Ukrainan konflikti/sota

Josta voidaankin spekuloida tilannetta, että sekä Valko-Venäjä että Ukraina olisivat kaaoksessa niin vieläkö Suomenlahden kaasuputket olisivat meillekin vain ympäristökysymys? Venäjälle ne ainakin olisivat jotakin hiukan muuta tärkeysasteikolla..
Minusta Suomi on toiminut tuossa kaasuputkiasiassa järkevästi. Olisimme joutuneet hyvin vaikeaan asemaan, jos olisimme lähteneet estämään putkien rakentamista.
 
Minusta Suomi on toiminut tuossa kaasuputkiasiassa järkevästi. Olisimme joutuneet hyvin vaikeaan asemaan, jos olisimme lähteneet estämään putkien rakentamista.
Suomi ja Eesti olisi voineet sopia, että talousvyöhykkeiden rajaa pitkin voi vetää. :)
 
Suomalainen evp. apulaistiedustelupäällikkö ei usko Ukrainan tilanteen kehittyvä Venäjän ja USA:n uhittelua pidemmälle. Hänen mukaansa USA lisäsi tiedustelutoimintaansa siellä jo aikaisemmin ja Venäjä vastaa nokitukseen.
 
Venäjä = autoritäärinen diktatuuri. (ei vapaita vaaleja, kansalaisvapaudet estetty, opposition toiminta kielletty, ei riippumatonta oikeuslaitosta tai toimeenpanovaltaa jne.)
Samanlainen kuin oli aikoinaan kommunistinen Neuvostoliitto. Yhteiskuntaa hallitsee ja valtaa käyttää yksi puolue ja sen ympärillä toimiva "nomenklatuura=eliitti" johon kuuluu myös väkivaltakoneiston johto sekä median hallinta. Käytännössä samalla tavalla kuin NL:n valt-aikaan aikana kommunistinen puolue. Erona on se että nykyinen Putin'in johtamaan diktatuurin myötä Venäjän ja venäläisten yhteiset varat ja on kaapattu/kavallettu (kuinka nyt haluaa asian nähdä) yksityisten johtajien ja vallanpitäjien haltuun. Toinen ero on siinä että Putinin roistouilla ei ole mitään yhteiskunnallista ideologiaa, tavoitteena on vain oma hyötyminen sekä oman hallinnon ja vallan säilyttäminen.
- tämä Venäjän diktatuurihallinnon hyväksymä umpirikollinen kleptokratia toimii koko yhteiskunnan tasolla.
- sen myötä palkitaan Putinin hallinnolle uskollinen väkivaltakoneisto ja sen johto..hyötyjiä ovat myös paikalliset miliisit kuin oikeuslaistoksen johtajat jne.
Tässä eräs esimerkki:
https://www.verkkouutiset.fi/nain-fsb-varastaa-venajan-oljya/#bdc707b6
.........................
Tämän yllä kuvatun jakolinjan toisella puolella (voisiko sanoa vastapuolella) ovat ns. demokraattisesti toimivat yhteiskunnat.
- tämä periaatteellinen ja osittain myös ideologinen jako ei perustu ilmansuuntiin. Kysymys on täydellisesti erilaisilla perusteilla toimivista yhteiskunnista.
- eikä jako ole likimainkaan täydellinen, rikollisuutta ja väärinkäytöksiä esiintyy myös demokraattisissa maissa jne. (toimivasta oikeuslaitoksesta huolimatta)
- sekin on varmaa että suurin osa yllä mainittusta rikolliselle diktatuurille alistetuista kansalaisista haluaisi muutosta omassa maassaan..mutta siihen ei anneta mahdollisuuksia.

Meistä jokainen voi muodostaa oman näkemyksenstä siitä kummalle hallintomallille haluaa antaa sympatiaansa ja kannatuksensa.
- ja voi vapaasti kutsua hallintomallien jakoa miksi haluaa. (demokratia vs. diktatuuri tai oikeusvaltio vs. autoritäärinen kleptokratia tai mitä tahansa).

