Suomen sisäinen turvallisuus

Pienimuotoinen viiden poliisipartion tarkastusoperaatio, joka ei ole rutiinityötä.

Poliisilla tarkastusoperaatio Helsinkiin saapuneella Tallink Megastarilla
Poliisi tekee tarkastusoperaatiota ainakin viiden partion voimalla.
Kaisa Hakkarainen HS
29.5. 16:16Helsingin Länsisatamaan saapunutta Tallink Megastar -alusta oli Helsingissä vastassa useita poliisipartioita maanantaina iltapäivällä. Kyseessä on tarkastusoperaatio, kerrotaan poliisilaitokselta.

Poliisi on vaitonainen operaation luonteesta. Rutiinityötä se ei kuitenkaan ole, vaan perustuu poliisille erikseen tulleeseen tietoon.

Poliisi luonnehtii tarkastusta ”pienimuotoiseksi”. Sitä ei kerrota, onko tarkastuksen kohteena ihmisiä vai tavaroita. Asiasta ensin kertoneen Ilta-Sanomien mukaan satamassa on ainakin viisi poliisipartiota.

Tallink Megastar saapui Tallinnasta Länsisataman uuteen kakkosterminaalin aikataulun mukaan kello 15.30.

HS seuraa tapahtumia.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005231557.html


Päivitetty. Ennakkotiedon takia ovat tarkastaneet autoja. Mukana Tulli ja RVL. Osa poliiseista on ollut raskaasti varustautuneita ja koiriakin ollut matkassa.
Helsingin Länsisatamassa poikkeuksellinen operaatio – poliisi tarkasti Tallinnan-laivasta purkautuvat autot
Poliisi oli ennalta saanut vihjeen, että Tallink Megastarilta tulijat on syytä tarkistaa.
Kaisa Hakkarainen HS
29.5. 17:09Helsingin Länsisatamaan saapunutta Tallink Megastar -alusta oli Helsingissä vastassa useita poliisipartioita maanantaina iltapäivällä.

Helsingin matkustajasatamien turvallisuuspäällikkö Eero Laaksonen kertoo HS:lle, että poliisi tarkasti Megastarilta purkautuvia autoja. Saman vahvistaa Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Poliisilaitokselta kerrotaan, että kyseessä oli tarkastusoperaatio. Sitä ei kerrota, etsikö poliisi satamasta jotain henkilöä vaiko tavaraa. Rutiinitarkastuksesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä yleisjohtaja Juha Haapalaisen mukaan poliisi lähti paikalle erikseen tulleen tiedon perusteella.

Asiasta ensin kertoneen Ilta-Sanomien mukaan satamassa oli noin viisi poliisipartiota ja yksiköitä myös Tullista ja Rajavartiolaitoksesta. Osa poliiseista oli raskaasti varustautuneita, ja tukena oli myös koira, Ilta-Sanomat kertoo.

Tallink Megastar saapui Tallinnasta Länsisataman uuteen kakkosterminaalin aikataulun mukaan kello 15.30 ja lähti takaisin Tallinnaan kahdeksan minuuttia etuajassa.

Tarkastukset viivyttivät hieman autojen purkautumista Megastarista ja myös hieman myöhemmin saapuneesta Silja Europasta.


Iltasanomien mukaan siellä on etsitty vaarallista henkilöä.
Mittava poliisioperaatio Länsisatamassa - poliisi etsii vaarallista henkilöä
Karoliina Paananen, Miikka Hujanen

29.5. 16:46

Komisario Juha Haapala Helsingin poliisista kertoo, että Helsingin Länsisatamassa on meneillään laaja tehtävä.

– Paikalla on noin viisi partiota, Haapala kertoo.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisin tehtävä kohdistuu Tallink Megastariin ja sieltä poistuvaan autoliikenteeseen. Poliisi on toistaiseksi vaitonainen, millaisesta tehtävästä on kyse.

Ilta-Sanomien paikalla ollut valokuvaaja kertoo nähneensä, kuinka poliisit pysäyttivät laivasta poistuvien autojen kuljettajia. Paikalla oli ainakin tullin, rajavartioston ja poliisin yksiköitä. Osa poliiseista oli raskaasti varustautuneita ja tukena oli myös koirapartio.

IS:n saamien tietojen mukaan viranomaiset tarkastivat risteilyaluksesta poistuvaa autoliikennettä ja etsintä kohdistuu vaaralliseen henkilöön.

Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjd vahvistaa, että poliisi oli sataman puolella tarkastamassa saapuvia matkustajia.

– Ikään kuin normaali tarkastus, mutta paikalla on useita partioita, Nöjd kertoo.

Tallink Siljan pikalaiva Megastar otettiin risteily käyttöön tammikuussa 2017. Laivaan mahtuu 2 800 matkustajaa. Megastar vastaa kooltaan isoa risteilyalusta.

Laiva lähti satamasta täysin aikataulussa, kello 16:30. Henkilöautojen tarkastukset jatkuvat edelleen.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005231510.html
 
Viimeksi muokattu:
Älkää nyt uskoko, että pitäisin irakilaiskaksosia mitenkään viattomina, mutta ei ketään voi ihan helposti tuomita moisesta ilman vedenpitäviä todisteita. Ja niitä ei käräjäoikeuden mielestä ollut. "Ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan"

EHDOTTOMASTI juuri näin. Oikeusvaltiossa ihminen tuomitaan todisteiden perusteella. Tästä ei ole syytä lipsua. Maailma on pullollaan "oiqeusvaltioita", joissa tuomitaan monessa mielessä heppoisinkin perustein.
 
Taitaa olla se pönkkä vai mikä se on haarukassa?

Sehän se olisi voinut olla ja voi olla jatkossakin, kun eivät löytäneet etsimäänsä.

Poliisi tarkasti Tallinnan-laivasta tulleet ajoneuvot Helsingin Länsisatamassa – etsi kiinniotettavaa henkilöä
Poliisi ja rajavartiolaitos tarkastivat kaikkiaan 300 ajoneuvoa, mutta etsittyä henkilöä ei tavoitettu.

Helsingin Länsisatamaan saapunut Tallink Megastar –alus joutui poliisioperaation kohteeksi maanantaina iltapäivällä. Poliisi ja rajavartiolaitos tarkastivat aluksesta purkautuneet ajoneuvot, koska poliisille oli tullut vihje kiinniotettavasta henkilöstä.

Viranomaiset tarkastivat kaikkiaan 300 ajoneuvoa, mutta etsittyä henkilöä ei tavoitettu. Poliisi ei kommentoi mistä syystä henkilöä tavoiteltiin.

Paikalla satamassa oli rajavartiolaitoksen yksiköiden lisäksi viisi poliisipartiota. Operaatio myöhästytti hieman autojen purkautumista aluksesta, mutta laiva pääsi lähtemään ajoissa takaisin Tallinnaan.
http://yle.fi/uutiset/3-9637675
 
Poliisi etsi vaarallista henkilöä, jonka oletettiin mahdollisesti olevan laivassa.

Poliisille oli tullut tieto maahan saapuvasta henkilöstä, Haapalainen sanoo.

Osa poliiseista oli raskaasti varustautuneita ja tukena oli myös koirapartio.

Mitään ei kuitenkaan löytynyt, eikä operaatiossa tehty kiinniottoja.

– Matkustusmäärä oli poikkeuksellisen suuri, ja myös muuta laivaliikennettä oli tulossa, eikä sitä voinut liikaa viivästyttää. Tästä syystä suoritettiin varsin pintapuolinen tarkastus.

Haapalaisen mukaan paikalla oli viisi poliisiyksikköä ja kaksi rajavartiolaitoksen yksikköä. Pääosin tarkastus kohdistui ajoneuvoihin, mutta myös jalkaisin liikkuviin matkustajiin.

Laiva lähti satamasta täysin aikataulussa, kello 16.30, minkä jälkeen tarkastukset jatkuivat. Operaatio on nyt ohi.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005231739.html?ref=rss
 
