Suomen ja Yhdysvaltain välinen puolustusyhteistyösopimus

kimmo.j

Respected Leader
Kyllä. Niillä on suuret eronsa mutta myös yhteneväisyytensä. Kansat ovat erilaisia mutta johtoportaista löytyy paljon häikäilemättömyyttä, laskelmoivuutta, valloitushimoa ja paranoiaa. Suurvallat kyseessä sentään. Jenkkien aseteollisuus on myös oma painoarvonsa. Tosin jenkit ovat lopulta oppineet että sotimalla ei voiteta mitään muuta kuin mulkun maine, toisin kuin ryssät. On parempi käyttää pehmeitä keinoja ja ostaa suosio, sekä antaa ihmisille mitä he haluavat. Tämä on ainoa oikea keino valloittaa toisia kansoja. Kärjistetysti sanon, että on myös rankkaa väittää että jenkit olisivat demokratia. Vaalisysteemi on kiero, monimutkainen ja epäselvä. Äänestysjärjestelmään kohdistuu hakkerointiyrityksiä. Rahalla saa paljon puhetta. Tai ainakin kuuluvuutta.
Löytyyhän jokaisen maan poliitikoista samoja piirteitä, hiukan erilaisilla painotuksilla. Teollisuudella on monessa maassa suurta vaikutusvaltaa, Suomessakin on puuhattu lex Nokiaa, yms. Puhumattakaan paperiteollisuuden vaikutusvallasta menneinä aikoina. Ei aseteollisuus ole sen kummalisempi.
Onkohan missään täydellistä demokratiaa ilman mitään lisäyksiä kuten Suomessa käytössä oleva suhteellinen vaalitapa? Tuskin. Jenkeillä toki on omat outoutensa tässäkin asiassa. Mitä tulee rahan vaikutukseen vaaleissa, suomessakin vaalibudjetit kasvavat. Se että ennen ei näin ollut johtui median jakautumisesta puolueiden kesken. Nyt kun media on keskittynyt rahan tekoon ideologian sijaan, rahalla ostetaan huomiota ja aikaa. Kumpi sitten on parempi lienee riippuu katsantokannasta.
 

Umkhonto

Kenraali
Onhan se iso raha, mutta onko se U.S.A: n mittakaavassa niin iso että yksin sen takia kannattaa sotkeutua jonkun takahikiän sotiin. Jos ne taas haluavat meistä puskuria idän laumoja vastaan niin saisivat myydä tuntuvalla alennuksella.
Minusta ei kannata puhua USA:n mittakaavasta vaan yhden valmistajan/konsernin mittakaavasta. Joka tapauksessa se on iso raha. Ei niitä koneita nyt ihan samaa tahtia mene jenkkilässäkään kaupaksi kuin donitseja.
 

Umkhonto

Kenraali
Onhan se iso raha, mutta onko se U.S.A: n mittakaavassa niin iso että yksin sen takia kannattaa sotkeutua jonkun takahikiän sotiin. Jos ne taas haluavat meistä puskuria idän laumoja vastaan niin saisivat myydä tuntuvalla alennuksella.
Tuplat
 

Laamanator

Eversti
Ensimmäisessä kappaleessa Yhdysvaltojen tilalle voisi vaihtaa minkä tahansa valtion. Olet kyllä oikeassa, mutta eikö tuo ole itsestään selvyys?
Toisaalta itse olen sitä mieltä, että varsin suurtakin malttia on noudatettu Suomi-USA yhteistyön osalta. Pelinappulana olemisesta meillä on kokemusta YYA-ajalta.

Toinen kappale taas kaivaa esiin revanssihenkeä, vaikka sitä ei edes ole. Vanha vasemmiston leimakirves. Mitä tulee ulkopoliittisiin suhteisiin, eivätkö ne ole normaalit? Venäjä uhittelee kuten aina, kun sen tahtoon ei taivuta. Vai sekö tässä mättää? "Konfliktien välttäminen keinolla millä tahansa", taas kuulostaa taas perinteiseltä kehoitukselta antautua heti. Ei yllätä tämäkään. Vain kehoitus paeta ulkomaille jäi pois.

Kolmas kappale, USA:lla saattaa hyvinkin olla kuvaamasi laisia intressejä Venäjään. Se onko meillä mitään merkitystä noiden intressien kanssa on toinen juttu. Jos USA haluaa yrittää kaataa Putinin hallinnon, se haluaa sitä Suomesta huolimatta. Esittämäsi skenaario on hyvin tuttu Neuvostoliiton kaatumisen yhteydessä. Mitä sitten? Venäjällä on aina joku kopla joka pitää kansaa otteessaan ja kurissa. Edes Neuvostoliiton romahtaminen ei aiheuttanut tuollaista ryntäystä. Nykyisin Venäjältä pääsee pois lähtemällä.

Neljäs kappale, taas näitä itsestään selvyyksiä. Erona näiden kahden välillä on vain demokratia ja arvot. Ja tietysti se, että toinen on ikiaikainen vihollinen joka on hyökännyt kimppuumme ilman syytä. Toinen ei.
Revanssihengen puuttuminen oli vain toteamus siitä, ettei Suomella ole tällä hetkellä aluevaatimuksia tai tavoitteita Venäjän suunnalla. Ainoa mahdollisesti kysymykseen tuleva tavoite voisi olla Petsamon ja Jäämeren yhteyden palauttaminen Suomelle, koska Petsamossa on vielä luonnonvaroja jäljellä ja Jäämeren yhteys mahdollistaisi Suomelle pääsyn osingoille pohjoisen ulottuvuuden luonnonvaroista.

