etappisika
Luutnantti
Tuossa kranussa oli Jamesin nimi päällä. Huh. Vähän kädet miehellä tärisi, mutta nopeasti kasasi pakan.Ujeltavat menöö aina ohi! Kun tuloo kohoralle nii se vaa hönkääsöö!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuossa kranussa oli Jamesin nimi päällä. Huh. Vähän kädet miehellä tärisi, mutta nopeasti kasasi pakan.Ujeltavat menöö aina ohi! Kun tuloo kohoralle nii se vaa hönkääsöö!
Itse luulisin että nopeus on ainakin yksi juttu. Starstreak on n. 2.5x nopeampi ohjus, ja pilotille jää tyypillisesti mahdollisesta laservaroituksesta vain sekunti pari aikaa reagoida. Ja sitten tuo edellä mainittu ero taistelukärjessä.Miten päättelit näin? LMM on kuitenkin se uudempi näistä. Eikö se olisi juuri toisinpäin?
Tulee mieleen Veikko Huovisen kirja Veitikka.Jotenkin alkanut tuntua sille että ryssät tekee kaiken tahallaan väärin että häväisivät vain sodan mahdollisimman nopeasti.
1) Ei ilmeisesti. NLAW ja Javelin hyökkäävät tornin kattoon, mikä on sen verran heikosti panssaroitu, että ERA:lla ei ole ollut mainittavaa vaikutusta. Tosin taas pitää vähän rauhoitella, että varmaan varsinainen tutkimus sodan jälkeen kertoo sitten kokonaiskuvan.Hyvähän se on tietää mikä joukkue johtaa torninheittokisaa…Ei kai noilla etusektorin Era systeemeillä ole mitään merkitystä Javelinia tai Nlaw:a vastaan? Joku torni lentää vaan komeammin toinen ?
Kun tässä on kaksi kk katsellut ihan diletanttina tätä sotaa niin tulee kyllä mieleen että onko oikeasti aika ajanut panssarivaunujen ohi? Jos oikeasti on mennyt se yli 1000 vaunua itänaapurista niin sehän tarkoittaa aika montaa panssarimiestä myös. 3000 kaatunutta tai enemmän tai vähemmän pahasti palanutta?
Aikamoisia kuolemanloukkuja.
jatkan tätä hieman, sillä itse yksinkertaisena aina unohdan että vaikka BTG on yksinään tappio altis "yhtymä" niin epäreilua löytyy kyllä paljonkin.Tällainen löytyi Twitteristä haulla "Russian BGT":
Saan humanistin matematiikkaosaamisella venäläisten taisteluyksiköitten määräksi 93, eli n. 74 000 - 93 000 sotilasta, mikäli BGT:t ovat täydessä iskussa. Hyvin on huvennut roistojoukko 2 kk:ssa..
ei näköjään mene nallekarkit USAn ja Venäjän kesken satelliittien sarallakaan, joka ei luonnollisestikaan yllätä. Tästä kirjoituksestasi muistui mieleeni uutinen muutaman vuoden takaa.
Ukrainan sodan aikana on meinaan USA:han tippunut Venäjän vakoilusatelliitti. Eikä siinä toki vielä se jutun pihvi, vaan tämä USA:han tippunut vakoilusatelliitti (Kosmos 2495) operoi filmikameran varassa, eli raikasta teknologiaa suoraan viime vuosisadan puolivälin paikkeilta. Siinä missä toinen kykenee välittämään maalidataa valonnopeudella satelliittien välityksellä hävittäjien kesken, kykenee toinen ottamaan vakoilukuvia filmikameralla ja lähettämään ne maan pinnalle kapseleissa - joita satelliitissa on huikeat 3kpl.
Toinen siis kykenee jakamaan viimeisintä huutoa olevaa tietoa valonnopeudella ja toinen mahorkan hajun leviämisnopeudella.
Oli pakko kaivaa uutisjuttukin vielä tähän liittyen:
Varmuuden vuoksi totean että tiedän Venäjälläkin olevan paremman päädyn avaruusteknologiaa käytössään, mutta Ukrainan sota on osoittanut että sitä ei välttämättä ole kovin paljon. Oikeastikaan.
Eiköhän jokainen maa itse päätä mitä haluaa ja voi antaa. Näin Suomenkin tulee tehdä.Eiköhän nyt joku helvetin Espanja ole joutilaampi lähettämään vaikka M109 telahaupitsejaan jos jonkun pitäisi lisää tykkejä Ukrainaan lähettää?
