Suomen sisäinen turvallisuus

Mikä tässä on ihmeellistä? MEDIA on opettanut kansalaiset päättelemään itse. Kaikki on perusteltavissa logiikalla.
Näinhän itsekin tuossa totesin, mutta se ei tarkoita sitä että pitäisi lähteä aina olettamaan että tässä taas rikastuttajat asialla; ellei sitten ole jotain perusteita olettamukselle.

Myös jäsen @YJT hieman menee samaan tyyliin. Itse aloitit keskustelun siitä olisko rasistinen motiivi.
Onhan tämä liekkejä keskustelutyyliin jota itse kritisoit
Minä kritisoin sitä, että kun uutisoidaan että joku on puukottanut tai pahoinpidellyt joukolla, niin oletus on että tekijällä on mersutakki tai suojaväri, vaikka mikään uutisessa ei viittaa näihin.

Tässä kommentoimassani uutisessa sen sijaan kerrottiin, että tekijällä on äärioikeistolaista taustaa (saattoi olla puhetta jopa rikostaustasta), ja kerrottiin että uhri on maahanmuuttajataustainen. Vaikka kysymysmerkkiin päättynyt lauseeni olikin oletus, se perustui kerottuihin faktoihin eikä siihen, että minä luulen tai toivon tietynlaista motiivia.

On toki totta, että välttämättä ikinä ei saada tietää teon todellista motiivia (voi olla että tekijä ei itsekään sitä tiedosta), oletukseni kuitenkin perustui kerrottuihin faktoihin osapuolten taustoista.

Korjausehdotus: MEDIA joko alkaa julkaisemaan aina tekijän ja uhrin habitusta kuvaavat tiedot tasapuolisesti, tai vaihtoehtoisesti ei leimaa kumpaakaan osapuolta minkäänlaisella viittauksella. Rasismi -sanan vähentäminen myös vähentää ärsyyntymistä yleisesti ja sanan käyttöä tulisi tämän perusteella välttää.
Tästä olen samaa mieltä. Tosin jos taustojen kertominen lopetettaisiin, niin se helposti johtaisi siihen että niitä koodisanoja etsittäisiin edelleen, ja ehkä jopa löydettäisiin nykyistä enemmän. Toisaalta, sekin tuntuisi hölmöltä että uutisissa kerrottaisiin kaikkea asiaan kuulumatontakin; tyyliin "itähelsinkiläinen kantasuomalainen keski-ikäinen bi-seksuaali CIS-miespuolinen prosessiteknikko ja hyvinkääläinen toisen polven heteroseksuaalinen CIS-miespuolinen pakistanilaistaustainen, palvelualalla työskentelevä maahanmuuttaja ajoivat kolarin parkkipaikalla".

Muutenkin tapahtumiin liittymättömät asiat nimenomaan uutistekstissä ovat helposti sellaisia että niillä voidaan luoda mielikuvia ja vaikuttaa asenteisiin; esim mainitaan että joku tekee vapaaehtoistyötä vammaisten parissa tms.
 
Äärioikeistolaisen vastakohta on espoolaismies.

Raaka puukotus voi olla nirhauma tekijästä riippuen.

Useita kuolonuhreja vaatinutta terroristista joukkopuukotusta voi kutsua ikäväksi tapahtumaksi.

Kyllä tämä sanallinen vastakkaiasettelu on mediamyrskyn keitoksia.
Muistan kuinka 6-8 vuotta sitten jossain noista radanvarsihelveteistä voimavara oli hakannut machetella arviolta 30 sentin palkeenkielen uhrinsa reiteen, siitä oli kuvia erilaisilla laudoilla. Puukotuksena sekin uutisoitiin. Itselleni sana puukotus ei herätä ensimmäisenä mielikuvaa nahkoistaan kuoriutuneesta reisilihaksesta mutta minäpä en olekaan valveutunut journalisti.