Suomen kannalta hyödyllinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on täysin eri asia kuin tälläkin foorumilla aivan liian monen suitsuttama erikoinen tahtotila täydellisestä antautumisesta Yhdysvalloille ja tämän roistomaisille intresseille ehdoitta. Edes Suomen pieni koko ja heikkous eivät riitä perustelemaan sitä, että miksi ihmeessä ihmiset ovat vapaaehtoisesti laskemassa housujaan nilkkoihin ja tarjoamassa pyllyään Yhdysvalloille. Jos tämä ei ole totaalisen munatonta antautumismielialaa, niin mikä sitten on?

Oleellista Yhdysvaltojen kanssa tehtävässä yhteistyössä on Suomen oma toimijuus. Suomen on kaikissa olosuhteissa säilytettävä itsenäinen päätöksentekokyky Suomen omista kansallisen itsekkäistä lähtökohdista, jolloin Yhdysvaltojen intressien mukainen, mutta Suomen kansallisten etujen vastainen toiminta on oltava ehdoton showstopper. Tähän lukeutuu myös Yhdysvaltojen joukkojen tunkeutuminen Suomen alueelle millä tahansa verukkeella ilman Suomen esittämää kutsua ja lupaa. Oman toimijuuden menettäminen tarkoittaa Yhdysvaltojen pelinappulaksi alistumista ja toimintaa ainoastaan Yhdysvaltojen omista lähtökohdista ilman suomalaiskansallista hyötymisen mahdollisuutta.

Jos Suomi säilytti oman toimijuutensa ja päätöksentekokykynsä jopa Saksan kanssa 1941-44, vaikka itse Hitler painosti ankarasti, niin sama onnistuu kyllä Yhdysvaltojenkin kanssa, vaikka painostamassa olisi koko globaali rahaeliitti. Jos Yhdysvallat haluavat myydä Suomelle ensilinjan kalustoaan, niin tietysti ne kannattaa ottaa vastaan, koska se on Suomen omien intressien mukaista. Tarvittaessa Suomen kansallisten etujen niin vaatiessa on kuitenkin oltava myös erittäin matalalla kynnyksellä valmiita vaikka ampumaan amerikkalaisia selkään heidän omilla aseillaan tai muuten pettämään heidät katalasti heti tilaisuuden tullen.

Suomalaisen ei tarvitse tuntea Yhdysvaltoja tai amerikkalaisia kohtaan minkäänlaista myötätuntoa, sillä amerikkalaiset eivät ole Suomen ystäviä tai ns. "samiksia". Amerikkalaiselle propagandalle ominaisen lässytyksen "vapaudesta ja demokratiasta" tai "yhteisistä arvoista" voi noteerata omaan alhaiseen arvoonsa. Tosiasiassa siinäkin maassa kaikki oikeasti tärkeät päätökset tehdään aivan muista kuin kansanvallan tai demokratian lähtökohdista, joihin ei tavallinen averagejoe voi edes äänestämällä vaikuttaa. Vaikka muodollinen asiaan kuuluva "vapauden ja demokratian" teatteri "amerikkalaisine unelmineen" pyöriikin framilla.


Trumpin valinta on tällä hetkellä aika epätodennäköistä. Ja vaikka hänet valittaisiinkin, kannattaa muistaa että Yhdysvaltojen perustuslakiin on varsin huolella kirjattu "checks and balances" -periaate. Kongressi voi merkittävästi rajoittaa presidentin valtaa jos yhteistoiminta ei pelaa. Trump kuvittelee voivansa päättää asioita, mutta reaalimaailma on ihan toista. Esimerkiksi kun Trump uhosi erottavansa kaikki nykyiset kenraalit ja amiraalit ja korvaavansa heidät eläkkeeltä otettavilla kenraaleilla, jotka ovat hänen tukijoitaan. Yhdysvalloissa presidentillä on vain esittelyvalta korkeimmissa virkanimityksissä, kongressi päättää nimityksistä. Eli välttämättä yksikään hänen esityksistään ei menisi läpi. Sama pätee moniin ulkopoliittisiin asioihin ja sopimuksiin. Meikäläisen arvio on, että jos Trump valitaan, Yhdysvaltojen jo nyt huonosti toimiva hallinto lamautuu noin vuodeksi kun mikään virkanimitys tai lakiesitys ei mene eteenpäin. Mikä luo tietenkin otollisen tilanteen Putinille toimia.

Toivottavasti kuitenkin Clinton valitaan, vaikka melkoinen konna hänkin on. On kuitenkin ulkopoliittisesti paremmin ennustettavissa oleva ja hänellä on paremmat mahdollisuudet neuvotella venäläisten kanssa. Venäläisten kanssa kun ei tehdä kumppanuuksia, puukottavat aina selkään, vaan neuvotellaan vahvoista neuvotteluasetelmista, missä voidaan osoittaa, että jos sopimusta ei saada aikaiseksi tai se ei pidä, vaihtoehdot käyvät Venäjälle hyvin kalliiksi. Syyrian "aselepo" on hyvä esimerkki sopimuksesta, josta kaikki asiantuntijat sanoivat, että Venäjä ei sitä tule noudattamaan. Kerry ei osannut tehdä Putinille selväksi, mitkä ovat vastatoimet jos sopimuksesta ei pidetä kiinni.

