Suomen energiapoliittiset ratkaisut

Lahdessa hinkua kusta omiin housuihin kun se kuulemma lämmittää niin kivasti, eli suunnittelevat sikäläisen energiayhtiön myyntiä. Eikä sisällä mitään vaaraa joutua kaukolämmöllä rahastetuksi ja sitä kautta rahan lipumisesta pois paikallisten firmojen kassavirroista.

(Jos itse sijoitan energiasektorille haen tuottoa.)

 
Lahdessa hinkua kusta omiin housuihin kun se kuulemma lämmittää niin kivasti, eli suunnittelevat sikäläisen energiayhtiön myyntiä. Eikä sisällä mitään vaaraa joutua kaukolämmöllä rahastetuksi ja sitä kautta rahan lipumisesta pois paikallisten firmojen kassavirroista.
Pekka "varapresidentti" Haavisto kannattaa energialaitoksen myymistä. Ihan jo ympäristösyistä. Mitä silmä ei näe, sitä sydän ei sure. Pois kaikki saastuttava ja paha teollisuus. Siirtyminen palveluyhteiskunnasta Kela-yhteiskuntaan.
 
Caruna-Pekka osaa...
En malta olla palaamatta aiheeseen. Sähköverkkojen myymisen jälkeen sytyi pitkäkestoinen kohu, jossa Haavistoa pidettiin ihan aiheellisesti idioottina. Haavisto selitteli pois emämunaustaan sillä, että hänellä oli väärää tietoa. Sähköverkkojen myyminen oli tyhmästi tehty riippumatta siitä mitä Haavistolle oli kerrottu. Ei tarvi olla suuri ajattelija ymmärtääkseen että kriittistä infrastruktuuria ei pidä myydä, eikä myyntiä pidä sallia ulkomaille missään tapauksessa. Haavisto osoitti olevansa kyvytön ajattelemaan, tai vaihtoehtoisesti paine toimia laumasielujen lailla oli liian voimakas. Haaviston virhe on anteeksiantamaton. Sopassa oli muitakin keskeisiä pelureita mm Jyrki Katainen, Jan Vapaavuori, Heidi Hautala.
 
Vedyssä kohtalaisesti haasteita. Tosi pienetkin käytännön ongelmat jumittaa.
Vuonna 2021 kahden uuden vetybussin oli tarkoitus aloittaa liikennöinti. Silloin kuitenkin huomattiin, ettei tankkausasema pystynyt toimittamaan bussien tarvitsemaa vetyä 350 baarin paineella. Asemalta sai pelkästään henkilöautoille sopivaa 700 baaria.
Kalifornian vetyautoilijat ovat ikävässä välikädessä, sillä paikallista jakeluverkostoa ylläpitänyt Shell Hydrogen ilmoitti lopettavansa vedyn jakelun henkilöautoille. -> Toyotan paniikkiale.
Mikäli alennukseen lisää vielä tankkausedun, jo ilman rahoitusetua alennus on täysin käsittämätön 83 prosenttia!

Ainoa ongelma on sitten löytää läheltä vaihtoehtoisen polttoaineen tankkauspaikka. Suomessahan tilanne on toistaiseksi se, että polttokennoauto on käytävä tankkaamassa Tukholmassa. Tänä vuonna Suomeen avataan ensimmäinen vedyn tankkausasema.
 
Viimeksi muokattu:
Kohtahan sitä hiilidioksidia kuskataan rekoilla, junilla ja laivoilla Norjaan merenpohjaan upotettavaksi.

Alkaa touhu muistuttaa sitä hölmöläisten satua, jossa kantoivat säkillä valoa tupaan.

 
Niille jätteenpolttolaitoksille maksetaan siitä, että ottavat sitä jätettä vastaan.
Kyllä rahaa tulee.
Nyt on hyvä ottaa jätettä ulkomailta jotta polttolaitoksen käyttöaste pysyy siellä mihin se on suunniteltu. Kun polttolaitos boomi oli vauhdissa laitoksen rakentamista perusteltiin suomalaisten kaatopaikkojen lopettamisella. Ulkomaisten jätteistä ei kovin puhuttu.

Samalla kehitettiin kierrätystä Suomessa. Ei tajuttu että lain määräämä kierrättäminen poistaa aikas palon materiaa polttamisesta. Nyt tällainen polttolaitos toimisi vajaalla ellei materiaa saada .....jostakin.

.
 
Sähkösopimuksissaan määräaikaiseen nalkkiin jääneet eivä saa ainakaan Fortumilta mitään kohtuullistamista. Fortum on vastannut vissiin parikin kertaa kuluttaja-asiamiehelle ettei aio pudottaa 27 sent per kwh sopimusten hintaa vaikka kulut ovat laskeneet.
Eli on talouksia jotka joutuvat tänään maksamaan yli 2 x hinnan markkinaan verrattuna. Kuluttaja-asiamies on tutkinut asiaa ja antanut lausuntoja, mutta Fortum ei suostu noudattamaan kohtuullistamisen kehotuksia.

Fortum on kuin Hesari; käytön voi lopettaa väärästä asenteesta ja riistämisestä. Paskaa puhuivat kun 1,5 vuotta sitten kertoivat korkean hinnan olevan pysyvä kehityssuunta. Kuluttajan kusetusta.

.
 
Sähkösopimuksissaan määräaikaiseen nalkkiin jääneet eivä saa ainakaan Fortumilta mitään kohtuullistamista.
Fortumissa ollaan nyt tiukkana, joidenkuiden on maksettava bonusruletissa hävityt miljardit. Saattaa olla että valtio suorastaan vaatii Fortumilta tuottoja nyt kun valtiolla on raha tiukassa. Vaikea kuvitella muita syitä järjettömälle riskinotolle Uniperin suhteen kuin Fortumin johdon bonukset. Miljardeja meni muutaman miljoonan omanedun tavoittelun vuoksi. S-ryhmällä arvatenkin sama homma Viron ja Venäjän Prismojen kanssa. Prismojen perustaminen ulkomaille ei pitäisi kuulua suomalaiselle osuuskaupalle.

 
Miljardeja meni muutaman miljoonan omanedun tavoittelun vuoksi. S-ryhmällä arvatenkin sama homma Viron ja Venäjän Prismojen kanssa. Prismojen perustaminen ulkomaille ei pitäisi kuulua suomalaiselle osuuskaupalle.
Mikäs Viron Prismoja uhkaa? Ei kai vanja niitä ole ihan heti haltuunsa ottamassa?
 
Mikäs Viron Prismoja uhkaa? Ei kai vanja niitä ole ihan heti haltuunsa ottamassa?
En tiedä uhkaako niitä mikään, mutta minun mielestä sijoittaminen ulkomaille istuu huonosti osuuskauppa-periaatteeseen.

Kukas näistä Viron Prismoista saa hyödyn, jos tulosta tulee? Suomessa osuuskaupat ovat alueellisia toimijoita. Eihän tässä nyt vaan käynyt niin että Pihtiputaan mummo maksaa kananmunistaan Viro-lisän, kun osuuskaupparyhmä tekee Virossa tappiota? Pihtiputaan mummo on osuuskaupan jäsen sen vuoksi että saisi ostaa tarvittavansa halvemmalla yhteisostojen tuella. Pääomasjoittaminen osuuskaupan puitteissa ei Pihtiputaan mummoa kiinnosta.
 
Back
Top