Ukrainan konflikti/sota

Kysymys kuuluu myös, että oliko se silloin alle markkinahinnan? Meinaan, että asiat on muuttunut aika paljon Krimillä sen jälkeen ja hankala sanoa näin tietokoneen äärestä, että mitä siellä on tapahtunut asuntomarkkinoilla.

Reutersin juttu tuossa on ainoa lähteeni tästä. Sen mukaan hän sai sen Buryakilta alle puoleen hintaan, mitä markkinat olisivat edellyttäneet. Siinä esitellään kaksi listausta, ukrainalainen sivusto vuodelta 2012, jonka mukaan neliöhinta olisi ollut tuolle $3,500 - $4,000 mutta venäläisen sivuston mukaan $2800, minimissään. Hän maksoi $1,263 / neliö.

Jutussa on muitakin sotkuja kuvattuna, mutta ne liittyvät juuri näihin taustajoukkoihin. Buryak ja Kolomoisky eivät taida ihan enkeleitä olla.

Tätähän koko ajan huhutaan, että uusi presidentti olisi Kolomoiskyn marionetti. Kolomoisky yleensä on Sveitsissä nykyisin, ja nykii sieltä naruja. Häntä vastaan jätettiin Ukrainassa joku miljoonien siviilikanne jostain kaivosyhtiön väitetystä kuprusta.

Vuonna 2016 Ihor Kolomoiskya ja hänen liikekumppaniaan syytettiin miljardipetoksista. Ukrainan hallitus halusi jäädyttää oligarkin varat. PrivatBank nosti äkillisesti oikeusjutun Lontoon High Courtissa, ja se johti aluksi 2,6 miljardin dollarin jäädyttämiseen. Lontoon High Court päätti kuitenkin vuonna 2018, että sillä ei ollut toimivaltaa jatkokäsittelyyn. Brittien mukaan PrivatBankin nostama syyte juuri Lontoossa ratkaisi sen, että homma laukesi.

Kolomoisky on siis yksi PrivatBankin perustajista. Hän vastusti ansiokkaasti separatismia, mutta on... öh, niin kuin tuolla päin sanotaan, liikemies. Putinista ei ainakaan tykkää yhtään, se on varma.
 
Urakalla sotimista.

Julkaistu 22.6.2018

Aina vaikea näiden kypärävideoiden perusteella arvioida noita tilanteita. Paha esimerkiksi sanoa, onko asemat kaivettu tähystyksen alla jne...

Jos kuitenkin saisin jotain tehdä toisin, rakentaisin noista ammusbokseista vale kk-pesäkkeen sivuun vetämään tulta puoleensa. Nyt se on naamioimattomana oiva tähtäyspiste aukean toiselta puolelta kaikelle mitä naapuri saa käsiinsä.

Lisäksi PKM suorastaan kaipasi 200 -kannua. Joku saattaisi perustella tuota satasen kannua asemien vaihdolla, mutta kun "asemienvaihto" oli sitä, että PKM siirrettiin siihen laatikoiden päälle, niin eikö se pitkäkin vyö siinä pysyisi samalla vaivalla? Ja ajatelkaas jos kavereilla olisi kk:n kolmijalka koron rajoittimella tuossa maastossa?

No jaa... Äijät menee sillä mitä on jaettu ja nojatuolista on helppo huudella.
 
Pelkää "show-offiahan" tuo oli koko video. Ei sillä mitään muuta tavoitetta ollut. Sellaista räiskimistä, että huh huh. Tähdätyistä kertalaukauksista ei tietoakaan.

No jaa,sitä on tuollaki sen verta kauan istuskeltu persiillään noissa kaivannoissa ja ammuttu häirintää puolin ja toisin,että saattaa olla että tavote ei ole osua mihinkään vaan vastata juoppojen seppojen tuleen mahdollisesti itekkin kännipäissään vähän sinneppäin.Pääasia että naapurin pusikossa vähän ropisee ja ääntä saadaan maailmaan...en epäile etteikö suomipojallakin homma tohon menisi jos vuositolkulla istutaan montuissa naamat vastakkain.
Lisäks sanosin että koulutus taitaa olla vähä eri kun meikäläisillä että ei ehkä oo samalla tapaa korostettu sitä laaki ja vainaa mentaliteettia,jaammuksia tuskin ainakaan tuola tarvii laskee luulis neukku ajoilta niitä varastoissa piisaavan vaikka yötä päivää soittelis pekarilla pitkin mäkiä ja mantuja.
 
Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin ei osallistu Euroopan neuvoston ulkoministerikokoukseen Helsingissä 17. toukokuuta, kertoo European Pravda -sivusto.

