Onko muita?
Henkilökohtaisesti jos saisin valita niin CZ Bren 2 (805).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Onko muita?
Hyvä sekin, mutta liian muovinen. Mun epäilys on se, että muovisuuteen kaatui Beretta ARX pv:n testeissä. Sitä en sit tiedä, mikä on pv:n mielipide FN Scareista? Ovatko lopen olleet tyytyväisiä?Henkilökohtaisesti jos saisin valita niin CZ Bren 2 (805).
Olen hyvin epäileväinen siitä, että PV valitsisi AR:ää, M16A1 kun jo kerran on hävinnyt mm. Galilille, tai siis sen ruotsalaisversiolle FFV 890 C:lle 80-luvulla ruotsalaisten lisäksi myös PV:n kokeissa. Ja samaan tapaan AR-10 hävisi AK-47:lle 50-luvulla.Mun arvaus on arska. Teleskooppiperällä, ehkä mäntätoimisena. Hathat-miehet saa sitten omansa, mutta normi soturille riittävä, edullinen ja todistettavasti toimiva sotaolosuhteissa. Sig ja H&K on hienoja ja hyviä aseita, mutta kun rynkkyjä hankitaan toivottavasti jotain 350000 kpl, niin silloin mennään perusvarmalla ja edullisella ratkaisulla. Myöskin edulliset varaosat puhuvat tämän vaihtoehdon puolesta, kuten myös NATO-yhteensopivuus.
Olen hyvin epäileväinen siitä, että PV valitsisi AR:ää, M16A1 kun jo kerran on hävinnyt mm. Galilille, tai siis sen ruotsalaisversiolle FFV 890 C:lle 80-luvulla ruotsalaisten lisäksi myös PV:n kokeissa. Ja samaan tapaan AR-10 hävisi AK-47:lle 50-luvulla.
Toki silloin tähtäinten kiinnittämiskyvyllä oli paljon vähemmän merkitystä, mutta ainakin Ruotsin kokeissa ainoastaan Galil ja FN FNC täyttivät testeissä vaaditut toimintavarmuusvaatimukset.
PV:hän harkitsi jo 80-luvulla 5,56x45:een siirtymistä, mutta kustannussyistä ideasta luovuttiin. Huvittavaa kyllä, Galil oli todettu testeissä parhaaksi (ilmeisesti Valmetin tuotosta paremmaksi), ja Valmet ehti jo ostamaankin aiemmin ruotsalaisten omistaman Galil-lisenssin itselleen uuden aseen tuotantoa varten.
Aseen rungon yhteensopivuus jonkun toisen maan kanssa on sinänsä aika triviaalia, siitä sen ei kuitenkaan missään vaiheessa pitäisi jäädä kiinni. Sitä paitsi eiväthän edes kaikki NATO-maat käytä STANAG-lippaitakaan - niiden huono puoli kun on pitkän lipaskuilun tarve, joka tekee aseesta raskaamman.
Viime sotien kokemusta ei oikein voi siirtää tähän aikaan. Sillon harvalla oli automaattiase, enemmistöllä kertalaukeava kivääri. Sen takia olemassaolevien automaattiaseiden sarjatuli oli tarpeellinen. Mutta vaikka kaikilla olisi puoluautomaattikivääri nyt niin onhan se huima ero tulinopeudessa verrattuna viime sotaan. Kyllä kaikilla sormi liikkuu niin nopeasti että onnistuu pari laukausta sekunnissa.
Totta mooses patruunoiden kulutusta kannattaa rajoittaa. Kun katsoo videoita nykysodista niin ruiskitaan kuulaa sarjatulella pitkin poikin maastoa. En kerta kaikkiaan ymmärrä. Mitä se kerroin nykyään on, 50 000 patruunaa/tappo tai jotain sinnepäin.
Jenkeille paukut ovat halpoja ja sotilaat kalliita.Mutta yleisimmin näytetäänkin juuri amerikkalaisia. Hehän ampuvat tuleenvastauksessa aina aivan järjettömän ryöpyn.
