Ukrainan konflikti/sota

Veikkaanpa että lähivuosina useampikin taho alkaa kehittelemään jotain viuhkapanostyylistä droonintorjutaa ajoneuvoihin. Kalliit sensorit jotka erottaa kohti lentävän droonin puskista ja omasta jalkaväestä, ja halpa ampumatarvike jolla saadaan ontelopanos räjähtämään parin metrin päässä vaunusta. Tähän päälle sitten varmaan vähän uudelleen mietittyä panssaria ja muuta härpäkettä.
Laitoin "ropelihatun " päähän, ei tarvita kuin singottavaa rojua/ verkko , saadaan drone sekaisin. Terveisin hämähäkkimies.
 
Eikös tuommoiset droonit olisi erityisen tehokkaita meidän saaristossa? Saarten suojissa kyttäisivät/ odottaisivat rantaan naamioituna? Yhdistettynä meritorjuntaohjuksiin yms kalustoon muodostaisivat pirullisen vaikean ja joustavan verkon jonka läpi vihollisen olisi vaikea tulla läpi? Kunhan näin amatöörinä mietiskelen.
Ukrainan droonien tipauttamat räjähteet näyttävät minusta sisältävän enemmän jytyä kuin aiemmin? Ainakin ne näyttävät tekevän kerrasta selvää entistä helpommin, kossahtaa veneitä aika päreiksi:


..ja kun drone-asiaan taas päästiin, niin kuin varmaan viimeiset 50 postaustani, niin onko tämä Ukrainan uusi miehittämätön suihkumoottorilla varustettu ilma-alus drone vai ohjus? Itse pitäisi tätä jonkinlaisena ohjuksena kuin kopterina tai lennokkina.. 20 kilon taistelukärki on aikamoinen.

drone.jpeg
 
Ukrainan droonien tipauttamat räjähteet näyttävät minusta sisältävän enemmän jytyä kuin aiemmin? Ainakin ne näyttävät tekevän kerrasta selvää entistä helpommin, kossahtaa veneitä aika päreiksi:


..ja kun drone-asiaan taas päästiin, niin kuin varmaan viimeiset 50 postaustani, niin onko tämä Ukrainan uusi miehittämätön suihkumoottorilla varustettu ilma-alus drone vai ohjus? Itse pitäisi tätä jonkinlaisena ohjuksena kuin kopterina tai lennokkina.. 20 kilon taistelukärki on aikamoinen.

Katso liite: 92902
No huh. Joo, kyllä tätä voidaan jo pitää ohjuksena. Onko kantomatkasta mitään tietoa? 2000 kilometriä, niin päästään jo Kuolan niemimaalle ja jos tonni lisää, niin Sabetan jalostamo on jo iskumatkan päässä.
 
Ukrainan droonien tipauttamat räjähteet näyttävät minusta sisältävän enemmän jytyä kuin aiemmin? Ainakin ne näyttävät tekevän kerrasta selvää entistä helpommin, kossahtaa veneitä aika päreiksi:
SAmaa olen hämmästellyt, selvästi on räjähdyksen teho kasvanut viime syksyn aikana jossain välissä ja samalla myös "tappavuus" kauempaa uhrista selvästi parantunut, yhtä kaikki myös drone kuskien taidoissa on tapahtunut selkeä harppaus, osaavat kipittävää zörkkiä yms liikkuvaa maalia pommittaa todella tarkkaan ottaen huomioon tarvittavan ennakon & tuulen yms vaikuttavat tekijät ja olen huomannut lisäksi että nyt pudotellaan paukkua aika paljon korkeammalta kuin noin vuosi aikaa
 
Kuten oli arvattavissa uudistuksia on tulossa ja tarvettahan niille on varmasti :solthum:

Linkki

google käännös :
Zelenskyin iltapuhe Tänään vietin koko päivän kokouksissa sotilasjohdon ja hallituksen kanssa. Jatkamme puolustusvoimien johtoryhmän uudelleenkäynnistämistä. Nyt armeijassa tunnetut ihmiset, jotka itse tietävät hyvin, mitä armeija tarvitsee, ottavat uusia tehtäviä. Tämän sodan taistelukomentajat, joiden kokemus on hyödyllinen koko armeijan tasolla. Eversti Vadym Sukharevskyi – hänen painopisteensä on miehittämättömät järjestelmät ja sotilaiden droonien käytön kehittäminen, ja eversti Andriy Lebedenko – hänen painopisteensä on innovaatio, erityisesti armeijan teknologiakomponentti ja taistelujärjestelmät – on nimitetty komentajan sijaisiksi. päällikkö Oleksandr Syrskyi. Tarvitaan selkeää käytäntöä uusien teknologioiden kanssa. Prikaatikenraali Volodymyr Horbatiuk – hänen painopisteensä on operatiivisessa työssä, henkilöstötyössä, suunnittelussa, johtamisessa, jokaisessa esikunnassa, heidän on ymmärrettävä rintama täysin, prikaatikenraali Oleksi Shevchenko – hänen painopisteensä on logistiikassa, logistiikan maksimaalisen laadun varmistamisessa armeijassamme, ja prikaatikenraali Mykhailo Drapatyi – hän vastaa armeijamme laadukkaasta koulutuksesta – on hyväksytty Ukrainan puolustusvoimien kenraalin päällikön sijaisiksi. Kaikki taistelujohtajien, taisteluprikaatien, sotilaille laadukkaan koulutusjärjestelmän rakentaneiden yksiköidemme tosielämän kokemus sekä taistelutoiminnan arviointi ja analysointi – kaikki tämä kokemus on otettava käyttöön Ukrainan asevoimien menestyksen vuoksi. Kunnia kaikille sotureillemme! Kunnia kansallemme! Kunnia Ukrainalle!
 
eilen hain sauna juomaa ja tätä kun katselee pitänee hakea jotain tiukempaa tavaraa mitä alkosta tai kaupasta saa, ei kerpele miten voi porukka olla noin saatanan sekasin päästään tai sitte ne vaan esittää koska on pakko mutta osa vaikuttaa kyllä olevan valitettavan tosissaan mitä silimistä on havaittavissa

Linkki
 
Eli, jos hintoja pidetään keinotekoisesti alhaalla, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että venäjän valtion joutuu tukemaa suoraan paikallisia jalostajia ja toimittajia? Eli, taas yksi uusia menoerä lisää hallinnolle.

Sitä tässä vielä mietin, että onko venäjä valtiolla olemassa jotain strategisia reservejä polttoainetta, tai onko paikallisilla jalostamoilla tai isommilla polttoaineen myyjillä velvollisuus pitää tiettyä reserviä? Jotenkin tässä haiseen vähän siltä, että jokin vippaskonsti tässä on nyt käytetty. Jos noita polttoainereservejä on, niin voisi olla, että ne on otettu nyt käyttöön. Ja jos tilanne on näin, niin kauanko niillä pystytään pitämään tilanne hallinnassa?
Ei välttämättä vippaskonsteja. Konsti oli jo mainittu englanninkielisessä tekstissä, eli viennin vähentäminen. Muutama päivä sitten luin Kommersantista tai Vedomostista uutisen jossa oli tarkemmin mainittu polttoainekaupan muutoksista (valitettavasti en nyt sitä löytänyt). Jäi kuitenkin muistikuva että polttoaineen vienti ulkomaille oli pienentynyt luokkaa 30%.
Eikös tästä ollut muutama kuukausi sitten juttua että tuottajat pakotettiin toimittamaan kotimaahan riittävästi löpöä.
 
Sama kuin ryssän sotilaille, mitäs menit :ROFLMAO:


Katso liite: 92892
Vituttaa nämä ns. jenkkiryssät.