Sivuston mukaan Klimkin on päättänyt jäädä kokouksesta pois protestina sille, että Helsingissä on tarkoitus aloittaa varta vasten räätälöity prosessi Venäjän palauttamiseksi mukaan Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen toimintaan.



Ulkoministeriö tiedotti, että Helsingin kokoukseen odotetaan yli kolmeakymmentä ulkoministeriä.

Ennakkotietojen mukaan myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on tulossa.
 
Upin asiantuntija uskoo, että Euroopan neuvosto avaa ovensa Venäjälle Helsingissä – "Venäjä on voittanut"
1018886.jpg

Arkady Moshesin mukaan Venäjä ei ole taipunut kompromisseihin tai antanut periksi missään niistä asioista, joiden vuoksi se suljettiin Euroopan neuvoston ulkopuolelle. LEHTIKUVA/AFP

Perjantaina Helsingissä pidettävässä Euroopan neuvoston ulkoministerikokouksessa avataan ovet Venäjän paluulle neuvoston äänivaltaiseksi jäseneksi. Näin uskoo Ulkopoliittisen instituutin (Upi) EU:n itäinen naapurusto ja Venäjä -tutkimusohjelman johtaja Arkady Moshes.

Hänen mukaansa Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkinin päätös jättäytyä kokouksesta pois oli poliittisesti pakollista, sillä maa ei voi suostua Venäjä-suhteiden liennytykseen nykytilanteessa.
– Mitä vaihtoehtoja Ukrainalla on? Tässä on kyse periaatteesta, eli Ukrainan alueen yhtenäisyydestä. Ukraina on valinnut eurooppalaiset periaatteet, mutta Ukrainan liittolaiset (Euroopassa) ovat valitsemassa pragmaattisen tien, Moshes kertoo STT:lle.

Moshesin mukaan Venäjä ei ole taipunut kompromisseihin tai antanut periksi missään niistä asioista, joiden vuoksi se suljettiin neuvoston ulkopuolelle.
– Venäjä ei tee kompromisseja mistään ja saa silti paikkansa takaisin. Ukraina voi vain ilmaista olevansa eri mieltä. En ole nähnyt tekstiä, josta on sovittu, mutta herra Klimkin (Ukrainan ulkoministeri) varmaankin on. Hän tietää mitä on tapahtumassa, kuten tietää Sergei Lavrov (Venäjän ulkoministeri). Siksi hän on tulossa.
Asiantuntijan mukaan Venäjä voi juhlia merkittävää periaatteellista voittoa huomisen kokouksessa Helsingissä.
– Venäläiset taktiikat, joissa kompromisseihin ei suostuta, ovat osoittautuneet menestyksekkäiksi. Venäjä on voittanut.

Euroopan neuvosto perui Venäjän äänioikeuden neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa sen jälkeen kun maa oli liittänyt itseensä Ukrainalle kuuluvan Krimin.
Vastatoimena Venäjä keskeytti jäsenmaksujensa maksamisen, mikä on ajamassa neuvoston pahoihin talousvaikeuksiin.
Aiemmin päivällä verkkosivusto European Pravda (ukrainaksi Jevropeiska Pravda) kertoi, että ulkoministerikokouksessa on tarkoitus aloittaa varta vasten räätälöity prosessi Venäjän palauttamiseksi mukaan Euroopan neuvoston toimintaan. Venäjän paluun puolesta lobbaavat etenkin Saksa, Ranska ja Hollanti, sivusto kirjoittaa.

"Suhteet pysyvät sellaisina mitä ne ovat"
Moshes pitää huomista ministerikokousta periaatteellisesti merkittävänä, vaikka sen konkreettiset poliittiset seuraukset jäisivätkin vähäisiksi. Hänen mukaansa Euroopan maiden ja Venäjän suhteet pysyvät entisellään.
– Suhteet pysyvät sellaisina mitä ne ovat: ongelmallisina ja konfliktinomaisina. EU-pakotteista pidetään kiinni ja retoriikkaa jatketaan. Talousasioiden suhteen asiat eivät kuitenkaan ole huonosti Venäjän vinkkelistä. Venäjän ja Euroopan välinen kauppa kasvaa pakotteista huolimatta, ja Euroopan infrastruktuurin riippuvuus Venäjästä kasvaa Nord Stream 2:n (kaasuputki) myötä.