Sen olen kyllä ymmärtänyt lukemien juttujen perusteella (ei ole omakohtaista kokemusta) että muualla mantereella pidetään yleisesti humalassa esiintymistä paheksuttavana. Täällä sitä pidetään jopa kehumisen arvoisena asiana.
Minä en tiedä paheksuvatko vaiko eivät, mutta vaikka en millään jatkuvalla ulkomaan matkalla olekaan, aika paljon tulee erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Eurooppaa pyörittyä ("patsastelemassa"). Joissa voisi kuvitella ihmisten käyttäytyvän ei-paheksuttavasti. No, minä nyt tietenkin käyttäydyn paheksuttavasti. Mutta, kyllä viina vaikuttaa aivan yleis-eurooppalaisesti ja en sen käytössä ole huomannut juuri eroja. En kuljeksi paikoissa joissa potentiaalisesti tulisi hässäkkää, mutta viimeisen kerran kun on joutunut väistämään kapakkatappelua, se on ollut Pariisissa ihan sikäläisten Pierren ja Jean-Luc'in välillä. Minun mielestäni tämä asia on enemmän meidän härmäläisten omissa aivoissa ja tottahan ne muut sitten alkaa suhtautumaan, kun itsemme esitellään kansakuntana juopoiksi heti tutustumisen alussa. Lenitat sun muut on onnistuneet kyllä profiloimaan meidät itsemme meille itsellemme täysinä urpoina. Kun nykyään näkee jonkun tyypin puku päällä valkoissa sukissa, voi olla satavarma että kyseessä ei ole suomalainen.
 
Omien havaintojen perusteella minulla on käsitykseni aiheesta...

Nimittäin tiedän kokemuksesta että myös eteläeurooppalaisissa asuu ihmisiä jotka ovat varsin persoja alkoholin suhteen.. Juovat käytännössä päivittäin jonkinmoisia määriä. Ehkä siitä aiheutuu myös terveyshaittoja?

Suuri ero suomalaiseen juomatapaan on siinä että etelässä alkoholia (olutta, viiniä ja maasta riippuen erilaista anisviinaa jne.) on aina tarjolla ja se on suhteellisen edullistakin. Kenenkään ei tarvitse pelätä että juotavat loppuisi. Siksi istuskellaan jollain kahvilan terassilla jne. ja otetaan kuppia kaikessa rauhassa kavereiden kesken. En ole juuri koskaan havainnut mitään erityisempiä riitoja tai näkyviä juopumisia. Ja, jollei muuta tähdellisempää tekemistä ole niin seuraavana päivänä jatketaan samaan malliin..Toki tällaiseen seurusteluun osallistuu lähinnä vanhempaa miesväkeä..Nuoremmat tekevät päivisin töitään.

Meillä on ilmeisesti totuttu kiskaisemaan viinat nuppiin mahdollisimman vauhdikkaasti. Joskus pidetään pulloa piilossa ettei viranomaiset tai muutkaan pääse osille eväistä. Kallisarvoinen ja ehkä joskus hieman hankalasti saatava viina muodostaa jo itsessään juomisen aiheen. Hyvää tilaisuutta juopumiseen ei kannata tuhlata turhaan rupatteluun.

Mielestäni kysymys on vain erilaisesta tapakulttuurista..Monissa etelän maissa ollaan toisaalta varsin tarkkoja esim. nuorten alkoholinkäytön suhteen. Samoin katsotaan vieroksuen näkyvää juopumista, törttöilystä puhumattakaan. Sellaista siellä näkee harvoin - jos koskaan. Siellä arvostetaan henkilökohtaista vapautta ja on sen myötä opittu huolehtimaan omista asioista. Ei tarvita joka käänteessä viranomaisia määräämään ja valvomaan.

Tai ehkä meillä alkoholipolitiikkaa ohjaa sekä määrittelee ensisijaisesti verotus.. Mutta veikkaisin että yhteiskunnan kokonaisetu (mukaan lukien turvallisuus, poliisin resurssit, rikollisuus jne.) toteutuisi paremmin vapaammalla säätelyllä sekä pelkällä arvonlisäverolla.
Säteilyssä ja alkoholissa annosnopeus on se mikä tappaa. Saksassa esimerkiksi alsterwasser ja muut shandyt ovat varsin yleisiä.
 
Eikä tarvitse lähteä se pitemmälle kuin Viroon niin pubista kuin pubista saa syötävää. Täällä taas jostain syystä ei haluta sekoittaa juomista ja syömistä kun se pilaa hyvän kännin...o_O
Tukeva känni ja matala verensokeri = rähinämieliala.
 
Sehän se olisi voinut olla ja voi olla jatkossakin, kun eivät löytäneet etsimäänsä. http://yle.fi/uutiset/3-9637675

Etsivätköhän ISIS-veteraania kuntoutettavaksi. Mutta eikö laivoihin menoa pitäisi valvoa enemmänkin siellä lähtöpäässä? Vaarallinen henkilö laivalla. Ei kuulosta mukavalta. Milloinkas on seuraava vaarallinen henkilö tulossa vai tuleeko se ruotsinlaivojen kautta?
 
