Eikö olekin sota kummallista tänä päivänä? Vieläkö Ukrainan asetehtaat käyvät reilusti kauppaa Venäjän kanssa?
Tämä tilanne on kummallista ja aika hiljaista tällä hetkellä. Onko joukkojen siirtely bluffia vai alkaako 'talvisota'?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Eikö olekin sota kummallista tänä päivänä? Vieläkö Ukrainan asetehtaat käyvät reilusti kauppaa Venäjän kanssa?
Siinä helposti asettaa itsensä aika yksinäiseen ja pimeään nurkkaan jos/kun ryhtyy etsimään oikeutusta/ymmärrystä/hyväksyntää Venäjän hyökkäyksille naapurimaihin etupiiriajattelusta.
Kansojen ja valtioiden itsenäisyys sekä koskemattomuus ei ole ainoastaan ns. länsimaiden käsitys vaan se on nykyisin yleisesti tunnustettu ja hyväksytty periaate kaikkialla maailmassa. Tämän periaatteen tunnustaminen ja hyväksyminen on käytännössä välttämätöntä jotta kyetään turvaamaan elämää ja kehitystä yhteisellä maapallollamme.
http://www.unric.org/fi/perustietoa-yksta/13
Venäjä on omilla toimillaan asemoinut itsensä kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle. Siellä se on ja pysyy niin kauan kunnes se palaa takaisin noudattamaan kansainvälisen yhteisön yhdessä hyväksymiä sääntöjä.
Edellä mainitun lisäksi Venäjä on rikkonut myös ns. Budapestin sopimusta Ukrainan ydinaseista, jossa Venäjä, USA ja Iso-Britannia yhdessä sitoutuivat puolustamaan/turvaamaan Ukrainan Valtion itsenäisyyden ja koskemattomuuden se luopuessa NL:n hajoamisen jälkeen sille jääneistä ydinaseista.
Tällä sopimuksella tulee olemaan oma merkityksensä myös Venäjän osalta. Sekin tullaan vielä näkemään.
Ehkä olisi myös syytä huomata sekin ettei Venäjä ole enää mikään suurvalta. Venäjä on taloudelliselta merkitykseltään n. Italian kokoinen kansantalous. Käytännössä se on vielä paljon heikompi johtuen Venäjän yksipuolisesta öljyn ja kaasun vientiin perustuvasta taloudesta. Venäjä ei ole enää suurvalta myöskään sotilaallisesti.
Jokainen voi valita sen minkälaisen maailmanjärjestyksen näkee parhaimpana. Sanoisin kuitenkin että vaikka ideologisesti vastustaisi USA:n ja EU:n politiikkaa niin ei ehki kannata koko sydämestään peukuttaa Putinin diktatuurin hallitsemaa Venäjääkään.
En minä väitä, etteikö CIA voisi operoida Ukrainassa, mutta oikeita todisteita ei ole esitetty. Venäjän toimille on sen sijasta niin paljon parempia todisteita, että yhtä tyhmää olisi olla uskomatta vaikkapa evoluutioon.
Maidan ei ole mikä taikasauva muuttaa koko talouden koneistoa toisenlaiseksi hetkessa. Hiilista kerron sen mitä tiedän: Donbassin hiili on 6 kertaa kallimpi kun Kusbassin hiili. Syy: Donbassin hiili pitää kaivaa kilometrien syvyydestä, Kusbassin (Venäjällä, vieressä) se on pinnalla. Ukraina osti osan hiilista nyt sieltä mistä suomalaisetkin ostavat, Etelä-Afrikasta, osan Puolasta muistaakseni, mutta puuttuvan osan pitää ostaa mitä halvemmin saa. Miksi näin en tiedä. Raha ei ole, se on ainoa järkevä syy. Rankka todellisuus, mutta mitä sitä piilottelaan, kun Janukovich varasti valtiokassan tyhjäksi. Joten jos tälläistä sopimusta tehtiin nyt , uskon että se oli suorastaan pakko. Sähköä Ukraina tuottaa itse aivan liika, mutta sitä huolimatta ostaa näköjään. Kerron vertailun takia Suomi ostaa pääosin sähköä Venäjältä, mutta myös myy sähköä sinne. Miksi näin tehdään, en tiedä. Jos joku viisampi tässä asiassa, niin kertokaa..Tämähän menee valitettavasti aivan nurinpäin , Maidanin jälkeen Ukrainan piti vähentää riippuvuutta Venäjästä.
Talvi mennään varmaan näin;
Nyt ostetaan jo hiiltä Venäjältä.
Ja sähkön ostamisesta Venäjältä on nyt aloitettu neuvottelut.