Nämä on pahinta laatua. Ei ymmärrystä Euroopan historiasta mutta silti suuna päänä puhumassa paskaa ja ymmärtämässä jotakin Putin paskaa jolla joukkioineen on jo eurooppalaista verta käsissä niin paljon etteivät ehdi millään itseään tai ryssälandiaa valkopesemään oman surkean olemassaolonsa aikana. Olen huomannut että jonkinlaista rauhaa ollaan kovasti taas ”värkkäämässä”. Se rauha tulisi olemaan samankaltainen ”rauha” kuin olisi Tšekkoslovakian myynti Natsi-Saksalle vuonna 1938. Hetken olisi hiljaista ja sitten paukkuisi oikein kunnolla.

Tälläiset Euroopan tuhoajat, jenkki moukka kusipäät häpäisevät todellisten amerikkalaisten, esim. kenraali Pattonin tai vaikka 82. ja 101. maahanlaskudivisiooonan sotilaiden muiston. Ne miehet sentään valutti vertaan Euroopan vapauden puolesta.

Suomalaisten vaikean ja komplisoidun tilanteen vuoksi jatkosodan aikana ja sen loppuvaiheessa tätä voi olla vaikea ymmärtää mutta on muistettava että Suomi ei koskaan sotinut USA:aa vastaan ja Yhdysvalloissa oli aina ymmärrystä Suomen vaikeaa tilannetta kohtaan.
 
Ajatuksia mobilisaatiosta.

Lähtökohta koko hommaan on aivan erilainen kuin Suomessa, mikäli ei ole sitä perinnettä että ikäluokka kerrallaan käy valmistautumassa mahdolliseen tulevaan. Täällä kyllä jokaiselle jää takaraivoon edes jollakin tasolla se, että kuka maata puolustaa jos en minä? Miten yksilö näkee asian, jos yleistä sotilaskoulutusta ei ole. En tiedä, pohdin.

Mutta koska laaja koulutus puuttuu, nimilistat ja sijoituspaikat joudutaan varmasti vähän improvisoimaan. Mistä nimilistat sitten kerätään? Verotiedot ovat tarkimmat rekisterit kaikkialla, mutta eiköhän tässä ole käännytty yritysten puoleen. Olen puoliksi sivusta seurannut, kun eräs UKR-yritys on käynyt armeijan kanssa keskustelua koulutukseen lähetettävien määrästä. Miettikää itse tilanne, jos jokaiseen firmaan tulisi käsky ohjata 25 % (stetson-numero) väestä palvelukseen. Se rampauttaa ihan varmasti jokaisen firman toimintaa. Laske päälle pakolaiset, niin ollaan entistä ohuemmalla. Kotirintamallakin asioiden pitää pyöriä. Ei armeijan väki ole iloista, jos sanot täältä liikenevän vain 8 %. Homma venyy ja aikaa kuluu

Haluaisin, että Ukraina keräisi 2 miljoonaa miestä riviin ja heittäisi ryssän helvettiin. Halu ja käytännön elämä ovat kaksi eri asiaa. Ollaan helkkarin tyytyväisiä että meillä on pidetty hommat järjestyksessä, ja toivotaan että 🇺🇦 saa omansa mahdollisimman pian myös selkeäksi.
 
Aikasemmin jo tuli annettua kattavaa pohjatietoa. Starlinkit ei ole mitään anonyymejä FM radioita vaan yksilöllisesti tunnistettavia päätelaitteita joiden sijainti tunnetaan. Joten jos ryssällä on pääte tuolla niin se näkyy liittymän haltijan omistamana sijainnillaan. Kuten tiedetään niin Starlink käyttää geofenceä eli halutaan soppari paikallisella taksalla jos päätteen siirtää. Joten ihan taustajärjestelmäkin on rakennettu hallinnoimaan päätteiden sijaintia.

