Ukrainan konflikti/sota

Tässä väitetysti kuvia telakalla olleesta Askold-aluksesta, joihin osuttiin:

First pictures emerged of the Russian warship “Askold”, docked in the Kerch shipyard. I believe that those pictures are genuine.

This is likely a Karakurt Class corvette and the damage is in line with sat pics which were circulating. That is a direct midship hit, presumably by a SCALP EG and so extensive that you can strike that ship from the list.

The worst part of the attack for the Russian is not even the loss of the ship but that they effectively lost all large dry docks and shipyards which are capable of handling larger Russian warships in the Black Sea. Not even the harbors in Russian can compensate for that and leaving the ships in Crimea just makes them big target practice.

Again, congratulations to all Ukrainian units involved in that operation. Absolutely professionally executed.

Source:
https://t.me/zsuwar/3896

Katso liite: 86519

Katso liite: 86520


-

Ohjusisku tapahtu 4.11.2023:

Pictures emerged of Russian Project 22800 Karakurt-class corvette Askold, heavily damaged / destroyed after the recent SCALP/Storm Shadow strike on a shipyard in occupied Kerch.

Russiadefencen mukaan ei oikeastaan edes ollut menetys:
This is the 22800, Askold, which was in Kerch shipyard before being hit by Storm Shadow

I think the damage itself doesn't matter, if there was an engine on board, just put it into another hull, after all many of these were just waiting around for engines so the loss of a hull is not a big deal

That is if there was an engine in the first place

If Askold didn't even have one, then it's not even a problem in the first place
 
Viimeksi muokattu:
Ihmetyttää tärinä siitä, että ryssät saavat köyhältä Korealta jotain kranaattiapua. Venäjä on käyttänyt noin 15-20 miljoonaa tykin ammusta sodassa yhteensä. Ensimmäisellä kymmenellä miljoonalla ne etenivät sen mitä etenivät, jälkimmäisellä 5-10 miljoonalla ne eivät ole saaneet oikein mitään aikaiseksi. Bahmutin raunioiksi, muutamiin kymmeniin kaupunkeihin vaurioita, jumalattomasti kuoppia peltoihin, mutta sotilaallinen näyttö on lähes nolla viimeisen vuoden aikana. Mikäli ne nyt saavat miljoonan tai kaksi ammusta Korealta niin mitä se vaikuttaa? Siirtää vain hetkeä kun heiltä käy nekin vähiin.

Jos niitä käyttää kuin pulloperseapinat niin ei niistä kovin suurta riemua synny. Reilusti ennen vappua on käytetty kaikki varastot ja ryssät ovat uustuotannon perässä.

Ukraina aloitti sodan vähän ryssien tapaan ampumalla paljon, mutta on ymmärtänyt sen että mitään ei ole koskaan tarpeeksi niin käytössä pitää olla kustannustehokas. Aluksi kun pysäytystä haettiin ja muuta kalustoa oli niukalti niin eipä tuohon tulenkäyttöön olisi varmaan parempaa ratkaisua ollut niillä miehistöillä ja tekniikalla jotka olivat käytettävissä.
 
Mitään ei ole EU:ssa oikeasti tilattu eikä näin ollen ei uusia linjoja pystytetty.
Ainoa joka on tuotantoa nostanut pystyyn on USA, jossa Pentagon laittoi tilauksia sisään.

Ukraina on petetty jo kahdesti. 90-luvulla kun luopui ydinaseistaan ja USA/UK/Venäjä antoi turvatakuut.
Nyt se on petetty näillä ”as long as it takes” höpinöillä, joilla ei ollut oikeaa katetta ja EU:ssa ei tehty mitään tuon lupauksen lunastamiseen käytännössä. Osa noistakin lupaajista on jo muissa hommissa, eikä nuo jutut enää kiinnosta pätkääkään.
Ehkä näin, mutta…. Miksei Ukraina itse tilaa niinpaljon niitä tykinammuksia että ne linjat täytyy pistää pystyyn? Joku muu syy tähän sösimiseen täytyy olla kuin tilausten vähyys, uhkä opsec
 
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei ole valmis keskustelemaan Venäjän kanssa, ellei Venäjä vedä joukkojaan Ukrainasta, kertoi Zelenskyi yhdysvaltalaiskanava NBC:n Meet the Press -ohjelman haastattelussa sunnuntaina. Haastattelusta raportoi uutistoimisto AFP.