Tuota "sotahurmetta" en kyllä tunnista kovinkaan monen NATO-kannattajan taholta. Ei tässä kukaan sotaa halua, mutta ainoa keino selvitä Venäjän kanssa on osoittaa voimaa.

Ja kyllä, yksikään suurvalta ei toimi ilman omien intressiensä turvaamista tai vahvistamista. Siksi pitääkin tehdä kumppanuuksia suurvaltojen kanssa joiden intressit ovat yhteneväisiä omiemme kanssa, ja molempia hyödyntäviä.
Ei kannata vielä tässä vaiheessa tehdä liian nopeita päätelmiä Trumpin valinnan todennäköisyydestä, vaikka länsimainen valtamedia onkin valjastanut koko informaatiovaikuttamisen potentiaalinsa Clintonin tukemiseen ja Trumpin mustamaalaamiseen. Molemmat ovat erittäin huonoja vaihtoehtoja, mutta Clinton on hallitsevan ja samalla myös länsimaisen valtamedian omistavan eliitin ehdokas, mikä ei ole jäänyt epäselväksi. Trumpin suosio näyttää olevan ensisijaisesti amerikkalaisten protesti vallitsevaa järjestelmää vastaan ja Clintonin tappio tarkoittaisi sitä, että röyhkeä eliitti saisi kerrankin sormilleen. Jo pelkästään tämä mainion option mahdollisuus riittää tekemään Trumpista vähemmän huonon vaihtoehdon.

Suomessakin vaaleja propagoidaan sellaisella intensiteetillä ja tavalla, että voisi luulla suomalaisten olevan valitsemassa Yhdysvaltojen seuraavaa presidenttiä. Aika hassua.
 

baikal

Supreme Leader
Suomessakin vaaleja propagoidaan sellaisella intensiteetillä ja tavalla, että voisi luulla suomalaisten olevan valitsemassa Yhdysvaltojen seuraavaa presidenttiä. Aika hassua
Mulle ei ole tullut äänestyslomaketta ainakaan. Onkohan metian edustajille tullut, kun ovat niin innoissaan aiheesta. Kyllä se vaan on niin, että amerikkalaiset valitsevat itse presidenttinsä, eikä heidän päänsä käänny sillä, että "mitähän ne maalimalla meistä ajattelee".....
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Suomessa tämä republikaanikauhu on vallinnut 80-luvun alusta lähtien. Suunnilleen noihin aikoihin alkoivat Yhdysvaltain asioita edes jotenkin seuraavat ymmärtää, että demokraatit olivatkin nyt hyväläisiä, eikä perinteisiä neekerinlahtaajia etelän rämeiltä.

Näyttelijöitä, sotahulluja, rikkaita ja nyt sokerina pohjalla hullu miljardööri joka aikoo tuhota Naton ja ilmastosopimukset.

Yhdysvalloissa lehtimiehistä ja muista mediamaakareista noin 80%:a on demokraatteja. Suurissa mediataloissa prosentti on vielä suurempi ja se kyllä näkyy uutisoinnissa. Olen usein kiinnittänyt huomiota minkä mediatalon tai lehden juttuja Suomessa vaivaudutaan lainaamaan. Punavihreä tiedotusopin maisteri sitten välittää valkoisen rotusyyllisyydessä piehtaroivan liberaalin maailmankuvaa ja paikallinen k-kauppakin myy tummaa presidenttiä alennuksella kun "meidän" ehdokas voitti. Toki tähän voi heittää perinteisen "No Foxiako sitten pitäisi seurata"? Jos nyt Trump sattuu voittamaan, niin aina voi tiedostavien kavereiden kanssa murista, että toiselle kaudelle se ei pääse.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
Suomen on kaikissa olosuhteissa säilytettävä itsenäinen päätöksentekokyky Suomen omista kansallisen itsekkäistä lähtökohdista, jolloin Yhdysvaltojen intressien mukainen, mutta Suomen kansallisten etujen vastainen toiminta on oltava ehdoton showstopper. Tähän lukeutuu myös Yhdysvaltojen joukkojen tunkeutuminen Suomen alueelle millä tahansa verukkeella ilman Suomen esittämää kutsua ja lupaa. Oman toimijuuden menettäminen tarkoittaa Yhdysvaltojen pelinappulaksi alistumista ja toimintaa ainoastaan Yhdysvaltojen omista lähtökohdista ilman suomalaiskansallista hyötymisen mahdollisuutta.
Suomalaisen ei tarvitse tuntea Yhdysvaltoja tai amerikkalaisia kohtaan minkäänlaista myötätuntoa, sillä amerikkalaiset eivät ole Suomen ystäviä tai ns. "samiksia". Amerikkalaiselle propagandalle ominaisen lässytyksen "vapaudesta ja demokratiasta" tai "yhteisistä arvoista" voi noteerata omaan alhaiseen arvoonsa.
Vaikka luenkin kirjoituksesi tiheällä haravalla ja usein en ole samaa mieltä näkemyksistäsi, mutta tästä yllä lainatusta tekstistä olen täysin samaa mieltä. Showstopper, samikset, arvot ovat todellakin tarkoituksella lihavoituja ja pohdinnan arvoisia sanoja.
 

