus ovat tällä hetkellä äärimmäisen tärkeässä paikassa, ns. "kansakunnan kaapin päällä". Jos Orpo pitää kiinni ennen vaaleja esittämästään veronkevennyspolitiikasta Suomen julkishallinnon talous tulee nousemaan pidemmäksi aikaa positiiviseksi..Ei tule olemaan suurta kasvua mutta pysytään jatkossakin terveellä pohjalla.
- tämä kehitys tarjoaa myös työntekijöille positiiviset näkymät tulevaisuuteen. Niin teollisuudessa kuin palveluissakin.
- Rinteen ja punavihreän porukan veronlisäykset tarkoittaisivat paluuta edellisen sateenkaarihallituksen (vuodet 2011-2014) aikoihin..

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan viisari heilahtaa. Hyvin todennäköisesti samalla ratkeaa myös puolustusvoimien tulevien hankintojen (hävittäjät, laivasto jne. jne.) lopullinen kohtalo.

Mutta, tiedän varmasti senkin että näilläkin sivuilla isketään lujasti Orpon esittämiä veronkevennyksiä ja työllisyyden parantamista vastaan. Jokainen voi/saa ihan itsekseen päätellä kenen "laariin" Suomen taloudellinen taantuminen sataisi.

Työnantaja voi myös ”omasta mielestään” kohdella työntekijöitään hyvin. Eli on esim. kaikenlaista tyhjänpäiväistä hyvinvointikampanjaa, mutta oikeasti merkittävät asiat skipataan sujuvasti. Esimerkkinä liiallinen työkuorma. Rahallinen palkitseminen auttaisi enemmän kuin ravitsemusluennot kun tekee 1,5-kertaista työviikkoa mutta eihän sellaiseen lähdetä kun siitä tulisi ihan eri luokkaa olevat kustannukset. Taukojumppa ja nuku hyvin-ohjeistus korvaa kaiken.
 
Näitäkin löytyy, mutta huonosti henkilöstöään kohtelevat yritykset ovat ns. "katoavaa luonnonvaraa". Ikävä kyllä ammattitaidottomia ja suorastaan typeriä ihmisiä riittää kaikkialle. Tästä huolimatta yhä enemmän ja paremmin ymmärretään työpaikan ilmapiirin sekä henkilöstön osaamisen merkitys työn sekä koko yrityksen tuottavuudelle.

Palkat ja palkitseminen yleensäkin on vain yksi (mutta luonnollisesti tärkeä) osa kokonaisuutta. Kuten itsekin totesit huonosti työntekijöitään kohteleva firma ei tule pärjäämään ns. pitkässä juoksussa. Kilpailu osaavista työntekijöistä lisääntyy koko ajan. Työntekijöiden palkkaaminen (rekrytointi) on jokapäiväinen keskustelun aihe likimain kaikissa yrityksissä.

Suomen taloudessa on viimeisen parin vuoden aikana tapahtunut käänne parempaan suuntaan. Tulevan hallituksen veropolitiikka tulee ratkaisemaan sen päästäänkö Suomessa pysyvästi terveen talouden aikaan. Siis kykeneekö poliitikot korjaamaan julkishallinnon rakenteellisen kustannusvajeen sekä jatkuvan velanoton varassa elämisen?
- tarvitaan vain hieman lisää työllisyyttä joka tuo yhteiskunnalle lisätuloja sekä saman aikaisesti vähentää työttömyyttä mikä säästää julkishallinnon kustannuksia..
- kysymys on varsin pienestä heilahduksesta suuntaan tai toiseen..Se tulee ohjaamaan suomalaisen yhteiskunnan kehitystä joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Sanoisin että Orpo ja kokoomus ovat tällä hetkellä äärimmäisen tärkeässä paikassa, ns. "kansakunnan kaapin päällä". Jos Orpo pitää kiinni ennen vaaleja esittämästään veronkevennyspolitiikasta Suomen julkishallinnon talous tulee nousemaan pidemmäksi aikaa positiiviseksi..Ei tule olemaan suurta kasvua mutta pysytään jatkossakin terveellä pohjalla.
- tämä kehitys tarjoaa myös työntekijöille positiiviset näkymät tulevaisuuteen. Niin teollisuudessa kuin palveluissakin.
- Rinteen ja punavihreän porukan veronlisäykset tarkoittaisivat paluuta edellisen sateenkaarihallituksen (vuodet 2011-2014) aikoihin..

Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan viisari heilahtaa. Hyvin todennäköisesti samalla ratkeaa myös puolustusvoimien tulevien hankintojen (hävittäjät, laivasto jne. jne.) lopullinen kohtalo.

Mutta, tiedän varmasti senkin että näilläkin sivuilla isketään lujasti Orpon esittämiä veronkevennyksiä ja työllisyyden parantamista vastaan. Jokainen voi/saa ihan itsekseen päätellä kenen "laariin" Suomen taloudellinen taantuminen sataisi.
Olin huono enkä edes lukenut.
:D:D:D:D:D:D:D:D
Olin joskus ravintolamaailmassa Pohjois-Karjalassa ja siellä S-ryhmä asetti pohjat, jotka oliva todella matalalla. Sama emännällä.

