Turvallisuuspoliittinen ympäristö elää

baikal

Supreme Leader
Onko tuollainen visio niin Trump-sidonnainen kuin esitetään? Ehkä on, ehkä ei. Vaihtoehto voi houkutella seuraaviakin presidenttejä. Kenties Usa haluaa järjestyksen, jossa se solmii kahdenvälisiä sopimuksia? Tai kolmen neljän viiden välisiä.

Bolton ei kyllä lähteenä ole kummoinen. Mies on patologinen huijari ja valehtelija.
 

John Hilly

Kenraali
Onko tuollainen visio niin Trump-sidonnainen kuin esitetään? Ehkä on, ehkä ei. Vaihtoehto voi houkutella seuraaviakin presidenttejä. Kenties Usa haluaa järjestyksen, jossa se solmii kahdenvälisiä sopimuksia? Tai kolmen neljän viiden välisiä.

Bolton ei kyllä lähteenä ole kummoinen. Mies on patologinen huijari ja valehtelija.

Menikö sulla nimi väärin? Eikö sen pitänyt alkaa T:llä?
 

Panssari Salama

Ylipäällikkö
Suomettumisen raskas varjo edelleenkin turvallisuuspolitiikan painoriippana. Osalistuuko Suomi NATO-maiden CMX-karttaharjoitukseen, jonne kutsu tulee, ja jonne Ruotsin kanssa viimeksi osallistuttiin. Tihkuneet tiedot antoivat ymmärtää, että silloisessa karttapelissä Suomi keskittyi oman alueensa puhtaana pitämiseen, mikä oikeutemme on, ja mitä varten näitä yhteistyösopimuksia ja harjoituksia on pidetty. Mutta eihän se osalle vasemmistoa kelpaa.


 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Mister McMaster on puhunut.

Katkeroitunut Vladimir Putin tavoittelee H.R. McMasterin mukaan uutta imperiumia keinoja kaihtamatta. Nimekäs amerikkalaiskenraali H.R. Mc Master pitää venäläispoliitikkojen asennoitumista naurettavana.

– OK, selvä. Me loukkasimme Putinia, ja siksi hänellä on nyt oikeus toteuttaa kampanjaa demokratioidemme horjuttamiseksi? Oletan, että se myös selittää, miksi Putinin sallitaan sortaa omaa kansaansa ja taivuttaa Venäjän perustuslakia niin, että hän voi pysytellä tsaarina vuoteen 2036 saakka? Minusta tässä ei ole mitään järkeä, presidentti Donald Trumpin turvallisuusneuvonantajana 2017–2018 toiminut kenraali McMaster sanoo saksaislehti Der Spiegelille.

– Mitä Naton ja EU:n laajentumiseen tulee, oliko meidän todella pitänyt sanoa ”ei” kansakunnille, jotka olivat saaneet takaisin vapautensa: ”Olemme kovin pahoillamme, mutta te ette saa liittyä EU:hun, koska Venäjä ei halua teidän liittyvän”, Mc Master kysyy.

– On esimerkiksi olemassa vastaansanomattomat todisteet siitä, että venäläiset ampuivat alas matkustajakoneen Ukrainan ilmatilassa vuonna 2014. Putin yritti tappaa entisen venäläisen tiedustelu-upseerin Sergei Skripalin hermomyrkyllä ja vaaransi samalla tuhansien Britannian kansalaisten hengen. Viimeksi hän yritti myrkyttää hallintoaan arvostelleen Aleksei Navalnyin. Kaiken tämän Putin kiistää. Hän uskoo, että länsi on heikko ja että häntä ei saada kiinni murhasta – toisinaan kirjaimellisesti, McMaster sanoo.

Vuonna 2000 pitämässään puheessa Putin itse julisti haluavansa palauttaa maalleen sen entisen kansallisen suuruuden. Meidän ei pidä tehdä sitä virhettä, että katsomme olevamme itse vastuussa vihollistemme törkeimmistäkin teoista, McMaster toteaa.

https://www.verkkouutiset.fi/usan-kenraali-venajan-on-turha-teeskennella-loukattua/#313238b3
 

Einomies1

Respected Leader
Tämä on erittäin suoraa ja asiallista tekstiä entiseltä kentsulta. Samanlaista ei kuule hänen ex-pomoltaan koskaan. Herroille Mattis ja Mc Master tuli varmasti ikävänä yllätyksenä että heidän presidenttinsä oli venäläisten bulvaani ja nukke. Ei ihme että molemmat erosivat.
 
Top