Ukrainan konflikti/sota

Saattaahan sieltä Kiinanmaalta tulla aseita Venäjälle, mutta tiukasti operaattorien kanssa. Ja piippu osoittaa iivanaa, ei ukrainalaista.

Miksi jatkaa yhteistyötä ja avunantoa, kun Venäjän talous ilman sitä tulee joka tapauksessa luhistumaan. Helpompi on ottaa ne luonnonvarat omaan hallintaan, kuin jatkaa niiden ostamista. Myyjä kun on sellaisessa suossa, ettei se kaupankäynti perinteisin menoin onnistu muutenkaan.
 
Eiköhän Kiina ole enemmän riippuvainen lännestä ja sen markkinoista kuin länsi Kiinan tavarasta. Sanoin Venäjä on riippuvainen lännestä ja sen energia markkinoista. Länsi pystyy korvaan Venäjän energian ja Kiinan krääsän helposti.
kiina tuottaa paljon kaikkea heavympää " krääsää" länsinerkeille. Kaikki kännyt, tietokoneet , jne. Se on lännen tehdas.
 
Toisaalta jos Kiina antaa apua, länsi on niin riippuvainen ettei voi lopettaa kauppaa... Kiinalainen juttu.
Kyllä se on fakta, että enemmän kiina tarvii länttä kuin länsi kiinaa.

Toinen juttu, kiina ei todellakaan ota sitä riskiä, että sille langetettaisiin länneltä pakotteita, varsinkaan tässä tilanteessa, kun kiinan talous muutenkin on poksahtamassa. Tällä hetkellä uutisissa kauhistellaan vain lännen selviytymistä inflaatiosta ja korkeista raaka-aineiden hinnoista, suurin ongelma korkeista raaka-aineiden hinnoista koituu kiinalle - ja tätä kiina ei tule kestämään. Kiinan "rauha ja vakaus" perustuu ainoastaan vuodesta toiseen kasvavaan talouteen, se kun alkaa sakkaamaan niin kiina alkaa natisemaan.

Kolmas juttu on se, että länsi on pääsemässä koronapandemiasta irti, kiinassa korona on vasta alkamassa leviämään. Tätäkään asiaa ei ole uutisissa paljoa nostettu esille, mutta kyllä kiinan pinnan alla kuplii tällä hetkellä aika pirusti. Kiina on heikompi mitä se antaa ymmärtää.
 
Ovat keksineet nyt vetää esiin kansainvälisen juutalaisten masinoiman salaliiton.

Tuli luettua tuo alkuperäinen lausunto kääntäjän avulla. Kirill puheessaan vertaa siis ukrainalaisia farisealaisiin. Kirilin mukaan Ukrainassa valtio(tarkoittaa varmaan rivien välistä kholomoiski&zelensky) ohjaa kirkkoa toisinkuin venäjällä.

Samalla väittää ettei ukrainassa venäjämielisiä päästetä kirkkoon.

It would seem that all this is already in the past. Not at all! My heart bleeds when I think about what is happening in Ukraine. Is it not the same as once in Byzantium? Power comes and, for political reasons, does not consider it possible that the majority of Orthodox believers belong to the Russian Orthodox Church, the Moscow Patriarchate. The persecution of these people begins. They are accused almost of treason, they are pressured not to go to the Church, which is insultingly and blasphemously called the "Church of the Occupiers." And, of course, there are people, as it was during the time of iconoclasm, who immediately go in the wake of state power - “no matter what happens, no matter how the priest is deprived of a good parish, no matter how the bishop loses his pulpit, no matter how they accuse in complicity with the occupiers”, and so on, and so on…

Tässä tuo juutalaiskohta

To all those who “waver along with the fluctuation of power,” it must be said: but after all, our Church has gone through the trials of this very wavering and has survived, despite persecution and oppression. And today, starting from our own historical experience, we must say: we respect secular power, but we reserve the right to be free from interference by power in the internal life of the Church. We hope that this will be the case on Ukrainian soil, although today even the commemoration of the name of the Patriarch in the temple for some becomes impossible for fear for the sake of the Jews (John 19:38).


John 19:38(ortodoksi versio)

Joseph from Arimathea was one of Jesus' disciples. He had kept it secret though, because he was afraid of the Jewish leaders. But now he asked Pilate to let him have Jesus' body. Pilate gave him permission, and Joseph took it down from the cross. - John 19:38

mitenköhän Israelissa ottavat tämän vastaan. Toisaalta saattavat sulkea silmänsä tältäkin kun ei ole virallinen venäjän valtion lausunto. Toisaalta aika mutkat suoriksi on tossa suomalaisessa artikkelissakin vedetty.

 
kiina tuottaa paljon kaikkea heavympää " krääsää" länsinerkeille. Kaikki kännyt, tietokoneet , jne. Se on lännen tehdas.
Tehtaat pystyy siirtämään. Kiina taas ei pääse markkinoille, jos se estetään. Eikä venäjän ja pohjois-korean markkinoilta paljoa kostu, kiina tarvitsee länttä. Pitkässä juoksussa länsi ei tarvitse kiinaa, jos näin halutaan.
 
Eiköhän Kiina ole enemmän riippuvainen lännestä ja sen markkinoista kuin länsi Kiinan tavarasta. Sanoin Venäjä on riippuvainen lännestä ja sen energia markkinoista. Länsi pystyy korvaan Venäjän energian ja Kiinan krääsän helposti.
En nyt sanoisi noinkaan, kun tunnetusti lähes kaikki kuluttajatavara on edelleen ainakin osittain Made in China. Kiinalla on myös paljon kriittisiä luonnonvaroja. Koko maailma oli koronakriisin alkaessa täysin pulassa Kiinan mennessä kiinni eikä vieläkään olla kuivilla. Muistan kuinka jopa F-35:n valmistuksessa oli vaikeuksia kun alettiin tappelemaan jostain harvinaisista raaka-aineista Kiinan kanssa. Ihan eri juttu kun Venäjä, jolla ei ole muuta kuin fossiilista energiaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tehtaat pystyy siirtämään. Kiina taas ei pääse markkinoille, jos se estetään. Eikä venäjän ja pohjois-korean markkinoilta paljoa kostu, kiina tarvitsee länttä. Pitkässä juoksussa länsi ei tarvitse kiinaa, jos näin halutaan.
Se pitkä juoksu on maratoni paljain jaloin pakkasessa. Tähän pystyy onneksi jonkin verran vaikuttamaan valinnoillaan. Puhelimeksi vaikka Samsung eikä Xiaomi jne.
 
Ollaanko tässä sellaisessa tilanteessa, että Ukrainan ei edes kannata tehdä rauhaa nyt alkavalla viikolla? Jos Venäjä on valmis jo tässä vaiheessa luopumaan tavoitteistaan, niin tilanne on heille vakava. Kannattaisiko Ukrainan sinnitellä vielä pari viikkoa ja katsoa Venäjän romahdus? Toisaalta kun joka päivä kuolee ukrainalaisia, niin mitä nopeammin tulitauko, niin sen parempi? Vaikea paikka
 
Back
Top