Viimeksi muokattu:
YLEn uutisissa oli seuraava juttu joka löytyy vain YLE-lapin sivulta...
(Jutusta on jäänyt pois tv version viesti myls suomalaisista vierastaistelijoista)

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö varoittaa uudesta terroriuhasta

Kyky iskeä kemiallisilla aseilla voi kulkeutua Lähi-idästä Eurooppaan palaavien taistelijoiden mukana.

Kemiallisten aseiden kieltoa valvova OPCW on todennut ääriliike Isisin käyttäneen sinappikaasua Syyriassa. Myös Irakissa Isisin on arveltu käyttäneen alkeellisia kemiallisia aseita.

Tämä on erittäin huolestuttavaa. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan jokin ryhmä on onnistunut valmistamaan kemiallisia aseita ja myös toimittamaan ne iskun kohteeseen, Suomessa vieraileva OPCW:n pääjohtaja Ahmet Üzümcü sanoo.

Vierastaistelijoilla vaarallista oppia

Üzümcü muistuttaa, että Syyriassa käytetyt aseet ovat alkeellisia, mutta tappavia. Kaikkein pahimmalta kuulostaa kuitenkin se, että esimerkiksi Eurooppaan saattaa palata taistelijoita, jotka ovat oppineet valmistamaan ja käyttämään kemiallisia aseita.

– Syyriassa ja Irakissa on satoja, ellei tuhansia vierastaistelijoita, jotka saattavat palata kotiin ja käyttää taitojaan. Meidän on oltava valppaina, OPCW:n pääjohtaja sanoo Ylelle.

Üzümcün mukaan terrori-iskun saattaminen loppuun, eli valmiin kemiallisen aseen toimittaminen kohteeseen, voi olla teknisesti hiukan vaikeampaa, mutta ei kannata tuudittautua uskoon, että se olisi mahdotonta.

Kokenut aseidenriisuntadiplomaatti puhuu diplomatian kieltä, mutta hän on selvästi huolestunut.

Asiantuntijaryhmä valmiudessa

OPCW:llä on terrorismiin keskittyvä ryhmä, ja järjestö on myös valmis eräänlaiseen palokuntatyöhön, jos pahin tapahtuu.

– Olemme äskettäin perustaneet asiantuntijaryhmän, joka on valmis lähtemään lyhyellä varoitusajalla auttamaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta maata.

Üzümcün mukaan asiantuntijat voivat esimerkiksi auttaa iskussa käytetyn aineen tunnistamisessa, uhrien hoidossa ja puhdistustöissä.

Eri maiden valmius kohdata kemiallisilla aseilla tehty terrori-isku vaihtelee, mutta OPCW:n arvion mukaan on lukuisia valtioita, joilla ei ole juuri minkäänlaista valmiutta.
”Tokion iskusta otettava oppia”

Vuodelta 1995 Japanista löytyy esimerkki, miltä pahin voisi näyttää. Maaliskuussa 1995 Korkein totuus -lahko levitti sariini-hermokaasua Tokion metroon.

– Sariinia käytettiin hyvin alkeellisella tavalla, mutta koko kaupunki meni sekaisin yli vuorokaudeksi, 13 ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui. Mitään vastaavaa ei ole tapahtunut sen jälkeen, mutta meidän on otettava oppia tästä.

OPCW:n pääjohtaja toivoo tiivistä yhteistyötä kemianteollisuuden kanssa, koska jotkut kemiallisten aseiden raaka-aineista valmistetaan myös siviilitarkoituksiin. Vuonna 1997 voimaan astunut kemiallisten aseiden kieltosopimus säätelee myös tällaisten kemikaalien valvontaa eri maissa.

– Meidän on estettävä kemiallisten aseiden rakentajien raaka-aineiden saanti. Hallitusten pitäisi tehdä tiiviimpää yhteistyötä teollisuuden kanssa. Lisäksi valtioiden pitäisi lisätä tiedustelutietojen vaihtoa.