kimmo.j

Respected Leader
Revanssihengen puuttuminen oli vain toteamus siitä, ettei Suomella ole tällä hetkellä aluevaatimuksia tai tavoitteita Venäjän suunnalla. Ainoa mahdollisesti kysymykseen tuleva tavoite voisi olla Petsamon ja Jäämeren yhteyden palauttaminen Suomelle, koska Petsamossa on vielä luonnonvaroja jäljellä ja Jäämeren yhteys mahdollistaisi Suomelle pääsyn osingoille pohjoisen ulottuvuuden luonnonvaroista.

Suomen kannalta hyödyllinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on täysin eri asia kuin tälläkin foorumilla aivan liian monen suitsuttama erikoinen tahtotila täydellisestä antautumisesta Yhdysvalloille ja tämän roistomaisille intresseille ehdoitta. Edes Suomen pieni koko ja heikkous eivät riitä perustelemaan sitä, että miksi ihmeessä ihmiset ovat vapaaehtoisesti laskemassa housujaan nilkkoihin ja tarjoamassa pyllyään Yhdysvalloille. Jos tämä ei ole totaalisen munatonta antautumismielialaa, niin mikä sitten on?

Oleellista Yhdysvaltojen kanssa tehtävässä yhteistyössä on Suomen oma toimijuus. Suomen on kaikissa olosuhteissa säilytettävä itsenäinen päätöksentekokyky Suomen omista kansallisen itsekkäistä lähtökohdista, jolloin Yhdysvaltojen intressien mukainen, mutta Suomen kansallisten etujen vastainen toiminta on oltava ehdoton showstopper. Tähän lukeutuu myös Yhdysvaltojen joukkojen tunkeutuminen Suomen alueelle millä tahansa verukkeella ilman Suomen esittämää kutsua ja lupaa. Oman toimijuuden menettäminen tarkoittaa Yhdysvaltojen pelinappulaksi alistumista ja toimintaa ainoastaan Yhdysvaltojen omista lähtökohdista ilman suomalaiskansallista hyötymisen mahdollisuutta.

Jos Suomi säilytti oman toimijuutensa ja päätöksentekokykynsä jopa Saksan kanssa 1941-44, vaikka itse Hitler painosti ankarasti, niin sama onnistuu kyllä Yhdysvaltojenkin kanssa, vaikka painostamassa olisi koko globaali rahaeliitti. Jos Yhdysvallat haluavat myydä Suomelle ensilinjan kalustoaan, niin tietysti ne kannattaa ottaa vastaan, koska se on Suomen omien intressien mukaista. Tarvittaessa Suomen kansallisten etujen niin vaatiessa on kuitenkin oltava myös erittäin matalalla kynnyksellä valmiita vaikka ampumaan amerikkalaisia selkään heidän omilla aseillaan tai muuten pettämään heidät katalasti heti tilaisuuden tullen.

Suomalaisen ei tarvitse tuntea Yhdysvaltoja tai amerikkalaisia kohtaan minkäänlaista myötätuntoa, sillä amerikkalaiset eivät ole Suomen ystäviä tai ns. "samiksia". Amerikkalaiselle propagandalle ominaisen lässytyksen "vapaudesta ja demokratiasta" tai "yhteisistä arvoista" voi noteerata omaan alhaiseen arvoonsa. Tosiasiassa siinäkin maassa kaikki oikeasti tärkeät päätökset tehdään aivan muista kuin kansanvallan tai demokratian lähtökohdista, joihin ei tavallinen averagejoe voi edes äänestämällä vaikuttaa. Vaikka muodollinen asiaan kuuluva "vapauden ja demokratian" teatteri "amerikkalaisine unelmineen" pyöriikin framilla.
Kirjoitat sellaisella asenteella, että voisi kuvitella jenkkien saapuvan miehittämään maatamme huomenna.
Voin rauhoittaa sinua, eivät ole tulossa.

Kirjoitat nyt kyllä asiaa, olen aivan samaa mieltä kanssasi toimintavapaudesta. Kysymys onkin siitä mistä olet saanut käsityksen sen menettämisestä?
Edes Nato jäsenyys ei poista sitä.

Haluaisin sinun kertovan missä yhteydessä tätä olisi haluttu, tai vaadittu.
Maanpuolustuksellisessa katsantokannassa oman toimijuuden ja pääteksenteko kyvyn säilyttäminen edellyttää kansalaisila valmiutta puolustaa omaa maataan. Usein tähän viitataan termillä maanpuolustustahto. Esittämäsi julkiset kehoitukset paeta maasta kriisin kohdalla eivät tue maanpuolustustahtoa. Päinvastoin se on selvä ja konkreettinen pyrkimys ulkoistaa ja heikentää maanpuolustusta. Kuten huomaat kirjoituksesi ovat ristiriitaisia.


