Ukrainan konflikti/sota

Ryssäläisiltä kanavilta lainattuja huhuja että Ukraina olisi käynnistänyt (vahvemman?) hyökkäyksen ainakin Verboven suuntaan:

Sept. 19, 2023: Update on #Varbove, #Zaporizhia Oblast - There is a large-scale AFU offensive underway

Map 1:
@Majakovsk73



-----------------------------------------------

Russian TG Channel Frontline Bird:

Post 1 (0515Z):

URGENTLY

Another column of equipment descends to Verbovoye. The first one, disheveled, covered with a smoke screen, did not go to the north in full force...

We are working on the second one. The density of artillery fire exceeds any norms. It is not even clear when your projectile is flying, and when the enemy is flying.

MLRS, barrel artillery, tanks with closed firing, combat vehicles. Everything works!

Post 2 (0710Z):

Verbovoe / Rabotino. 10:10 19.09.23

The situation is difficult, but controlled. Two attacks of devils on armored vehicles are reflected.

Those who managed not to burn and drove into dry forest belts are now covered with hail and cannonballs.

-----------------------------------------------

Russian TG Channel ROGOZIN AT THE FRONT:

(0515Z) In the morning, the enemy became more active in the Orekhovo-Pologovsky direction, even in those areas where previously it was relatively calm. APU. In this way, he is trying to expand his bridgehead and avoid our flank attacks on the formed “udder” in the Rabotino and Verbovoye areas.

Our paratroopers and artillerymen inflict fire on enemy mechanized columns. We observe at least six burning “boxes” in our area.

-----------------------------------------------

Ukrainian TG Channel SuperNova (Map 2):

(0654Z) Novoprokopovka - Verbovoe ... ZSU continue their high-quality offensive .... (per) experts ..

-----------------------------------------------


MAP 1:
1695118705699.png

-

MAP 2:
1695118743710.png


-

 
Luulitko ettei sitä olisi jo tehty: https://www.reddit.com/r/shittytech..._of_vietnamese_technical_posting_galore_m548/
fym1he5fhh881.jpg

Vai tarkoititko että miten nopeasti ukrainalaiset kopioivat tuon Vietnamin ihmeen?
Ukrainassa aletaan selkeästi valmistautua ja siirtyä mutakauteen. Veikkaan muitakin kevyempiä telalaitteita lahjalistoille tässä lähiaikoina. Samaa se tekee ryssäkin, eli logistiikka siirtyy Azovan merelle kun rantatie alkaa pehmetä liikenteen alla. Sen takia ne ripulpaskat siellä nyt jo seilaa.

Itse vastaus oli siis 3minuuttia. Forumilaiset voi sitten mittiä että menikö koukun mukana koho vai peräti koko vapa
 

Tanskalta 45 vaunua lisää,30 Leopard 1:stä ja 15 t-72:sta. Enpä tiennyt juuteilla olevan niitäkin.
Ei niitä toki Tanskalla olekaan vaan sillä taholla, jolta Tanska yhteistyössä muiden kanssa ne ostaa ja sitten lahjoittaa Ukrainalle. Leopardien osalta yhteistyömaana on Hollanti ja niiden toimitusta ennakoidaan alkuvuoteen 2024. Seiskakakkosten alkuperämaata tai toimitusaikataulua ei jutussa kerrota.

Hyvää duunia juuteilta.
 
Jutussa sanottiin, että tapaus oli traaginen vahinko. Sellaista ei sanottu, että Ukraina olisi jotenkin huvikseen ammuskellut Bukilla. Heti johdannoksi taustoitettiin asia näin, jolloin pitäisi jokaiselle tulla selväksi, missä todellisuudessa Ukrainassa eletään:

Less than two hours later, President Volodymyr Zelensky blamed Russian “terrorists” for the attack, and many media outlets followed suit. Throughout its invasion of Ukraine, Russia has repeatedly and systematically attacked civilians and struck schools, markets and residences as a deliberate tactic to instill fear in the populace. In Kostiantynivka in April, they shelled homes and a preschool, killing six.