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/11/18/7044586/
Venäjä on valmistellut hyökkäystä Krimille ja Ukrainaan useita vuosia jopa jo vuodesta 2004 lähtien. Sinä aikana on ehditty soluttautua syvälle Ukrainan hallintoon ja armeijaan jne. Tämä näkyi erittäin selkeästi hyökkäyksen alkuvaiheissa. Koko Ukrainan hallintokoneisto ole sekaisin ja lähes toimintakyvyttömänä.
Lienee selvää että Ukrainassa on tiedetty Venäjän solutuksesta ym. ja ehkä sekin on saattanut olla yhtenä syynä siihen että kansa ryhtyi aktiivisesti vastustamaan maanpetturi Janukovich'in hallintoa. Enkä pitäisi mahdottomana sitäkään etteikö USA:n tiedustelulla olisi ollut omaa tietoa venäläisten kumoushankkeista.
Mutta, sitä pitäisin jo hieman lennokkaana ajatteluna että USA:lla, EU:lla ja CIA:lla olisi jotain erityistä syyllisyyttä Venäjän hyökkäyksessä. Toki Venäjällä varmasti osoitellaan mielukkaasti EU:ia ja USA:a syylliseksi koko sotaan. Mutta mitään näyttöä tällaisesti ei löydy kuten jo edellä mainittiin.
Nyt kun tilanne on kehittynyt Venäjän johtaman hyökkäyksen myötä täysimittaiseksi sodaksi on tilanne sikäli selvä että Ukraina on pyytänyt apua länsimailta ja erityisesti USA:lta. Tätä apua on täysin oikeutettua myös antaa. Itseasiassa se olisi jopa kv-yhteisön velvollisuus. Tässä vaiheessa on vaan jäänyt hieman hämäräksi kuinka paljon ja minkälaista avustusta ukrainalaisille on kyetty toimittamaan esim. USA:n taholta. Sinällään olisi luonnollista ja normaaliakin että kaikki tällainen mahdollinen ase-, tiedustelu- yms. avustustoiminta tapahtuu tarkasti peiteltynä. Toisaalta, presidentti Omaban kelvottomuuden tietäen, epäilyttää onko mitään mainittavaa avustusta toimitettukaan.
Toivottavasti kuitenkin on.
Epäkorrektia kutsua Ameriikka imperiumiksi viitaten USA:n. USA ei ole imperiumi. USA aina ollut Republic.Ennemminkin kysymys on kai toisinpäin. Vaikka ideologisesti vastustaa Putinin Venäjää, niin kannattaa siltikään "koko sydämestään" hehkuttaa Amerikan imperiumin puolesta?
Tämä tilanne on kummallista ja aika hiljaista tällä hetkellä. Onko joukkojen siirtely bluffia vai alkaako 'talvisota'?
Olen koittanut kaivaa asiasta tietoa eikä se ainakaan tyrkyllä ole,kuten ei tällaisissa keisseissä varmasti ole. Löysin kuitenkin linkin jossa entinen CIA työntekijä kertoo usan aktiivisesta roolista ukrainassa. http://readersupportednews.org/opin...e-americans-who-put-together-the-coup-in-kiev
Artikkeli on pitkä mutta sieltä selviää mm. Amerikkalaisten NGOiden (non-goverment organisation) rooli tässä hommassa.
Montakos mielenosoittajaa ammuttiin Brysselissä poliisin toimesta. Hiukan on eri asia.En kyllä nyt oikein ymmärrä teitä. Jos tämä runsaan viikon takainen Brysselin mielenosoitus olisi kaapattu tunnistamattomien aseistautuneiden "mielenosoittajien" toimesta ja nämä olisivat vallanneet Brysselin hallintorakennukset tapettuaan toista sataa kaupungin poliisia, niin olisiko se teidän mielestä normaali ja ymmärrettävä tapa muuttaa Euroopan suuntaa? Entäs jos he olisivat katkaisseet suhteet Yhdysvaltojen suuntaan ja solmineet läheisen liiton Venäjän kanssa heti perään? Toki he olisivat järjestäneet Unionin laajuiset vaalit, joihin olisi saaneet osallistua kaikki heidän kannallaan olevat puolueet. Bätmän olisi ollut Suomen ainoa ehdokas ja ylivoimainen vaalivoittaja. Vieläkö kaikki olisi ok?
