Brexit ja sen seuraukset

Nyt jälkikäteen voi myös selvittää, miten äänestäjien ikä, maantieteellinen sijainti, puoluetausta, varallisuus tai esimerkiksi koulutustaso on vaikuttanut äänestyskäyttäytymiseen. Näitä linkkejä löytyy varmasti usempiakin.

http://www.theguardian.com/politics...un/23/eu-referendum-live-results-and-analysis

Onko olemassa vähemmän oikeuksia omaavia kansalaisia kun EU uskovaiset näitä arviointeja äänestäjistä syytävät?
Kun toisaalta puhutte ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta niin sopii kysyä miksi luokittelette äänestäjiä samoin taloudellisen tilanteen mukaan kuin apartheit valtiot ihmisiä rodun mukaan ja luokittelette äänestäjiä samoin kuin Hitler ja Stalin ikärakenteen mukaan?
 
Onko olemassa vähemmän oikeuksia omaavia kansalaisia kun EU uskovaiset näitä arviointeja äänestäjistä syytävät?
Kun toisaalta puhutte ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta niin sopii kysyä miksi luokittelette äänestäjiä samoin taloudellisen tilanteen mukaan kuin apartheit valtiot ihmisiä rodun mukaan ja luokittelette äänestäjiä samoin kuin Hitler ja Stalin ikärakenteen mukaan?


Mitä ihmettä horiset?
 
Mielenkiintoista nähdä onko tämän harjoituksen lopputulemana ymmärrys siitä että unionista ehdottomasti kannattaa poistua vaiko se että niin ei missään tapauksessa pidä tehdä. Jotenkin sitä huomaa epäilevänsä että tämäkään raamatulliset mittasuhteet saanut mullistus ei sitten loppupeleissä muuttanutkaan juuri mitään.

Asiantuntijoiden mielipiteitä näkyy löytyvän kaikille mahdollisille skenaarioille. Jokainen pystyy poimimaan joukosta itse sopivan. Minulla on ollut tilaisuus seurata tilanteen kehittymistä tuoreeltaan jenkkimediasta eikä ainakaan täällä ole ollut liikkeellä sitä tavanomaista hysteeristä paniikinlietsontaa.
 
Onko olemassa vähemmän oikeuksia omaavia kansalaisia kun EU uskovaiset näitä arviointeja äänestäjistä syytävät?
Kun toisaalta puhutte ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta niin sopii kysyä miksi luokittelette äänestäjiä samoin taloudellisen tilanteen mukaan kuin apartheit valtiot ihmisiä rodun mukaan ja luokittelette äänestäjiä samoin kuin Hitler ja Stalin ikärakenteen mukaan?

Niin, ehkä äänestysoikeus pitää jatkossa rajata ja asettaa äänestyksiin vain yksi vaihtoehto, jolle voi käydä antamassa kyllä-äänen. Mm. NL järjesti äänestykset aikoinaan juuri näin ja hyväpä tuli.

Oikein hirvittää lukea näitä äänestitte-väärin-juttuja. Britit äänestivät niinkuin äänestivät ja sillä sipuli. Britit eivät ole tässä nyt jättämässä mitään sirkulääri-onnenpurtta, kannattaa varmaan katsella sanotaan viiden vuoden mitassa, miten kävi.

Loppujen lopuksi osalla on näköjään hyvin pinnallinen käsitys demokratiasta, vaikka esiintyvätkin suorastaan demokratian airueina.

Kannattaa myös olla tarkkana tässä kohtaa siinä mielessä, että brexit halutaan metiassa esittää Ilmestyskirjan petona, kova on tarve osoittaa eurooppalaisille, että brexitit polkevat paskaan, oletan, että melkoista informaatiovaikuttamista tulee esiintymään aiheen ympärillä ja pitkään. Kohta varmasti näemme metioissa nälkiintyneitä brittilapsia ja syöpään kadulla kuolevia ihmisiä Lontoossa.....niitä oikeasti näkee, mutta jo ennen brexitia. Eli euroopan metiat tulevat osoittamaan kaiken Britanniasta löytyvän slesman brexitin syyksi.