Sen jälkeen tapauksen mahdollisia syitä selvennettiin myös todeten, että tällaista nyt vaan voi tapahtua monestakin syystä.

But evidence collected and analyzed by The New York Times, including missile fragments, satellite imagery, witness accounts and social media posts, strongly suggests the catastrophic strike was the result of an errant Ukrainian air defense missile fired by a Buk launch system.

The attack appears to have been a tragic mishap. Air defense experts say missiles like the one that hit the market can go off course for a variety of reasons, including an electronic malfunction or a guidance fin that is damaged or sheared off at the time of launch.


Jos joku on niin tyhmä, että ei ymmärrä tapauksen johtuvan ryssän aloittamasta sodasta, niin sitä tyhmyyttä ei voi korjata millään uutisoinnilla tai uutisoimatta jättämisillä. Ukrainan oma sotasensuuri ehkä haluaisi olla tällaisesta tapauksesta hissukseen ymmärrettävästi, mutta pitemmän päälle parempi on myöntää tapahtunut ja kertoa, mistä se johtui. Jossain vaiheessa totuus olisi paljastunut kuitenkin ja sen jälkeen salailu kääntyisi itseään vastaan. Nyt ei ole vielä liian myöhäistä tutkia, mitä tapahtui ja jos tapahtui sitä mitä NYT:n mukaan tapahtui, tunnustaa tosiasiat, pahoitella ja muistuttaa, minkä takia siinä tilanteessa ollaan, että noin on päässyt käymään.
Yleisradion teksti-TV:n jutussa sen sijaan sanotaan ihan suoraan, että Ukraina tekikin ohjusiskun, eikä jutussa sanota mitään siitä, että kyseessä oli ilmatorjuntaohjus ja puhdas onnettomuus... Aika härskiä journalismia, koska ei kaikki suomalaiset välttämättä ole niin fiksuja, että tajuaisivat rivien välistä mistä on kysymys.

Untitldddd.png
 
Yleisradion teksti-TV:n jutussa sen sijaan sanotaan ihan suoraan, että Ukraina tekikin ohjusiskun, eikä jutussa sanota mitään siitä, että kyseessä oli ilmatorjuntaohjus ja puhdas onnettomuus... Aika härskiä journalismia, koska ei kaikki suomalaiset välttämättä ole niin fiksuja, että tajuaisivat rivien välistä mistä on kysymys.

Katso liite: 83987
Mitä hevonvittua taas. Tostahan saa sen käsityksen että Ukraina teki tahallaan sen iskun tai että Ukraina yritti tehdä jotain Mainilaa.
 
Yleisradion teksti-TV:n jutussa sen sijaan sanotaan ihan suoraan, että Ukraina tekikin ohjusiskun, eikä jutussa sanota mitään siitä, että kyseessä oli ilmatorjuntaohjus ja puhdas onnettomuus... Aika härskiä journalismia, koska ei kaikki suomalaiset välttämättä ole niin fiksuja, että tajuaisivat rivien välistä mistä on kysymys.

Katso liite: 83987
YLE:sta ei ryssämieliset lopu. Niillä on kauhea vimma päästä kirjoittaan tähän tyyliin. Jospa nuo korjaisivat.
 
Jep jep. Tee kymmenen hyvää ja sut teilataan kun yhdestoista menee pieleen. Suomalaiset.. me ei ansaittaisikaan rehellisiä politiikkoja.
Kiitetään niistä kymmenestä hyvästä, mutta todetaan, että nyt ei enää homma hoidu vaaditulla tavalla.

Jotenkin paistaa läpi Niinistön* halu tulla nähdyksi ”Venäjä kuiskaajana” joten haluaa sanoa jotain överin monimutkaisia tulkintoja, jotka sitten vääjäämättä tulkitaan Venäjällä Venäjälle myönteisellä tavalla.

