Suuri maatalouskeskustelu

Eiköhän se ole niin että lehmäähän se tuontilihakin on..rasvat lähtee lihanleikkaajan toimesta tiskissä,lehmä muuttuu äkisti sonniksi kaupassa,vai onko se niin että euroopasta roudataan tänne halvalla ensiluokkaista Kobe härkää että Suomipoika saa sitten halvalla kerrankin erinomaista pihvilihaa,ja ihan vain hyvää hyvyyttään sen tekevät..
 
Emakosta saa oikein nättiä isoa filepihviä,eikä kuluttaja huomaa mitään,possuahan se on :D Lehmänfile ja paisti menee täydestä härästä suurimmalle osalle kuluttajia,ihmisiä on kautta aikain kustu silmään näissä jutuissa,olen tätä seurannut -80 luvun lopulta alkaen eri lihanjalostuslaitoksissa joissa töitä tein,Suomalainen liha on laadukasta,turha väittää muuta.
 
Lehmänfileestä olen ainakin täysin samaa mieltä, maksajana vaan totesin/ oletin nöyrästi 'ehkä tein sen väärin'... hajontaa oli meikäläisen ruoanlaittoharrastuneisuudelle sen verran ettei mahdu normaalijakauman piiriin.

Johtopäätös: minua kusetettiin kotimaisissa liha-asioissa 20 vuotta.
 
Moni ihminen elää siinä käsityksessä että se kaupan itse jauhama ja pakkaama jauheliha on tuoreempaa ja näin PALJON parempaa kuin ison firman vakuumipakattu jauhis,kaupan takapihallahan se HÄRKÄ aamulla teurastetaan että liha on sitten tuoreempaa kuin ison puljun liha..entäpä hygienia? Eiköhän se ison firman hygienia ole kuitenkin paremmalla tolalla kuin ahtaassa kaupan takahuoneessa,näitä molempia nähneenä voin kertoa miten se asia on..ja kun sitä HÄRKÄÄ ei teurasteta siellä kaupan takana niin mistähän se materiaali sitten mahtaa tulla..tulisikohan se vakuumipakattuna sieltä isosta firmasta,kaupassa vain paketti auki ja lajitelma lihamyllyyn ja hieman kalliimpi kilohinta hintalappuun,näin se vaan menee..
 
Viimeksi muokattu:
antibioottikuva.jpg

Artikkelikuvassa suomalainen antibiootin käyttö verrattuna muihin maihin. (Italiassa eläimille annetaan saman verran kuukaudessa kuin Suomessa vuodessa. Kuva: MTK etelä-Pohjanmaa. Tilastolähde European Medicines agency, Sales of veterinary antimicrobial agents in 26 EU/EE countries on 2103.)

Naudanlihan-tuottajahintakaavio.jpg

Naudanlihan tuottajahintakaavio veti kaupan väen hiljaiseksi. Kapea laskeva punainen viiva kuvaa tuottajahinnan laskua, kun taas esimerkiksi kuluttajan maksama jauhelihakäyrä menee aivan toiseen suuntaan.

Naudanlihan-hintakuva-1024x687.jpg


Tuossa muutama kaavio ja ajattelemisen aihetta lihan laatu- ja hinta keskusteluun. Nimenomaan kuluttajan kannalta, tuottajien kanssa ei hinnasta muutenkaan kaupat keskustele vaan sanelee.



http://www.maaseutumedia.fi/naudanlihatuottajien-ja-kaupan-reiluutustapaaminen-loi-positiivisuutta/
 
Lehmänfile ja paisti menee täydestä härästä suurimmalle osalle kuluttajia,ihmisiä on kautta aikain kustu silmään näissä jutuissa,

No jonnekinhan ne vuosittain teurastetut lehmät syötetään. Milloin olette ostaneet kaupan tiskiltä lehmänlihaa? Ehhei, se on joko nautaa tai sonnia, muttei koskaan lehmää. Sama juttu emakot, kyllä ne possuna menee. Ja ostahan iso broileri....saatana, kanahan se on. Sadat tuhannet Unionin alueella teurastetut aasit ja muulit...missä ne ovat....olisko hevosta? Ankkaa menee hanhena ja pikkukalkkuna on todennäköisesti hanhi etelästä. Jne.
 
Joo, olipahan syksy. Onneksi taas kyntö käy. Jos haluatte laadukasta kotimaista pihvilihaa, ostakaa suoraan tiloilta herefordia, angusta tai jotain vastaavaa. Samalla voitte tutustua kotimaisen lihan tuotantoon.