Zelenskyi myös kiisti huhut siitä, että länsimaalaiset viranomaiset olisivat kehottaneet Ukrainaa rauhanneuvottelupöytään.

”(Yhdysvallat) tietää, etten ole valmis keskustelemaan terroristien kanssa, sillä heidän sanansa ei ole minkään arvoinen”, hän sanoi.

”Minulla ei ole mitään suhdetta Venäjään, ja he tietävät asemani. Heidän täytyy lähteä alueeltamme, vasta sen jälkeen maailma voi kääntyä diplomatian suuntaan.”

Zelenskyi kielsi, että sota on ajautunut pattitilanteeseen. Hän kuitenkin myönsi tilanteen olevan vaikea muun muassa ilmatorjunnan puuttumisen vuoksi.

HS
 
Blinken on jo käynyt keskustelemassa Abbasin kanssa, oletan että taustalla käydään jo keskustelua siitä miten Gazan hallinta järjestetään sen jälkeen kun Hamas on hävitetty ja miten siitä päästäisiin ehkä eteenpäin. Jos se onnistuu, niin tilanne rauhoittuu ja olen aika varma että Israelilla on aika paljon hampaankolossa ryssiä kohtaan, mikä voi olla varsin hyödyllistä Ukrainalle.

Sohaisi ryssä ampiaispesään...
 
Veikkasin jo vuosi sitten että todennäköisesti Ukrainan "voitto" on saavuttaa suurin piirtein ennen hyökkäystä olleet rintamalinjat JOS jotain merkittävää ei tapahdu zenäjän hallinnossa. Siis lähinnä putlerin kuolema ja sitä todennäköisesti hyvin nopeasti seuraava valtataistelu.

Rauhansopimusta alettaisiin sitten työstämään tältä pohjalta. Tätäkin voisi sanoa jonkin tasoiseksi voitoksi kun muistellaan sodan alkupäiviä mutta sen arvioinnin jätän ukrainalaisille..

Vuosi sitten tosin luulin että kaikenlaista "murkulaa" tehdään lännessä suursarjoina tähän aikaan ja että merkittävästi enemmän olisi toimitettu länsikalustoa lentokoneista alkaen mutta nythän me näemme sen todellisuuden :(

Minulla ei ole aavistustakaan mikä on ukrainalaisten tahtotila sodan jatkamiseen nyt saati esim. vuoden kuluttua. Jaksaako Ukraina käydä tätä sotaa vielä vuosia? Joskushan se putlerikin tietysti kuolee.. mobikkien loppumisesta en ole ihan yhtä varma.. Tappioluvuissakin uskon enemmän keväiseen amerikkalaisarvioon 120 kö joka olisi rikastunut taannoiseen Ukrainan asevoimien päällikön arvioon 150 kö. Isoja lukuja nämäkin jopa zenäjän kokoiselle maalle. Maailmansotaluokkaa länsimaille.

Se sen sijaan on varmaa ettei länsi lähetä Ukrainaan sotilaita, tuskin edes merkittävästi enempää aseita ja tarvikkeita. Tuki saattaa jopa vähetä. Nämä faktat viittaavat paremminkin siihen että rauhansopimusta aletaan aikanaan neuvotella nykyistä, Ukrainalle erittäin huonoista asemista, mutta sen tosiaan näyttää aika. Toivon että olen väärässä.
Tilanne on nyt se, että Ukraina on jo voittanut tämän sodan ja venäjä on sen hävinnyt. Nyt kyse on vaan siitä, miten pahasti venäjä tulee kärsimään.

Täytyy ymmärtää, mistä tässä sodassa on kyse. Kyse ei ole Krimistä, vaan Ukrainasta ja sen vapaudesta. Kuten Martti J. Kari ja muut ovat todenneet, vahvaa venäjää ei voi olla ilman Ukrainaa ja vastaavasti, Ukraina ei voi olla vahva ja vapaa, jos venäjä on nykyisellään olemassa. Putinin tavoite tässä sodassa on ollut valloittaa tai alistaa koko Ukraina venäjän vaikutuspiiriin. Ja jos ei siinä onnistu, niin sitten tuhota koko maa ja kansa. Ja miten kävi? Ukraina ei varmaan ikinä ole ollut näin yhtenäinen ja samaan aikaa venäjä on menettänyt taas kaiken vaikutusvallan Ukrainaan.