Brussels burns as more than 100,000 protesters clash with police during march against EU austerity measures
- Fighting broke out after the end of largely peaceful trade union march
- New right-wing government was elected in Belgium last month
- It wants to raise retirement age, cancel wage rises and cut welfare benefits
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2824057/Brussels-burns-100-000-protesters-clash-police-march-against-EU-austerity-measures.html#ixzz3JLTFa5gF
Venäjä on ikävä naapuri ja se pitää aina muistaa pohdittaessa puolustus- ja ulkopolitiikkaa. En kuitenkaan pysty hyväksymään nykyistä venäjän demonisointia ja siihen liittyvää hyvin mustavalkoista propagandaa. Todellisuus on satuja mutkikkaampi.
Maayhteyden valtaaminen Krimille on useammastakin syystä epätodennäköistä. Toissijaisina syinä ovat sodan tuhojen laajentuminen, miestappiot ja ikävä julkisuus. Tärkein syy pidättyvyyteen on sissisodan uhka. Se touhu menisi nopeasti molemmin puolin rumaksi ja siihen loppuisi Venäjän toiveet myöhemmästä yhteistyöstä Ukrainan kanssa.
Venäjällä ja Ukrainalla on kyllä aika massiiviset reservit niiden suuressa väestössä. Tilannetta on pidetty muutamalla tuhannella sotilaalla kummaltakin puolelta. Osapuolet pystyisivät heittämään peliin miljoonia sotilaita, jos näkevät, että vastapuoli on tekemässä niin. Ukrainan väkiluku on 45,5 miljoonaa. Venäjän väkiluku on 142,9 miljoonaa. Kyllä noilla väkiluvuilla saataisiin aikaan iso yhteenotto. Venäjällä on sellainen tilanne, että sen pitää huomioida myös tilanteen vaikutus muissa entisestä Neuvostoliitosta irtautuneissa maissa. Jos Putin hyökkäisi Ukrainaan joutuisivat kaikki entisen Neuvostoliiton maat vakavasti pohtimaan antavatko he Putinin ottaa entisen Neuvostoliiton maat yksitellen vai päättävätkö he, että näin ei pidä käydä ja julistavat kaikki sodan Putinia vastaan. Jos Putin saisi vastaansa kaikki entisen Neuvostoliiton maat olisi niiden yhteenlaskettu väkiluku verrannollinen Venäjän väkilukuun.
Sopimus oli, mutta sitä ei ole ratifioitu. Kun maan johtajat, tapaa ja sovi jotain keskenään, sekin on sopimus, ne laittaneet sinne allekirjoitukset kuitenkin tietääkseni. Sitten tätä sopimusta piti myös ratifioida sen jälkeen. Ratifiointi tapahtuu maiden parlamentteissa, jokaisen maan parlamentin pitää äänestä sopimuksesta ensin, sitten taas tavataan ja allekirjoitetaan. Tätä prosessia ei tapahtunut. Näin minä sen ymmärrän. Korjakaa, jos olen väärässä. Sitten kysymys: miksi tätä sopimuksen ratifiontia ei ole tehty? Mikä Venäjän rooli tässä oli? Vai pitiko nimenomaan Ukrainan itse tehdä aloitus tästä sopimuksen ratifioinnista?Sopimusta ei allekirjoitettu vaan olemassa on vain muistio joka ei velvoita ketään yhtään mihinkään.
Tuskin Venäjällä on rahkeita lähteä valloittamaan aseellisesti 45 miljoonan asukkaan valtiota. Siinä olisi suuri vaara että koko Venäjänmaa katoaisi historiaan. Toki venäläisille jäisi riittävästi elintilaa mutta olisiko Venäjää jäljellä enää Uralin takana?
Sekin on syytä muistaa että Ukrainan on ollut Venäjän paras ystävä jo satoja vuosia. Olisi vaikea uskoa että venäläisetkään hyväksyisivät ukrainalaisten murhaamista..en usko että sellaista Ukrainan kansan vastaista propagandaa löytyy edes Putinilta..
Il repostelee jutulla jossa amerikkalaisproffa listaa maita joiden sotilaallista apua täytyy lisätä Venäjän uhan vuoksi. Suomi on listalla. Aina välillä kuitenkin hyvä muistaa että Putin reagoi kun meinasi maa joka jäi heikkouden aikana 90-luvulla etupiiriin luiskahtaa länteen. Siinä menee raja. Tokkopa missään entisissä etupiirimaissa jotka jo eu:ssa tai Natossa. Lista maista jotka ei vapaaksi pääse ilman sotaa on helppo tehdä. Ukraina on myös esimerkki.Kyllä se herätys on tullut eritavalla ja ihan muille maille kuin Eu:n porukalle. Valkovenäjän itsevaltiastakin ottaa päähän kun se tajusi tämän kaiken. Hän ei olekkaan johtaja. Lausunnot oli lievästi ärsyyntyneitä.