Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Sitten on niitä tutkijoita jotka ovat sitä mieltä että sokeri on paljon vaarallisempi kun hilarit ja rasva, että sokeri aiheuttaa sydänsairauksia tupakan ja viinan lisäksi, ja että se on tappaja nro 1 :confused:

Mutta me ihmiset ollaan erilaisia, jollekin eläinrasva sovi, jollekin ei. Jotkut polttaa ja juo ja syö vaikka mitä läskiä, mutta heillä on hyvät kolesteroliarvot/sokeriarvot, mutta ovat kuitenkin romuna muista syystä..mene ja tietä sitten.

Hilareista jopa vaalea leipä voi olla ok jos sen syö vihannesten ja hyvälaatuisen öljyn kanssa. Valkuista syön kuitenkin mielummin vähärasvaisen lihan ja juuston muodossa, eläinrasva korvan kasviöljyillä, ja pidän rasvaisesta kalasta. Hilareita syön, mutta nyt paljon maltillisemmin. Tykkän perunasta ja ajonkin syödä sitä, sen sijan en ole riisin ystävä. Vihanneksia,hedelmiä ja pähkinöitä syön. En ole kuitenkaan mikään terveyden perikuva. Mutta mitään lääkkettä en käyttää säännöllisesti kun sydänaspiriinia ja nukahtamislääkettä, sitäkin toistaiseksi.
Ja sokerista olen tutkijoiden kanssa sama mieltä - se on valkoista makea heroiinia, joka tuho ihmisen. Minuun vointiin se vaikuttaa heti - huonontaen. Sokeriarvot laskeneet kun lopetin sokerin syönti kaikissa muodossa lisäämällä liikuntaa. Makeat hedelmät sallin kuitenkin jos liikkun.

Statiinit ei sovi minulle, vaikka kuulemma niitä pakko käyttää...ehken kokeillut vielä kaikkia, mutta ne mitkä kokeilin olivat yhtä kidutusta. Jos kuolen, niin sitten kuolen.

Karpaukseen: olen kokeillut, pudotin pari kiloa ja sain takaisin. Yhtä hyvin olisin voinut pudottaa greisingillä : syömällä kaikki mutta pienia annoksia 2,5-3 t välein, muttei sokeria ja läskiä kuitenkaan.
 
Minä ravistelin 16 kiloa vuosien mittaan kertynyttä elintasoylijäämää noudattamalla suomalaista ravinto-ohjetta. Aikaa meni 4 kk ja takaisin ei ole tullut.

Kasviksia, hedelmiä ja marjoja, maitoa, kauraa, leipää ja oikeaa selvää lihaa, vähäsokerista jugurttia. Marjamehua. Kahvia. Tuossa on se runko. Mihinkään en lisää enää rasvaa, suolaa enkä sokeria. Hyvinvointini kokemus on kirkkaasti parempi kuin ennen moniin vuosiin.
 
En ole jaksanut tähän vhh-väittelyyn enää vuosiin osallistua, kun siinä kaikki argumentit on nähty jo aikaa sitten. Mikäli tämä olisi noussut pinnalle viime vuosina, olisin suhtautunut siihen putinistilaisena disinformaatiokampanjana. Kuitenkin homma jo alkoi (viimeisimmän kerran) Jenkkilässä parikymmentä vuotta sitten.

Nämä kommentit Sokeritautisille syötetään sokeria (hiilihydraattia) huoletta, kyllä se pistetty insuliini sitten tasapainottaa veriarvot kohilleen, saatana. Sairas mualima! Onneksi en sairasta kyseistä tautia kertovat lähinnä siitä, kun toistellaan profeetan sanomaa pureskelematta sitä itse. Tuollainen hiilari – insuliini ajattelu kertoo lähinnä, ettei tiedetä nykypäivän diabeteksen hoitoperiaatteista tai hoitopoluista mitään. Onhan se myös Ennen sokeritautisten hoitona oli vain välttää sokerin syöminen osoitus siitä, miten ei ymmärretä diabeteksen asiallisen lääkehoidonkin merkitystä. Vielä 70-luvulla jengi kuoli sydäreihin työikäisenä ja valtimotaudin mädättämiä jalkoja sahattiin sairaaloissa yötä päivää. Nykyään molemmat ovat enemmänkin 80-90 vuotiaiden ongelmia – kiitos muuttuneiden ruokailutottumusten, elintapojen ja kehittyneiden lääkkeiden.

