AKE-ukki
Respected Leader
SAS training team..?eikä nyt puhuta lentoyhtiöstä!Eikös ukrainalaiset justiinsa kohkannu jostain harjoituksesta johonka brititkin osallistuu. Tuohon sopis hyvin se tusina miehiä ja varusteet.
Katso liite: 48961
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
SAS training team..?eikä nyt puhuta lentoyhtiöstä!Eikös ukrainalaiset justiinsa kohkannu jostain harjoituksesta johonka brititkin osallistuu. Tuohon sopis hyvin se tusina miehiä ja varusteet.
Katso liite: 48961
LuonnollisestiEhkä kuvan alus ei liity tapaukseen...
Olihan noissa myös merkittävät georgialaisvähemmistöt, jotka kokivat kovia niin 1992 kuin sitten käytännössä täydellisen puhdistuksen 2008.Hiukan tarkennusta:
Georgiassa Abhasiassa asuu abhaaseja ja Etelä-Ossetiassa osseetteja (+molemmissa muita kansallisuuksia pienempiä määriä ml. venäläisiä). Molemmat poikkeavat etnisesti ja kielellisesti georgialaisista. Näillä alueilla oli myös autonomia Georgiasta Neuvostoliiton aikana. Georgia yritti purkaa alueiden autonomian neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä/jälkeen. Abhaaseilla ja osseeteilla oli kuitenkin pitkälliset ja luultavasti ihan aiheelliset antipatiat georgialaisia kohtaan. He eivät jääneet peukalo takapuolessa odottamaan, että miten käy, vaan ottivat alueensa haltuun aseellisesti.
Venäjä käytti tuohon muita Etelä-Ossetiaan soluttamiaan joukkoja kuin noita sopimuksen mukaisia rauhanturvaajia, kävi venäläisessä mediassa myöhemmin ilmi. Georgian sotilastiedustelu oli asiasta ihan kassalla ja luuli niiden olleen osseettikapinallisia.Vuonna 2008 osseetit ja/tai venäläiset rauhanturvaajat tekivät provosointeja Georgiaa kohtaan. Georgian presidentin kuuma veri kuohahti ja hän päätti hyökätä Etelä-Ossetiaan. Mikä voisi mennä pieleen, kun köyhä ja pieni maa hyökkää mm. venäläisiä joukkoja vastaan? Pieni määrä venäläisiä sotilaita kuoli hyökkäyksessä jonka jälkeen Venäjä suoritti vastahyökkäyksen. Konfliktissa Georgian joukot luikkivat karkuun jättäen kaluston jälkeensä. Karkaaminen oli varmaankin hyvä asia täysin turhien miehistötappioiden kannalta.
Venäjän laivasto suoritti Georgian merisaartoa kahakan aikana. Ukraina harkitsi estää laivojen paluun Sevastopoliin. Tällä on saattanut olla vaikutusta kuuden vuoden päästä suoritettuun Krimin valtaukseen.
Pääsin vähän myöhässä mukaan tähän atomiholokaustiosioon - ei sillä, että mitenkään haluaisin tällä asialla fantasioida. Pahoittelen kuitenkin että vielä jatkan - ihan vähäsen.
Tämä ei varsinaisesti ole kommentti yo. lainaukseen, mutta yleisesti tuohon ohjusveneiden partiointiin. Siis, koko ohjusveneiden ideahan on, että ne ovat piilossa ja tavoittamattomissa eikä niiden liikkeitä ja olinpaikkaa voida ennakoida. Niinpä, kuten veli @Suutari tuossa lausuukin, jatkuva aukoton partiointi on koko aselajin olemassaolon lähtökohta.
Laiturissa oleminen on kaikkea sitä, mihin ydinkäyttöisiä ohjussukellusveneitä ei todellakaan kannata rakentaa, ylläpitää, eikä missään nimessä niitä siellä säilyttää.