Itse pidän tapahtumaa tyystin brittien omana asiana. Karavaani kulkee ja pikkuhauvat haukkua rökyttävät hännillä ja keräävät hampaisiinsa karavaanin tähteitä. Samoin Usan presidentinvalinta: kyllä se on edelleen jenkkien oma asia, jota voidaan toki kommentoida, mutta jenkkien korvissa ulkopuolisten kommentointi ei ole edes kärpäsen surinaa.

Unionin rikkoutumattomuuden aura otti pahan osuman ja jatkoa tulee. Unionin on ohjattava politiikkaa siten, että "se pahamaineinen toinen puoli" kansoista alkaa kokea lafkan omakseen. Jos tässä ei onnistuta, niin fantastinen onnenviritys ajaa taatusti rumalla tavalla päätyyn.

Mutta yritetään seurailla eurooppalaista informaatiovaikuttamista asian tiimoilta. Kriittistä otetta ja iloista mieltä. Tässä ollaan tippa kullin päässä kiiltäen seurattu Putikan otteita propagandan alttarilla jo vuosia, nyt varmasti saadaan jo ihan ystävien elkeitä seurailla. Metiat varmasti riemu rinnoin ja silkkaa ammatillista erityispätevyyttään tulevat poliitikkojen avuksi. "aatosta jaloa ja alhaista mieltä", tullaan näkemään adi-kortteja, putikka-leimoja puolin ja toisin.
 
Esimerkiksi Britannia on aika ansiokkaasti (omasta mielestään) onnistunut pyörittämään EU:ta ja plokeeraamaan omasta mielestään hankalia päätöksiä tai ainakin saamaan niihin itseään koskevia poikkeuksia. Näin ei tule olemaan jatkossa!

Sinä olet varmaan käynyt suomalaisen kadettikoulun. Vain siellä voi oppia, miten välttämättömyydestä tehdään hyve ja suorastaan onnistuminen vaikka siitä, että on kirveellä lyönyt jalkaansa.

"näin ei tule olemaan jatkossa", paljastaa Taitolaji. Ja kuule, minusta tuntuu, että brittien paikan tulee perimään moni pienempi jäsenvaltio. Tämä ei jää tähän. Nyt se vasta alkaa, sanoi suutari nälkään.
 
Britit tulevat pärjäämään loistavasti ilman EU:ta. Sanoisin ja veikkaisin, että loppujenlopuksi seuraukset tulevat olemaan aika mitättömät. Toki Britanniassa olevat EU:n toimielimet ja virastot tulevat lähtemään ja muutama hyvin "ansaitussa" suojatyöpaikassa loisiva poliitikko joutuu etsimään uutta työtä niin siinä se on. Britannia tullaan pitämään tavalla tai toisella talous pelissä mukana koska kellään ei ole mihinkään muuhunkaan varaa ja toisaalta EU:n on pieni pakko alkaa profiloitua niin, että se arvostaa myös kansan ääntä.

Tämä taitaa koko Brexit olla suurempi pala tietyille poliittisille tahoille ja pankkiireille kuin mitä se on kansalaisille mukaan lukien Britit.

Monet eivät Suomessa EU:sta välitä muutoin tuon taivaallista jos kysyy mutta on kuulemma mukavaa kun voi matkustaa helposti ja euro alueella ei tarvitse valuuttaa vaihtaa. Onko se sitten se juttu jonka vuoksi kannattaa olla järjestelmässä joka pakottavalla lainsäädännöllä päättää miten täällä susirajalla tulee elää ja olla?
 
Kun EU halusi vaihtaa kansalaisensa tulos on tämä,eli Brexit, aluksi Merkel kutsui kaikki Eurooppaan ja vihervassareiden mielestä Eurooppa ja Suomi kuuluu kaikille, silloin oltiin niin höveleitä että kaikki esteet raivataan uusien Eurooppalaisten tieltä.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaa...ttakaa-pakolaiset-tervetulleeksi/201417801/12
Merkel: Toivottakaa pakolaiset tervetulleeksi
Reuters

Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsi uudenvuodenpuheessaan rasismin. Merkelin mukaan Saksan pitää ottaa vastaan ihmisiä, jotka pakenevat sotaa.