Anteeksi tässä sivuhuomiona tahaton vaikutelma argumentum ad hominemista, mutta nuo läpät on vaan kuultu kymmeniä kertoja. Suomessa niitä toitottaa muutama äänekäs bloggari.

Samoin nämä julkisuushakuiset julistukset eli Asia, jota ei uutisoida Suomessa kannattaa nähdä samanlaisina kuin neuvostoliittolaiset tutqimukset, jossa hyvän terästyöntekijän pojasta tulee myös hyvä terästyöntekijä.Suosittelen lukemaan edes valtamediassa asiantuntijoiden kommentit tästä neukkulaismaisesta tutkimuksesta;
http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005096932.html

Palatakseni vielä vhh-profeettoihin, suosittelen tutkimaan asiaa aina molemmista päistä.

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2016/05/antti-heikkila-ja-kuoreen-vetaytyminen.html
ja
http://valtsuhealth.blogspot.fi/2016/02/antti-heikkila-ja-loputtomat-asiavirheet.html

Itse siis suhtautuisin varauksella profeetta H:n esittämiin tilastoihin, väitteisiin ja numeroihin.


Loppukevennyksenä vielä raikas tuulahdus 70-luvulta. Aikakaudella, jolloin viimeksi tämä vhh-keskusteli käytiin. Leipäkeskustelu päättyy vielä reippaaseen marssimusiikkiin.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/1...kkaa-ja-ruisleipaa-kolmosen-ja-vanamon-tapaan"></div><script src="http://player.yle.fi/assets/js/embed.js

Ei taida upottaminen toimia. Kuitenkin tuolta http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/1...kkaa-ja-ruisleipaa-kolmosen-ja-vanamon-tapaan "silakkaruokia" ja ensimmäiset 3 minuuttia.
 
Minä ravistelin 16 kiloa vuosien mittaan kertynyttä elintasoylijäämää noudattamalla suomalaista ravinto-ohjetta. Aikaa meni 4 kk ja takaisin ei ole tullut.

Kasviksia, hedelmiä ja marjoja, maitoa, kauraa, leipää ja oikeaa selvää lihaa, vähäsokerista jugurttia. Marjamehua. Kahvia. Tuossa on se runko. Mihinkään en lisää enää rasvaa, suolaa enkä sokeria. Hyvinvointini kokemus on kirkkaasti parempi kuin ennen moniin vuosiin.
Itse yritin vain syödä lihaa ja kastiketta ja ei mitään hiilihydraateja, meni aika hyvin alas. Kroppa otti energia siitä kastikestä
 
Lainasin kirjastosta kirjan "Vaaralliset viljat". Saa nähdä täytyykä tässä gluteenin lisäksi kokeilla poistaa ruokavaliosta myös maitotuotteet.

2.4. Haitalliset viljat

“Mikael Fogelholm on fanaattinen leivän puolustaja ja täysin sokea viljojen haitoille. Hänhän on agronomi ja lähellä ruokateollisuutta. Ihmiset on aivopesty ruisleivän maagiseen voimaan tässä maassa. [...] Monet potilaat kertovat, ettei heillä ole entisiä vaivoja eikä tarvetta housupyykkiin kun he ovat lomamatkalla Thaimaassa. Siellä ei ole leipää.”
- Antti Heikkilä

On lukuisia terveyskoulukuntia, joissa nykyihmisen viljankulutus nähdään keskeisenä syynä elintapasairauksille ja autoimmuunitaudeille. Kuten monet paleo-ruokavalion edustajat, myös Heikkilä toteaa että keliakiapotilailla on valtavasti tyypin 1 diabetesta ja että myös monilla ei-keliaakikoilla voi tulla haitallisia oireita viljoista.