Koska en saa äännestää USA:n presidentin vaaleissa en ole kovin kiinnostunut aiheesta. Kumpikin ehdokas on tyyppillinen poliitikko, paljon puhetta ja lupauksia, tekoja tulee olemaan vähän.
Kotimaan media käsittelee USA:n presidentivaaleja koska Trumpin kaltainen ehdokas jakaa ja herättää tunteita. Noilla jutuilla saadaan klikkauksia, eli tehdään rahaa.
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Kyllä. Niillä on suuret eronsa mutta myös yhteneväisyytensä. Kansat ovat erilaisia mutta johtoportaista löytyy paljon häikäilemättömyyttä, laskelmoivuutta, valloitushimoa ja paranoiaa. Suurvallat kyseessä sentään. Jenkkien aseteollisuus on myös oma painoarvonsa. Tosin jenkit ovat lopulta oppineet että sotimalla ei voiteta mitään muuta kuin mulkun maine, toisin kuin ryssät. On parempi käyttää pehmeitä keinoja ja ostaa suosio, sekä antaa ihmisille mitä he haluavat. Tämä on ainoa oikea keino valloittaa toisia kansoja. Kärjistetysti sanon, että on myös rankkaa väittää että jenkit olisivat demokratia. Vaalisysteemi on kiero, monimutkainen ja epäselvä. Äänestysjärjestelmään kohdistuu hakkerointiyrityksiä. Rahalla saa paljon puhetta. Tai ainakin kuuluvuutta.
 

baikal

Supreme Leader
Kirjoitat nyt kyllä asiaa, olen aivan samaa mieltä kanssasi toimintavapaudesta. Kysymys onkin siitä mistä olet saanut käsityksen sen menettämisestä?
Edes Nato jäsenyys ei poista sitä.
TÄMÄ. Tässä tulemme ns. villakoiran ytimiin. Usa tai Nato tuskin toimintavapauttamme noin vaan ohimennen ryövää....se pitää omintakeisesti töpeksiä. Onko pelko täysin vailla perusteita?

 

kimmo.j

Respected Leader
TÄMÄ. Tässä tulemme ns. villakoiran ytimiin. Usa tai Nato tuskin toimintavapauttamme noin vaan ohimennen ryövää....se pitää omintakeisesti töpeksiä. Onko pelko täysin vailla perusteita?
Erittäin hyvin sanottu!
Aina tuota pelätä voi ja ehkä hiukan pitääkin, mutta ihan en tähän jaksa uskoa.
Toisaalta tulevaisuuden ennustaminen on tunnetusti vaikeaa.
 

Lepard

Kapteeni
Suomen kannalta hyödyllinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on täysin eri asia kuin tälläkin foorumilla aivan liian monen suitsuttama erikoinen tahtotila täydellisestä antautumisesta Yhdysvalloille ja tämän roistomaisille intresseille ehdoitta. Edes Suomen pieni koko ja heikkous eivät riitä perustelemaan sitä, että miksi ihmeessä ihmiset ovat vapaaehtoisesti laskemassa housujaan nilkkoihin ja tarjoamassa pyllyään Yhdysvalloille. Jos tämä ei ole totaalisen munatonta antautumismielialaa, niin mikä sitten on?

Oleellista Yhdysvaltojen kanssa tehtävässä yhteistyössä on Suomen oma toimijuus. Suomen on kaikissa olosuhteissa säilytettävä itsenäinen päätöksentekokyky Suomen omista kansallisen itsekkäistä lähtökohdista, jolloin Yhdysvaltojen intressien mukainen, mutta Suomen kansallisten etujen vastainen toiminta on oltava ehdoton showstopper. Tähän lukeutuu myös Yhdysvaltojen joukkojen tunkeutuminen Suomen alueelle millä tahansa verukkeella ilman Suomen esittämää kutsua ja lupaa. Oman toimijuuden menettäminen tarkoittaa Yhdysvaltojen pelinappulaksi alistumista ja toimintaa ainoastaan Yhdysvaltojen omista lähtökohdista ilman suomalaiskansallista hyötymisen mahdollisuutta.

Jos Suomi säilytti oman toimijuutensa ja päätöksentekokykynsä jopa Saksan kanssa 1941-44, vaikka itse Hitler painosti ankarasti, niin sama onnistuu kyllä Yhdysvaltojenkin kanssa, vaikka painostamassa olisi koko globaali rahaeliitti. Jos Yhdysvallat haluavat myydä Suomelle ensilinjan kalustoaan, niin tietysti ne kannattaa ottaa vastaan, koska se on Suomen omien intressien mukaista. Tarvittaessa Suomen kansallisten etujen niin vaatiessa on kuitenkin oltava myös erittäin matalalla kynnyksellä valmiita vaikka ampumaan amerikkalaisia selkään heidän omilla aseillaan tai muuten pettämään heidät katalasti heti tilaisuuden tullen.

Suomalaisen ei tarvitse tuntea Yhdysvaltoja tai amerikkalaisia kohtaan minkäänlaista myötätuntoa, sillä amerikkalaiset eivät ole Suomen ystäviä tai ns. "samiksia". Amerikkalaiselle propagandalle ominaisen lässytyksen "vapaudesta ja demokratiasta" tai "yhteisistä arvoista" voi noteerata omaan alhaiseen arvoonsa. Tosiasiassa siinäkin maassa kaikki oikeasti tärkeät päätökset tehdään aivan muista kuin kansanvallan tai demokratian lähtökohdista, joihin ei tavallinen averagejoe voi edes äänestämällä vaikuttaa. Vaikka muodollinen asiaan kuuluva "vapauden ja demokratian" teatteri "amerikkalaisine unelmineen" pyöriikin framilla.

