Ukrainan konflikti/sota

Aivan, suklaati- ja marmelaatikauppias tuskin on mikään jykevin valinta sotaa käyvän maan johtajaksi. Olin pillahtaa itkuun, kun tämä mainio valinta syntyi. Uudemman kerran meinasin itkeä, kun ymmärsin, että presidentin marmelaatitehtaat ovat Venäjällä.......itkun aiheita on paljon.
Valitettavasti ei ainoastaan hänellä bisnekset sinne, etkä ole ainoa ketä se itkettää. Kuka mielestäsi, Baikal, olisi parempi pressaksi?
 
Hmm, Putin ei tunne itseään tervetulleeksi?

Putin ei osallistu Auschwitzin muistojuhlaan
Saksassa Venäjän presidentin poisjääntiä pidetään vakavana signaalina.
Ulkomaat 27.1.2015 13:04

Tiina Rajamäki


Helsingin Sanomat
Hän pelkkää että hänet vangitaan tai tapetaan. Mutta kyllä hän vielä joka tapauksessa joutuu vastuseen, tämä mitä hän on järjestänyt on rikos ihmisyyttä vastaan.
 
Kävin katsomassa ketkä olivat juttua kommentoineet. Oletko varma, että olit lähdekriittinen itse?

Kyllä olen. Verkkouutisten uutinen on peräisin Euromaidanpressistä: vaikka kuinka olisikin sympatiat Ukrainan puolella niin kyllä sielläkin osataan propagandaa tehdä.
 
Mariupolista meneillään pakolaisvirta Venäjälle.


Tuosta nyt ei ota selvää että onko propagandaa vai pitääkö paikkansa.

Itse näen mariupolin GRAD pommitukset tietoisena iskuna siviiliväestöä kohtaan. Iskun tarkoituksena saada siviilit pakenemaan, jotta kaupunkiin myöhemmin voidaan tehdä laajamittaisempia pommituksia ja lopulta suora hyökkäys. Näin ainakin vähennetään jollei jopa minimoida siviilitappiot.

Jos tuo twiitti pitää paikkansa, mitä epäilen, niin tässä on ilmeisesti onnistuttu. Jos ei niin se varmasti lisää mariupolissa olevien siviilien halukkuutta poistua jos kerran "muutkin niin tekevät".
 
En ollut katos ehtinyt viestiketjussa vielä niin pitkälle. Kannattaa myös muuten muistaa että foorumeilla pyörii 'oikeita' trolleja. Perusnörttejä jotka saavat jostain syystä oudot kiksit kun alkavat kääntämään asiaa enemmän kuin 150% päälaelleen. Luulisi että ammatti'trolli' yrittäisi esittää asiansa niin että se jopa uppoisi joihinkin? Jos maksettjen trollareiden taso olisi tuota luokkaa niin touhussa ei olisi järjenhiventä..
Eiköhän niitä riitä ihan kaikenlaiselle tasolle, fiksummat trollit osaa kirjoittaa monissa rooleissa aivan tarkoituksella.
 
Minusta totuuden juna on suistunut raiteilta ja hyvin useat ovat tosissaan aliarvioimassa Venajan sotilaallista kykya seka Venajan tukemien separatistien taistelukuntoa. Kuten kukin on kartasta nahnyt ita-Ukrainassa soditaan kiivaasti jokaisella rintamalohkolla jonka lisaksi arviolta 8000 ukrainalaissotilasta ollaan motittamassa Debaltsevossa. Tuo kaikki siis 9000 venalaissotilaan, "muutaman paikallisen kapinallisen" seka nyt vankiloista ruokapalkalla varvattyjen konnien voimalla. Siis tuommoiselta rupuporukaltako joka koostuu vangeista, alkoholisteista ja narkomaani terroristeista Ukrainan armeija on ottamassa takkiinsa?

Vasta pari viikkoa sitten Ukrainan armeija teki vastahyökkäyksen vahvennetun panssarikomppanian kokoisella osastolla rajoitetuin tavoittein Donetskin lentokentälle. Ryssien linjat romahtivat, väki oli pakokauhun vallassa ja kalustoa tuhoutui. Haavoittuneet evakuoitiin kentältä ja panssarit vetäytyivät takaisin. Näin se alkaa.
 
Kovasti näyttää Berkut-hihamerkiltä, josta on vaan poistettu Ukrainan lipun värit ja vaakuna.
Sen "operaattorin" hihamerkin kotka on "menossa" vasemmalta alas oikealle, kun taasen tuossa berkut-merkissä se menee oikealta alas vasemmalle.