Rasalas-kustantamon
valikoimasta löytyy
terveysaiheisia
käännöskirjoja kuten
Vaaralliset viljat.
Keliakian kohdalla on selvää, että se voi olla diagnosoimattomana vakavien sairauksien takana. Tunnen parikin ihmistä, joilla oli nuoruusaikana vaikea masennus ja myöhemmin elämänlaatu parani keliakiadiagnoosin jälkeen. Myös lääkäri Päivi Pynnösen väitöskirja osoittaa, että diagnosoimattomilla keliaakikoilla on hyvin usein väsymystä, ärtyneisyyttä ja mielenterveysongelmia.

Mutta keliakiasta kärsivien ihmisten osuus on suhteellisen pieni, ja monet muutkin ihmiset raportoivat hyötyneensä viljojen rajoittamisesta. Trendi on ollut kasvussa, ja esimerkiksi lääkäri William Davisin kirja Wheat Belly on kiinnostava katsaus tähän ilmiöön, jossa nähdään vehnän kulutus elintapasairauksien tärkeänä syynä.

Tiedemaailmasta on kyllä mahdollista löytää tapausselostuksia joissa gluteeniton ruokavalio on ollut merkittävästi hyödyksi mm. tyypin 1 diabetekseen tai fibromyalgiaan. Näiden pohjalta on myös pohdittu, onko olemassa keliakiaan liittymätöntä gluteeniherkkyyttä joka voisi selittää joidenkin ihmisten parantuneen voinnin gluteenittomalla tai viljattomalla ruokavaliolla.

Uusin näkökanta gluteenin vaikutuksiin näyttäisi olevan se, että viljaherkkyyttä voi olla olemassa, mutta ensisijaisena syynä ei liene viljan gluteeni vaan esimerkiksi FODMAP-hiilihydraatit. Myös esimerkiksi lektiinien kuten vehnän WGA:n merkitystä on spekuloitu. Toisaalta jopa paleoyhteisön sisällä Chris Masterjohn ja Mat Lalonde ovat kritisoineet ihmisten gluteenin ja WGA:n pelkoa, sillä aiheeseen liittyen on toistaiseksi hyvin vähän tasokasta tutkimusnäyttöä.

William Davis spekuloi kirjassaan nimenomaan modernin vehnälajikkeen ongelmallisuudesta, ja tänä vuonna julkaistu tutkimus tuki Davisin kantaa osoittaen että IBS-potilailla vanhanaikainen vehnälajike vähentää oireita ja tulehdussytokiinien pitoisuuksia.

Keskimäärin tutkimuksissa täysjyväviljan käyttö yhdistyy parempaan terveyteen ja puhdistetun viljan käyttö huonompaan terveyteen. Näiden havaintojen pohjalta täysjyväviljan suosittaminen on ollut terveyspolitiikassa looginen valinta. Toisaalta näitä tutkimuksia on kritisoitu vedoten muun muassa siihen, että täysin viljattomilla ruokavaliomalleilla kuten kivikautisella ruokavaliolla on havaittu myönteisiä vaikutuksia verrattuna täysjyvää sisältäviin ruokavalioihin.

Heikkilän mielestä hänen potilaillaan viljojen rajoitus on tärkeimpiä tekijöitä parantuneen terveyden taustalla. Voin omasta puolestani sanoa tähän, että Heikkilä saattaa olla oikeilla jäljillä mutta tiede ei taida vielä kyetä antamaan lopullista tuomiota siitä, kuka on viljojen suhteen lähimpänä totuutta.
http://valtsuhealth.blogspot.fi/2014/12/kirja-arvostelu-antti-heikkila.html
 
Täytyy vähän tuoda "audiatur et altera pars" -tyylinen juttu noista viljoista. Ruishan on oikeasti superfoodia. Ohessa nopeat kuvakaappaukset kaavioista, joista voi todeta aikuistyypin diabeteksen lisääntyneen samassa tahdissa kun jengi on vähentänyt rukiin käyttöä. Eipä tuon perusteella muidenkaan mukavaarallisten viljojen kulutus ole paljoa lisääntynyt. Onhan jengin keski-ikä noussut ja fyysisen rasituksen määrä vähentynyt, mutta eipä tuosta löydä viljoista syyllistä diabetekseen.
ruis_dm2.jpg
Lähteet: https://www.slideshare.net/THLfi/pekka-puska-elintavat-elinymparisto-ja-terveys ja http://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/tilastointi/viljan-kulutus.html

Ja vieläpä vanhan kertausta;
Suolistobakteerit ovat avain kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssä – suomalaistutkijat löysivät puuttuvan linkin täysjyväviljan ja terveysvaikutusten väliltä
http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005168506.html

SYÖKÄÄ TÄYSJYVÄÄ!!!!!
 