Sinällään tässä Oulun uusimmassa näyttäytyy taas tämän maan retuperällä oleva mielenterveys-hoito ja väkivallasta saatavat mielipuolisen lievät linnatuomiot.
 
Tunnen kyllä sanataiteen metkut, ja tietenkin sopivilla kuvavalinnoilla, otsikolla ja leipätekstin retorisilla keinoilla voi leikkiä. Mutta olennaista on tässä se rikos ja sen motiivi. Mikä sitten lienee. On silkka harhautus ja sumuverhoa vetäistä "entäs islamistit -kortti", jos puhutaan siitä, että äärioikeistolainen tarttui puukkoon. Pitäisi käsitellä tämä puheena oleva asia. Oliko tämä viharikos vai ei? Mitä tapahtui ja kuka oli uhri?

Sama toisin päin. Jos puhutaan natsien rikoksista, "entäs kommunistit" on argumentointivirhe. Puhutaan toki kommunisteista myös mutta se on sitten eri keskustelu. Ei vesitetä keskustelua.
 
Viimeksi muokattu:
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että lasten puukottaja on paskahousu terroristi. Vartijalle kiitokset hyvästä toiminnasta.

12-vuotiasta poikaa puukotettiin hengenvaarallisesti kauppakeskus Valkeassa torstai-iltana. Puukottaja hyökkäsi lapsen kimppuun takaapäin.

– Poika ei ehtinyt tehdä siinä mitään, Soronen kertoo.

Uhri on ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen.

Kun uhri lyyhistyi maahan, lähti puukottaja tämän seurassa olleen 14-vuotiaan perään. Poliisin mukaan mies yritti puukottaa lasta juostessaan
.

 
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että lasten puukottaja on paskahousu terroristi. Vartijalle kiitokset hyvästä toiminnasta.

12-vuotiasta poikaa puukotettiin hengenvaarallisesti kauppakeskus Valkeassa torstai-iltana. Puukottaja hyökkäsi lapsen kimppuun takaapäin.

– Poika ei ehtinyt tehdä siinä mitään, Soronen kertoo.

Uhri on ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen.

Kun uhri lyyhistyi maahan, lähti puukottaja tämän seurassa olleen 14-vuotiaan perään. Poliisin mukaan mies yritti puukottaa lasta juostessaan
.

Toistan ajatukseni siitä että hulluja koiria varten pitäisi olla eri pykälät. Yleisvaaralliset yksilöt suoraan häkkiin ja pidetään pakkolaitosmalliin vaikka lopun ikäänsä. Lapsenmurhasta, -taposta ja -raiskauksesta vaikka suoraan kuoppaan. Tämäkään yksilö ei tule koskaan olemaan vaaraton ympäristölleen.
 

Melkoinen tapaus tämä lastenpuukottaja. Ihan terroristitasoa. 2021epäily räjähteiden valmistamisesta, tutkinta kesken. Miten tällaisen tutkiminen voi kestää näin kauan ja pidetty vapaalla jalalla?

Miestä epäillään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta Oulussa alkuvuodesta 2021.

Ylen mukaan kyse on räjähde-epäilystä. Poliisi kiinnitti huomionsa Oulun Linnanmaan Prismalle Postin pisteeseen toimitettuun pakettiin. Paketti oli toimitettu Sebastian Lämsälle, jota epäillään nyt kahdesta murhan yrityksestä Oulussa. Poliisi otti hänet kiinni tapahtumapaikalta teon jälkeen.


Poliisi takavarikoi Lämsälle osoitetun paketin ja tutki sen. Ylen mukaan takavarikkoasiakirjoista ilmenee, että poliisi tiesi miehen olevan ”poliittisesti aktiivinen ja kykenevä valmistamaan räjähteitä.”

Kalevan mukaan poliisi otti Lämsän kiinni suuressa poliisioperaatiossa Oulun Kaijonharjusta 16. maaliskuuta. Operaation aikana poliisin tutkijoiden nähtiin kantavan muun muassa laatikoita, joissa oli räjähteisiin liittyviä merkintöjä.