Ja kuten joskus aikaisemmin kirjoitin, niin tämä sota ei ole pelkästään Ukrainan puolustussota, vaan se tullaan muistamaan Ukrainan todellisena itsenäisyyssotana. Sota, jossa viimein Ukraina katkaisi kahleet venäjän suuntaan. Tämä sota on Ukrainan oma Talvisota, jossa verellä lunastettiin viimein se todellinen vapaus. Tämä sota on Ukrainan historian nollapiste, johon kaikkea mennyttä ja tulevaa tullaan vertaamaan.

Entä sodan jälkeen? Jälleenrakennus ja uuden yhteiskunnan rakentaminen tulee olemaan valtava työ ja moni asia voi mennä pieleen. Mutta toivotaan ja ennen kaikkea tuetaan Ukrainaa myös sodan jälkeen. Sen me olemme heille velkaa.

Entä sitten venäjä? No, venäjällä olisi ehkä voinut olla pieni mahdollisuus myöntää se, mikä venäjä ja sen kansan asema sekä paikka todellisuudessa on. Mutta, ehkä se tilaisuus meni jo. venäjä on tuhonnut suhteet länteen ja vaikka sota loppuisi piankin, niin luottamuksen palautuminen vie todella paljon aikaa. Joten, ainoa suunta on itä ja Kiina. Siinä missä länsi olisi voinut tarjota tuottoisan ja vakaan kumppanuuden, niin sitä Kiina ei tarjoa. Kiinalle muuta maat ovat joko vihollisia tai vasalleja. Ja se vasallin paikka on nyt tarjolla.

putin tullaan muistamaan tästä sodasta, sekä siitä että hän ajoin venäjän Kiinan syliin. En tiedä miten tulevat venäläiset sukupolvet tulvat aisan kokemaan, mutta ehkä vanha viisaus pitää paikkansa. Kerran maaorja, aina maaorja.
 
Länsi ei lähetä joukkoja Ukrainaan ja se kerrottin jo viikkoja ennen Venäjän hyökkäystä mikä nyt ei ainakaan mitenkään hillinnyt Putinin hyökkäyshaluja 🤬

Minäkin ajattelin sodan alussa että rajat ennen helmikuuta olisi jo eräänlainen voitto. Ukraina on kuitenkin joutunut maksamaan tästä kaikesta jo niin kovan hinnan että sitä ei voisi mitenkään pitää voittona enkä usko että Ukraina siihen enää suostuisikaan. On myös niin että kaikki sopimukset ovat Putinille pelkkää paskapaperia. Putin kuten muutkin venäläiset johtajat pelaavat niillä aikansa ja pyyhkivät niihin lopulta perseensä. Kyllä Ukrainan pitää viedä tämä homma maaliin saakka kun muita vaihtoehtoja ei ole.

Se jää toki vielä nähtäväksi riittävätkö ukrainalaisten voimat siihen mutta ei ne venäläistenkään voimat rajattomia ole vaikka tykinruokaa on vielä riittävästi. Tahtotilasta kun puhutaan niin sen pelin ukrainalaiset voittavat 100-0. Kun maa taistelee olemassaolostaan niin ei se tahtotila mihinkään katoa edes ajan kuluessa ja tappioiden lisääntyessä. Tahtoa löytyy tasan niin kauan kun voimia on vähänkin jäljellä ja voimia on edelleenkin jäljellä. Yksi asia mikä helposti unohtuu on se että suurin osa Ukrainasta on kaukana sodasta ja elämä on siellä melko normaalia vaikka miehiä ja naisia lähtee rintamalle eikä kaikki palaa takaisin.
Piti tähän vastata että kyllähän siellä on asevelvollisuusikään nousevia ihmisiä joka vuosi mutta olikin aika yllätys kun katsoo Ukrainan demografista pyramidia..

Selittää myös todella hyvin miksi on niin paljon keski-ikäisiä ja vanhempia ihan jalkaväessäkin näkynyt..