Erityisesti Anguksesta totean, että laatuero lypsymansikkiin on selkeä.

Jauhelihasta totean että jos seassa on pisarakin prässilihaa, niin siitä pitäisi puhua jauhettuina teurasjätteinä eikä jauhettuna lihana.

Jauheliha tehdään käsin leikatusta lihasta eikä siinä ole mukana yhtään mitään muuta. Jos on, niin sen hinnalla ei ole mitään merkitystä. Jääköön Pink Slime kauppaan odottamaan sitä aasiakasta joka tykkää syödä jätteitä lihana.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän se ole niin että lehmäähän se tuontilihakin on..rasvat lähtee lihanleikkaajan toimesta tiskissä,lehmä muuttuu äkisti sonniksi kaupassa,vai onko se niin että euroopasta roudataan tänne halvalla ensiluokkaista Kobe härkää että Suomipoika saa sitten halvalla kerrankin erinomaista pihvilihaa,ja ihan vain hyvää hyvyyttään sen tekevät..

Ainakin Lidl möi kesällä härän pihviä, jonka pakkausselosteessa ja mainoksen pikkutekstissä oli merkintä "tehty naudasta".. minun käsitys härästä on ilmeisesti väärä...
 
Joo, olipahan syksy. Onneksi taas kyntö käy. Jos haluatte laadukasta kotimaista pihvilihaa, ostakaa suoraan tiloilta herefordia, angusta tai jotain vastaavaa. Samalla voitte tutustua kotimaisen lihan tuotantoon.

Pystyykö ne tilat myymään yksityisille? Siis niinku virallisesti. Tuossa 15-vuotta sitten kun kokonaista lammasta haluttiin mökin kesäkauden lopettajaisiin, niin tila, tukku ja teurastamo sanoi ei yksityisille, koska sopimus. Kauppa ei toimittanut kokonaista koska menekki.

Saatiin se sitten lopulta epävirallisesti.
 
Pystyykö ne tilat myymään yksityisille? Siis niinku virallisesti.

Ainakin ne tilat jotka ovat järjestäneet asiat tilamyyntiin kelpaavalla tavalla.

Kun en tiedä missä päin tilan pitäisi olla, niin pistän tosta Arkadianmäki - Tappara -moottoritien kupeesta yhden esimerkin. Tuolta voit hakea luomuruokittua Mustaa Angusta.

http://www.ilolanmaatila.fi

Hakusanalla tilateurastamo saattaa löytyä lähempääkin jos toi sattuu olemaan liian kaukana.
 
Erityisesti Anguksesta totean, että laatuero lypsymansikkiin on selkeä.

Jauhelihasta totean että jos seassa on pisarakin prässilihaa, niin siitä pitäisi puhua jauhettuina teurasjätteinä eikä jauhettuna lihana.

Jauheliha tehdään käsin leikatusta lihasta eikä siinä ole mukana yhtään mitään muuta. Jos on, niin sen hinnalla ei ole mitään merkitystä. Jääköön Pink Slime kauppaan odottamaan sitä aasiakasta joka tykkää syödä jätteitä lihana.
Meillä oli Viherlaakson Valintatalossa ohjeena että paistijauhelihaa tehdessä pitää kaataa ne vakuumi-muokkarissa olevat punaiset lihasnesteet sinne myllyyn mukaan, jotta saadaan jauhelihaan väriä ja lisää painoa... muistan kun faija ilmestyi yks lauantai sinne ja halusi ostaa paunan (a pound of minced beef) jaukkaria, seurasi melko suoraviivainen keskustelu: - Seriously, buy nothing here, especially if it contains meat and says "tuore" on it! I cannot highlight this enough, I produced it in the backroom this morning so I should fucking know!!

Muutama Kauniaisista tullut rabatin-onkija ihmetteli monttu auki kun vuonna 1989 Valtsun lihatiskilla käytiin Espoon Viherissä debattia, englanniksi, jossa asiakas haluaa ostaa (imperiaalisilla mitoilla) jaukkaria ja myyjä ei suostu myymään... oi aikoja, oi tapoja!
 