Ei kannata vielä tässä vaiheessa tehdä liian nopeita päätelmiä Trumpin valinnan todennäköisyydestä, vaikka länsimainen valtamedia onkin valjastanut koko informaatiovaikuttamisen potentiaalinsa Clintonin tukemiseen ja Trumpin mustamaalaamiseen. Molemmat ovat erittäin huonoja vaihtoehtoja, mutta Clinton on hallitsevan ja samalla myös länsimaisen valtamedian omistavan eliitin ehdokas, mikä ei ole jäänyt epäselväksi. Trumpin suosio näyttää olevan ensisijaisesti amerikkalaisten protesti vallitsevaa järjestelmää vastaan ja Clintonin tappio tarkoittaisi sitä, että röyhkeä eliitti saisi kerrankin sormilleen. Jo pelkästään tämä mainion option mahdollisuus riittää tekemään Trumpista vähemmän huonon vaihtoehdon.

Suomessakin vaaleja propagoidaan sellaisella intensiteetillä ja tavalla, että voisi luulla suomalaisten olevan valitsemassa Yhdysvaltojen seuraavaa presidenttiä. Aika hassua.
Vaikea ottaa kantaa mitä muut ihmiset ajattelevat USA-yhteistyöstä. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että yhteistyössä on järkeä jos siitä on myös meille jotain hyötyä. Yhteisiä harjoituksia ei pidä järjestää ihan huvin vuoksi tai jenkkien pyynnöstä, vaan silloin kun mekin saamme niistä hyötyä osaamisen kehittymisen tai interoperabiliteetin paranemisen kautta. Tähän asti nämä tavoitteet on aina saavutettu. Materiaaliyhteistyössä on järkeä silloin kun saadaan sen kautta maailman parhaita aseita ja varmuus niiden toimivuudesta ja huoltovarmuudesta myös kriisitilanteissa. Jenkeillä on tarjolla myös alisuorituskykykyistä kuraa ylihintaan, siihen ei kannata käsiään iskeä. Foreign Military Sales -kaupat ovat hyviä, koska silloin saadaan samaa tavaraa samoilla ehdoilla kuin Yhdysvaltojen hallitus ostaa ja Yhdysvaltojen hallitus takaa materiaalin laadun ja hinnan, ei asekauppias. Silloin kun kumppanuus on aitoa ja avointa, voi myös sanoa ei. Niin kuin on sanottu esimerkiksi monelle esitykselle eri ulkomaan operaatioihin osallistumisesta. Eikä jenkit ole niistä pahastuneet kun on selitetty mikä on Suomen etu ja miten se ei toteutuisi.

Tuo puhe jenkkien tulemisesta Suomeen omin lupinensa isäntämaasopimuksen varjolla on jotain käsittämätöntä stalinsti/viherpeippo-höpinää jolla ei ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa. Isäntämaasopimus ei tuohon anna mitään valtuuksia ja päätös on aina Suomen valtiojohdolla. Mutta koska se luo meille paremmat valmiudet harjoitusyhteistoimintaan ja mahdollisessa kriisitilanteessa avun vastaanottamiseen, on se tiettyjen YYA-piirien mielestä ehdottomasti mustamaalattava sopimus jonka sisältöä tietoisesti vääristellään.

Amerikkalaisia en nyt lähtisi kovin matalalla kynnyksellä selkään ampumaan. Heillä kun on pitkä muisti sellaisissa asioissa. Pelkkä tiukka EI-riittää.

Amerikkalaisten poliittinen järjestelmä on aivan "normaali" länsimainen demokratia, jossa lehmänkauppoja ja takinkääntöjä tehdään tasaiseen tahtiin ja moraalin taso on aika alhainen. Ei juurikaan eroa eduskunnastamme muuta kuin suuruusluokan osalta. Välillä tulee kyllä ihan aidosti hyviäkin esityksiä jotka menevät läpi ja hyödyntävät aidosti kansalaisia. Ei kuitenkaan usein. Ihan niin kuin Suomessa. Mutta on se silti parempi järjestelmä kuin Putinin ja hänen kamujensa diktatuuri.