Ketjun aiheeseen ilmeisesti liittyen, niin onkos kenelläkään mielipidettä näistä tälläisistä "siemennäkkileivistä"? Siis tälläinen kuiva leipä jossa on n. 70% erillaisia siemeniä. Itse ainakin tykkään mausta, mutta onko ne vain jotakin mukavaa naposteltavaa, vaiko ihan oikeasti hyvää ruokaa?
 
Ketjun aiheeseen ilmeisesti liittyen, niin onkos kenelläkään mielipidettä näistä tälläisistä "siemennäkkileivistä"? Siis tälläinen kuiva leipä jossa on n. 70% erillaisia siemeniä. Itse ainakin tykkään mausta, mutta onko ne vain jotakin mukavaa naposteltavaa, vaiko ihan oikeasti hyvää ruokaa?

Erilaiset siemenet ovat monipuolista ravintoa. Paistettuna menetetään kuitenkin aina jotain.
 
Jospa nyt avautuisin minäkin joutessani.
Puolisen vuotta sitten jäi makaroni, peruna ja riisi paitsioon. Ainoa syy oli, että totesin niiden syömisen isommissa määrin aiheuttavan jälkikäteen jonkinlaisen huonon olon. Kyseessä lie se puhuttu hiilihydraattihumala ym. Tämä sitten tarkoitti, että työmaaruokalan lasagnet ja muusit jäi.
Tilalle kasviksia, juureksia, linssejä ym.
Mitään natsisääntöjä ei mulla ole, kaikkea voi syödä. Sokeriakin tulee joskus kahviin laitettua. Suhteet vaan on muuttuneet.
Seurauksena hiipivä painonnousu on lakannut ilman isompaa yrittämistä ja suunta on kääntynyt.
 
Ketjun aiheeseen ilmeisesti liittyen, niin onkos kenelläkään mielipidettä näistä tälläisistä "siemennäkkileivistä"? Siis tälläinen kuiva leipä jossa on n. 70% erillaisia siemeniä. Itse ainakin tykkään mausta, mutta onko ne vain jotakin mukavaa naposteltavaa, vaiko ihan oikeasti hyvää ruokaa?

Näkyy mielestäni suoraan paketin/ainesosien kyljestä siitä 'kuitu'-kohdasta. Siemenethän yleensä sisältävät erittäin paljon kuitua, niin olettaisi että siemennäkkäri on varsin terveellistä.

Olen itsekin nyt koettanut vähän lisätä kuitua ruokavalioon, terveellistä suolistolle + bakteerikannalle, sekä jopa alentaa kolesterolia ja diabetesriskiä. Ruis on hyvä kuidun lähde, ruisleivässä on 10% ravintokuitua kun vaaleassa leivässä sitä on 4%. Toinen hyvä kuidun lähde ovat kauralesemurot, esim. bran flakesissa näyttäisi olevan 15% kuitua. Näppituntumalta yli 5% on runsaskuituinen ja yli 10% on jo erittäin runsaskuituinen.

Suuresta määrästä sokeria, vehnäjauhoja tai perunaa tulee itsellenikin vähän sokeriähky, olen kanssa alkanut lounaalla mm. jättämään leivän poissa. Perunamuusi tosin on hieman poikkeus, koska se ilmeisesti imee runsaasti nestettä itseensä, ja jopa hieman vielä turpoaa vatsassa. Jossakin puhuttiin että vähärasvainen pottumuusi voisi olla hyvä laihdutusruoka, sitä vaan ei jaksa tai halua syödä kovin suuria määriä :p
 
Viimeksi muokattu:
DDR -Suomen ravitsemusopeilla minäkin pidin kananmunia vaarallisena elintarvikkeena kymmenen vuotta sitten.