Viimeksi muokattu:
Niin, härkähän on sonni, josta on tehty kirurgisellä toimenpiteellä kuorotermein sopraano.:D
Se härkä-termihän on muuten täysin raiskattu, Suomessa on ehkä 2 oikeaa härkää ja ne on Miina Äkkijyrkällä. Eli ei niitä oikeasti ainakaan Suomessa ole. Oikeasti härkiä on kuohittuina käytetty ennenaikaan vetoeläiminä, se kastroiminen on helpottanut niiden käsittelyä ja tasoittanut luonnetta (eli ne kaikki inhottavat miehiset ominaisuudet, kuten aggressiivisuus,on jäänyt hyvin vähiin). Suomessa myytävästä naudanlihasta suurin osa tulee maitorotuisista eläimistä, sekä vanhoista lypsylehmistä että maitorotuisista teurassonneista. Sonnejahan syntyy keskimäärin vähän yli puolet vasikoista. Tietysti osa näistä teurassonneista on maitorotu/liharoturisteytyksiä, osa lypsykarjatiloistahan käyttää liharotuista sonnia esim huonommille lypsylehmilleen saadakseen paremmin lihaa tuottavia sonneja markkinoille. Puhtaita liharotuisia karjoja Suomessakin toki on mutta ei mitenkään suuria määriä.
 
Tiedän että tätä ei varmaan saisi ääneen sanoa mutta laitetaan nyt kuitenkin. Niin sianlihan kuin naudan lihan jalostuksessa suomessa keskitytään kyllä ihan vaan bulkkiin. Jos jätän nyt pois Wagyu tuotelinjan koska siihen liittyy jo hiukan ylimaailmallista hierontaa ja keskityn vaikkapa kulinaristiseen lempimaahani espanjaan niin sanon että heidän lihankulttuuriin verrattuna Suomessa niin tuottajat, kauppa kuin kuluttajat ovat aivan kuutamolla.

Mustajalka sika eli Iberico ja siitä ehkä ruokamaailman aateli Bellota on jotain mistä Parman räkäkinkut, suomalaisista ripulipossusta nyt puhumattakaan, jäävät sinne bulkki klusteriin. Parhaiden laatujen valmistus ottaa syntymästä lautaselle n. 5 vuotta ja pitää sisällään jatkuvaa tarkkailua rotupuhtauden ja ravinnon osalta. Näitä 100% rotupuhtaita Iberico sikoja varjellaan viljan aiheuttamalta keliakia-ripulita ja ne laiduntavat vapaina niille varatulla Bellota-pähkinäpensas lehdoissa. Esim. Iberico sian paska on kova musta kanki kuten on metsissä laiduntavalla villisiallakin. Ei se suihkuava vaalea ohraripuli jota lietelantana tehoviljelypelloille ruiskutetaan. Kaupanhyllyillä kelluvista oranssikirjavista marinaadi sössöskeidasta en viitsi edes avautua.

Sitten tuo pihvikarja."Tuoretta lihaa!" on kovin myynti-argumentti mitä Suomessa kuullaan. Ja vaikka joku tosi spesiaali kauppias uskaltaisikin hiukan maturoida lihaa leikataan se jo valmiiksi rasvattomaksi luuttomaksi palloksi päätyen tuohon marinadi sössöön ennekuin edes on alkanut raakakypsyä. Parhaat pihvit mitä tiedän ovat pohjois-Espanjassa vapaana laiduntavia härkiä/sonneja jotka teurastetaan aikaisintaan 8 vuoden, yleensä 12-15 vuoden iässä ja niiden parhaat palat raakakysytetään vähintään 3kk ja hienommat palat 8kk. Tämän toiminnan tuloksena koko pihvi rasvoineen on ihan jotain muuta kuin se vuoden ikäisenä koukkuun päätynyt navetassa paskapatterin päällä maannut aiv-rehu ohra monotooni joka myydään takuu tuoreena kimmoisana rasvattomana pallona.

http://www.telegraph.co.uk/foodandd...anish-farm-home-to-the-worlds-best-steak.html

Sori vaan kolleegat farmarit. Syy ei ole mitenkään meidän yksistään vaan koko Suomalaisen ruokakulttuurin. Meidän geeneissä kulkee tarve vain selviytyä yli talven ja siksi ruuasta on tullut kakkosnelosta.

Ps: Laitetaan nyt tänne esimerkki valonpilkahduksista joita jotku rohkeat Suomessakin yrittää. Sain maistaa Kyyttö t-bone stakea joka oli reippasti raakakysytetty ja teurasikältäänkin jo sentään huimat 3 vuotta. Vain luu jäi lautaselle, rasva suli suussa. Tästä on hyvä jatkaa kohti oikeaa laatulihaa.

http://www.torpparinliha.fi/Etusivu/
 
Viimeksi muokattu:
Tiedän että tätä ei varmaan saisi ääneen sanoa mutta laitetaan nyt kuitenkin. Niin sianlihan kuin naudan lihan jalostuksessa suomessa keskitytään kyllä ihan vaan bulkkiin. Jos jätän nyt pois Wagyu tuotelinjan koska siihen liittyy jo hiukan ylimaailmallista hierontaa ja keskityn vaikkapa kulinaristiseen lempimaahani espanjaan niin sanon että heidän lihankulttuuriin verrattuna Suomessa niin tuottajat, kauppa kuin kuluttajat ovat aivan kuutamolla.