Ei tuota Trumppia tarvitse paljon mustamaalata, tekee sen itse ihan hienosti. Ja kyllä uutisointi näyttää olevan enemmän tosiasioiden listaamista kuin tarkoituksellista asioiden vääristelyä ja valehtelmista mitä Fox- ja muut Trumppia tukevat kanavat tekevät. Clinton on toki eliitin konna joka ei ansaitsi tulla presidentiksi, mutta on kyllä meidän kannalta silti parempi vaihtoehto. Trump on aidosti aivan jumalattoman typerä ja tietämätön ja luulee vielä olevansa oikeassa kaikista asioista. Ei todennäköisesti kuuntelisi asiantuntijoita joilloin seurauksena olisi valtava kansainvälispoliittinen sotku joka loisi Putinille erinomaiset mahdollisuudet jatkaa metkujaan. Mutta Suomesta löytyy tosiaan melkoinen lauma ihmisiä joille Trump on jostain syystä puolijumala. Se että mies valehtelee joka toisessa lauseessa ei näytä näitä haittaavan. Erikoista.
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Vaikea ottaa kantaa mitä muut ihmiset ajattelevat USA-yhteistyöstä. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että yhteistyössä on järkeä jos siitä on myös meille jotain hyötyä. Yhteisiä harjoituksia ei pidä järjestää ihan huvin vuoksi tai jenkkien pyynnöstä, vaan silloin kun mekin saamme niistä hyötyä osaamisen kehittymisen tai interoperabiliteetin paranemisen kautta. Tähän asti nämä tavoitteet on aina saavutettu. Materiaaliyhteistyössä on järkeä silloin kun saadaan sen kautta maailman parhaita aseita ja varmuus niiden toimivuudesta ja huoltovarmuudesta myös kriisitilanteissa. Jenkeillä on tarjolla myös alisuorituskykykyistä kuraa ylihintaan, siihen ei kannata käsiään iskeä. Foreign Military Sales -kaupat ovat hyviä, koska silloin saadaan samaa tavaraa samoilla ehdoilla kuin Yhdysvaltojen hallitus ostaa ja Yhdysvaltojen hallitus takaa materiaalin laadun ja hinnan, ei asekauppias. Silloin kun kumppanuus on aitoa ja avointa, voi myös sanoa ei. Niin kuin on sanottu esimerkiksi monelle esitykselle eri ulkomaan operaatioihin osallistumisesta. Eikä jenkit ole niistä pahastuneet kun on selitetty mikä on Suomen etu ja miten se ei toteutuisi.

Tuo puhe jenkkien tulemisesta Suomeen omin lupinensa isäntämaasopimuksen varjolla on jotain käsittämätöntä stalinsti/viherpeippo-höpinää jolla ei ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa. Isäntämaasopimus ei tuohon anna mitään valtuuksia ja päätös on aina Suomen valtiojohdolla. Mutta koska se luo meille paremmat valmiudet harjoitusyhteistoimintaan ja mahdollisessa kriisitilanteessa avun vastaanottamiseen, on se tiettyjen YYA-piirien mielestä ehdottomasti mustamaalattava sopimus jonka sisältöä tietoisesti vääristellään.

Amerikkalaisia en nyt lähtisi kovin matalalla kynnyksellä selkään ampumaan. Heillä kun on pitkä muisti sellaisissa asioissa. Pelkkä tiukka EI-riittää.

Amerikkalaisten poliittinen järjestelmä on aivan "normaali" länsimainen demokratia, jossa lehmänkauppoja ja takinkääntöjä tehdään tasaiseen tahtiin ja moraalin taso on aika alhainen. Ei juurikaan eroa eduskunnastamme muuta kuin suuruusluokan osalta. Välillä tulee kyllä ihan aidosti hyviäkin esityksiä jotka menevät läpi ja hyödyntävät aidosti kansalaisia. Ei kuitenkaan usein. Ihan niin kuin Suomessa. Mutta on se silti parempi järjestelmä kuin Putinin ja hänen kamujensa diktatuuri.

Ei tuota Trumppia tarvitse paljon mustamaalata, tekee sen itse ihan hienosti. Ja kyllä uutisointi näyttää olevan enemmän tosiasioiden listaamista kuin tarkoituksellista asioiden vääristelyä ja valehtelmista mitä Fox- ja muut Trumppia tukevat kanavat tekevät. Clinton on toki eliitin konna joka ei ansaitsi tulla presidentiksi, mutta on kyllä meidän kannalta silti parempi vaihtoehto. Trump on aidosti aivan jumalattoman typerä ja tietämätön ja luulee vielä olevansa oikeassa kaikista asioista. Ei todennäköisesti kuuntelisi asiantuntijoita joilloin seurauksena olisi valtava kansainvälispoliittinen sotku joka loisi Putinille erinomaiset mahdollisuudet jatkaa metkujaan. Mutta Suomesta löytyy tosiaan melkoinen lauma ihmisiä joille Trump on jostain syystä puolijumala. Se että mies valehtelee joka toisessa lauseessa ei näytä näitä haittaavan. Erikoista.
Suomen poliittinen järjestelmä eroaa kuitenkin siten, että hallitun poliittisen karjan ulkopuolelta tulee aito kansanliike, joka pääsee hallitukseen voimakkaalla tavalla. Täällä persut on jonkun aikaa ainakin hallituksessa eliitin/median raivokkaasta vastustuksesta huolimatta. Saa nähdä kuinka kauan aikaa menee ennen kuin sekin porukka on ruodussa, Soini on jo hillotolpattu.

H.Clintonista olisi kyllä juttuja vaikka muille jakaa, mutta media pitää ne sovitusti poissa parrasvaloista. Tosin kunnia USA:n medialle siitä, että raportoi terveydentilastansa suht rehellisesti. Sen sijaan Valkoisen Talon työntekijöiden turvallisuustarkastuksista vastanneen, Clintoneihin ällöttyneen ja kytkintä nostaneen veteraani-FBI-henkilön kirja on pidetty julkisuudelta aika hyvin piilossa.

