Ukrainan konflikti/sota

Ei venäjä lähde avoimeen sotaan Ukrainassa tai ainakaan tavoitteena ei tule olemaan koko Ukrainan valtaus vaan todennäköisempi vaihtoehto olisi rajoitettu toimi Itä-Ukrainassa... Toki tähän ei ole tarvetta jos tilanne säilyy nykyisenkaltaisena... Nythän homma toimii venäjän kanalta hitaasti mutta varmasti... Ukrainalla ei ole resursseja tai se ei ainakaan ole uskaltanut niitä käyttää separatistien huollon katkaisemiseen. Se ei ole myöskään ainakaan asettanut sellaisia tavoitteita ja asettanut niihin sellaista voimaa että taistelut tai tulokset tuosta juurikaan muuttuisi... Venäjän pelkoako? Ehkä.

Kevät näyttää taas mitä tapahtuu ja mihin suuntaan... Varmaa on että separatisteja ei saada neuvottelupöytään niin kauan kuin etenevät tai pitävät asemansa...

Ehdottoman tärkeää nyt olisi huollon katkaiseminen. Tässä voisi länsi omalta osaltaan olla mukana... Mutta eipä taida halukkaita olla kun kukaan ei osaa ennustaa venäjän reaktiota tai sitten osaa liiankin hyvin.
 
Uskoisin, että vaikka kaikki toteaisivat tilanteen Ukrainassa sellaiseksi kuin se on, Venäjää se ei juuri heilauttaisi. Miksi se yleensäkään piittaisi länsimaiden mielipiteistä?

Tilanne on pitkälti yksinkertaisesti se, että länsimaita vaivaa ns. paskahousu-syndrooma.
 
Niin, halutaanko Ukrainan häviävän sodan vai halutaanko estää sen leviäminen vai halutaanko vain Venäjä polvilleen asevarustelunsa huumassa? Viimeiseksi mainittua helpottaisi jos aseistaisi Ukrainan armeijaa, jolloin sota pitkittyisi. Miten paljon markkinavoimat sanelee koko surkean sodan? Taitaa olla niin, että noita kaikkia tahtoja löytyy lännen päättävistä elimistä. Kauhulla ajattelen Ukrainaa potentiaalisena EU-maana. Enkä liene ainut. Historia huomioiden, minä luulen että lännessä ollaan paitsi sekaisin, vahvimpana agendana toimii kuitenkin sodan hillitseminen ja sitä ei auta Ukrainan aseistaminen. Venäjällä tahtotilaa piisaa selvästi.
 
Tässä on yksi ongelma, joka on aivan varmasti EU:hun liittymisen esteenä...

http://areena.yle.fi/tv/2188308

Tuo dokkari on tehty jo ennen Kiovan tapahtumia, mutta on aivan varmasti erittäin ajankohtainen edelleenkin.

EU ei kaipaa uutta Kreikkaa, mutta ei myöskään uutta Italiaa...

Euroopan unionissa toimii lähes 3 600 kansainvälistä rikollisjärjestöä, ja järjestäytyneestä rikollisuudesta on tullut todellinen eurooppalainen ongelma. Parlamentti perusti maaliskuussa 2012 erityisvaliokunnan, jonka tehtävänä oli analysoida ja arvioida ongelman laajuutta ja sen vaikutusta EU:n talouteen ja yhteiskuntaan.
Jos Putin onnistuu luomaan Ukrainasta epäonnistuneen valtion, saadaan noiden ja monien muiden rikollisjärjestöjen toimista nauttia ilman EU-jäsenyyttäkin. 45:n miljoonan asukkaan "Transnistria" keskellä Eurooppaa ei ole kovin ruusuinen tulvaisuudenkuva.
 
Painaako Länsi Ukrainan sotakoneen jarrupoljinta? Pyritäänkö kriisiä "hallitsemaan", jotta se ei karkaisi käsistä? Puhuuko Länsi Ukrainan yli? Väkisin näitä tulee funtsineeksi.
Kyllä koko ajan on ollut nähtävissä, että länsi vain haluaisi sodan loppuvan. Länsimaiden reaktioita vasten Putinin puheet Nato-legioonista ja lännen saartamasta Venäjästä näyttäytyvät koko absurdiudessaan.

Vaikea sanoa johtuuko Ukrainan vaisuus lännen sanelusta. Isompaa ja vahvempaa vastaan ei kannata lähteä eskalointikierteeseen, vaikka toisaalta silloin on vaarana tulla nakerretuksi pala kerrallaan.
 