Oulun käräjäoikeus vangitsi hänet syytä epäillä -perusteella kolme päivää kiinnioton jälkeen. Hänet vapautettiin viikon päästä.
 
Se mikä näiden tapausten uutisoinnissa tulee aina esiin on sen kaksoisstandardi. Kun äärioikeistolainen hullu puukottaa tms., on puukottaja aina aatteensa edustaja ja koko aatemaailma leimataan tämän myötä yleisvaaralliseksi ja uhkaksi yhteiskunnalle. Kun puukottaja on esimerkiksi islamilainen maahanmuuttaja, ei tämä koskaan edusta mitään vaan kyse on valitettavasta yksittäisestä tapahtumasta, jolla ei ole mitään yhteyttä mihinkään. Vikaa näissä tapauksissa etsitään myös puuttuvista yhteiskunnan palveluista.

Disclaimer: en kannata äärioikeistolaista toimintaa. Pyrin kuitenkin ajattelemaan omilla aivoillani ja muita kuin valmiiksi ajateltuja ajatuksia.
 
Äärioikeistolaisen vastakohta on espoolaismies.

Raaka puukotus voi olla nirhauma tekijästä riippuen.

Useita kuolonuhreja vaatinutta terroristista joukkopuukotusta voi kutsua ikäväksi tapahtumaksi.

Kyllä tämä sanallinen vastakkaiasettelu on mediamyrskyn keitoksia.
Joo, ja joukkopahoinpitely on sitten tappelu, kuten jossain uutisessa mainittiin
 
Melkoinen tapaus tämä lastenpuukottaja. Ihan terroristitasoa. 2021epäily räjähteiden valmistamisesta, tutkinta kesken. Miten tällaisen tutkiminen voi kestää näin kauan ja pidetty vapaalla jalalla?
En ota kantaa tähän tapaukseen, mutta sen varsin rajallisen tutkintakokemuksen perusteella jonka olen hankkinut, ja senkin massarikostutkinnasta, totean että syitä tutkinnan venähtämiseen voi olla monia.

Esim erilaisten asiantuntijalausuntojen saattaa kestää; esim kyseinen henkilö on lomalla tai virkavapaalla, hommia voi olla henkilöllä jonossa ja poliisin lausuntopyyntö ei kiilaa jonossa ohi, tai jonkin tutkimuksen tekeminen nyt vain kestää. Esim lääkäri ei voi lausua jonkin pahoinpitelyn vammojen paranemisesta ennen kuin nähdään, miten ne paranevat.

Samoin joidenkin henkilöiden tavoittaminen kuulusteluihin voi olla haasteellista. Kyse ei välttämättä ole epäillyn tavoittamisesta, vaan jopa asianomistaja eli uhri saattaa nk. vältellä prosessia. Ja sitten kun tämä henkilö saadaan lopulta kuulusteluun, siellä käy ilmi että tapaukseen liittyy vielä joku uusi henkilö, joka pitää myös kuulla ja jonka tavoittaminen on jälleen hankalaa.

Mitä tulee henkilön vapaalle jalalle päästämiseen, niin lähtökohtaisesti henkilöä ei saa pitää kiinni, ellei ole jotain tutkinnallista syytä pitää henkilöä kiinni. Jos henkilöä on kuulusteltu se mitä tarvitsee, eikä ole riskiä että pääsisi sotkemaan tutkintaa, niin ei ole oikein perusteita pitää tutkintavankeudessa.
 
Tätä puukotusasiaa ja äärioikeiston uhkaa voi vähän suhteuttaa.