Turkkilainen diplomaatti Ahmet Üzümcü on johtanut kemiallisten aseiden kieltojärjestöä OPCW:tä seitsemän vuotta. Uralle kuuluu järjestölle vuonna 2013 annettu Nobelin rauhanpalkinto, joka tuli järjestön työstä Syyriassa.
OPCW ei julkista syyllisiä

Järjestö on viime vuosina tullut tunnetuksi juuri työstään Syyrian riisumisessa kemiallisista aseista. Työ on edelleen kesken. Sen jälkeen kun Syyria vuonna 2013 päätti virallisesti luopua kemiallisista aseista, maassa on tehty lukuisia kaasuiskuja. Useimmissa tapauksissa iskuista on epäilty hallituksen joukkoja, mutta OPCW ei julkisesti ota kantaa syyllisyyskysymyksiin.

– Meidän tutkintaryhmällä ei ole valtuuksia kertoa tekijöitä julkisuuteen. Raportoimme omalle neuvostollemme ja YK:n turvallisuusneuvostolle, Ahmet Üzümcü kertoo.
”Syyrian kapinallisilla ei sariinia”

Huhtikuussa suurta huomiota herättäneen pohjoissyyrialaisen Khan Sheikhunin kaasuiskun jälkeen OPCW totesi, että kymmenien ihmisten hengen vaatineessa iskussa oli käytetty sariinia tai sitä muistuttavaa kaasua.

OPCW:n Üzümcü toteaa, että hänen johtamallaan järjestöllä ei ole tietoa siitä, että ei-valtiolliset ryhmät, eli Isis tai muut kapinalliset, olisivat saaneet haltuunsa sariinia tai käyttäneet sitä.

Eli Syyrian hallitus teki iskun?

– Sitä emme voi sanoa. Olemme tekninen tutkintajärjestö. Asiaa on tutkittava lisää.

Vaikka länsimaat ja Venäjä kiistelevät ankarasti kemiallisten aseiden käytöstä ja syyllisyyskysymyksistä Syyriassa, näyttää selvältä, että terrorismin uhka voi tiivistää rivit.

– Mikään maa ei ole immuuni terrorismille, joten tämä ei ole kiistanalainen kysymys, kemiallisten aseiden kieltojärjestön pääjohtaja Üzümcü sanoo.
http://yle.fi/uutiset/3-9637216?origin=rss
 
Väkivaltarikosten selvitysaste laskenut Suomessa - uusi käänne tilastoissa
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/.../993505?pwbi=99aa99fea493eb53b2d024c82f189c2a
Väkivaltarikosten selvitysaste on pudonnut Suomessa merkittävästi kymmenen viime vuoden aikana.

Suomessa on aiemmin ollut tiedossa, että poliisin toiminnallisten ongelmien takia poliisi ehtii tutkimaan vain osan omaisuusrikoksista. Etenkin vahingontekoja, murtosarjoja ja pieniä omaisuusrikoksia jää tutkimatta enemmän kuin ennen.

Uutta on se, että myös ennen tärkeimpänä tutkittavana pidettyjen vakavien väkivaltarikosten selvittäminen on notkahtanut.

Selvitysaste on laskenut 12-25 prosenttiyksikköä. Odotettavissa ollut, pitkällisen työn tuloshan tämä on. Valitettavasti kukaan ei kanna vastuuta, kuten asia muodikkaasti ilmaistaan, vaan samat naamat jatkavat oppositio-hallitus tuolileikkiä.
 
Valitettavasti kukaan ei kanna vastuuta

Aikanaan, kun ei millään haluttu myöntää ettei maapallo ole maailmankaikkeuden keskipiste, täytyi kehittää teorioita taivaankappaleiden retrogradisista liikkeistä. Eli taivaankappaleet tekevät spontaaneja pieniä piruetteja taivaalla. Poliitikot kyllä kehittävät omat retrogradiset liikkeensä siitä miksei monikulttuurisuus toiminut niin kuin piti, jos heidät ahdistetaan nurkkaan asiasta. Ei ole mitään pelkoa, että joku kantaisi vastuuta tästä sotkusta.
 
Eipä taida 150 uutta rajavartiaa tepsiä taikasanaan?

Kolme miestä ylitti luvatta itärajan Tohmajärvellä
Ylittäjät ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta.

Rajavalvonta
30.5.2017 klo 09:48
Jouki Väinämö

Kolme ulkomaalaista miestä on tullut tiistaina aamyöllä luvatta maastorajan yli Venäjältä Suomeen.

Miehet olivat ylittäneet rajan Värtsilän alueella Tohmajärvellä. He ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillystä valtionrajarikoksesta. Rajavartiostomme on ollut yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun.
http://yle.fi/uutiset/3-9638503?origin=rss
 
Eikä tarvitse lähteä se pitemmälle kuin Viroon niin pubista kuin pubista saa syötävää. Täällä taas jostain syystä ei haluta sekoittaa juomista ja syömistä kun se pilaa hyvän kännin...o_O
Tukeva känni ja matala verensokeri = rähinämieliala.