Ja, jotta emme kokonaan eksyisi topic'ista niin tämä edellä mainittu jakolinja on myös keskeisenä syynä Venäjän sotatoimille Ukrainassa.
- ukrainalaiset ovat ihan itse valinneet demokratiaan perustuvan hallintonsa..kuten moni muukin entisen NL:n alusmaista. (eivät kuitenkaan kaikki..osa on edellenkin omia yksinvaltaisia diktatuureja)
- suomalaisilla on omat kokemuksensa Venäjän diktatuurista. Alkaen tsaarin ajoilta, Stalinin johtamasta kommunistisesta NL:stä ja Putinin hallitsemasta Venäjästä.
- jokaisellle näistä on löytynyt kannattajia myös Suomen puolelta ja niin on tälläkin kertaa..

Henkilökohtaisesti koen että Suomen itsenäistyminen ja ero Venäjästä perustuu samanlaisiin kansallisiin lähtökohtiin ja tarpeisiin kuin Ukrainalla ja ukrainalaisilla.
- siitä että valitaan demokratia, monipuoluejärjestelmä, oikeusvaltioperiaatteet perustuu kansalaisten omaan valintaan..
- mutta ymmärrettävästi Venäjän diktatuurin johtajilla on täysin erilainen käsitys Ukrainan itsenäistymisen lähtökohdista. Jakuten sanottu, Putinin näkemyksille löytyy omat kannattajansa..

Mutta, en jatka tästä enempää tällä topic'illa... lienee parempi ettemme johdattele keskustelua pois varsinaisesta aiheestaan.
 
Entä jos kohteena olisi Suomi, entä jos:

"Kysymys: Miten Suomi on nyt valmistautumassa tähän invaasioon joka on ilmeisesti yleistä tietoa?
Suomen hallituksen mukaan mitään ei ole tapahtumassa. Tai he ovat täysin pihalla tapahtumista.
Tulevien päivien aikana näemme, kuinka kujalla suomalaiset olivat hyökkäyksen uhasta"

On laittanut tämä virussekoilu miettimään kerran jos toisenkin.
Hallitus, sitä ei saa päästää sotkemaan. Hidastelevat tai jopa sabotoivat.

Olisiko paras alkaa rakentaa varuskuntia itärajalle?

Ukrainalla oli varuskunta/varuskuntia Krimillä. Se ei paljoa auttanut. Ei maata puolusteta varuskunnista käsin.
 
Ukrainalla oli varuskunta/varuskuntia Krimillä. Se ei paljoa auttanut. Ei maata puolusteta varuskunnista käsin.

Kun katsoo karjalan prikaatin varusteiden sijaintia, nopeuttanee tuo huomattavasti raskaan prikaatin liikekannallepanoa. Omalla tontilla on kuitenkin helpompi harmaassa vaiheessa toimia.
 
Toivotaan että Ukraina saa aikaisempaa enemmän tukea Venäjän uhkailuja vastaan. Myös USA:n politiikka on kääntymässä yhä tiukemmin Venäjää vastaan. Merkkejä siitä on esimerkiksi tässä:

Nato-johtaja: Ukrainan on edettävä kohti jäsenyyttä – ”merkittävä askel tulossa”

https://www.verkkouutiset.fi/nato-johtaja-ukrainan-on-edettava-kohti-jasenyytta/#bdc707b6

Ukraina on käytännössä samanlaisessa NATO:n kumppanuusasemassa kuin Ruotsi ja Suomi.. Selvää lienee että kumppanuuteen liittyen puolustusyhteistyön merkitystä on realisoitu myös käytännössä.
- tämäkin voi olla eräänä syynä Venäjän viimeaikaisiin "pullisteluihin" rajan takana. Tottahan myös siellä seurataan tarkasti mitä liittolaisten kesken tapahtuu.