Kuten @inscout hyvin maalaili, kyseessä on aivan hirvittävä ase, ja senpä vuoksi (sitä edelleenkään ei pitä jättää laituriin tuhottavaksi - koska siihen se tuhotaan täysin vuorenvarmasti - koska se on oikeaan paikkaan päästessään on juurikin niin hirveä kapine) myös sen tuottaman uhan eliminoimiseen käytetään valtava määrä resursseja. Esimerkiksi Virginia, Seawolf ja LA luokan hyökkäyssuksellusveneitä (53 kpl), höystettynä vaikkapa brittien 3+3 Trafalgar ja Astute luokalla sekä Ranskan vastaavalla kuudella veneellä. Näiden saaliina on 11-12, pääosin ikääntynyttä, venäläistä ohjusvenettä, sekä 7 vanhaan neukkukonseptiin perustuvaa kiinalaissisartaan.
Kun Kylmän sodan aikana, jolloin NL:lla oli ohjusveneitä huomattavasti enemmän, USN pystyi pitämään jokaisen partioreisulla olevan neukkuveneen varjona yhden hyökkäyssukellusveneen ... kuinka olisi mahdollista, että tuo nykyinen huomattava ylivoima ei tällä hetkellä pystyisi samaan - ja toimisi samoin tai vastaavasti.
Tuolloin, 80-luvun alussa, Neuvostoliitto kuvitteli voivansa laukaista kostoiskun (tai ensi-iskun) ohjusveneillään. Sittemmin heille selvisi, ettei todennäköisesti yksikään partioalueella ollut ohjusvene olisi ehtinyt laukaista ainoatakaan ohjustaan, sillä näkymättömänä seuralaisena ollut jenkkivene piti käytännössä jatkuvasti ladattua asetta sen ohimolla (anteeksi kielikuva). Ajoittain veneet ajoivat myös yhteen, jonka slobot tuolloin tulkitsivat onnettomuuksiksi ... toki aika ahdastahan siellä merellä oli kun kaksi ydinsukellusvenettä kolhii toisiaan.
Mm. Kurskin painuessa Barentsin meren pohjaan, venäläiset esittivät epäilyjä siitä, että se olisi törmännyt länsiveneeseen. Tälle oli aivan hyvät perusteet. Partioon lähteneet neukkuveneet saivat juurikin tällä tavoin seuralaisensa, siellä jossain Barentsin meren syvyyksissä. Ja törmäyksiäkin oli tapahtunut.
Kylmän sodan aikana maailman valtamerien pinnan alla käytiin niin kuumaa sotaa, että on suorastaan ihme, ettei siinä käynyt todella huonosti.
... se on varmaan nyt kuitenkin loppunut ... ?
Yritin sanoa lähinnä kahta asiaa. Ensimmäiseksi NATO:lla on epäsymmetrian vuoksi todella korkea kynnys lähteä isoon sotaan Venäjää vastaan. Esimerkiksi jos Venäjä jostain ihmeen syystä hyökkäisi vaikkapa Baltiaan, olisi NATO:n vastaus uskoakseni jotain ihan muuta kuin laajamittainen NATO vs Venäjä sota. Epäsymmetria ei koske pelkästään mainitsemaani seikkaa siitä, että NATO-mailla on tietyssä mielessä enemmän menetettävää, vaan oikeastaan vielä enemmän sitä tosiasiaa, että NATO koostuu demokraattisista maista, joista osa on keskeisempiä ja toiset vähemmän keskeisiä jäseniä. NATO:n artikla 5 toteaa, että hyökkäys yhtä NATO:n jäsentä on hyökkäys kaikkia NATO-maita kohtaan, ja tällaisessa tapauksessa muut jäsenet "antavat tarpeelliseksi katsottavaa apua ylläpitääkseen Pohjois-Atlantin turvallisuutta". Kukin jäsenmaa käyttää omaa harkintaansa sen suhteen, millaista apua antaa.Venäjä on myös niin köyhä, että se ei kykene pitämään ydinohjus-sukellusveneitä partiolla 365 päivää vuodessa. EI lähellekään. Ydinsotaa ei myöskään "eskaloida vähitellen". Jos Venäjä esimerkiksi tekisi ydiniskun Lontooseen, laukaisisi USA ja NATO kertarysäyksellä kaikki aseensa. Kohteena näillä ydinaseilla on Venäjän ydinase arsenaali, ja tarkoituksena tuhota Venäjän kyky käyttää niitä.
