Ukrainan konflikti/sota

En ole seuraillut viime aikoina kovinkaan tarkkaan itänaapurin tilannetta asia suhteen, mutta ainakin viime vuoden puolella Ukrainan rintamalle oli heitelty jo T-55 ja T-62 vaunuja. Tätä taustaa vasten näkisin että uudemmilla T-sarjalaisilla joita Ukrainalta löytyy pärjäilee kyllä moista uhkaa vastaan monella tasolla varmasti jonkin aikaa, vaikka en nyt olekaan kaivellut mitään tietoja esiin siitä että millä vauhdilla itänaapuri yrittää tuoda rintamalle uudempia T-sarjalaisiaan nykyään muun modernimman kaluston ohella.

Länsimainen apu Ukrainalle tosiaan on aikamoista "tipottelua" monestakin syystä kaluston yms osalta eikä sellainen oikeastaan tue Ukrainaa tarpeeksi tällaisessa kulutussodaksi muuttuneessa tilanteessa. Sikäli siis vanhemmalla raudalla modifikaatioineenkin ja länsirautaa isommalla volyymillä taitaa olla edelleen paikkansa tässä sodassa.
Ainoa joka olisi voinut massamaisesti aseistaa yhdellä tankkityypillä on USA. Aavikkovarastosta tuhat alkupään Abramsia, perushuolto, uusi maali, tankki täyteen ja Puolaan satamaan ja siitä Lviviin junalla. Se olisi täysin mahdollista. Politiikka estää.
 
Alabamassa olisi kaupan ihan miehekkäitä määriä tähän sotaan sopivaa kalustoa kunhan vaan joku menisi, ostaisi ja kunnostaisi käyttöön. Mm.

Väitetysti melkein 300 kpl erilaisia T-72:ia vaihtelevassa kunnossa
T-64 vaunuja
119 x T-55
ainakin 30 BMP
lämpökameroinkin modernisoituja bemareita ja M-80:eja
25 BTR-60
100 BTR-80 (!!)
100 x 9K33 Osa + 1500 ohjusta
200 + 270 kpl M113
raivaus- ja siltakalustoa
yms.


T-55 tarjous:
1709146504905.png
 
Suomihan ei rajoittanut, että saako ryssän puolelle ampua meidän aseilla. Mihinkäs hittoon jossei sinne, kysyy varmasti moni


... ja tässä linkki alkuperäiseen, twiitissä viitattuun ylen juttuun sekä pari poimintaa

Suomi ei ole asettanut rajoituksia aseavulleen, ja Ukraina voi käyttää Suomen antamia aseita myös Venäjän maaperällä. Näin sanoo eduskunnan puolustusvaliokunnan johto ja sama kerrotaan myös puolustusministeriöstä Ylelle. ....​
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Savola (kesk.) sanoo, että Suomen antamia aseita voi “periaatteessa” käyttää Venäjän maaperällä. Hän kuitenkin huomauttaa, että Suomen antamien aseiden kantama on lyhyempi kuin esimerkiksi pitkän kantaman ohjuksien. ...​
Viron puolustusvoimien tuleva komentaja Andrus Merilo sanoi Virossa opitun, että Venäjän hyökätessä sota pitää viedä sen alueelle. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra on samoilla linjoilla.​
– Ukrainan tulisi iskeä tarpeen vaatiessa myös Venäjän puolelle sotilaskohteisiin. Ne sotilaskohteet iskevät sieltä muuten Ukrainan puolelle. Se on täysin oikeutettua puolustustaistelua, mitä Ukraina käy. YK:n peruskirja sallii sen, että sotilaskohteisiin voidaan iskeä myös maarajan yli.​
 
Viimeksi muokattu:
Venäjällä on pulaa lapiomiehistä:

“No available cemetery workers”:

New: Alexey Navalny's team initially planned a public farewell and funeral for the late Russian opposition leader for Thursday, but were told there were “no available cemetery workers who can dig a grave” on this specific day.


Tästä en menis kovin pitkälle sanomaan mitään. Varmaan puttepossu sanonut, että jos olet kaivamassa, niin olet itse arkun alla.

Jos kellään oli jotain kuvitelmia, että Navalnyn porukka välittäisi Ukrainasta, niin ei tämän jälkeen.
En ole viitsinyt huudella, kun osalle porukalle tuo Navalny on ollut kuin seuraava jeesus. Jonkun verran seurannut, ja ei ole kauheasti ainakaan heidän porukan some päivityksissä tuo Krimin valtaaminen haitannut. Navalny on ollut ennemminkin korruption vastainen, ei imperiumin laajentamisen vastainen. Jotenkin jäänyt kuva, että ei olisi meno lopulta muuttunut, jos olisi päässyt valtaan. Oliko korruption vastainen taistelu sitä, että itse ei saanut mehevintä pottia ja joutui huonoon valoon. Tänä päivänä en luota yhteenkään venäläiseen. Meillä on töissä yksi, joka on ihan ok. Olen mennyt töihin 2023 ja muut sanoivat, että toitotti tuota kremlin pienimunaisten propagandaa koko ajan helmikuussa 22.
 