Mustajalka sika eli Iberico ja siitä ehkä ruokamaailman aateli Bellota on jotain mistä Parman räkäkinkut, suomalaisista ripulipossusta nyt puhumattakaan, jäävät sinne bulkki klusteriin. Parhaiden laatujen valmistus ottaa syntymästä lautaselle n. 5 vuotta ja pitää sisällään jatkuvaa tarkkailua rotupuhtauden ja ravinnon osalta. Näitä 100% rotupuhtaita Iberico sikoja varjellaan viljan aiheuttamalta keliakia-ripulita ja ne laiduntavat vapaina niille varatulla Bellota-pähkinäpensas lehdoissa. Esim. Iberico sian paska on kova musta kanki kuten on metsissä laiduntavalla villisiallakin. Ei se suihkuava vaalea ohraripuli jota lietelantana tehoviljelypelloille ruiskutetaan. Kaupanhyllyillä kelluvista oranssikirjavista marinaadi sössöskeidasta en viitsi edes avautua.

Sitten tuo pihvikarja."Tuoretta lihaa!" on kovin myynti-argumentti mitä Suomessa kuullaan. Ja vaikka joku tosi spesiaali kauppias uskaltaisikin hiukan maturoida lihaa leikataan se jo valmiiksi rasvattomaksi luuttomaksi palloksi päätyen tuohon marinadi sössöön ennekuin edes on alkanut raakakypsyä. Parhaat pihvit mitä tiedän ovat pohjois-Espanjassa vapaana laiduntavia härkiä/sonneja jotka teurastetaan aikaisintaan 8 vuoden, yleensä 12-15 vuoden iässä ja niiden parhaat palat raakakysytetään vähintään 3kk ja hienommat palat 8kk. Tämän toiminnan tuloksena koko pihvi rasvoineen on ihan jotain muuta kuin se vuoden ikäisenä koukkuun päätynyt navetassa paskapatterin päällä maannut aiv-rehu ohra monotooni joka myydään takuu tuoreena kimmoisana rasvattomana pallona.

http://www.telegraph.co.uk/foodandd...anish-farm-home-to-the-worlds-best-steak.html

Sori vaan kolleegat farmarit. Syy ei ole mitenkään meidän yksistään vaan koko Suomalaisen ruokakulttuurin. Meidän geeneissä kulkee tarve vain selviytyä yli talven ja siksi ruuasta on tullut kakkosnelosta.

Ps: Laitetaan nyt tänne esimerkki valonpilkahduksista joita jotku rohkeat Suomessakin yrittää. Sain maistaa Kyyttö t-bone stakea joka oli reippasti raakakysytetty ja teurasikältäänkin jo sentään huimat 3 vuotta. Vain luu jäi lautaselle, rasva suli suussa. Tästä on hyvä jatkaa kohti oikeaa laatulihaa.

http://www.torpparinliha.fi/Etusivu/
Sinähän maalailet tuota liharuokakeskustelua kuin Loka-Laitinen parhaimmillaan.
 
Suomalaiset ei osaa vaatia vaikka laatutietoisia ovatkin.

Näin Putin-tuotteet eroavat suomalaisista - merkittävä ero lisäaineissa

Valion Venäjälle tuottamissa jugurteissa ei ole lisäaineita. (KUVA: Ari Nakari)

Julkaistu: 18.8.2014 18:55 https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000795628.html

Suomessa on voitu ostaa Venäjän markkinoille suunnattuja tuotteita viime viikosta lähtien.

Moni on hamstrannut Valion venäläisille tarkoitettuja tuotteita sen jälkeen, kun ne tulivat kauppoihin viime viikolla. Valion viestintäjohtaja Pia Kontunen ei paljasta tarkkoja myyntilukuja.

- Hirveän hyvin on mennyt kaupaksi, enää tässä on oikeastaan juustoa, jota tässä pidemmällä aikavälillä on.