...
Mikäli Venäjä alkaisi pommittamaan yksittäisten maiden pääkaupunkeja, ampuisi NATO kaikki ohjuksensa Venäjän ydinsiiloja kohtaan, jonka jälkeen häivepommittajat alkaisivat etsimään ja tuhoamaan siirrettäviä ohjusalustoja, joiden tankkaamiseen ja siirtelyyn menee ihan helvetisti aikaa. Kreml tosin tuhottaisiin ydiniskulla koska se on tärkeä sotilaskohde, mutta itse Moskova kyllä selviäisi.
Kyllä naton ja eurooppa eikun korjaaman historian vääryydet ja siihen omaa päälle. Ja vallottamaan venäjästä 50% ja suomen raja moskovaan asti.Kyllä tästä poijjaat taitaa rähinä tulla. Niin monesta lähteestä tulee nyt siihen viittaavaa tietoa.
Tavoitteena saada homma pakettiin Voitonpäivän-paraatiin mennessä?
Milloinkas se Stalini.. eikun Putinin syntymäpäivät olikaan?Kyllä tästä poijjaat taitaa rähinä tulla. Niin monesta lähteestä tulee nyt siihen viittaavaa tietoa.
Tavoitteena saada homma pakettiin Voitonpäivän-paraatiin mennessä?
Yritin sanoa lähinnä kahta asiaa. Ensimmäiseksi NATO:lla on epäsymmetrian vuoksi todella korkea kynnys lähteä isoon sotaan Venäjää vastaan. Esimerkiksi jos Venäjä jostain ihmeen syystä hyökkäisi vaikkapa Baltiaan, olisi NATO:n vastaus uskoakseni jotain ihan muuta kuin laajamittainen NATO vs Venäjä sota. Epäsymmetria ei koske pelkästään mainitsemaani seikkaa siitä, että NATO-mailla on tietyssä mielessä enemmän menetettävää, vaan oikeastaan vielä enemmän sitä tosiasiaa, että NATO koostuu demokraattisista maista, joista osa on keskeisempiä ja toiset vähemmän keskeisiä jäseniä. NATO:n artikla 5 toteaa, että hyökkäys yhtä NATO:n jäsentä on hyökkäys kaikkia NATO-maita kohtaan, ja tällaisessa tapauksessa muut jäsenet "antavat tarpeelliseksi katsottavaa apua ylläpitääkseen Pohjois-Atlantin turvallisuutta". Kukin jäsenmaa käyttää omaa harkintaansa sen suhteen, millaista apua antaa.
Ehkä vähän inhorealistisesti olen vähintään 90% varma, ettei Venäjän hyökkäys johonkin Venäjän lähiympäristön pieneen NATO:n reunamaahan saisi NATO:n keskeisimpiä maita aloittamaan suursotaa.
Toiseksi eskalaatiosta ydinasekonfliktiksi. Tässäkin olen ehkä taas inhorealistisesti melko varma (ja mitä muistaakseni NATO:nkin piirissä pelätään Venäjänkin uskovan), ettei jossain NATO:n preriferiassa ydinaseilla tehtävä eskalaatio todellakaan johda automaattisesti laajamittaiseen ydinsotaan. Esim. kun yllä hahmottelit NATO:n ampuvan "kaikki ohjuksensa Venäjän ydinsiiloihin", niin kuka sellaisen päätöksen NATO-maissa mahtaisi tehdä? Luuletko oikeasti, että esim. USA:n presidentti sanoisi kansalleen, että "Vilnaa pommitettiin ydinaseilla, joten aloitamme sitten täysimittaisen ydinsodan"? Amerikkalaiset kysyisivät mm. sitä, että miksi tarkemmin ottaen USA:n kannattaisi aloittaa Vilnan vuoksi laaja ydinsota, mitä sellaisesta ydinsodasta seuraisi, ja olisiko nyt kuitenkin jotain muitakin vaihtoehtoja olemassa?