Johtuneeko sitten siitä, että siinä kerrottiin Hillaryn koristelleen Valkoisen Talon joulukuusen dildoilla, kondomeilla ym. seksivälineillä, mikä olikin sitten viimeinen pisara tämän FBI-agentin ylitse vuotaneeseen maljaan.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
veteraani-FBI-henkilön kirja on pidetty julkisuudelta aika hyvin piilossa. siinä kerrottiin Hillaryn koristelleen Valkoisen Talon joulukuusen dildoilla, kondomeilla ym. seksivälineillä.
Oikeesti?
Mikä kirja tämä on? Onko linkkiä jotta tuon voisi uskoa?
 

TBman

Ylipäällikkö
Suomen poliittinen järjestelmä eroaa kuitenkin siten, että hallitun poliittisen karjan ulkopuolelta tulee aito kansanliike, joka pääsee hallitukseen voimakkaalla tavalla. Täällä persut on jonkun aikaa ainakin hallituksessa eliitin/median raivokkaasta vastustuksesta huolimatta. Saa nähdä kuinka kauan aikaa menee ennen kuin sekin porukka on ruodussa, Soini on jo hillotolpattu.

H.Clintonista olisi kyllä juttuja vaikka muille jakaa, mutta media pitää ne sovitusti poissa parrasvaloista. Tosin kunnia USA:n medialle siitä, että raportoi terveydentilastansa suht rehellisesti. Sen sijaan Valkoisen Talon työntekijöiden turvallisuustarkastuksista vastanneen, Clintoneihin ällöttyneen ja kytkintä nostaneen veteraani-FBI-henkilön kirja on pidetty julkisuudelta aika hyvin piilossa.

Johtuneeko sitten siitä, että siinä kerrottiin Hillaryn koristelleen Valkoisen Talon joulukuusen dildoilla, kondomeilla ym. seksivälineillä, mikä olikin sitten viimeinen pisara tämän FBI-agentin ylitse vuotaneeseen maljaan.
Tässä H.Clintonin seksiaddiktiosta on "piireissä" puhuttu aiemmin paljon ja kun se mimmi imaisi Billy Boyn poskeen, niin aika "laajasti" oli käsitys siitä, että kysymyksessä oli myös Hilaryn toiveiden täyttämisestä.... hurjaa hommaa... noh, luonnollisesti nämä ovat legendoja, joita liikkuu. "Truth is out there"
 

Rajajääkäri

Ylipäällikkö
Tässä H.Clintonin seksiaddiktiosta on "piireissä" puhuttu aiemmin paljon ja kun se mimmi imaisi Billy Boyn poskeen, niin aika "laajasti" oli käsitys siitä, että kysymyksessä oli myös Hilaryn toiveiden täyttämisestä.... hurjaa hommaa... noh, luonnollisesti nämä ovat legendoja, joita liikkuu. "Truth is out there"

Vireästä seksielämästä saa potkua työelämään.
 
  • Tykkää
Reactions: jak

Myrskyhiiri

Kenraali
Oikeesti?
Mikä kirja tämä on? Onko linkkiä jotta tuon voisi uskoa?
Tällaisia tuli vastaan googlaamalla "Hillary Clinton Christmas tree":

http://sweetness-light.com/archive/gary-aldrich-on-the-clintons-christmas-tree


Tuossa on sitten Amazonin esittely kyseisestä kirjasta, lukijoiden review:it siinä alhaalla antavat tiiviin kuvauksen keskeisestä sisällöstä:

https://www.amazon.com/Unlimited-Access-Agent-Inside-Clinton/dp/0895264064

Wikipedia Gary Aldrich:ista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gary_Aldrich
 

Mika

Alikersantti
TÄMÄ. Tässä tulemme ns. villakoiran ytimiin. Usa tai Nato tuskin toimintavapauttamme noin vaan ohimennen ryövää....se pitää omintakeisesti töpeksiä.
On jo töpeksitty. Suomi on typeryyttään jäänyt Naton ulkopuolelle, ja nyt suomettuneisuus on taas arkipäivää. On hämmästyttävää, ettei täällä ole tajuttu, että Ruotsin tilanne on täysin erilainen kuin Suomen, eikä Suomella todellakaan ole varaa peesailla Ruotsin turvallisuuspoliittisia ratkaisuja.
 
Viimeksi muokattu:

kimmo.j

Respected Leader
On jo töpeksitty. Suomi on typeryyttään jäänyt Naton ulkopuolelle, ja nyt suomettuneisuus on taas arkipäivää. On hämmästyttävää, ettei täällä ole tajuttu, että Ruotsin tilanne on täysin erilainen kuin Suomen, eikä Suomella todellakaan ole varaa peesailla Ruotsin turvallisuuspoliittisia ratkaisuja.
Tietyllä tavalla kyllä. Itse jaksan toivoa, että korjausliike olisi vielä mahdollinen ja saisimme Suomen Natoon.
Olennaista on tuo roolitus. Niin tai näin maanpuolustus lähtee meistä suomalaisista ja päätöksistämme.

On hyvä muistaa vuosikymmenten propaganda USA ja Natoa vastaan. Äitini peloiteltiin suomalaisten poikien lähettämisellä Vietnamiin yms. Vaikka olemme jääräpäistä kansaa, ei huolellinen propaganda voi olla vaikuttamatta.
Keskustele joskus tavallisen maanpuolustukseen perehtymättömän kansalaisen kanssa aiheesta ja pyydä perustelemaan Nato vastaista kantaansa. Vasemmiston perinteiset argumentit huomaa heti.
 
Top