Olen tehnyt ranskisten kanssa töitä ja takaan, että Macron vain halusi sanoillaan "säteillä" ja peittää sitä tosiasiaa, että Ranska ei ole tehnyt paljoakaan.
Ranskan kanssa pätee sama kuin ryssän, että katsokaa tekoja älkääkä kuunnelko sanoja.

Tämän voi demota maistamalla yhden tähden michelin-ruokaa siellä silmät kiinni. Kun ne ylenpalttiset kehut ottaa pois, niin voipi olla että jäljelle jää ristissä olevat suolatikut.

Scalpeista pitää olla kiitollinen, mutta varaa olisi vielä parantaa.
 
Ukrainan joukot tekivät onnistuneen vastahyökkäyksen 💪🇺🇦

⬇️
⚡️Kolmas hyökkäysyksikkö tyrmäsi miehittäjät Donetskin alueen Krasnohorivkasta!

Edellisenä päivänä Venäjän armeijan joukot hyökkäsivät Krasnohorivkan kaakkoisosaan ja saapuivat kaupunkiin.

Jotta vihollinen ei saisi jalansijaa Kolmannen erillisen hyökkäysprikaatin yksiköissä, 1. ja 2. hyökkäyspataljoonan taistelijat suorittivat taisteluoperaation puhdistaakseen kaupungin vihollisjoukoista.

Lyhyessä ajassa vihollinen onnistui valmistautumaan pitkään puolustukseen, ja vastustuksesta ja raskaasta taistelusta huolimatta prikaatin hyökkäysryhmät aiheuttivat viholliselle väistämättömiä tappioita - noin 100 miehittivät "200s" ja "300s".

Venäläiset kieltäytyivät antautumasta ja heidät likvidoitiin omistamissaan taloissa.

Toistaiseksi Krasnohorivka on Ukrainan joukkojen hallinnassa!

Screenshot_20240228_223216_edit_187395467936324.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tuo mitä en ole nähnyt kovin paljon käsiteltävän on se, että Kreikka ja Turkki voisivat lieventää jännitteitään toisiaan kohtaan ja lahjoittaa saman verran kalustoa Ukrainalle.
Aiemmin ei erityisesti sotimisesta kiinnostuneena tuli tämän sodan alussa katseltua noita eri maiden taseita kalustossa ja aika yllättäviä oli monet. Esimerkiksi juuri Kreikan kaluston määrä ja samoin mieleen jäi yllättävän suuret luvut Japanilla ja esimerkiksi Egyptillä.

Edit. Egyptillä siis wikipedian mukaan 1340 Abramsia ja 1700 Patton tankkia ja vielä muuta päälle. Semmonen kehittyvä maa.
 
Viimeksi muokattu:
vittumitäpaskaa.

iltasanomat otsikoi "Yksi kuva kertoo karun totuuden: näin musertava on Venäjän ylivoima Ukrainassa" ja toistaa Military Balancen lukuja sellaisenaan. Antaen ymmärtää ryssällä olevan välittömästi Ukrainaan käytettävissä mm 1169 'taistelukelpoista lentokonetta'.

Jos ei Sanoman toimittaja joka päivä haluakaan lehden etusivulle aurinkoista putleria, niin ryssän 'musertavasta ylivoimasta' uutisointi on toki vaihtoehto :facepalm:



798ada5d781940541901f91f891f637f.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Aiemmin ei erityisesti sotimisesta kiinnostuneena tuli tämän sodan alussa katseltua noita eri maiden taseita kalustossa ja aika yllättäviä oli monet. Esimerkiksi juuri Kreikan kaluston määrä ja samoin mieleen jäi yllättävän suuret luvut Japanilla ja esimerkiksi Egyptillä.
Jos naapurilla on isot luvut niin silloin myös itsellä pitää olla. Kreikan vastus on turkki. Egyptillä pitää olla "enemmän" kuin Israelilla historiallisista syistä. Japanilaisia haittaa Kiina. Intialaisia haittaa Kiina ja Intian joukkomäärä haittaa puolestaan Pakistania.

Tämä on samaa kuin Suomen 2014 halu pudottaa sotavoiman määrä 200k alle. Yllättävää kunnes selvisi että venäläisten kurantti sotavoima oli ukrainaan menneessä 120k ja suomella oli siis 2,5kertainen ylivoima paperilla. Tällä voimasuhteella voisi jo hyökätä, mikä ehkäpä rassasi joitain ylempiä päättäjiä.
 
vittumitäpaskaa.

iltasanomat otsikoi "Yksi kuva kertoo karun totuuden: näin musertava on Venäjän ylivoima Ukrainassa" ja kertoo Military Balancen lukuja sellaisenaan. Antaen ymmärtää ryssällä olevan välittömästi Ukrainaan käytettävissä mm 1169 'taistelukelpoista lentokonetta'.

