Nykyisinhän ydinräjähdyksiä simuloidaan jumalattoman tehokkailla supertietokoneilla, joilla pystytään ilmeisesti menemään ihan pommin molekyylitasolle saakka. Enpä tiedä onko meillä tällaisia käytettävissä vaiko ei, veikkaan ettei ole. Tämän kaltainen teknologia varmasti maksaa, mutta tällä pystyisi sitten varmasti pienentämään pommin kehityskustannuksia, ainakin niin että jäisi itse koeräjäyttämisten tarve pienemmäksi. Toisaalta, jos en väärin muista, niin Ranskakin joutui vielä 1995-96 asti kokeilemaan ydinräjähteidensä toimivuuden kokeissa. Vasta tämän jälkeen ovat varmaankin siirtyneet teoreettisiin tietokonemallinnuksiin.
Kyllä me voimme rakentaa superkoneita kuten muutkin, suurin Suomessa on Sisu mutta tästä voi ja pitää mennä reippaasti ylös.
CSC:n Sisu-supertietokone Euroopan nopeimpien joukkoon
Suomen tehokkain supertietokone Sisu päivitettiin elokuussa lopulliseen kokoonpanoonsa ja kone avattiin asiakaskäyttöön 9.9. Järjestelmän koko lähes nelinkertaistui ja sen prosessorit vaihdettiin uusimpiin Intelin Xeon E5 Haswell -palvelinprosessoreihin, jotka julkistettiin vasta syyskuun kahdeksantena päivänä. Sisu on maailman ensimmäisiä Haswell-tekniikkaa käyttäviä supertietokoneita. Näiden uudistusten seurauksena Sisun laskentateho viisinkertaistui ja ylittää petaflops-luokan. Sisun arvioidaan olevan Pohjoismaiden nopein supertietokone ja sen teoreettinen huipputeho on 1,7 petaflopsia eli 1,7 · 1015 liukulukulaskutoimitusta sekunnissa. Suomalaiset ja eurooppalaiset tutkijat ottavat Sisun aktiiviseen käyttöön muun muassa ilmaston, astrofysiikan, nanoteknologian, materiaalitieteen, biotieteen, fuusioenergian ja uusiutuvien energiamuotojen tutkimuksessa.
https://www.csc.fi/fi/-/csc-n-sisu-supertietokone-euroopan-nopeimpien-joukkoon?_82_languageId=fi_FI