Tuolta mä olen etsinyt nuita merkkejä:
http://www.russianpatches.com/

... mutta näitähän on voinut tulla lisää esimerkiksi Krimin miehityksen vuoksi, varsinkin kun ryssä näyttää tykkäävän kaikenlaisista merkeistä ja tunnuksista.

Nii, ja hyvähän se on pikkusen tuntea näitäkin, koska sitten kun niitä lepakko-tunnuksia alkaa näkymään Suomen puolella rajaa, niin siinä vaiheessa saa todennäköisesti "alkaa keräilemään" niitä.

:D
 
Ukrainan hallitus julisti asken Venäjä agressoriksi ja DNR/LNR terroristijärjestöksi.
Näin on oikein...

Todennäkäisesti meidän suomalainen vasemmistolehdistö kuitenkin jatkaa Venäjän Miska-Karhun sympatisoimista ja separatisointia..
Asia on yksinkertaisesti niin että Venäjä on rikollinen hyökkääjä ja sen lakeijat terroristeja, näiden sanojen pahimmassa merkityksessä. Jo nyt tehdyistä rikoksista Venäjä ja sen johto on yksiselitteisesti syyllisiä kansanmurhaan.
Mitä nopeammin ja täydellisemmin Venäjä eristetään kansainvälisestä yhteisöstä sitä parempi. Vastaavasti, mitä lepsummin tässä asiassa edetään sitä pidempään Venäjän diktatuuri tekee vahinkoa omalle kansalleen ja koko muulle maailmalle.
 
Ei luonnollisesti mitään rikosoikeudellista ole tapahtunut, mutta JOS minulla olisi tieto sekä lentoreiteistä että siitä että näillä sotatoimialueilla on epämääräisissä käsissä it-kalustoa, niin kyllä olisin käynyt Johtajan huoneen ovella koputtelemassa hattu kourassa kysymässä että "pitäiskö...". Jostainhan se kertoo, että MH17-tapauksen jälkeen näillä normaaleilla lentokäytävillä ei enää ole lennetty (tietääkseni?).

Mutta todennäköisin selitys tosiaan edelleenkin lienee se, että lentoreittejä käsittelevillä ihmisillä ei ole ollut hajua siitä miten liipasinherkkää sakkia näiden ohjuslavettien puikoissa on. Jos nyt edes tiesivät että näillä joukoilla ohjuksia on. Siviililennonjohto tuskin on niin 1:1 perillä sotatapahtumista. Ottakaa nyt hyvät ystävät huomioon se, että en ole esittänyt täällä mitään todistettavissa oleviksi väitteiksi väittämääni vaan vain sanonut yhdessä sivukommentissa että tällainenkin vaihtoehto on joskus mielessä käynyt. Samaa arvuuttelua siis kuin se mitä Putlerin päässä liikkuu.
Lännellä on syytä mennä peiliin eteen, ensisijaisesti korruptoituneiden ja punertavien typerien politiikoiden ja koko ahneen oman edun tavoittelevan liikemieseliitin. Kyllä silmien ummistus tosiasioista viimeisen asti oli aivan järkyttävä Ukrainan tapauksessa. Miksi ylipäänsä tavallisille ajatteliville ihmisille oli selvä jo 15 vuotta sitten kuka tuli Venäjällä valtaan ja ettei tälläisestä mitä hyvä seuraa? Mutta joku halusi leikkia pirun kanssa?
Maidan oli heillekin varoitus - lakejamaisella persenuolennalla tai taitavasti peitettyllä rikollisten kanssa kaveraamisella, ranta villojen/palatsien koolla ja sisustamisella yms loistokkuudella HINNALLA MILLÄ TAHANSA on hintaansa.
 
– Älkää uskoko mitä ne kertovat teille. Uhreja on paljon, paljon enemmän, lääkintämies sanoi Kyiv Postille.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1422332144037.html

Tuo varmasti pitää paikkansa, mutta ukrainalaisia sotilaita sentään kuolee edes vähän :D Venäläisiä ei kuole ollenkaan, jos epävarmoihin oloihin poikkeuksellisen hyvin varustautuneita turisteja ei lasketa mukaan.

ukraine.jpeg
 
Terve vaan kaikille ! Liityin juuri jäseneksi tätä mielenkiintoista foorumia muutaman päivän lueskeltuani. Toivottavasti tämä viesti mitä kirjoittelen näkyy nyt teille oikein. Sanoisin tuosta alemmasta kuvasta, että nuo etualalla olevat sotilaat ovat mitä ilmeisimmin ruotsalaisia. Taustalla sitten yksi iigori karvareuhka päässä. Kaikilla kolmella on M90 maastopuku päällä. Kuva on muistaakseni jostakin muutaman vuoden takaisesta venäläisten ja ruotsalaisten pitämästä yhteisharjoituksesta. Jos en nyt täysin väärin muista, niin niitä taidettiin pitää vastavuoroisuusperiaatteella yksi Ruotsissa ja yksi Venäjällä.
Yksi Ruotsissa ja toinen Kannaksella
Snowflake/Snöflingan oli harjoituksen nimi
 
Ja yksi mahdollisuus on se, että Venäjällä ei ole minkäänlaista aikomusta hellittää tästä paketista. Pahimmillaan skenaario kulkee niin, että touhua vaan laajennetaan vähä vähältä. Ovat niin ihastuneet tähän sisällissota-teemaansa, että sillä on helppo jatkaa.