Emäntä on ollut usemman viimeisen vuoden Lapissa, ja työnantajien osalta on aika kauheaa katsottavaa. Tuottavuudella/taloudellisuudella/asiakastyytyväisyydellä ei ole mitään merkitystä.

Jos teet halvalla paskaa, olet parempi kuin halvemmalla hyväää tekevä
 
Paljonkohan yritysten rekryongelmista aiheutuu hr-blondien kyvyttömyydestä ja tietämättömyydestä?
Haetaan sitä täydellistä henkilöä ja esikarsitaan henkilöitä raskaalla kädellä...
 
Paljonkohan yritysten rekryongelmista aiheutuu hr-blondien kyvyttömyydestä ja tietämättömyydestä?
Haetaan sitä täydellistä henkilöä ja esikarsitaan henkilöitä raskaalla kädellä...

Rekrytoinnin ongelmat ovat moninaiset. Suuri ongelma on siinä, että vaatimustasot ovat monesti järjettömiä suhteessa tehtävään ja toisaalta palkkaus ei vastaa sitten haettua kyvykkyyttä. Samaa probleemaa lisää se, että monesti tehtävänkuva ei vastaa mitenkään todellista tehtävää. Esimerkiksi nykyään on enemmän sääntö kuin poikkeus, että myyjän tehtävänimikkeet ovat esimerkiksi "business development director/manager, customer success manager ja muuta yhä fiksua kun työ on puhdasta myyntityötä. Vaatimukset ovat sitten tittelin mukaan. Esimerkkejä on vaikka kuinka. Ohessa hyvin kuvaava esimekki. Tämän löytäminen kesti 10 sekuntia linkedinistä. Huomioikaa, että kyseinen tehtävä on ilmoittajan mukaan entry-tason tehtävä:

"Tulet vastaamaan arvoltaan merkittävästä SaaS-asiakkuuksien portfoliosta Suomessa. Haluat viedä uraasi myynnin ja asiakkuuksien parissa eteenpäin kantaen samalla vastuun omasta suorituksesta.

Portfolio sisältää yrityksiä startupeista porssiyhtiöihin lukuisilta eri toimialoilta. Account Managerina näet, miten erilaiset organisaatiot hyödyntävät toiminnassaan uutismediaa, sosiaalista mediaa sekä muita ulkoisen tiedon lähteitä.

Olet itse päävastuussa portfoliosi kasvattamisesta asiakasyksikön myyjien ohella. Portfolion kasvattaminen ja ylläpito tapahtuu pääsääntöisesti asiakastapaamisten kautta. Tapaamisissa käydään läpi asiakkuuden elinkaaren eri vaiheista riippuen sopimusneuvotteluita, asiakkaan hankkimien palveluiden nykyistä käyttöä ja konsultoinnin muodossa parhaita käytäntöjä alalta (viestintä, myynti, markkinointi), tarpeenkartoitus XXXXXXX muista palveluista sekä palveluiden käyttöönotto ja koulutus asiakkaalle.

Roolisi vaatii kykyä toimia strategisesti ja lisäksi reagoit nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Analyyttisuus, ongelmanratkaisukyky ja keskustelutaidot ovat tärkeitä menestymisen kannalta.

Haemme Henkilöä Joka

  • on kehityshaluinen ja omaa yrittäjähenkisen asenteen työhönsä
  • on idearikas, kunnianhimoinen ja tavoitteellinen
  • nauttii uusista haasteista, uusista tilanteista ja haluaa aidosti kehittyä digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän B2B-asiakkuuksien hallinnan ammattilaiseksi
  • omaa hyvät sosiaaliset taidot ja kyky kohdata asiakas eri tilanteissa
  • on jo saanut korkeakoulututkinnon pakettiin tai valmistuminen on lähellä
  • omaa potentiaalin edetä kohti esimiesvastuuta
  • pystyy rakentamaan ja johtamaan asiakaskokemusta asiakkuuden eri vaiheissa
  • puhuu sujuvasti suomea ja englantia

Että tuollainen tehtävä työuraansa aloittelevalle henkilölle. Palkan suuruutta en tiedä, mutta voin arvata. Mites luulette, kuinka paljon tuossa arvostetaan tehtävän vaatimuksia?
 
Että tuollainen tehtävä työuraansa aloittelevalle henkilölle.

Yleensä näiden ilmoitusten jäsentäminen vaatii kokemusta ja yms pelisilmää. Esim. "on idearikas, kunnianhimoinen ja tavoitteellinen" pitää sisällään monia olettamuksia ja raja-arvoja. Idearikas periaatteessa tarkoittaa, että pystyy tuottamaan kehitysideoita, jotka mahtuvat firman nykyisen operointimallin sisälle eli kulujen karsimiseen ja että saa esimiehen näyttää nerolta hänen omien esimiesten edessä, jne; kunnianhimoinen: haluaa työskennellä aropupun lailla ilman lounasseteliä suurempaa kompensaatiota vastaan ja sillä raja-arvolla ettei edes kuvittelekkaan näyttämään esimiehen epäpätevältä tjsp eli yrittävänsä yletä esimiehen ohi.
 
Back
Top