Ukrainan konflikti/sota

Ensin jalostamot paskaksi ja sitten kompressoriasemat. Yhden kompressoriaseman tuhoaminen laskee vain putken kapasiteettiä, koska edellisen kompressoriaseman pusku voi työntää kaasun useamman etapin yli. Muistan kun Kiinaan menevää putkea rakennettiin, niin tekivät aluksi vain joka toisen kompressoriaseman koska kapasiteettia kasvatettiin vähitellen. Tästä syystä dronen tuotantokapasiteetin pitää olla hyvällä tasolla ennen kuin näihin isketään, koska pitää tuhota lukuisia kohteita. Putkia on lisäksi yleensä useita rinnakkain ja tärkeimmillä pätkillä varayhteyksiä. Siksi näihin ei varmaan vielä ole isketty. Tarvitaan dronetuotantokykyä ja tärkeämpiä kohteita on vielä paljon.
 
Voiko tuota uutista lukea myös niin että USA ei halua tulea Ukrainaa niin vahvasti että ryssä iskisi kyseiseen putkeen ihan vain vittuillakseen. Onko sotarikollisella bunkkerirotalla ote Bidenin(kin) palleista?

Lainaus artikkelista:
Valkoinen talo pelkää Venäjän kostavan tekemällä iskuja energiainfrastruktuuriin, joista länsi on riippuvainen. FT:n mukaan yksi tällainen kohde voisi olla Kazakstanista Venäjän kautta kulkeva CPC-öljyputki, jota muun muassa ExxonMobil ja Chevron käyttävät.

Ryssä on juuri pyytänyt Kazakstanilta apua bensiinin tuonnin kautta, joten vaikea uskoa että rikkoisivat CPC-öljyputken heti perään.

Kazakstan on väitetysti lisännyt öljyn (ja olikohan myös kaasun?) vientiä Kaspianmeren yli erilaisia aluksia käyttäen mutta nämä eivät tietysti kykene korvaamaan öljyn tai kaasun viennin volyymeissä isoja putkia.

Muistan että ryssä sulki yhden heidän maitaan pitkin kulkevan putken hetkellisesti olikohan vuonna 2022, vetosivat "yllättäviin huoltotöihin" ja tämä sai Kazakstanin tulistumaan - ainakin äänenpainot olivat kovia, eri asia mitä keskustelivat julkisuudelta piilossa.

Minun arvioni on että ryssän hyökkäys CPC-putkea vastaan, joka olisi tietysti pyritty naamioimaan Ukrainan tekosiksi (tai jonkin "pienien vihreiden miesten, joita on mahdoton tunnistaa"), on hyvin epätodennäköinen tempaus. Varsinkin nyt kun heillä on suuria ongelmia bensiinin jalostuksen kanssa eikä kapasiteetti riitä omien markkinoiden tarpeisiin. Toki heillä on bensiiniä varastoituna ja ostavat sitä Valko-Venäjältä ja Kazakstanilta mutta numeroiden perusteella ovat ihan veitsen terällä. Ei tarvita suurtakaan lipsahdusta tai montaa tuhoisaa iskua jalostamoihin niin ovat suurissa vaikeuksissa.

Tällaisena aikana he sitten lähtisivät rikkomaan naapurinsa öljyputken? Kostona mistä, mitä Kazakstan on heille tehnyt? Myyvät öljyä länsimaisille yhtiöille mutta niin myisivät ryssät itsekin, jos voisivat.

Putki kulkee Venäjän maa-alueen kautta joten se on heidän suojeluksessaan (koska kukapa muu voisi sitä suojella heidän maillaan?). Putken tahallinen rikkominen olisi vain yksi naula lisää Putinin ja Venäjän arkkuun, jolla korostettaisiin koko maailmalle, että heihin ei voi luottaa eikä heidän kanssaan voi sopia mistään.
 
Zaporizzjan alueella yritettiin tappaa miehittäjän hallintoon kuulunut mies. Pään korkeudelle oli asetettu räjähde porttiin jota avattaessa räjähti, kohteen kerrotaan olevan elossa.