Jos Putin onnistuu luomaan Ukrainasta epäonnistuneen valtion, saadaan noiden ja monien muiden rikollisjärjestöjen toimista nauttia ilman EU-jäsenyyttäkin. 45:n miljoonan asukkaan "Transnistria" keskellä Eurooppaa ei ole kovin ruusuinen tulvaisuudenkuva.
Varsinkin kun meillä ja Euroopassa riittää näitä autetaan kaikkia ihmisiä niin tuosta saadaan sellainen mukava ja pysyvä rahareikä jonka kautta näppärästi siirrellään rahaa valtioilta oikeisiin taskuihin...
 
Varsinkin kun meillä ja Euroopassa riittää näitä autetaan kaikkia ihmisiä niin tuosta saadaan sellainen mukava ja pysyvä rahareikä jonka kautta näppärästi siirrellään rahaa valtioilta oikeisiin taskuihin...
Ei siinä ole niin auttamishalullakaan väliä. Jos rajan takana on romahtanut persläpi, niin sitä iloa riittää kyllä aidan toisellekin puolelle.
 
Hybriidisota on silloin kun Kremli lähettää Ukrainaan joukkoja, naamioimalla ne (aika muodollisesti) kun "lomalaisia-vapaaehtoisia" tai "tunnistamattomia vihreitä miehiä", jotta maailman johtavat valtiot ja kansainväliset rakennelmat voisivat halutessaan näyttää siltä, etteivät he huomaa tätä, tai vähintäin eivät voi todistaa.

Kremlin laskelma rakennettu siihen, että länsimaat yrittävät viimeisen asti välttää tämän Venäjän suoran agression tunnustamisessa. Putin toistaa saman kaksois-siirron: hän toteutta agression aktin ja samalla hän uhittelee maailmaa tehdä seuraavan, vieläpä vaarallisempaan askelen. Sitten hän imitoi valmiutta antaa periksi tästä askeleesta.
Kaikki huokkaisevat helpotuksesta, ja yrittävät rohkaista tätä "hyvä tahtoa" vaikkapa sillä etteivät lisää painostusta Venäjään. Tämä antaa Putinille saada jalansija jo miehetetyllä alueilla ja rauhassa valmistella seuraava agression aktia. Juuri näiden konstein hän käytännössä jäädytti määrättömäksi ajaksi Krimin annexion ja Donbassin "puolimiehetysta". Joidenkin pragmaatikoiden väittämät että taloudelliset pakotteet Venäjää vastaan ovat vahingollisia ja näin saavat venäläisiä uskomaan Lännen vihollismielisyyteen, ovat syvästi virhellisiä.

Tällä hetkellä lännenvastaiset, imperialistisen revansistiset mielialat Venäjällä ovat jo huipussa, niitä ei yksinkertaisesti voi enää sitä nostaa korkeammalle. Joten vahvistamalla pakotteet, Länsi vähintäin ei menetä mitään. Päinvastoin. Lännen pakkotteista luopuminen aiheuttaisi Venäjällä vahingoniloista voiton riemua ja todistaisi Putinin oikessa olemista ja oikeutta toteuttaa tämän hänen agressivisen suunnitelman.

Revansismilla myrkytettyjen ihmisten pitäisi kohdata myös sen seurauksiin. Tämä on ainoa paranemisen tie. Putinin kannatus loppuu erittäin nopeasti, ja silloin haihtuu myyti hänen voittamattomuudesta, jolloin hän alkaa tehdä virheitä. Ainoa olemassa oleva keino pysähtää hänet - tuottaa hänelle häviön. Siksi on vältämätöntä toimia hänen laskelmien vastaisesti, ne laskelmat ovat lännen "ymmärryksen osoitus", "intressien huomion ottaminen", "kompromissin etsiminen" .


(Ote tekstista http://www.kasparov.ru/material.php?id=54C9F9500ABE2

Allekirjoitan jokaista Alexandr Skobovin sanaa. Näin on.
 
Viimeksi muokattu:
Jos Putin onnistuu luomaan Ukrainasta epäonnistuneen valtion, saadaan noiden ja monien muiden rikollisjärjestöjen toimista nauttia ilman EU-jäsenyyttäkin. 45:n miljoonan asukkaan "Transnistria" keskellä Eurooppaa ei ole kovin ruusuinen tulvaisuudenkuva.

Niin...tai onnistuu pitämään Ukrainan epäonnistuneena valtiona. Kaikesta ei voi syyttää Venäjää, mutta onhan sillä todella iso rooli siinä miksi Ukraina on sellainen persläpi kun on.