USA käytännössä voitti ww2:sen murtamalla natsien ja japsien viestiliikenteen. Noista ajoista resursseja on vain lisätty tietoliikenteen seurantaan ja murtamiseen joten minulle saa kyllä nyt toisenkin kerran uskotella että tälläinen asia menisi USA:n viranomaisten seulasta läpi ihan vahingossa. CIA/FBI musta vuosibudjetti on lähemmäs 100 miljardia taalaa muun budjetin lisäksi, kyllä sillä tekee yhtä ja toista. Tuon lisäksi rahoittaa keskikokoisen sodankin.

Keksin itse heti useammakin näppärän käyttötavan tuollaiselle dataliikenteen seurannalle joka tulee ryssänkomentajilta:

-Hyvällä internetillä saa kivasti videopuhelua auki rakastajattarelle. Kopio vaimolle tekee heti hyvää komentajan keskittymiskyvylle.
-Liikenteestä näkee heti rus mod internetiin näkyvät palvelimet ja niiden osoitteet
-Jos vaikka grypto ei aina purkautuisikaan niin käsite liikenneanalyysi kertoo jo paljon
-USA:n turvallisuusviranomaisten datakeskuksista ei tiedetä juuri mitään muuta kuin että NSA:n datakeskus imee miljoonkaupunginverran sähköä. Tältäpohjalta en luottaisi sotatilanteessa yleisiin kryptoihin

Eiköhän kaikille muillekkin ole noin yleisellä tasolla selvää miksi jotain julkista kolmannen osapuolen yhteyttä ei käytetä sotimisessa ellei tarkkaan tiedetä mitä tehdää. Varsinkin vastustajan täysin hallinnoimaa yhteyttä ei voi käyttää oikein mitenkään.
Luultavasti myös lännen panostus kvanttikoneisiin alkaa näkyä perinteisen tietoliikenteen kryptauksen reaaliaikaisena avaamisena lähivuosina, ellei jo nyt. Pitää taas alkaa peittämään salattu liikenne ja salaamaan peitetty liikenne. Onneksi tässä(kin) teknologian osa-alueessa rybyllä on aivan tajuton takamatka.
 
Uudessa vara parempi, ainakin Gepardien 35mm ammustuotannon osalta:

According to @gepardtatze, a former German Gepard SPAAG instructor who is usually well-connected and well-informed, the new 35 mm APDS-T ammunition from Rheinmetall has proven to be both faster and more penetrative than the ammunition previously used by the Ukrainian soldiers with their Gepard SPAAGs.

Rheinmetall has delivered over 40,000 of these rounds to Ukraine by the end of 2023. By mid-2024, 150,000 rounds are to be delivered. Production will then be switched to HEI-T ammunition and another 150,000 rounds will be delivered.

The German government is covering the costs for Ukraine, totalling a three-digit million sum. This has secured the medium-term supply of 35 mm Gepard SPAAG ammunition in #Ukraine until 2025.


-

Lainatun viestin tekstin konekäännös:

Anti-aircraft tank #Gepard 1 A2 of the Ukrainian armed forces in low readiness in a forest. The new ammunition from Rheinmetall has proven itself well so far. It is faster and more powerful.

1707597683951.png

 
eilen hain sauna juomaa ja tätä kun katselee pitänee hakea jotain tiukempaa tavaraa mitä alkosta tai kaupasta saa, ei kerpele miten voi porukka olla noin saatanan sekasin päästään tai sitte ne vaan esittää koska on pakko mutta osa vaikuttaa kyllä olevan valitettavan tosissaan mitä silimistä on havaittavissa