Äärioikeiston uhasta on puhuttu vuosia ja sitten kun uhkaa on hieman määritelty esimerkkien kautta nousee aika kaksi esimerkkiä eli Jyväskylän kirjastohyökkäys ja arhinmäki/priden kaasutus. Molemmat olivat sen äärioikeiston kannalta noloja farsseja mutta mikä tärkeintä näissä kaikissa tekijä on sama heebo! Loppuvuoden YLE ja eduskunnan enemmistö tuo julki puistatustaan, pöyristystään ja pelkoaan äärioikeiston uhasta ja jos jotenkin mahdollista niin tavallisten suomalaisten elämää rajoitetaan lisää sen kansan röhkiessä tyytyväisenä kun kerrankin toimitaan. Taas kirjoja kirjoitellaan ja muuta apurahatutkimusta tehdään. Suosikkipoliitikot näkevät nazzimarsseja ikkunansa alla, bussit nousevat taputtamaan, torvet tööttäävät liikennevaloissa.

Se neljäs esimerkki äärioikeiston iskusta, ja ainoa jossa joku kuoli, oli se kun "herkkä runopoika" meni aukomaan päätä ja räkimään kuulapäille. Tuloksena sai potkun perseelle, kaatui ja löi päänsä. Sitten vajaan viikon päästä lähti sairaalasta narkkaamaan lääkärin kehotuksen vastaisesti, ja kuoli.

Laskekaapa montako kertaa nämä neljä keissiä mainitaan mediassa kuluvana loppuvuonna. Tai ei tarvitse laskea, kunhan panette ne merkille. Ne on kuulkaa elävältä polttamiset ja muut kidutusmurhat, joukkoraiskaukset saksilla, muuten vain joukolla toimeen pannut huvimurhat ihan pikku juttuja/sattumuksia/tapauksia näihin neljään kansanmurharikokseen verrattuna koska tekijät olivat toisia, niitä uhreja. Siis suomalaisten suosikkipoliitikkojen, auktoriteettien, viranomaisten ja median mielestä, ja siksi myös sinunkin mielestäsi.
 
Tankki-tapsalta osuva teksti. Jos nyt ruvetaan pohtimaan, niin kuinkahan suuri uhka valtion turvallisuudelle on "järjestö", jonka kyky/rohkeus on tasoa lasten kimppuun hiipiminen takaapäin? Millä tahansa rationaalisella terrorismimittarilla em. poppoon "uhka" on mitätön verrattuna vaikkapa viikon viinansaatavuuskatkokseen Suomessa.
 
Se todellinen uhka on että vasemmiston jatkuva valehtelu paljastuu. Siksi pitää luoda mielikuva että kaikki jotka eivät ole vasemmistoa ovat näitä lasten kimppuun hyökkääviä psykopaatteja.

Suomi vs muu maailma lasten murhissa, pahoinpitelyissä, ryöstöissä ja raiskauksissa on edelleen 1:100, ja muun maailman yliedustus kaikessa rikollisuudessa huidellee tuhannen prosentin tienoilla. Ja kuinka pieni osa muun maailman tulokkaista vastaakaan kokonaisista rikosaalloista? Tämä sairas Lämsän paskiainen samaan häkkiin näiden rap-gangstereiden kanssa, ja eläköön sen viidakon säännöillä jotka itse valitsivat.
 
Tämä sairas Lämsän paskiainen samaan häkkiin näiden rap-gangstereiden kanssa, ja eläköön sen viidakon säännöillä jotka itse valitsivat.
Äläs ny. Hovioikeushan juuri päätti, ettei ne ny niiin pahoja olekaan. Ne ovat vain yksittäisiä keppostelijoita, eivätkä suinkaan mitään järjestäytyneitä. Ne pojat taitaa olla jo uusissa puuhissa ennen kuin lämsälle häkki heilahtaa. Sehän ei ole mikään yksittäistapaus vaan äääärrioikeistolainen.

Ja ei, en halua pientäkään lievennystä tuon paskan tuomioon. Kritisoin mediaa ja oikeuslaitosta siitä, että jos huutaa allahia viiltäessään kurkkuja poikki, on korostetusti yksittäistapaus ja mielenterveyspotilas. Mikään jengitouhu ei aiheuta tuomion koventamista järjestäytymisperusteella.
 