Ukrainan alennustila ei ole Ukrainan etu, eikä se ole EU:n etu mutta Venäjän etu se on. Varsinkin nykyisessä tilanteessa, kun Ukraina on kääntänyt selkänsä Euraasian unionille.
 
Vaikka hinta sillekin on kova, ei tässä muu auta kuin painaa Venäjä taloudellisesti niin kasaan kuin mahdollista. Siinä auttaisi se että Putin olisi vallassa mahdollisimman pitkään, ehtisi kaikki mahdolliset varannot kulua ja maa olisi tyhjiin kaluttu.

Silloin ei olisi niin kohtalokasta, että kuka seuraaja on. Todennäköisesti vielä kovempi nationalisti mutta eväät puuttuisivat isompaan rähinään. Saisivat seuraavat parikymmentä vuotta mietiskellä.
 
Ei siellä kukaan tuudittatunut. Vihaisia ne olivat koska heitä oli tulitettu, mutta länsi! Rahat ja korruptio! Heillä tässä on kädet veressä.

Kuten kirjoitin, lännestä on (olettaen) annettu Kiovan suuntaan signaaleja joiden mukaan tulitauossa kannattaa pitäytyä ja tämän seurauksena Kiova on sitten "tuudittautunut ajatukseen tulitauosta" (tuudittautunut on kenties väärä sana, koska samalla ukrainalaiset ovat olleet tietoisia tilanteen kompleksisuudesta). Ja kyllähän länsi on tässä osin ajanut omaa asiaansa, sillekin on loppujen lopuksi parempi se, että Ukrainassa on "separatistien" käymä sota kuin että voitaisi sanoa sodan olevan laajamittaisen yhteenoton, johon Venäjä ottaa täydellä volyymilla osaa. Ukraina on ollut ja on edelleen ikävässä välikädessä - toisaalla Venäjä ja separatistien sotatoimet ns. tulitauon aikana ja toisaalla sitten tietyllä tapaa kyvytön ja toiveikas länsi, jonka poliittinen johto ei kenties ole täysin ymmärtänyt sitä - tai halua ymmärtää sitä - mitä Ukrainassa tapahtuu. Tai jos ymmärretään niin ei uskalleta ääneen sanoa maan olevan sodassa ja ettei tulitauko ole ollut oikeastaan koskaan muuta kuin "illuusio" vailla todellisuutta. Ja Venäjällehän tämä peli käy oikein hyvin - se edesauttaa sitä monella tapaa ja näin se voi jatkaa sotimistaan nähdyllä tapaa eli soditaan mutta soditaan siten ettei sotatoimia voi kutsua laajamittaiseksi sodaksi (käsi on osin selän takana). Ja länsi (etenkin EU) ei voi muuta kuin kritisoida, uhkailla ja asetella uusia pakotteita, jotka tuntuvat kaiken aikaa laahaavan jälkijunassa siten etteivät ne toden teolla ole pakottamassa Venäjää miettimään rooliaan uudelleen - voi olla, että Venäjäkin on jo nyt niin syvällä suossa ettei silläkään ole kuin yksi suunta - taka-askeleiden ottaminen olisi aivan liian voimakas heikkouden osoitus, johon Putin ei halua ryhtyä.

vlad.
 
Kalustosta kuitenkin valtaosa on yksinkertaista, jonka huolto onnistuu hyvin paikallisin voimin. Ukrainan käyttämistä panssariajoneuvoista valtaosa on kotimaista valmistetta eli jopa niiden tehdaskorjaukset hoituvat omassa maassa. Kehittyneempi elektroniikka, esim. valonvahvistimet, saattanevat jäädä vallitsevissa oloissa huoltamatta. Muuten uskoisin huollon onnistuvan hyvin paikallisesti. Rahoitusta tämä tietenkin vaatii ja siihenhän länsimaista ja IMF:stä on tullut avustusta.

Esim. Harkovassa painetaan pitkää päivää panssarivaunujen huoltovarikoilla ja huollettuja vaunuja toimitetaan päivittäin asevoimille. Mutta mitä olen yrittänyt seurailla tilannetta niin jonkin verran vaunuja lähtee kentälle vajain varustein ts. kehittyneemmästä elektroniikasta on jouduttu luopumaan ja niiden tilalla on vanhempaa varustusta aina 80-luvun puolelta. Mutta niin kauan kuin Harkovan ja muutaman muun paikkakunnan tehtaat ja huoltovarikoit voivat toimia täydellä teholla niin suurempaa ongelmaa kaluston huollon suhteen ei pitäisi olla, ongelmana on se kehittyneemmän teknologian puuttuminen tai vaikeakorjattavuus varaosien puutteen tähden.

vlad.
 