Olisi kyllä kovin harmillista jos tunnuksettomat länsimaiset vihreät miehet kävisivät pätkimässä putken poikki kaikessa hiljaisuudessa. Miltähän Venäläisistä tuntuisi syödä omaa hapankaalikeittoaan?Ei riittäne EU:lla tahto ajaa venäläinen raha sinne minne se kuuluukin sinä hetkenä kun ne alkavat miehittää lisää Ukrainaa... Itämereen rakenteilla oleva kaasuputki, se pitäisi hävittää.
Tässä mielestäni merkittävänä ajankohtana on juliaanista kalenteria noudattavien (kuten Venäjän ja Ukrainan ortodoksit) pääsiäinen, joka on tänä vuonna poikkeuksellisen myöhään, eli vasta 2.5.Kyllä tästä poijjaat taitaa rähinä tulla. Niin monesta lähteestä tulee nyt siihen viittaavaa tietoa.
Tavoitteena saada homma pakettiin Voitonpäivän-paraatiin mennessä?
Jostain muistan lukeneeni että NATO vastaa taktisiin iskuihin taktisilla ja strategisiin strategisilla, eli paikallisella tasolla jos tulisi iskuja, niin ei silloin ohjukset vielä Moskovaan lentäisi. Mutta siitä olen varma että jos yksikin ydinohjus iskisi NATO-maahan niin vastaisku olisi vähintään silmä silmästä. Siinä tosin veikkaan että massiivinen ensi-isku ei olisi kaukana enää strategisissakaan.Yritin sanoa lähinnä kahta asiaa. Ensimmäiseksi NATO:lla on epäsymmetrian vuoksi todella korkea kynnys lähteä isoon sotaan Venäjää vastaan. Esimerkiksi jos Venäjä jostain ihmeen syystä hyökkäisi vaikkapa Baltiaan, olisi NATO:n vastaus uskoakseni jotain ihan muuta kuin laajamittainen NATO vs Venäjä sota. Epäsymmetria ei koske pelkästään mainitsemaani seikkaa siitä, että NATO-mailla on tietyssä mielessä enemmän menetettävää, vaan oikeastaan vielä enemmän sitä tosiasiaa, että NATO koostuu demokraattisista maista, joista osa on keskeisempiä ja toiset vähemmän keskeisiä jäseniä. NATO:n artikla 5 toteaa, että hyökkäys yhtä NATO:n jäsentä on hyökkäys kaikkia NATO-maita kohtaan, ja tällaisessa tapauksessa muut jäsenet "antavat tarpeelliseksi katsottavaa apua ylläpitääkseen Pohjois-Atlantin turvallisuutta". Kukin jäsenmaa käyttää omaa harkintaansa sen suhteen, millaista apua antaa.
Ehkä vähän inhorealistisesti olen vähintään 90% varma, ettei Venäjän hyökkäys johonkin Venäjän lähiympäristön pieneen NATO:n reunamaahan saisi NATO:n keskeisimpiä maita aloittamaan suursotaa.
Toiseksi eskalaatiosta ydinasekonfliktiksi. Tässäkin olen ehkä taas inhorealistisesti melko varma (ja mitä muistaakseni NATO:nkin piirissä pelätään Venäjänkin uskovan), ettei jossain NATO:n preriferiassa ydinaseilla tehtävä eskalaatio todellakaan johda automaattisesti laajamittaiseen ydinsotaan. Esim. kun yllä hahmottelit NATO:n ampuvan "kaikki ohjuksensa Venäjän ydinsiiloihin", niin kuka sellaisen päätöksen NATO-maissa mahtaisi tehdä? Luuletko oikeasti, että esim. USA:n presidentti sanoisi kansalleen, että "Vilnaa pommitettiin ydinaseilla, joten aloitamme sitten täysimittaisen ydinsodan"? Amerikkalaiset kysyisivät mm. sitä, että miksi tarkemmin ottaen USA:n kannattaisi aloittaa Vilnan vuoksi laaja ydinsota, mitä sellaisesta ydinsodasta seuraisi, ja olisiko nyt kuitenkin jotain muitakin vaihtoehtoja olemassa?