Tätä puukotusasiaa ja äärioikeiston uhkaa voi vähän suhteuttaa.

Äärioikeiston uhasta on puhuttu vuosia ja sitten kun uhkaa on hieman määritelty esimerkkien kautta nousee aika kaksi esimerkkiä eli Jyväskylän kirjastohyökkäys ja arhinmäki/priden kaasutus. Molemmat olivat sen äärioikeiston kannalta noloja farsseja mutta mikä tärkeintä näissä kaikissa tekijä on sama heebo! Loppuvuoden YLE ja eduskunnan enemmistö tuo julki puistatustaan, pöyristystään ja pelkoaan äärioikeiston uhasta ja jos jotenkin mahdollista niin tavallisten suomalaisten elämää rajoitetaan lisää sen kansan röhkiessä tyytyväisenä kun kerrankin toimitaan. Taas kirjoja kirjoitellaan ja muuta apurahatutkimusta tehdään. Suosikkipoliitikot näkevät nazzimarsseja ikkunansa alla, bussit nousevat taputtamaan, torvet tööttäävät liikennevaloissa.

Se neljäs esimerkki äärioikeiston iskusta, ja ainoa jossa joku kuoli, oli se kun "herkkä runopoika" meni aukomaan päätä ja räkimään kuulapäille. Tuloksena sai potkun perseelle, kaatui ja löi päänsä. Sitten vajaan viikon päästä lähti sairaalasta narkkaamaan lääkärin kehotuksen vastaisesti, ja kuoli.

Laskekaapa montako kertaa nämä neljä keissiä mainitaan mediassa kuluvana loppuvuonna. Tai ei tarvitse laskea, kunhan panette ne merkille. Ne on kuulkaa elävältä polttamiset ja muut kidutusmurhat, joukkoraiskaukset saksilla, muuten vain joukolla toimeen pannut huvimurhat ihan pikku juttuja/sattumuksia/tapauksia näihin neljään kansanmurharikokseen verrattuna koska tekijät olivat toisia, niitä uhreja. Siis suomalaisten suosikkipoliitikkojen, auktoriteettien, viranomaisten ja median mielestä, ja siksi myös sinunkin mielestäsi.

Eikä hulluus jää tänne, jenkitkin on jo YLEn propagandaan kiedottu ja luokittivat tämän rauhaa rakastavan poikapoppoon terroristijärjestöksi:

 
Riittää jenkeillä kiellettävää, jos kerran tällaisella leikkikerholla yltää terroristijärjestöksi.
Jos mamujen nimetty poikakerho rakentelisi pommeja, hankkisi aseita, heittelisi polttopulloja, uhkailisi ihmisiä ja yrittäisi puukottaa kahta satunnaista lasta keskellä kauppakeskusta, niin etkö laskisi sitä terroristijärjestöksi? Se on ihan yhdentekevää mikä ideologia siellä taustalla on - Allah, anarkismi, uusnatsismi, satanismi, Teletapit tai kuunatsit - teot ratkaisevat.
 
Jos mamujen nimetty poikakerho rakentelisi pommeja, hankkisi aseita, heittelisi polttopulloja, uhkailisi ihmisiä ja yrittäisi puukottaa kahta satunnaista lasta keskellä kauppakeskusta, niin etkö laskisi sitä terroristijärjestöksi? Se on ihan yhdentekevää mikä ideologia siellä taustalla on - Allah, anarkismi, uusnatsismi, satanismi, Teletapit tai kuunatsit - teot ratkaisevat.
Suomessa ei riitä. Ei ole jäsenyyttä osoittavia esim kortteja, jäsenmaksuja, johtokuntaa, sääntöjä, tunnuksia, allekirjoitettuja jäsenhakemuksia yms....
 
Back
Top