Kyllä, ja mielestäni tuo on täysin asetekninen näkemys ilman taisteluteknisten näkemysten huomioimista. Ei paljon lämmitä ajatus tarpeesta purkaa ase häiriöimisen syyn selvittämiseksi ja korjaamiseksi, jos on vaikkapa keskellä tulitaistelua. Kuten kirjoitin, yleensä häiriön vakavuus näkyy kurkkaamalla hylsyporttiin, ja sen jälkeen tulitoimintaa voi jatkaa FA:n napautuksella, jos häiriö ei ole mikään vaikea jumi tai aserikko, vs. että pitäisi ruveta purkamaan asetta kesken tulitaistelun. Siihen juurisyyhyn voi sitten pureutua, kun tulitaistelu on ohi.
Kuten meilläkin nyt RK:n kohdalla koulutetaan: häiriöivälle aseelle tehdään häiriön vaatima häiriönpoisto, ja jatketaan tulitoimintaa. Vasta taistelun jälkeen sitten lähdetään puhdistamaan asetta, jos se ei ole heti välttämätöntä vaikean häiriön (piipun tukkeutuminen, tavallisella luistin liikkeellä poistamaton häiriö) takia.
Ajatus katastrofaalisesta aserikosta FA:n käytön seurauksena on täysin teoreettinen riski, toki asesuunnittelijan näkökulmasta varmasti oleellinen.