Jos ei Sanoman toimittaja joka päivä haluakaan lehden etusivulle aurinkoista putleria, niin ryssän 'musertavasta ylivoimasta' uutisointi on toki vaihtoehto :facepalm:
Koneista tulee niin vähän kuvaa nykyään että realistinen määrä saattaisi olla 20 aktiivista konetta päivittäin. Olisko jollain täällä lukuarviota?
 
Viuhka tms uutuus drone nyt kumminkin in action , eiköhän tässä tule hyvät lähiviikot kun pannssari raatoa sekä örkkiä aletaan urakalla lahtaamaan. Haiskahtaa hyvältä taktiikalta vetäytyä ja houkutella ryssä esiin koloistaan


Linkki


Kun videota käy lävitse kuva kuvalta, niin ensin vasemmassa yläkulmassa näkyy pieni esine (ympyröity punaisella) kahdessa framessa ja sen jälkeen räjähtää. Liian suuri nopeus droneksi, ehkä kranaatti tai ohjus.

1709150732158.png


1709149816270.png

1709150306307.png


Videon lopussa (7 sek ensimmäisen räjähdyksen jälkeen) toinen saman näköinen räjähdys, missä keskeltä tulee "savutikari" lävitse. Tämä paukku on kuitenkin maahan osuneesta ammuksesta tai miinasta, koska nostaa paljon maata räjähdyksen reunalta ylös. Kuvat ovat viereiset framet.

Maasta alkaa nousemaan savua n. 0,3 sek ennen räjähdystä kuvassa punaisella ympyröidyn miehen lähellä. Toinen räjähdys on linjassa projektiilin ja ensimmäisen räjähdyksen kanssa, voisiko olla kaksivaikutteinen taistelukärki? Ammuksen takaosasta tai kyljistä lähtee viuhkapanos (nelikulmainen kapea, mutta pitkä osumakuviokuvio erottaa sen tavallisesta sirpaleammuksesta) minkä jälkeen loppuosa lentää eteenpäin ja räjähtää ajastettuna maassa?


1709150151006.png


1709149855842.png
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainan joukot tekivät onnistuneen vastahyökkäyksen 💪🇺🇦

⬇️
⚡️Kolmas hyökkäysyksikkö tyrmäsi miehittäjät Donetskin alueen Krasnohorivkasta!

Edellisenä päivänä Venäjän armeijan joukot hyökkäsivät Krasnohorivkan kaakkoisosaan ja saapuivat kaupunkiin.

Jotta vihollinen ei saisi jalansijaa Kolmannen erillisen hyökkäysprikaatin yksiköissä, 1. ja 2. hyökkäyspataljoonan taistelijat suorittivat taisteluoperaation puhdistaakseen kaupungin vihollisjoukoista.

Lyhyessä ajassa vihollinen onnistui valmistautumaan pitkään puolustukseen, ja vastustuksesta ja raskaasta taistelusta huolimatta prikaatin hyökkäysryhmät aiheuttivat viholliselle väistämättömiä tappioita - noin 100 miehittivät "200s" ja "300s".

Venäläiset kieltäytyivät antautumasta ja heidät likvidoitiin omistamissaan taloissa.

Toistaiseksi Krasnohorivka on Ukrainan joukkojen hallinnassa!

Katso liite: 94062
Sulla on mielestäni väärä Krasnohorivka kuvassa. Tämä Krasnohorivka Avdiivkan koillispuolella on ollut ryssällä jo kauan. Oikeampi Krasnohorivka on lähellä rauniokaupunki Marinkaa (sinisellä). Myös deepstaten päivityksessä koordinaatit vie sinne. Mutta nähtävästi osasto Azovilaisista siirtynyt sinne.
krasno1.jpgkrasno2.jpg
krasno3.jpg
 
Tuo mitä en ole nähnyt kovin paljon käsiteltävän on se, että Kreikka ja Turkki voisivat lieventää jännitteitään toisiaan kohtaan ja lahjoittaa saman verran kalustoa Ukrainalle.
Turkki ei ole tietääkseni lahjoittanut mitään, enkä usko, että koskaan lahjoittaisikaan. (Bayraktarin valmistaja on lahjoittanut) Myynyt Turkki on kyllä. Kreikan lahjoitusten varaan en myöskään kauheasti laskisi, mutta jollakin konstilla sieltä kalustoa tullaan onneksi saamaan. Ammustehdas sai juuri 80 miljoonaa EU:lta tuotannon kasvattamiseen.
 
Back
Top