Vai oliskohan täällä säännökset esim. keittiölle vähän eriluokkaa sapuskaa tarjoavan keskaripubin ja Virolaisen pubin välillä? Ainakaan Vinkalo (HML) ei saanut lupaa lämpimille aterioille koon vuoksi.

Yleensä tuntuu noissa kotimaisissa pubeissa tarjolla olevan vain niitä ylihintaisia panniineja/pizzasliceja, jotka on siihen lämpölaitteeseen aamupäivällä ladottu, ja illalla/yöllä sen syöminen on samaa kuin kuivaa voileipäkeksiä murustelisi. Poikkeuksena sitten Tirra (Lahti) keittetyine kananmunineen ja keittoineen... tai Roskapankki (HKL) pizzoineen, vaikka oikea syy taisikin olla aukioloajat, jotka ovat (olivat?) väljempiä soittoruokaloille kuin juottoloille...
 
Hyvän ja pitkän kännin (jota yleensä tavoittelen) salaisuus on (tämä varmasti shokeerasi kaikki) sopiva syöminen juopottelun ohella. Se on kyllä jännä ihmisistä miten voi joidenkin luonne muuttua äärimmäisen vittumaiseksi kun on pirtua otettu, eikös se joku geeni ole sekin. Jossain ihmisissä kuten itsessä ei ole juuri muutosta kuin se että ollaan vähän avoimempia, iloisempia ja tunteellisempia kuin normaalisti. Olisi muuten joskus nasta nähdä foorumilaisia kuinkasmuuten kun kiisselin merkeissä. Otetaan vähän kiisselii. Ei tapella.
 
Väkivaltarikosten selvitysaste laskenut Suomessa - uusi käänne tilastoissa
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Väkivaltarikosten-selvitysaste-laskenut-Suomessa-uusi-käänne-tilastoissa/993505?pwbi=99aa99fea493eb53b2d024c82f189c2a


Selvitysaste on laskenut 12-25 prosenttiyksikköä. Odotettavissa ollut, pitkällisen työn tuloshan tämä on. Valitettavasti kukaan ei kanna vastuuta, kuten asia muodikkaasti ilmaistaan, vaan samat naamat jatkavat oppositio-hallitus tuolileikkiä.
Mutta onneksi kunnianloukkauksien tutkintaan on palkattu 25 poliisia. On ne prioriteetit kohdallansa. Sanat tuntuu olevan miekkaa terävämpiä ja vaarallisempia.
 
Äiti järkyttyi: Sekalainen miesjoukko kaappasi lapset autoon ja ryösti kodin – "Miten voi tapahtua valoisassa Suomessa?"

Neljän miehen joukko pakotti kaksi nuorta mustan maastoauton kyytiin viikonloppuna Järvenpään Pöytäalhossa. Tekijät kiristivät nuorilta kotiosoitteen ja sinne päästyään he veivät kodista kaikki arvokkaat elektroniikkalaitteet sekä passit ja verkkopankkitunnukset. Rikolliset olivat myös pakottaa nuoret ottamaan pikavippejä, mutta tämä ei onnistunut.

– Olemme todella järkyttyneitä, että näin tapahtui, ihan kotinurkilla valoisassa Suomen kesäyössä, kertoo toisen uhrin äiti, Keski-Uusimaa-lehdelle.

Kolmen tekijöistä epäillään olevan ulkomaalaistaustaisia.

Lue koko juttu Keski-Uusimaasta
http://www.keski-uusimaa.fi/artikke...nuoreen-jarvenpaassa-kaappasi-nuoret-autoonsa
Asiasta on tehty rikosilmoitus Itä-Uudenmaan poliisille, joka on vaitonainen tapauksesta. Tutkinnanjohtaja Timo Luoto totesi lehdelle, että poliisilla ei ole tässä vaiheessa tiedotettavaa.
http://www.helsinginuutiset.fi/arti...-kaappasi-lapset-autoon-ja-ryosti-kodin-miten

Ei ole ylittänyt itä-uudenmaan poliisin tiedotekynnystä..
http://www.poliisi.fi/itauusimaa/tiedotteet
 
Back
Top