Maailma ja aatteet on muuttunut noista ajoista, ollaan 2010-luvulla :)

Kuvailemasi tilanne ei onnistu varteenotettavasti nykypäivänä, siitä pitää huolen nykyaikainen valvonta koneisto yhdessä poliisin kanssa. Samoin puuttuu vähemmistö joka ryhtyisi vastarintaan vieraan valtion ohjauksessa.

Spedejä löytyy varmasti joka valtioista, kuten muuan Bäckman meillä, muttei he ole sellaisia toimijoita joista tulisi vakavasti otettava uhka/toimija joka pystyisi vakavissa määrin horjuttamaan vakaata valtiota.
Vilkaises nyt sitä karttaa ja kerro mulle mistä ne sepot nyt sinne itä-saksaan ilmestyis? Ja miten saavat aseita, yms?
Ette taida ymmärtää paljonko Saksaan on liikennettä Schengen alueelta mutta homma alkaa mennä OT:ksi. Minun puolestani voidaan tehdä oma ketju mahdolliselle hybridi sodalle syvemmällä euroopassa.
 
Siinä amerikkalaisen kentsun mielipidettä Ukrainan tilanteesta. Keskeinen reaalipakote on öljyn hinnan lasku.

http://www.unian.info/world/1037371-us-general-calls-for-weapons-to-be-given-to-ukraine.html


World
US general calls for weapons to be given to Ukraine
28.01.2015 | 15:25
299 0 102 1 0
Baltic states in NATO could be the next to face Russian aggression if weapons are not given to Ukraine to protect itself and new sanctions imposed on Moscow, retired U.S. General John Keane has said, according to the Ukrainian news web portal Press of Ukraine.

"Given the dramatic drop in oil prices, Russia is beginning to suffer economically and, it is likely, heading towards recession, if it is not already there,” Keane said.

“Additional tough sanctions should be back on the table to force Russia to stop its aggression against Ukraine."
 
Viimeksi muokattu:
Kuten kirjoitin, lännestä on (olettaen) annettu Kiovan suuntaan signaaleja joiden mukaan tulitauossa kannattaa pitäytyä ja tämän seurauksena Kiova on sitten "tuudittautunut ajatukseen tulitauosta" (tuudittautunut on kenties väärä sana, koska samalla ukrainalaiset ovat olleet tietoisia tilanteen kompleksisuudesta). Ja kyllähän länsi on tässä osin ajanut omaa asiaansa, sillekin on loppujen lopuksi parempi se, että Ukrainassa on "separatistien" käymä sota kuin että voitaisi sanoa sodan olevan laajamittaisen yhteenoton, johon Venäjä ottaa täydellä volyymilla osaa. Ukraina on ollut ja on edelleen ikävässä välikädessä - toisaalla Venäjä ja separatistien sotatoimet ns. tulitauon aikana ja toisaalla sitten tietyllä tapaa kyvytön ja toiveikas länsi, jonka poliittinen johto ei kenties ole täysin ymmärtänyt sitä - tai halua ymmärtää sitä - mitä Ukrainassa tapahtuu. Tai jos ymmärretään niin ei uskalleta ääneen sanoa maan olevan sodassa ja ettei tulitauko ole ollut oikeastaan koskaan muuta kuin "illuusio" vailla todellisuutta. Ja Venäjällehän tämä peli käy oikein hyvin - se edesauttaa sitä monella tapaa ja näin se voi jatkaa sotimistaan nähdyllä tapaa eli soditaan mutta soditaan siten ettei sotatoimia voi kutsua laajamittaiseksi sodaksi (käsi on osin selän takana). Ja länsi (etenkin EU) ei voi muuta kuin kritisoida, uhkailla ja asetella uusia pakotteita, jotka tuntuvat kaiken aikaa laahaavan jälkijunassa siten etteivät ne toden teolla ole pakottamassa Venäjää miettimään rooliaan uudelleen - voi olla, että Venäjäkin on jo nyt niin syvällä suossa ettei silläkään ole kuin yksi suunta - taka-askeleiden ottaminen olisi aivan liian voimakas heikkouden osoitus, johon Putin ei halua ryhtyä.

vlad.

Lannelle ja varsinkin EUlle paras mahdollinen tilanne ei suinkaan ole etta Ukrainassa olisi sota separatisteja vastaan vaan se etta siella ei sodittaisi lainkaan. Mielestani EU on ilmaissut erittain tarkasti mielipiteensa Venajan toimista Ukrainassa. Venajan on vedettava joukkonsa pois Ukrainasata ja lopetettava separastistien aseellinen, poliittinen seka taloudellinen tuki. Tuossa siis lyhyesti sanottuna se mita EU Venajalta vaatii.