Ei tämä ole vaikeata: ”Venäjä on laittomasti Ukrainassa ja niin kauan kuin se on siellä, tuemme Ukrainan oikeutta puolustaa itseään.” Piste. Ei mitään sooloilua tai ehkä meidän joskus pitäisi ymmärtää toisiamme tms.

* todettakoon tosin, että Suomessa politikoiden yleinen vaiva. Luin muuten jutun äsken Itävallasta, ai että kuulosti tutulta heidän poliittinen kulttuuri. Ovat ”erityisasemassa” ja he ”ymmärtävät” jne.

Edit, tämä: https://www.politico.eu/article/its-time-to-end-austrias-gemutlichkeit/?utm_source=email&utm_medium=alert&utm_campaign=Putin exposes the myth of Austria's victimhood

”In the popular imagination, it was neutrality, coupled with Austrians’ deft handling of Soviet leaders, that allowed the country to escape the fate of its Warsaw Pact neighbors (while also doing business with the Eastern Bloc).”

”Meidän taitavat politikot hankkivat meille erityisjuttuja jotka muut eivät osanneet.”
 
Etusivullakin asia on esitetty harvinaisen härskisti.

Ilmatorjuntaohjus harhautuu, joten on "tehty hyökkäys". :facepalm:

Katso liite: 83989
Julkisen sanan neuvosto:


8. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.
15. Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate.
20. Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

Korjauksen huomioarvo on suhteutettava virheen vakavuuteen. Jos jutussa on useita asiavirheitä tai jos virheestä voi aiheutua suurta vahinkoa, toimituksen tulee julkaista uusi juttu, jossa virheellinen tieto yksilöidään ja korjataan.

Verkossa olennaisen virheen korjaamiseksi ei riitä virheellisen tiedon tai jutun poistaminen, vaan yleisölle on kerrottava virheestä sekä miten ja milloin se on korjattu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Näiden kohtien perusteella on mielestäni selkeää että tässä on räikeästi rikottu kansan oikeutta saada oikenlaista tietoa.
[email protected]
Osoitteeseen voi kertoa näistä Ylen (ja muun median) tuhotöistä, mitä useampi näistä aina ilmoittaa, sen enemmän sinne saadaan painetta, ja ehkä pitkällä aikavälillä jopa jotain muutosta.
Toki harkitkaa aina tarkasti onko raja oikeasti ylittynyt, tässä mielestäni selkästi on.
 
Laitoin oikaisupyynnön, vaikka eipä me kukaan oikeastaan taideta tietää mitä siellä on tapahtunut ja miksi.
Jos oikaisua ei tapahdu, voit (ja kaikki muutkin) tehdä kantelun Julkisen sanan neuvostoon. Huom! Ilman oikaisupyyntöä kantelut hylätään. Eli ensin pitää valittaa uutisen julkaisijalle.

Mitä enempi niitä oikaisupyyntöjä tehdään + kanteluita sen parempi. YLE saattaisi saada näin pahasti asenteellisesta ja vääristelevästä uutisesta langettavan tuomion varsin helposti.


PS. mihin sinne YLElle voi tehdä oikaisupyynnön? Kaikki joukolla pyytämään!
 
Tämän takia näissä kannattaisi heti nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi, eikös sitä Puolaankin harhautunutta kiistetty.
Olen ainakin toistaiseksi sitä mieltä että NYT on kovin epämääräisillä perusteilla tuon jutun kirjoittanut. En osta tuota harhautunut BUK teoriaa. Jos Ukraina myöntää nyt omaksi harhalaukaukseksi, on heidän kannalta paha epäonnistuminen tiedottamisessa. Kannattaisi uskoa, että ryssien tapa väittää mustaa valkoiseksi ei toimi.
Se minua kyllä edelleen suuresti ihmetyttää miten hanakasti meidän media näihin tarttuu. Onko se vanha ryssämielinen uutisointi jotenkin lihasmuistissa että ne lähtee miettimättä? YLE:n tekstitv:n otsikko oli kyllä pöyristyttävä. Pahkasikaa.
 
Back
Top