Juuston lisäksi Venäjän asettamien vastapakotteiden vuoksi Suomessa on myös myynnissä muun muassa venäläisille valmistettuja jogurtteja, smetanaa, raejuustoa ja maitoa.

upload_2017-11-6_12-56-34.gif
Venäjälle tarkoitetut juustot ovat menneet hyvin kaupaksi. (KUVA: Mirva Helenius)


Juustoa on Kontusen mukaan varastossa vielä kypsymässä, mutta esimerkiksi jogurtit on myyty jo asiakkaille, eikä niitä ole enää Valiolla. Jogurtit ovat osoittautuneet niin suosituiksi, että ne on joissain kaupoissa jo myyty loppuun.

Nämä ovat tuotteiden erot


Pakotejogurtit ovat lisäaineettomia, sillä Valio muutti viime syksynä kaikki Venäjällä myytävät jogurtit lisäaineettomiksi. Esimerkiksi Venäjällä myyty Hedelmäpommi-maku sisältää vain pastöroitua maitoa, seosta (sisältää sokeria, persikkaa, aprikoosia, vadelmaa ja näiden luonnollisia aromeja sekä tärkkelystä), hapatetta ja D-vitamiinia.

Suomalaisille suunnattu maku sisältää pastöroitua maitoa, sokeria, persikkaa, aprikoosia, vadelmaa, sakeuttamisaineita (muunnettu maissitärkkelys, guarkumi), seljanmarjatiivistettä, aromeita (muun muassa vanilliini), happamuudensäätöainetta (natriumsitraatti) ja D-vitamiinia. Suomalaisille tarkoitetussa jogurtissa on kuusi prosenttia hedelmää.

Miksi Suomessa käytetään lisäaineita?

Pia Kontunen sanoo, että jogurttien erilaiset reseptit perustuvat kuluttajatutkimuksiin.

- Kyse on siitä, mitä kuluttajat eri maiden markkinoilla arvostavat, ja mikä menee kaupaksi.

Suomessa myytävissä jogurteissa on lisäaineita siis siksi, että kuluttajat valitsevat tuotteet muilla perusteilla.

- Kuluttajatutkimuksen mukaan meillä arvostetaan makua ja rakennetta sekä laajaa valikoimaa.

- Ehkä Suomessa ihmiset ovat myös tietoisia siitä, että suuri osa niin sanotuista E-koodeista on luontaisia aineita, Kontunen lisää.

Hän huomauttaa, että Suomen valikoima on niin laaja, että suomalaiskuluttajakin voi halutessaan ostaa lisäaineettomia jogurtteja.

- Jos sellaista arvostaa, ihan täysin lisäaineettomiakin löytyy.

Juusto periaatteessa samaa


Venäjälle myytävä Oltermanni on samaa kuin Suomessa, tosin parasta ennen -päiväys on puoli vuotta pidempi kuin suomalaisille kuluttajille valmistetuissa juustoissa.

- Juuston maku voimistuu kypsyessään. Koska suomalaiset ovat tottuneet miedon kermajuuston makuiseen Oltermanniin, suomalaisella leima-ajalla voimme taata, että sen ajan puitteissa maku säilyy totutun kaltaisena. Jos juustoa säilyttää pidempään, maku voimistuu, kun juusto jatkaa kypsymistään, Kontunen kertoi IS:lle viime perjantaina.
Ina Kauppinen, Katarina Pimiä
 
Ylläpito HUOMIO!!! HERÄTYS!!! Täällä saa näköjään loukata kirjoittelijoita aivan hirveillä törkeyksillä. Nyt sitä baania peliin ja äkkiä. :mad:
Tarkoitin hyvällä tavalla, se Lokahan on neroutta lähentelevä verbaaliakrobaatti.. Hänen joistakin jutuistaan voi tietysti olla montaakin mieltä. Eli voit kaivaa laivallisen herneitä pois nenästä!
 
Tarkoitin hyvällä tavalla, se Lokahan on neroutta lähentelevä verbaaliakrobaatti.. Hänen joistakin jutuistaan voi tietysti olla montaakin mieltä. Eli voit kaivaa laivallisen herneitä pois nenästä!

Ei auta. Hernelaiva ajoi syvälle karikkoon lahtarikolviini ja aiheutti massiivisen ympäristötuhon. Minulla on vaikea henkilökohtainen kokemus Laitisesta ja hänen kohtaamisestaan paikallisessa baarissa. Se ei päättynyt tyylikkäästi. Mokomalla oli kuitenkin kolme gorillaa turvanaan, minulla vain kolme promillea. :confused:
 
Back
Top