Kyvyton ja toiveikas lansi??? Viime sodista lahtien eurooppalaista elintasoa on rakennettu milloin mihinkin suuntaan eika siina aina olla onnistuttu halutulla tavalla mutta kuitenkin meidan on tunnustettava etta globaalisti ottaen eurooppa on hyva ja turvallinen paikka vaikka meidan poliittinen johto nyt tuntuukin olevan lahes autismisia Ukrainan tapahtumien suhteen... Kaikista liikkeella olevista huhu puheista ihmiset ovat luoneet sellaisen kasityksen etta Venajan talous kaatuu "huomenna", jne. Alusta alkaen niin venalaiset ekonomistit kun myos osa lantisista ekonomeista ilmaisivat ettei taloudellisilla pakoitteilla kyeta juurikaan vaikuttamaan Venajaan lyhyella seka keskipitkalla tahtayksella. Ilmaistiin etta vasta pitkalla tahtayksella vaikutukset tulevat olemaan merkittavia... Rupla laskee... Venajan talous hipoo roskalaatikko tasoa... koirat haukkuu mutta karavaani kulkee ja Venaja tukee yha voimakkaammin ita-Ukrainan kapinallisia.
Ehka Ukrainan kannattaisi siirtya 15 - 20 vuoden tahtaimeen konfliktin ratkaisemiseksi, en tieda mutta aiemmin esitettyyn kysymykseen kuka olisi parempi presidentti Poroshenkon tilalle niin uskon hanen olevan se paras talla hetkella. Mailmanpankin johtaja Christine Lagarde ilmaisi Le Mondelle 24.01 etta "nos interlocuteurs ukrainiens sont sérieux" mika tarkoittaa etta Ukrakinan taloudesta vastuussa olevat politiikot ovat luotettavia ja patevia.
 
Osalla "sepoistahan" on välillä ollut valkoinen nauha hihassa, mutta jo aikasemminkin olen bongannut vihreitä nauhoja osalla porukasta.

Molempia värejä esim. alla olevassa viteossa:

Edit: Viteolla suomalaisittain sanottuna myös viheltää!

Mietteitä tästä?
 
Kyllä koko ajan on ollut nähtävissä, että länsi vain haluaisi sodan loppuvan. Länsimaiden reaktioita vasten Putinin puheet Nato-legioonista ja lännen saartamasta Venäjästä näyttäytyvät koko absurdiudessaan.

Vaikea sanoa johtuuko Ukrainan vaisuus lännen sanelusta. Isompaa ja vahvempaa vastaan ei kannata lähteä eskalointikierteeseen, vaikka toisaalta silloin on vaarana tulla nakerretuksi pala kerrallaan.
Kyllä, yhtä lailla Ukraina on ollut haluton tähän ja varmaan kaikki muistamme nöyryytetyt Ukrainan armeijan sotilaat, joita venäläistaustaiset siviilit nöyryyttivät. Jatkuvasti venäläiset ovat olleet ne, jotka ovat hyvin aktiivisesti tämän lopulta sotatilan hakeneet. Ei Ukrainalla tai EU:lla ole ollut käytännössä mitään muuta vaihtoehtoja kuin toimia, kuten on toimittu. Vain Ukrainan sotilaallinen tukeminen olisi ollut vaihtoehto, mutta siitäkin on pitäydytty ja Ukraina on jätetty heitteille.

Minusta tämä on helvetin vaarallinen viesti Venäjälle, joka on kulkenut voitosta voittoon sodissaan Putinin aikana. Putin veti rajan Iraniin, Syyriaan viimeisen. Putin aloitti uransa Tshetseniassa voitokkaasti. Georgia oli selkeä lännen pysäytys ja nyt Ukrainan valuminen lännen piiriin estettiin sotilaallisella purkauksella. Kun katsomme kehityskaarta, niin kyllä minä Suomessa olisin huolissani... Katsotaampa sitä Euroopan karttaa vielä kerran.

Toisintoa Hitlerin Saksan toimista. Onko näkyvissä yhä sotilaallisesti vahvemman ydinasevaltio Venäjän toiminnassa liennytystä ja rauhoittumista? Minusta päinvastoin. Putinin historia tukee veikkaustani. Tässä on jo täysi kylmä sota päällä uudelleen suuren konfilktin kera. Ei tästä ole paluuta enää entiseen kuitenkaan.
 
Back
Top