Huimat vaikutukset: Näin kehollesi tapahtuu, kun alat syödä kananmunia päivittäin
LIFESTYLE > MAKUJA JULKAISTU 07.06.2017 08:30 https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja...yoda-kananmunia-paivittain/6461922#gs.Dsqsp_U

Muna päivässä pitää lääkärin loitolla?Shutterstock


Kananmunia ei turhaan kutsuta terveyspommeiksi. Lue, mitä kehollesi tapahtuu, kun alat syödä kananmunia säännöllisesti.

1. Kananmunat antavat energiaa
Yksi kokonainen kananmuna sisältää 6 grammaa laadukasta proteiinia ja vain 70 kilokaloria. Yhdistä kaksi kanamunaa pienen puuroannoksen kanssa ja saat vähäkalorisen aterian, joka pitää nälän loitolla pitkään.

2. Kananmunat parantavat maksan toimintaa
Kananmunat sisältävät terveellistä makroravinnetta, koliinia. Se parantaa ruoansulatusta ja edistää maksan toimintaa.

3. Kananmunat nostavat hyvää kolesterolia
Hyvä HDL-kolesteroli vähentää riskiä sydänsairauksiin ja halvauksiin. Syömällä kananmunia säännöllisesti voit nostaa hyvän kolesterolin määrää veressäsi.

4. Kananmunat tekevät hyvää silmille
Proteiinin lisäksi munat sisältävät runsaasti luteiini- ja zeaksantiini-antioksidantteja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että nämä ravintoaineet auttavat suojelemaan silmien verkkokalvoja ja vähentämään muun muassa kaihien riskiä.

5. Kananmunat auttavat syömään vähemmän ja laihtumaan
Kananmunien proteiini pitää kylläisenä ja kananmunia aamiaiseksi syömällä pystyt tutkitusti vähentämään syömisiäsi koko päivän aikana. Kananmunat ovat oivaa dieettiruokaa ja auttavat laihtumaan!

6. Kananmunat suojaavat luita
Kananmunissa on myös D-vitamiinia, joka suojaa luustoa osteoporoosilta.

7. Kanamunat tekevät lihaksille hyvää
Kananmunat ovat tunnetusti myös kehonrakentajien suosikkiruokaa! Kananmunat sopivat erilaisten proteiinipirtelöiden ainesosaksi ja niitä voi syödä myös sellaisenaan treenin jälkeen.

8. Kananmunat hyödyksi iholle ja hiuksille
Munien sisältämä B-ryhmän vitamiini biotiini auttaa kehoasi sulattamaan rasvaa ja hiilihydraattia energiaksi. Biotiini tunnetaan myös kauneudenhoidon vitamiinina – se parantaa hiuksien, kynsien ja ihon kuntoa!

Lähde: Remedydaily
 
DDR -Suomen ravitsemusopeilla minäkin pidin kananmunia vaarallisena elintarvikkeena kymmenen vuotta sitten.
Olen havainnut, että ihan sama mitä syön, niin todennäköisesti kuitenkin kuolen :(
Nykyään nuo ruokaviisaudet vaihtuu niin nopeasti, että ei enää tiedä, että mitä sais syödä.
 
Olen havainnut, että ihan sama mitä syön, niin todennäköisesti kuitenkin kuolen :(
Nykyään nuo ruokaviisaudet vaihtuu niin nopeasti, että ei enää tiedä, että mitä sais syödä.

Nyt joka tuutista tulee propagandaa kasvissyönnistä höystettynä hyönteisillä. Ihmismassojen ruokinta ei vissiin ole mahdollista eläimillä.
 
Olen havainnut, että ihan sama mitä syön, niin todennäköisesti kuitenkin kuolen :(
Nykyään nuo ruokaviisaudet vaihtuu niin nopeasti, että ei enää tiedä, että mitä sais syödä.

Ruokaviisaudet ja -trendit tosiaan vaihtelevat, vähän sen mukaan mikä milloinkin on naistenlehdissä (ja nykyajan naistenlehdissä eli internetissä) muotia. Viralliset Tahot ja tieteilijät taas odottelevat että saadaan tehtyä laajempia tutkimuksia, ja mieluiten useita sellaisia, jonka jälkeen voidaan harkita että voisiko sitä Virallista Suositusta nyt taas hieman rukata.