Mielenkiintoista mitä jatkossa seuraa. Sillä saattaa olla merkitystä myös Ruotsin ja Suomen yhteistyölle NATO:n suuntaan. Esimerkiksi siinä tilanteessa kun ryhdytään käymään keskustelua mahdollisesta NATO:n jäsenuyydestä.
- esimerkiksi selkeästä poliittisesta takuusta sen suhteen ettei NATO salli Venäjän aiheuttavan minkäänlaista painostusta jäsenyyttä hakevia valtioita kohteen.

Ehkä Ukrainan kohdalla ollaan päästy vaiheeseen jossa puolustusliiton toimesta estetään myös kumppanuusmaita kohtaan tehdyt koskemattomuuden loukkaukset.
- esim. Putinin lehdistösihteeri Peskov totesi pari päivää sitten Venäjän joukkojen liikkeistä: "jokainen valtio voi omien rajojensa sisällä liikutella joukkojaan kuinka haluaa" ..
- juuri näin asia on, Venäjällä on täysi vapaus harjoittaa joukkojaan, kunhan ne pysyvät oman maansa rajojen sisäpuolella.

Mutta, seurataan tilannetta..
 
Voi vittu, tätähän minä olen epäillytkin. baikal sinä vanha kommunisti( no itsehän olen vanhempi) ja vieläkin venäjän joukoissa seisot ;)

Mutta kaikesta päätellen ei Venäjä ole ainakaan poistumassa Itä-Ukrainasta mihinkään, ei ainakaan Putinin aikana.
Kaikella on aikansa. Niin Putlerillakin.
 
Mikä on Setä Vladimirin tavoite tällä kertaa? Krim, Luhanskin ja Donetskin alueet menivät valitettavasti 2014.

Puttea nyt kiinostaa enemmän Itä-Ukrainan raaka-aineet kuin alueen ihmiset.


Ukraine has a rich profusion of mineral resources and belongs to major countries with abounding mineral resources. It has 20 000 of surveyed deposits and ore-bearing sites comprising 97 types of minerals. Over 8 000 deposits were proven and almost half of them are being mined now. The most important raw materials are as follows: iron, manganese, uranium, titanic, and zirconium ores, coal, gas, oil and condensate, kaolin, graphite, non-metallic raw material for metallurgy, facing stone, and mineral water

Miten Kiina reagoi tähän, kun Ukrainan vilja on kovasti siellä käytössä. Yrittääkö Putte tällä tavoin saada lohikäärmeen itselleen?
 
On on mutta sitä vaan toivoisi että se aika olisi jo täynnä.
Tietenkin tietääkö, tai arvaako edes kukaan mitä tapahtuu Putinin jälkeen.
Toiveissa kun olisi ns. normaali valtio.
Peräseinä lähestyy koko ajan. Toiveissa useampi normaali valtio.
 
Jos Venäjä keskittää sotakalustoaan väkivallalla hallitsemiensa alueiden lounaisosiin, niin meillehän avautuu mahdollisuus ottaa omiamme takaisin. Ja korkoina vois ottaa Kuolan niemen ja ainakin Pietarin. Moskovassakin on kyllä mielenkiintoisia rakennuksia. Tosin siellä on ehkä liikaa korjattavaa suomalaisillekin. Ehkä kannattais muodostaa kimppa ruotsalaisten kanssa jos Moskovaan asti hyökätään.
Olen tuumaillut miksi Ukrainan miehitettyjen alueiden ihmiset eivät ole aiheuttaneet mitään hässäkkää mm. Moskovassa. Peilaan vaan omiin ajatuksiin.

Maata ei puolusteta varuskunnista käsin mutta miksi Venäjä pitää niitä lähellä länsirajaansa?
Ne on niin kuin vartiotorneja, valtionlippuja ja merkkejä siitä että tämä on sen kyseisen maan aluetta. Siellä niiden suojissa voi puuhailla vaikka mitä - ja lähellä.

Menee ohi aiheen mutta seuraavalla kerralla, kun Putin käy Suomessa niin tp voisi viedä hänet hirvimetsälle. Etteivät unohda että tässä maassa on vielä paljon metsästäjiä ja reserviläisiä jotka osuvat kohteeseensa.
 
Back
Top