Linkki
Uusi täynnä hulluja ja idiotteja nazi valtio Venäjä on oikeasti vaarallinen, kun katso sen aivopesty kansa. Miten suuri katastrofi oli rentoillla kun tälläinen fashismi meno oli 20 vuotta kehiteillä ja täydessä iskussa!? Jos joku kuvittelee että tyhmyys on jotenkin harmitonta, erehtyvät. Typerät ihmiset vat ihan oikeasti vaarallisia.
Aivan rikollista naiiviutta Länsimailta olla näkemättä tosiasiat.
Ihan samanlaisia typeriä fashisteja Suomessa asuvissa ryzzissä, itse kaartan niitä kun ruttoa, mutta aina joku osuu simät kiilujen kertomassa sellaista susipotaska, miten he ihan oikeasti suunnittele ja usko että Suomeen kohta tulee loppu, kohta, ihan kohta moni suomalainen tulee ylpeilemään ja kertomaan värinä äänessä että hän tuntee henkilökohtaisesti jonkun venäläisen, tämän ja tämän kanssa oli kunnia asua vieressä..kohtaa heidänkin silmät aukenevät. Että heidän putinsa järjestää tässäkin maassa kunnollisen venäläisille ystävällinen valtion, missä kaikki paranee, kun laitetaan oma hallitusta "näiden idioottien" (eduskunta) tilalle, jotka eivät ymmärrä hyvän päälle.
Suurin osa näistä hulluista slaavimaiden- ja siinä sivussa muiden maiden valloittajista örisemässä aina perinteisesti myös salaliitoista, juutalaisten ja liskojen, jotka kaikki pesii usa:ssa ja britanniassa enimmäkseen, juoksee tunneleita pitkin, mutta heille kaikille on luvassa tuta. Vähintäin pommi ensialkuun." Mattopommitus" sanasta tuli yleinen arkisana, nykyisin joka mummon ja vaarin leksikoonissa, sitä kuulee usein Suomessakin asuvilta vatnikeilta.
Duraki i dorogi. Näin yli 100 v sitten kuvattu lyhyesti mitä on Venäjä,. Durak on typerys ja dorogi on tiet, jotka puuttuvat, tai ovat hyvin huonoja, siksi käsite sinänsä.
😡
 
Viimeksi muokattu:
Ei välttämättä vippaskonsteja. Konsti oli jo mainittu englanninkielisessä tekstissä, eli viennin vähentäminen. Muutama päivä sitten luin Kommersantista tai Vedomostista uutisen jossa oli tarkemmin mainittu polttoainekaupan muutoksista (valitettavasti en nyt sitä löytänyt). Jäi kuitenkin muistikuva että polttoaineen vienti ulkomaille oli pienentynyt luokkaa 30%.
Eikös tästä ollut muutama kuukausi sitten juttua että tuottajat pakotettiin toimittamaan kotimaahan riittävästi löpöä.
Kiitän selvennykset, luin jutun vähän hätäiseen. Tuo on aikamoinen leikkaus vientituloihin, jos vienti tippuu sen 30 % ja sama määrä pitää myydä kotimarkkinoille pienemmällä katteella tai jopa tappiolla.

Noita öljyreservejä tuossa vähän ihmettelen. Ja jos nyt oikein ymmärsin, niin Suomen reservi on noin 62 miljoona barrelia, joka on itseasiassa aika iso määrä suhteessa väkilukuun. Esim. Ruotsi 13 milj. Ranska 64 milj. ja Saksa 250 milj. Nämä luvut ovat Wikipediasta, mutta osaako joku sanoa, kuinka nämä pitää paikkaansa?

Mutta, mikä noissa luvussa pisti silmään, että venäjän suunniteltu reservi on vain 14 miljoonaa barrelia. (jos tulkitsin luvut oikein)

Eli, voiko nyt todellakin olla niin, että venäjä vetää hyvin pitkalle myös näiden polttoaineiden kanssa käytännössä kädestä suuhun? Eli, minkään sortin pelivaraa ei ole? Joten, jos nyt Ukraina onnistuu lamauttamaan kuljetus ja jalostuskapasiteetin sille tasolle, että oma tuotanto ei enää selviä kotimaan kysynnästä, niin mitään todellista reserviä ei ole? Eli, silloin iskee ihan todellinen polttoainepula?
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top