Lähde: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Ukraine
 

Liitteet

  • IMG_5792.jpeg
    IMG_5792.jpeg
    373 KB · Luettu: 118
Sama, hän olisi somessa saamassa paskahalvausta. Miss him already. rip prigozhin
edit. samoin girkin.
Prigozhin-vainaaseen liittyen kummallinen uutinen Sudanista, jossa Ukrainan erikoisjoukot olisivat jo toistamiseen iskeä kurmoottaneet Wagnereita:


Mahdottoman erikoista, mutta kai tässä joku järki taustalla on?
 
Prigozhin-vainaaseen liittyen kummallinen uutinen Sudanista, jossa Ukrainan erikoisjoukot olisivat jo toistamiseen iskeä kurmoottaneet Wagnereita:


Mahdottoman erikoista, mutta kai tässä joku järki taustalla on?
Ryssän geopoliittiseen asemaanhan tuossa isketään. Se on kestämätöntä imperialistiselle venäjälle. Afrikassa on menossa suuri peli vaikutusvallasta ja resursseista. Wagner oli tässä keskiössä. Nämä pakottaa isaltaan ryssää arviomaan onko tämä sota enää järkevää. Afrikassa vielä hyödyt on tullut korkeimmalle eliitille, se näkyy suoraan putinin lähipiirin tulevaisuuden näkymissä.

Se että Wagner ottaa nokkaansa koston hedelmiä on kiva bonus, mutta ei varsinainen peli
 
Ihmetyttää tärinä siitä, että ryssät saavat köyhältä Korealta jotain kranaattiapua. Venäjä on käyttänyt noin 15-20 miljoonaa tykin ammusta sodassa yhteensä. Ensimmäisellä kymmenellä miljoonalla ne etenivät sen mitä etenivät, jälkimmäisellä 5-10 miljoonalla ne eivät ole saaneet oikein mitään aikaiseksi. Bahmutin raunioiksi, muutamiin kymmeniin kaupunkeihin vaurioita, jumalattomasti kuoppia peltoihin, mutta sotilaallinen näyttö on lähes nolla viimeisen vuoden aikana. Mikäli ne nyt saavat miljoonan tai kaksi ammusta Korealta niin mitä se vaikuttaa? Siirtää vain hetkeä kun heiltä käy nekin vähiin.

Jos niitä käyttää kuin pulloperseapinat niin ei niistä kovin suurta riemua synny. Reilusti ennen vappua on käytetty kaikki varastot ja ryssät ovat uustuotannon perässä.

Ukraina aloitti sodan vähän ryssien tapaan ampumalla paljon, mutta on ymmärtänyt sen että mitään ei ole koskaan tarpeeksi niin käytössä pitää olla kustannustehokas. Aluksi kun pysäytystä haettiin ja muuta kalustoa oli niukalti niin eipä tuohon tulenkäyttöön olisi varmaan parempaa ratkaisua ollut niillä miehistöillä ja tekniikalla jotka olivat käytettävissä.
Sillä miljoonalla murkulalla voi saada aikaan vaikkapa 5000 kuollutta ja 10000 rampaa. Ei muuta isoa kuvaa mutta mieluummin olisi ilman noitakin tappioita.

Mielestäni dronet ja niiden torjunta tulee olemaan tämän sodan wunderwaffe. Kehitys niissä on ollut kuin ilma-aseen kehitys ensimmäisessä maailmanpalossa. Jossain kohtaa tulee se iso suorituskykyloikka joka pyyhkii vastustajalla lattiaa. Pelkään pahoin, että siihen loikkaan tulee liittymään autonominen tekoäly.
 
Sillä miljoonalla murkulalla voi saada aikaan vaikkapa 5000 kuollutta ja 10000 rampaa. Ei muuta isoa kuvaa mutta mieluummin olisi ilman noitakin tappioita.

Mielestäni dronet ja niiden torjunta tulee olemaan tämän sodan wunderwaffe. Kehitys niissä on ollut kuin ilma-aseen kehitys ensimmäisessä maailmanpalossa. Jossain kohtaa tulee se iso suorituskykyloikka joka pyyhkii vastustajalla lattiaa. Pelkään pahoin, että siihen loikkaan tulee liittymään autonominen tekoäly.
Olen samaa mieltä. Olen vähän odotellut dronea jossa on automaattiase alaspäin ja se ampuu AI avustettuja laukauksia räjähteiden sijaan. Enemmän iskuja per drone, vähemmän tuhoja ja ehkä turvallisempikin kun ei tarvi räjähteillä pelata.
 
Back
Top