Mutta kun Brexit tapahtui niin silloin omat kansalaiset muuttuivat vihollisiksi joiden niskaan tulee hyökätä ja kostaa kaikki omat virheet.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466747682461

Merkel: Brexit on käännekohta Euroopalle
Tutkija: Britannian eron ehdoista tulee kovat neuvottelut. Saksa yrittää estää dominoefektiä Euroopassa.

Katainen toivottaa kansalaisille painukaa vit**un!

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466754642823

Katainen: Britannian pitäisi nyt olla ”reilu muulle Euroopalle” – vitkuttelu eropyynnössä uhkaa työpaikkoja

 
Kansa sai tarpeekseen – mutta syntipukki on väärä

EU:n virkamiehet eivät ole kahmineet valtaa, vaan äänestäjien valitsemat poliitikot ovat luovuttaneet sitä heille. Viimeaikaiset kansanäänestykset osoittavat kansalaisten kokevan, ettei heitä kuuntele enää kukaan.

Ei, sanoi 61 prosenttia kreikkalaisista Euroopan komission, EKP:n ja IMF:n asettamille lainaehdoille vuosi sitten.

Monet pitivät kansanäänestystä demokratian voittona, jossa tavalliset kreikkalaiset lyttäsivät epädemokraattisten teknokraatti-instituutioiden vaatimukset. Kului vain alle kaksi viikkoa siihen, kun samojen kreikkalaisten demokraattisesti äänestämä parlamentti hyväksyi lainaehdot sellaisenaan.

Alexis Tsiprasin määräämä kansanäänestys unohtui nopeasti, mutta David Cameronin lupauksesta torstaina järjestetty Britannian kansanäänestys tuskin unohtuu aivan lähivuosina.

Kreikan ja Britannian kansanäänestykset käsittelivät varsin erityyppisiä asioita, mutta molemmat nostivat poikkeuksellisen selvästi esiin ristiriidan kansalaisten tahdon ja edustuksellisen demokratian välillä.

Siinä missä Kreikan parlamentti toimi kansanäänestyksen tuloksen vastaisesti, britit äänestivät EU:sta lähtemisen puolesta, vaikka ylivoimaisesti suurin osa heidän valitsemistaan kansanedustajista olisi halunnut jatkaa unionissa.

Leave-puolen voiton taustalla ei ollut ainoastaan äänestäjien ymmärtämättömyyttä tai brittiläistä ylpeyttä, vaan jotain paljon vakavampaa: kansalaisten kokemus siitä, että heitä ei kuunnella.

Niin Kreikassa, Britanniassa kuin muuallakin Euroopassa petetyksi tulemisen tunne on helppo kanavoida EU:hun, joka on epäonnistunut Eurooppa-tason demokratian luomisessa pahoin.

Toinen toistaan suurempia, satojen miljoonien ihmisten elämää koskevia päätöksiä tekevät etäisiltä tuntuvat byrokraatit, joita ei ole valittu virkoihinsa vaaleilla.

On ymmärrettävää, että tämän vuoksi monet haaveilevat vetäytymisestä takaisin kansallisiin parlamentteihin. Se ei olisi ratkaisu demokratian kriisiin, sillä EU:n epäonnistuminen on ennen kaikkea seurausta kansallisvaltioiden epäonnistumisesta.

Unionin valta ei ole kasvanut vahingossa
Yleisen käsityksen mukaan Euroopan komission ja EKP:n virkamiehet edustavat häikäilemätöntä valtaeliittiä, joka kahmii väkisin valtaa itselleen tehdäkseen ihmisten kannalta ikäviä päätöksiä.

Totuus on kuitenkin se, että vallan unionin toimielimille ovat luovuttaneet ne samat vaaleilla valitut kansalliset parlamentit, joille monet eurooppalaiset nyt haluaisivat vallan palauttaa.

Äänestäjien valitsemat poliitikot ovat siunanneet vallan siirron ja integraation siitäkin huolimatta, että äänestäjien enemmistö ei tätä välttämättä olisi hyväksynyt.

Nämä samat poliitikot ovat vastuussa myös siitä, että Euroopan unionin ainoa vaaleilla valittava elin eli parlamentti on jäänyt lähinnä keskustelukerhoksi.

EU:n vallankäyttö kuvataan usein komission ja parlamentin väliseksi köydenvedoksi, mutta köyttä pitävät käsissään aina valtiot, jotka päättävät suurista linjoista esimerkiksi perussopimuksissa.