Mutta varmaan sillä pärjää aika pitkälle, että koettaa vähän suosia yleisesti hyvinä pidettyjä suuhunpantavia, ja hieman vähemmän käyttämään sellaisia huonoina pidettyjä. Esim. tuoreet kasvikset, vähärasvaisemmat lihavaihtoehdot, kala, kasvisrasvat, täysjyvätuotteet jne. varmaan ovat sellaisia, että jos lappaa runsaasti moisia lautaselle niin niiden kanssa ei varmaan kauheana vikaan voi mennä.
 
Ruokaviisaudet ja -trendit tosiaan vaihtelevat, vähän sen mukaan mikä milloinkin on naistenlehdissä (ja nykyajan naistenlehdissä eli internetissä) muotia. Viralliset Tahot ja tieteilijät taas odottelevat että saadaan tehtyä laajempia tutkimuksia, ja mieluiten useita sellaisia, jonka jälkeen voidaan harkita että voisiko sitä Virallista Suositusta nyt taas hieman rukata.

Mutta varmaan sillä pärjää aika pitkälle, että koettaa vähän suosia yleisesti hyvinä pidettyjä suuhunpantavia, ja hieman vähemmän käyttämään sellaisia huonoina pidettyjä. Esim. tuoreet kasvikset, vähärasvaisemmat lihavaihtoehdot, kala, kasvisrasvat, täysjyvätuotteet jne. varmaan ovat sellaisia, että jos lappaa runsaasti moisia lautaselle niin niiden kanssa ei varmaan kauheana vikaan voi mennä.
Itse olen jättänyt pastan/riisin/vehnän hyvin vähälle. Samoin lisätty sokeri pois. Kummasti on olo virkeämpi ja ennenkaikkea vatsa ja mies voi paremmin.
 
ensin kokeilin laskeskella syömiäni kaloreita ja aina oli helkkarin kova nälkä. Sitten vähensin hiilarit melekin olemattomiin; ilmavaivat väheni ja samoin jaksaminen, kilot ei lisääntynyt, mutta ei vähentyneetkään. Nyt syön taas "normaalisti". En syö karkkeja, en juo mehuja tai limsaa, enkä syö ns. roskaruokaa. Paheena taitaa olla ehkä liian rasvapitoinen ruoka ja viikonloppuisin oluen tissuttelu. Olisihan mukava jos saisi 15-20 kiloa painosta pois. Liekö osasyynä kilpirauhasen vajaatoiminta. Eikä tässä elämässä ole paljon muita ilon ja nautiskelun aiheita, niin miksikässitä pitäisi kiusata itseänsä, paitsi jos on taipumusta masokismiin.
 
ensin kokeilin laskeskella syömiäni kaloreita ja aina oli helkkarin kova nälkä. Sitten vähensin hiilarit melekin olemattomiin; ilmavaivat väheni ja samoin jaksaminen, kilot ei lisääntynyt, mutta ei vähentyneetkään. Nyt syön taas "normaalisti". En syö karkkeja, en juo mehuja tai limsaa, enkä syö ns. roskaruokaa. Paheena taitaa olla ehkä liian rasvapitoinen ruoka ja viikonloppuisin oluen tissuttelu. Olisihan mukava jos saisi 15-20 kiloa painosta pois. Liekö osasyynä kilpirauhasen vajaatoiminta. Eikä tässä elämässä ole paljon muita ilon ja nautiskelun aiheita, niin miksikässitä pitäisi kiusata itseänsä, paitsi jos on taipumusta masokismiin.

Nooh, ei se muutama olut pahaa tee ;)
 
Itse vedän nassuuni aika yksinkertaista evästä. Perusruokavalio koostuu periaatteesta kolmesta elementistä: hiilarit (kuskus, peruna, täysjyvämakaroni), protsku (jauheliha, kana, palkokasvit) ja hedelmät sekä kasvikset. Normipäivänä syön työmaalla lautasmallin mukaan ja kotiin tullessa syön sitten n. 200-400 grammaa protskulähteitä ja ehkä puolet tuosta hiilareita. Illan aikana syön 500-1000 grammaa banskuja, omppuja, omia pakastemarjoja, persikoita, luumuja jne. Kohtuullisen usein tulee syötyä ihan vegetaarista kotona eli esim papuja ja bataattiperunamuussia.
 
Back
Top