(Siis muuten olen samaa mieltä.)
Totta mooses patruunoiden kulutusta kannattaa rajoittaa. Kun katsoo videoita nykysodista niin ruiskitaan kuulaa sarjatulella pitkin poikin maastoa. En kerta kaikkiaan ymmärrä. Mitä se kerroin nykyään on, 50 000 patruunaa/tappo tai jotain sinnepäin.
Mutta yleisimmin näytetäänkin juuri amerikkalaisia. Hehän ampuvat tuleenvastauksessa aina aivan järjettömän ryöpyn.
(Siis muuten olen samaa mieltä.)
Jenkeille paukut ovat halpoja ja sotilaat kalliita.
Reserviläinen lehdessä oli artikkeli jossa mainittiin että reserviläisliitoissa järjestetään vuosittain 8000 ampumatapahtumaa joissa ammutaan 2,5 miljoonaa laukausta. Ja se mikä pisti silmään oli seuraava: se on vajaat 50 % puolustusvoimien vuotuisesta laukausmäärästä...Suomelle molemmat on kalliita.
Ongelmana on ennemmin ollut ettei ammuta kuin että panoksia ei olisi kun noita on mennyt monttuun asti.Reserviläinen lehdessä oli artikkeli jossa mainittiin että reserviläisliitoissa järjestetään vuosittain 8000 ampumatapahtumaa joissa ammutaan 2,5 miljoonaa laukausta. Ja se mikä pisti silmään oli seuraava: se on vajaat 50 % puolustusvoimien vuotuisesta laukausmäärästä...
Siis ainoastaan 5 miljoonaa laukausta vuodessa eli sama euroina. Tuohon voisi kyllä panostaa muutaman miljoonan enemmän...
Jos sillä patruunankulutuksella säästetään yksikin henki, on se silloin perusteltua.Suomelle molemmat on kalliita.
Totta mooses patruunoiden kulutusta kannattaa rajoittaa. Kun katsoo videoita nykysodista niin ruiskitaan kuulaa sarjatulella pitkin poikin maastoa. En kerta kaikkiaan ymmärrä. Mitä se kerroin nykyään on, 50 000 patruunaa/tappo tai jotain sinnepäin.
Ei siellä mitään silmittömästi räiskitä, vaan tulenkäytöllä saadaan ns "fire superiority", tuliylivoima, eli pakotetaan vihollinen hakemaan suojaa, ja viedään näin aloite viholliselta itsellemme. Sitten kun meillä on aloite, voimme ruveta tekemään peliliikkeitä, ja TULTA ja liikettä käyttäen lyödä vihollisen. Nämä ovat ihan jalkaväkitaistelun perusjuttuja.
Jos sillä patruunankulutuksella säästetään yksikin henki, on se silloin perusteltua.
Suomessa osataan nuo yhdistää, tuliylivoima, tuli ja liike, ilman sarjatulta, patruunaa kohtuullisesti kuluttaen.
Miten sarjatulen käyttö eroaa käytännössä nopeasta kertatulesta kun puhutaan rynnäkkökivääreistä? Sarjatulimoodia käytettäessä näyttää siltä että osa luodeista lähtee taivaalle. Nopealla kertatulella kivääri on paremmin hallittavissa ja patruunakulutus pysyy aisoissa. Itse en ole sarjatulta ampunut millään rynnäkkökiväärillä (konekivääreillä toki) mutta jos juoksuhauttaa pitäisi lähteä vyöryttämään, niin valitsisin kyllä sen kertatulimoodin. Minä en näe juurikaan hyötyä sarjatulen käytöstä rynnäkkökiväärillä ja varsinkaan kiväärillä millä tulen moodia pitää vaihtaa niinkin hankalasti kuin oikealla kyljellä olevasta vaihtimisesta. Enempi olisin huolissani siitä, että lipas on loppu kun tiukka paikka tulee.