EU:n tarkoitus on ollut kansallisvaltioiden heikentäminen
Miksi kansalliset parlamentit sitten ovat toimineet äänestäjien tahdon vastaisesti ja luovuttaneet päätöksentekovaltaa nimenomaan EU:n teknokraateille? Siksi, että poliitikot eivät ole itsekään uskoneet kansallisen edustuksellisen demokratian toimivuuteen.

Esimerkiksi euroalueen rahapoliittisen päätöksentekovallan antamisen ainakin näennäisen itsenäiselle EKP:lle piti taata se, että koronnostot tai devalvaatiot eivät enää olisi poliitikkojen potkupalloja, joilla hankittaisiin vaaleissa ääniä mutta jotka väärin ohjattuna haittaisivat koko euroalueen kasvua ja vakautta.

Väestön ikääntymisestä ja talouskasvu hidastumisesta aiheutuva julkisten menojen leikkaaminen on poliitikolle helpompaa, jos hän pystyy edes osittain piiloutumaan ulkomaalaisen virkamiehen selän taakse.

Niin teki myös Suomen pääministeri Juha Sipilä, kun hän viime syksynä pelotteli virheellisesti komission määräävän Suomen leikkauksista, jos Suomi ei tee niitä itse.

Sen sijaan, että kansalliset poliitikot olisivat pyrkineet perustelemaan integraation tärkeyttä tai ratkaisemaan unionin niin sanottua demokratiavajetta, he ovat tyytyneet käyttämään kasvotonta EU:ta sylkykuppinaan ajakseen läpi vaikeaksi koettuja päätöksiä.

Integraation syventämistä ajaneet vanhat valtapuolueet onnistuivat säilyttämään asemansa pitkään, mutta viime vuosina kansallismielisyys on vallannut tilaa kovalla vauhdilla.

Lisäksi komission piikkiin laitettu leikkauspolitiikka kohtaa yhä enemmän vastustusta, ja puolueettomaksi tarkoitettu EKP on noussut keskeiseksi poliittiseksi toimijaksi, jonka odotetaan pitävän koko euroaluetta kasassa.

Nyt EU:n kuppi näyttää täyttyneen: jos unioni ei saa kansalaisten luottamusta, se hajoaa.

Paluu pelkkiin kansallisvaltioihin olisi kaikkea muuta kuin kivuton. Ennemmin tai myöhemmin äänestäjät huomaisivat, että heitä eivät missään vaiheessa viilanneet linssiin EU-byrokraatit vaan heidän itse valtaan äänestämänsä kansanedustajat.

Miksi EU:n aiheuttamat ongelmat ratkaisisivat ne samat kansallisvaltiot, jotka ongelmaisen EU:n ovat luoneetkin?

Eurooppa-projekti on tullut taitekohtaan
Helppoa ei ole myöskään yrittää luoda Eurooppa-tason demokratiaa, josta on nykyisin olemassa lähinnä tyhjät kuoret.

Britannian kansanäänestyksen alla Euroopan parlamentin varapuhemies Alexander Lambsdorff ehdotti EU-maiden jakamista "kahteen eri tahtiin liikkuvaan ryhmään".

Lambsdorffin ehdotuksen voi katsoa viittaavan muun muassa Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen ja Ranskan presidentin François Hollanden takavuosina esillä pitämään ajatukseen euromaiden omasta parlamentista.

Euroalueen parlamentti voisi korvata epävirallisen, valtiovarainministereistä koostuvan euroryhmän ja saada nykyistä parlamenttia vahvemmat valtuudet EKP:n valvomiseen.

Europarlamentin pystyttäminen olisi parhaimmillaan merkittävä edistysaskel Eurooppa-projektin demokratisoimiseksi, ja se antaisi hitaampaa integraatiota toivovien Britannian kaltaisten maiden pysytellä taustalla ilman, että niiden tarvitsisi erota unionista.

Kannatus tällaiselle harppaukselle on euroalueen kansalaisten keskuudessa melko vähäistä, ja Britannian eroaikeet tuskin auttavat asiaa. Integraation eteenpäin vieminen näyttää siis olevan yhtä vaikeaa kuin taaksepäin vetäytyminen.