Euroopan maiden ja Venäjän väliset suhteet olisivat lientyneet Moshesin mukaan jo paljon aikaisemmin, elleiMalaysia Airlinesin lentokonetta olisi ammuttu alas Itä-Ukrainan yllä vuonna 2014. Lentokoneen ampumisessa kuoli lähes 300 ihmistä, joista suurin osa oli eurooppalaisia.
Krim ei ole koskaan ollut mikään oikea ongelma, ja Donbass on ollut ongelma vain lentokoneen alas ampumisen takia. Ilman sitä olisimme jo samassa tilanteessa, jossa olimme Venäjän ja Georgian (vuoden 2008) sodan jälkeen. Mutta koska satoja eurooppalaisia henkiä menetettiin, asioissa meni vähän pidempään, Moshes sanoo.

Eurooppaa ja Venäjää on ajanut lähemmäs ulkopolitiikassa myös Iranin kysymys, jossa Venäjän kannat ovat paljon lähempänä EU-maita kuin Yhdysvaltoja, Moshes arvioi.

STT

 
Aika vallatonta logiikkaa.

Näin se maailma pyörii. Jos haluat varmistaa kunnon capital gainit niin silloin ei ole pelkästään suositeltua vaan pakollista laittaa kunnon panokset sekä mustan että punaisen puolesta. Kaikki (isomman skaalan) sodat pyörii tolla logiikalla kun vähän sorkkaraudalla vääntää lattialankkuja irti ja katsoo mitä siellä on ehtinyt mädäntymään vuosien varrella.
 
Ukraina aktivoinut jääkäriprikaatin: https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/ukrainian-army-launches-new-light-infantry-brigade.html

Ukrainian army launches new light infantry brigade

Ukraine’s Armed Forces have reformatted the reserve 61st Motorized Infantry Brigade into their first specific light infantry brigade created for warfare on forested and swampy terrain.

The new unit, now called the 61st Jager Infantry Brigade, was formally recognized as a full-fledged active combat formation in an April 25 joint decree of Ukraine’s Ministry of Defense and the General Staff of the Armed Forces. The unit’s title comes from the German word “Jäger” (literally “hunter”), a term that in the German military tradition usually applies to light and highly-mobile rifled infantry units well-suited for scouting and engaging the enemy in small squads.

The unit’s primary mission is to bolster the defenses of the country’s northern border, according to a May 12 post on the unit’s newly created Facebook page. This likely indicates the swampy and forested region of Polisia, which roughly stretches from the city of Lutsk (400 kilometers to the west of Kyiv) to the eastern city of Sumy (333 kilometers to the east of Kyiv) along the Ukrainian border with Belarus and Russia.

The new brigade will only include contract personnel with combat experience or with “civilian activities related to the brigade’s specific nature — hunters, rangers, foresters,” the brigade stated in the Facebook post.

“Of top priority are both actively serving and retired servicepeople of (Ukraine’s) Special Operations Forces and military intelligence,” the brigade added.

The 61st Brigade was initially formed in 2015 as a strategic reserve unit, part of Ukraine’s 4th Army Corps, which included 5 more reserve armored and mechanized brigades. As an active combat unit, the 61st Jagers will reportedly be based in the city of Novohrad-Volynskiy in Zhytomyr Oblast, some 200 kilometers east of Kyiv.

Similar light infantry units specialized for assault and defense operations in rugged terrain can be found in numerous militaries. Their role in warfare is somewhat similar to that of U.S. Army Rangers. As special operations troops, jager formations are particularly well known in Northern Europe, especially in Austria, Germany, Denmark, Lithuania, Finland, Norway, Sweden, and the Netherlands.

According to Lieutenant General Sergiy Bessarab, the deputy chief of Ukraine’s General Staff, since Russia invaded Donbas in spring 2014, the Ukrainian Armed Forces have created as many as 29 new combat brigades and regiments.

In all, the Ukrainian military has nearly 250,000 active service personnel, the upper limit under current legislation. As of late 2018, the army’s operative reserve also includes up to 200,000 reserve troops, according to the General Staff.
 
Mitä helvettiä, nytkö Ukraina hylätään täysin, jotta saadaan Venäjä "neuvottelupöydän" ääreen "neuvottelemaan"?!

Oliko Soini tuollakin kääntämässä takkiaan, saiko vähän välistä seteleitä.
Lavrov kertoi, että Venäjä alkaa jälleen maksaa jäsenmaksunsa.

Kun kumartaa yhdelle niin pyllistää toiselle...
 
Viimeksi muokattu:
Herääpi kysymys että rahastako tässä taisi lopulta olla kyse, eli... muutama sata miljoona tainnut tulla jo aikkoa.
It also left a 90 million euro hole in the council's budget since Russia accounts for around 7 percent of contributions.
 
Herääpi kysymys että rahastako tässä taisi lopulta olla kyse, eli... muutama sata miljoona tainnut tulla jo aikkoa.

Ei vaan erityisesti Saksan ja Ranskan halusta lähentyä Venäjän kanssa.
 
Back
Top