Deputy Yakimenko, who was assassinated in the Zaporozhye region, is alive​

MELITOPL, April 16. /TASS/. Deputy of the Akimov District Council in the Zaporozhye region Anton Yakimenko is alive after an attempt on his life. The head of the administration of the Akimovsky district, Yulia Gubanova, reported this to TASS.

“Yes, the deputy is alive, there is no information as of yet,” Gubanova said.

On Tuesday, co-chairman of the coordination council for the integration of new regions of the Public Chamber of the Russian Federation, Vladimir Rogov, reported in his Telegram channel that Ukrainian terrorists made an attempt on the life of Akimovsky District Council deputy Anton Yakimenko. According to Rogov, the terrorists placed an explosive device at head level and attached it to the gate. It went off when the deputy opened the gate to drive the car into the yard.
https://tass.ru/obschestvo/20562549
 
Näistä ballistisista pitää muistaa se että ovat oikeasti haasteellisia torjuttavia. Jopa Israeliin tuli ballistisia läpi ja saavutettiin vain noin 90% torjunta kyky. Tähänkin tarvittiin USA:n Aegis aluksia SM 3/RIM-161 sekä Arrow-3 järjestelmiä. Ukrainalla ei ole mitään tuohongategoriaan yltävää järjestelmää käytössä. Järein käytössä oleva on Patriot. Tuosta ylöspäin mennessä läntisissä järjestelmissä tulee ensin THAAD ja sitten Aegis SM 3/RIM-161 sekä Arrow 3. Näitä järjestelmiä ei tulla näkemään Ukrainassa koska niiden ensisijainen tarkoitus on torjua ydinkärjillä olevia puikkoja sekä toimia sateliittien tuhoajina. Enkä oikein halua nähdä sitä tilaa tässä sodassa että USA toisi Aegis-kykyisen paatin Mustallemerelle. Tuossa vaiheessa se paska on osunut tuulettimeen jo ihan liian huolella.

Juuri näin: ballistinen ohjus on se vaikeimmin torjuttava, dronet ja risteilyohjukset ovat verrattain helppoja niiden rinnalla.

Toki ballistisissakin on eroa torjunnan vaikeuden osalta, loppunopeus on yksi merkittävä tekijä ja samoin liikehtimiskykyisyys ns. terminaalivaiheessa. Toisaalta ohjuksen lentorata tuo omat haasteensa eli jos se laukaistaan useamman sadan kilometrin päästä, silloin lentoradan lakipisteeseen suunniteltu torjunta kysyy myös melkoisen ohjuksen jotta ehtii "ajoissa perille ja riittävän kaukaa".

Kuten kirjoitatkin, Israelin torjunnasta tuli läpi useita ballistisia, olikohan viisi vai seitsemän se tuorein arvio? Israelilla lienee maailman paras ilmatorjuntajärjestelmä ja suojattavan maa-alueen koko on tässä mielessä merkittävä etu (pieni pinta-ala joten torjuntavälineiden tiheys on suuri). Lisäksi tällä kertaa torjuntaan osallistui suuri määrä naapureita sekä liittolaisia sotalaivojensa, hävittäjiensä ja perinteisten ohjuslavettien avulla. Sanoisin että Israelin tapauksessa, ainakin tällä kertaa, heillä oli hyvin monta sellaista valttia puolellaan joita Ukrainalla ei ole.

Ja kaikesta tästä huolimatta torjuntaprosentti ei ollut 100. Sellaista on paha mennä vaatimaankaan, historiallisen hyvä prosentti kun huomioidaan torjuttavien ohjusten haaste (merkittävän suuri määrä ballistisia ohjuksia). Tämä jos mikä kertonee siitä, miten vaikeaa ballististen ohjusten torjunta on.
 
No en osaa kyllä sanoa. Jos on täyttä bluffia niin hyvin tehty. Mistä tässä tietää, että tuo ei ole oikea?

Jollain tasolla konsepti on olemassa, tosin juuri minkään näköisiä suorituskykyjä videoissa ei paljasteta. Konseptin alkuperä on ilmeisesti Arabiemiraatti-taustaisessa yhtiössä ei Ukrainassa. Youtubesta löytyy pätkää "Kronos Submarine" hakusanoilla.