Viime vuodet ovat silti osoittaneet, että kaikista vaikeinta on paikoillaan pysyttely.


____________________________________________________________________________

The Times ja muut brittilehdet hämmennyksissä Brexit-järistyksen jälkeen
Daily Telegraph julisti etusivullaan "uuden Britannian" syntyneen.

Britanniassa sanomalehtien etusivut heijastelevat syvää kahtiajakoa päivä maan EU-äänestyksen tuloksen selviämisen jälkeen. EU-eron kannattajien voittoa kuvaillaan aamun lööpeissä niin "järistykseksi" kuin Britannian "uudeksi syntymäksi".

EU-eroa kannattanut Daily Mail -lehti kutsuu kansanäänestystä päiväksi, jona "Britannian hiljaiset nousivat ylimielistä, todellisuudentajunsa kadottanutta poliittista luokkaa ja vihamielistä Brysselin-eliittiä vastaan".

– Loistavassa kansallisen itsetunnon ja luonteen julistuksessa heidän (brittien) viestinsä eliitille oli: Olemme kyllästyneet siihen, että meidät sivuutetaan asioissa, jotka merkitsevät meille paljon, lehti kirjoittaa.

Niin ikään brexitiä kannattanut Daily Express otsikoi lööppinsä "Olemme ulkona EU:sta" kutsuen äänestystulosta "loistokkaaksi voitoksi". Daily Telegraph puolestaan julisti etusivullaan "uuden Britannian" syntyneen.

Times tyytyi kuvailemaan kansanäänestyksen tulosta "brexit-järistykseksi".

"Mitä helvettiä nyt tapahtuu?"
Euroopan unionin ja Britannian liiton jatkumisen puolesta rummuttanut Daily Mirror kysyy etusivulööpissään suorasukaisesti "Mitä helvettiä nyt tapahtuu".

Guardian ja Sun keskittyvät pääuutisissaan pääministeri David Cameronin eroilmoitukseen. Sun otsikoi Cameronin kuvan yllä etusivullaan "Miksi minun pitäisi tehdä kaikki vaikea p--ka". Lehden mukaan Cameron tokaisi näin avustajalleen ennen eroilmoitustaan selittäen, että jättää raskaat irtautumisneuvottelut EU-eron puolesta kampanjoineiden vastustajiensa harteille.

Sunin mukaan shokkitulos on seurausta "työväenluokan raivosta".

–  Se oli raivonhuuto, joka kumpusi kasvavasta epätoivosta, heidän yhteisöjensä laiminlyömisestä sekä kuilusta heidän ja rikkaan, hallitsevan luokan välillä, lehti kirjoittaa.

Guardian toteaa pääkirjoituksessaan Britannian lähteneen "vaaralliselle matkalle, jonka aikana maan politiikka ja talous on uudistettava".

Pohjoisessa skottisanomalehdet keskittyivät Skotlannin mahdollisen uuden itsenäisyyskansanäänestyksen spekulointiin. Skotlannin Daily Mail summaa tilanteen otsikossaan: "Epäyhtenäinen kuningaskunta".
 
Tuo on muuten toisaalta jännä ajatella että EU on valtioiden yhteenliittymä jota Saksa tuntuu johtavan. Toki se on alueen suurin talous sekä väkimäärältään suurin maa mutta ei voi välttyä mielleyhtymältä, että mikä -40 luvulla onnistunut on nyt EU:n varjolla onnistunut. Siellä se Saksa ja valtakunnan kansleri (Merkel) ;) yrittää estää valtakunnan hajoamisen. Kuka muuten on antanut Saksalle mandaatin tuolla tavalla touhuta?
 
EU-eroa kannattanut Daily Mail -lehti kutsuu kansanäänestystä päiväksi, jona "Britannian hiljaiset nousivat ylimielistä, todellisuudentajunsa kadottanutta poliittista luokkaa ja vihamielistä Brysselin-eliittiä vastaan".

– Loistavassa kansallisen itsetunnon ja luonteen julistuksessa heidän (brittien) viestinsä eliitille oli: Olemme kyllästyneet siihen, että meidät sivuutetaan asioissa, jotka merkitsevät meille paljon, lehti kirjoittaa.