SAS training team muuttuu hetkessä combat team:ksi...Olisi kyllä kovin harmillista jos tunnuksettomat länsimaiset vihreät miehet kävisivät pätkimässä putken poikki kaikessa hiljaisuudessa. Miltähän Venäläisistä tuntuisi syödä omaa hapankaalikeittoaan?
varmaa aika happamaltaOlisi kyllä kovin harmillista jos tunnuksettomat länsimaiset vihreät miehet kävisivät pätkimässä putken poikki kaikessa hiljaisuudessa. Miltähän Venäläisistä tuntuisi syödä omaa hapankaalikeittoaan?
Sillä hetkellä kun NATO-maan kimppuun hyökätään ja järjestö ei toimi, se lakkaa olemasta. Siksi paine toimia on suuri jopa niiden vähemmän innokkaiden maiden joukossa. Tämän takia NATO on aloittanut puolustussuunnittelun, sotilasliikkuvuuden kehittämisen, komentorakenteen uudistamisen jne.Yritin sanoa lähinnä kahta asiaa. Ensimmäiseksi NATO:lla on epäsymmetrian vuoksi todella korkea kynnys lähteä isoon sotaan Venäjää vastaan. Esimerkiksi jos Venäjä jostain ihmeen syystä hyökkäisi vaikkapa Baltiaan, olisi NATO:n vastaus uskoakseni jotain ihan muuta kuin laajamittainen NATO vs Venäjä sota. Epäsymmetria ei koske pelkästään mainitsemaani seikkaa siitä, että NATO-mailla on tietyssä mielessä enemmän menetettävää, vaan oikeastaan vielä enemmän sitä tosiasiaa, että NATO koostuu demokraattisista maista, joista osa on keskeisempiä ja toiset vähemmän keskeisiä jäseniä. NATO:n artikla 5 toteaa, että hyökkäys yhtä NATO:n jäsentä on hyökkäys kaikkia NATO-maita kohtaan, ja tällaisessa tapauksessa muut jäsenet "antavat tarpeelliseksi katsottavaa apua ylläpitääkseen Pohjois-Atlantin turvallisuutta". Kukin jäsenmaa käyttää omaa harkintaansa sen suhteen, millaista apua antaa.
Ehkä vähän inhorealistisesti olen vähintään 90% varma, ettei Venäjän hyökkäys johonkin Venäjän lähiympäristön pieneen NATO:n reunamaahan saisi NATO:n keskeisimpiä maita aloittamaan suursotaa.
Toiseksi eskalaatiosta ydinasekonfliktiksi. Tässäkin olen ehkä taas inhorealistisesti melko varma (ja mitä muistaakseni NATO:nkin piirissä pelätään Venäjänkin uskovan), ettei jossain NATO:n preriferiassa ydinaseilla tehtävä eskalaatio todellakaan johda automaattisesti laajamittaiseen ydinsotaan. Esim. kun yllä hahmottelit NATO:n ampuvan "kaikki ohjuksensa Venäjän ydinsiiloihin", niin kuka sellaisen päätöksen NATO-maissa mahtaisi tehdä? Luuletko oikeasti, että esim. USA:n presidentti sanoisi kansalleen, että "Vilnaa pommitettiin ydinaseilla, joten aloitamme sitten täysimittaisen ydinsodan"? Amerikkalaiset kysyisivät mm. sitä, että miksi tarkemmin ottaen USA:n kannattaisi aloittaa Vilnan vuoksi laaja ydinsota, mitä sellaisesta ydinsodasta seuraisi, ja olisiko nyt kuitenkin jotain muitakin vaihtoehtoja olemassa?
Ei tarvi mitää kaalikeittoa tähän. Sen putken toinen pää on lännessä. Senkun laittaa hanan kiinni.Olisi kyllä kovin harmillista jos tunnuksettomat länsimaiset vihreät miehet kävisivät pätkimässä putken poikki kaikessa hiljaisuudessa. Miltähän Venäläisistä tuntuisi syödä omaa hapankaalikeittoaan?