Miettikääs, miten kauas tämä kuvio ampuu Suomen hellimästä ajattelusta. Tässähän aina ennen ajateltiin, että kun telaketjut murskaavat Vaalimaan puomin, sitten hidastetaan, viivytetään, kulutetaan ja lopulta saavutetaan sarja ravakoita TORJUNTAVOITTOJA painopisteessä. Tällä ajatuksella saa heittää sorsaparvea 20. elokuuta, ja se piti tehdä jo v. 2014. Voihan tuolla ajattelulla mehustella vieläkin, mutta Venäjän etu taitaa olla paremminkin se, että luodaan pitkäkestoinen hässäkkä, joka mennä rullaa vaihtelevalla intensiteetillä eteenpäin kuin Siperian pikajuna. Onko Venäjällä mitään yritystäkään rullata Ukrainan asevoima kerralla litteäksi? Ei ole. Välillä lisätään löylyä ja välillä puhalletaan hiillosta. Miksi näin, siihen voi olla monta syytä, joista yksi on, että Venäjä pelkää saavansa turpaan. Putinilla ei ole varaa saada turpaan. Kriisiä on hellittävä ja hallittava, jotta siitä voi saada hyötyjä sekä sisä- että ulkopoliittisesti.

On helppo olla jälkiviisas, minunkin. Suomen armeijassa on oltu varsin hyvin perillä asioista ennen viime vuotta. Kehitystyö, jota on tehty, osuu juuri niveleen. Moni armeijan tekemä päätös niveltyy nyt nähtävissä oleviin tapahtumiin. Joitain heikkouksia otetaan julkisesti framille, mutta siitä huolimatta olen varma, että armeijassa ollaan asioista jyvällä.


Mitenkähän on? Mielestäni Suomessa on menty osin harhaan viimeiset 15 vuotta. Muutamat jenkkien käymät sodat sekä poliittinen naiivius ovat lukinneet sotilaiden ja poliitikkojen katseet varsin kapea-alaiseen sotaoppiin. Kansallista eheyttä on pidetty suorastaan halveksuttavana. Pienten ammattijoukkojen teknohifistelystä on tullut kantava teema. Reserviläisistä on saatu kuunnella väheksyviä "rynnäkkökivääri ja lippalakki" kommentteja ja maahanmuuttopolitiikan kyseenalaistavat ovat saaneet kuulla olevansa impiwaaralaisia.

Ukrainan osalta läntiset kommentaattorit ovat olleet jatkuvasti ennusteissaan väärässä, koska he eivät katso Venäjän sodankäynnin tavoitteita politiikan kautta. Katsotaan aseita, joukkoja ja ryhmityksiä. Niiden pohjalta tehdään ennusteet ja pieleen menee yhä uudestaan.

Parempaan tulokseen pääsee katsomalla Venäjän todennäköisiä poliittisia tavoitteita. Mehän emme varmasti tiedä mitä he tavoittelevat, mutta suurella todennäköisyydellä voisi veikata heillä olevan tavoitteena läheisen yhteistyön jatkaminen Ukrainan kanssa, eikä suinkaan maan murskaaminen raunioiksi ja ukrainalaisten vieraannuttaminen venäläisistä. Tästä näkökulmasta katsottuna tiuhaan ennustetut Venäjän suurhyökkäykset tuntuvat hyvin epätodennäköisiltä.

Suomessa tulisi pitää mielessä vastaavan konfliktin uhka. Venäjä ei välttämättä pyri murskavoittoon perinteisillä asevoimilla, vaan asevoimien käyttäminen saattaa olla vain pieni osa laajempaa kriisiä ja käyttötapa voi olla hyvin epämääräinen. Tällainen kriisi voidaan pohjustaa ennakolta, jos sille joskus sattuu tulemaan tarvetta Ukrainan tapaan. Kaakkois-Suomen venäläiset siirtolaiset ja venäläisten maahankinnat saattavat muodostaa vaikeasti hoidettavan perustan Suomen ja Venäjän väliselle kriisille, vaikka todellinen syy olisikin jokin aivan muu.
 
Back
Top