Kolme prikaatia pitää 13 BTG:tä aisoissa Zaporizhian sektorilla, 5 prikaatia nuhjaa 7:ää BTG:tä vastaan Khersonissa. Voimasuhteista ei ilmeisesti voi päätellä suoraan numeroista?Tällainen löytyi Twitteristä haulla "Russian BGT":
Katso liite: 61203
Saan humanistin matematiikkaosaamisella venäläisten taisteluyksiköitten määräksi 93, eli n. 74 000 - 93 000 sotilasta, mikäli BGT:t ovat täydessä iskussa. Hyvin on huvennut roistojoukko 2 kk:ssa..
Siinä Hersonin rintamanosalla on parikin sellaista merkittävän leveää luonnon estettä jotka tehokkaasti rajoittavat liikettä. Suora hyökkäys on melkoista WW1 touhua joten asiat hieman jämähtävät tykistön keskusteluksi. Paas oottaen niin AFU saa 155 mm lahjatykkejä tuonnekin. Alkaa aukkoja tulemaan vanjan linjoihin.Kolme prikaatia pitää 13 BTG:tä aisoissa Zaporizhian sektorilla, 5 prikaatia nuhjaa 7:ää BTG:tä vastaan Khersonissa. Voimasuhteista ei ilmeisesti voi päätellä suoraan numeroista?
Ok. Tuli vaan mieleen näitä sulaneita metallimöykkyjä katsellessa hyvä tuttavani, joka hoitaa palovammoja työkseen ihan yliopistosairaala tasolla ja hänen esityksensä aiheesta. Palovammat on tosi pahoja vammoja, hoito vaatii taitoa ja vähänkin laajemmissa korkeamman asteen (2. ja 3. asteen) vammoissa on hengenlähtö helposti lähellä. ( jo yli 15% palaneet ovat vaarassa joutua shokkiin jne.).1) Ei ilmeisesti. NLAW ja Javelin hyökkäävät tornin kattoon, mikä on sen verran heikosti panssaroitu, että ERA:lla ei ole ollut mainittavaa vaikutusta. Tosin taas pitää vähän rauhoitella, että varmaan varsinainen tutkimus sodan jälkeen kertoo sitten kokonaiskuvan.
2) Ei ole. Taistelukentällä ei ole edelleen mitään mikä yhdistää samaan pakettiin liikkuvuuden, suojan ja tulivoiman. Nykyiset vaunut on kehitetty kylmän sodan aikaan, ja niiden perusratkaisuihin ei ole juurikaan puututtu. Sen sijaan PST-ohjukset on kehittyneet huimasti niistä vuosista, kun nykyään käytössä olevien vaunujen suunnittelu lyötiin lukkoon. Venäjällä on muutenkin vaunumiehistöjen osaaminen ja yhteistoiminta niin huonoa, että on oikeastaan ihan sama vaikka alla olisi sen 1000 T-14 Armataa. Kalustolla ei voi rajattomasti paikata koulutuksen ja taktiikoiden puutteita.
Javelinissa ja NLAW:ssa on molemmissa "tandem warhead" — en tiedä olisiko tuo kaksivaiheinen taistelukärki vai mitä suomeksi — mutta eikös tämän idea ole juuri se että ERA ei juuri toimi, riippumatta sinänsä siitä paljonko sen takana on terästä ja komposiittia? Toki tuo kattoon iskeminen on kovaa myrkkyä joka tapauksessa, slaavigrillistä huolimatta.1) Ei ilmeisesti. NLAW ja Javelin hyökkäävät tornin kattoon, mikä on sen verran heikosti panssaroitu, että ERA:lla ei ole ollut mainittavaa vaikutusta. Tosin taas pitää vähän rauhoitella, että varmaan varsinainen tutkimus sodan jälkeen kertoo sitten kokonaiskuvan.
Miten päättelit näin? LMM on kuitenkin se uudempi näistä. Eikö se olisi juuri toisinpäin?
Laitteet on jo pitkin maailmaa asiakkaiden torneissa. Mahdolliset ylläpitotehtävät hoidetaan muutenkin intiasta tai mistä tahansa missä on verkkoyhteys.
Ei ole apua jos suuntaaja ei edes näe maalia. Etäisyyttä näytti olevan yli 7 km.Ei taida foorumin suosikki it-järjestelmästä olla kyllä paljoa apua näitä droneja vastaan...
Onkohan kuvan miehellä minkä maan uniformu päällä, osaako joku sanoa?