Pinta-ajossa tuo muoto voisi viitata katamaraani-tyyppiseen toimintatapaan ja sukelluksissa sitten jotain muuta. Koska juuret konseptilla on jossain muualla kuin Ukrainassa tai pelkissä sotahommissa (huvipaatti), muotoilu on todennäköisesti yliviritetty tekniseen tarpeeseen nähden, eikä välttämättä ole edes optimaalinen. Alkuperäisessä twiitissä tarkkaan ottaen sanotaankin, että Ukrainalaiset insinöörit ovat tutkineet/testanneet mahdollisuutta käyttää sotatoimissa eli ottavat roolia kehitystyössä, eivät ole tyhjästä repineet kapistusta.

1713284350394.png
 
Viimeksi muokattu:
Tää testiajo video ei kyllä vakuuta.
Joo, hissukseen kruisailua satamanopeuksin. Ei näytetä edes nopeutta pinnalla tai kykyä sukeltaa. Laite ei ole pelkkä photoshop, mutta sen todellinen suorityskyky on kyllä täysi kysymysmerkki, onko sitä edes nimeksi myyntipuheisiin verrattuna.
 
Mutta ryssän voitto Ukrainasta tarkoittaa sodan leviämistä, ehkä seuraavana on jo Nato-liittolainen liipaisimella.
Ei siellä ole voimaa ton jälkeen muuhun ku georgian kokosia vastaan. Ja sitten se kysymys, mikä määritellään ryssän voitoksi ja minkä he itse sellaiseksi määrittelevät. Koko ukrainaa ne eivät saa vallattua kuitenkaan, alueita vievät niinku meiltäkin edellisen aikana.
 
Ehkä, ehkä ei.
Vaikka ei leviäisikään Nato-maahan, Ukrainan avustamatta jättäminen lähettää vahvan signaalin.

Despooteille ja diktaattoreille: kannattaa hankkia ydinase, niin hyökkäyssotaan, sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan ei puututa.

Despoottien naapureille: Yhdysvallat ei ole enää vapaan maailman johtaja, demokratioiden arsenaali tai demokratian puolustaja despotismia vastaan.

Liittolaisille: Yhdysvaltojen poliittinen järjestelmä on altis epäystävällisten maiden vaikuttamiselle (vaalirahoitus, lahjukset, disinformaatio). Tuki tosipaikassa on epävarmaa.
 
Ei siellä ole voimaa ton jälkeen muuhun ku georgian kokosia vastaan. Ja sitten se kysymys, mikä määritellään ryssän voitoksi ja minkä he itse sellaiseksi määrittelevät. Koko ukrainaa ne eivät saa vallattua kuitenkaan, alueita vievät niinku meiltäkin edellisen aikana.
Jos Ukrainan puolustus romahtaa, ryssä mobilisoi ukrainalaiset miehet ja jäljelle jääneen kaluston seuraavan sodan uhrattavaksi lihaksi.
 
Vaikka ei leviäisikään Nato-maahan, Ukrainan avustamatta jättäminen lähettää vahvan signaalin.

Despooteille ja diktaattoreille: kannattaa hankkia ydinase, niin hyökkäyssotaan, sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan ei puututa.

Despoottien naapureille: Yhdysvallat ei ole enää vapaan maailman johtaja, demokratioiden arsenaali tai demokratian puolustaja despotismia vastaan.

Liittolaisille: Yhdysvaltojen poliittinen järjestelmä on altis epäystävällisten maiden vaikuttamiselle (vaalirahoitus, lahjukset, disinformaatio). Tuki tosipaikassa on epävarmaa.
Onhan Ukrainaa avustettu, rahaa ja kalustoa annettu pää märkänä.

Puhuttiin sotatoimiin osallistumisesta aktiivisena osapuolena. En oikein jaksa uskoa että sitä nähdään, enkä sitäkään että ryssä lähtisi itse aktiivisesti viidettä artiklaa testaamaan.
 
Back
Top