On muuten hyvin johdatteleva lööppi

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001207803.html


Näin Brexit näkyy aamun lööpeissä Britanniassa – ”Mitä helvettiä nyt tapahtuu”
 
Kaksi Borista ja kaksi kaatunutta imperiuimia joista toinen käy kuolinkamppailua ja kuolinkorina kuuluu jo.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...joaminen-20-vuotta-sitten-katso-video/2228318
Näistä tapahtumista alkoi Neuvostoliiton hajoaminen 20 vuotta sitten - katso video
ULKOMAAT JULKAISTU 19.08.2011 09:24 (PÄIVITETTY 04.09.2011 02:14)


Venäjän presidentti Boris Jeltsin julistaa vastarintaa Neuvostoliiton vallankaappaukselle Moskovassa 19.8.1991.


Tasan 20 vuotta sitten maailmassa vedettiin syvään henkeä ja Suomessa ehkä kaikkein syvimpään: Moskovasta ilmoitettiin, että Neuvostoliiton johtaja Mihail Gorbatsov oli vetäytynyt tehtävästään "terveydentilansa vuoksi"


http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466747509813

Brittipolitiikka kaaoksessa – Boris Johnson näki upeita mahdollisuuksia
Skotlannin Sturgeon väläytti itsenäisyysäänestystä, labourin Corbynia uhkaavat ensi viikolla potkut.
ULKOMAAT 24.6.2016 14:10
Annamari Sipilä

HELSINGIN SANOMAT


STEFAN ROUSSEAU / REUTERS
1466747515249

Brexit-leirin johtaja Boris Johnson puhui Vote Leave -kampanjan tiedotustilaisuudessa perjantaina.
 
Viimeksi muokattu:
Pohditaan hetki mikä on UK:n asema unionin sisällä tällä hetkellä. Heidän neuvotteluasemansa on heikko, Britannialle ei kannata tehdä myönnytyksiä, koska he ovat lähdössä kuitenkin. Ainoa mitä britit voivat tehdä eroon asti vaikuttaakseen unionin asioihin on täydellinen neliraajajarrutus.
 
Asiantuntijat: Euroopalla on edessään demokratian kriisi

Britannian EU-eroa puoltavien voittoon päättynyt kansanäänestys on varoitusmerkki kaikille vanhoille puolueille ympäri Eurooppaa, sanovat kansainvälisten ajatushautomoiden politiikan asiantuntijat.

Brexit-kampanjan voitossa on asiantuntijoiden mukaan kyse aiemmin voimattomaksi itsensä kokeneen kansanosan turhaumasta, joka ulottuu Britannian rajoja laajemmalle.

Euroopalla on edessään “demokratian kriisi”, jota esimerkiksi äärioikeiston on helppo hyödyntää, jos luottamuspulaa politiikkaan ei tilkitä, asiantuntijat sanovat.

Uutistoimisto AFP haastatteli politiikan tutkijoita ja sosiologeja Wienissä toimivasta Go-Governance ajatushautomosta, yhdysvaltalaisesta Brookings-instituutista ja Siegen yliopistosta Saksasta.

____________________________________________________________________________

Näyttää siltä että ihmiset ovat viimein heränneet huomaamaan kuinka vallan koneistoon aina pesiytyy ihmisiä joilla on taipumus syystä tai toisesta - oman edun tavoittelu, ideologia, typeryys ect.- ylittää toimivaltansa tai muuten ajaa eteenpäin härkäpäisesti omaa agendaansa ympäristön vastustuksesa huolimatta.

Osoittaa melkoista todellisuuspakoisuutta jos kuvittelee että asiat muuttuisivat jotenkin paremmiksi jollain hokkuspokkus-tempulla kuten eroamalla tietyistä kansanvälisistä yhteyksistä.

Ihan turha kuvitella että "Brysselin EU-byrokraateista" eroon hankkiutumalla hölmöt, kalliit, hyödyttömät ja vaaralliset säädökset ja rajoitukset loppuisivat. Ihan turha kuvitella etteikö vallan pieni piiri pyörittelisi asiat mieleisikseen kansan mielipiteestä huolimatta. Kyllä se meilläkin osataan.

Miettikää vaikka sitä uskomatonta röyhkeyttä ja valehtelua millä Malmin lentokentän tuhoa ajetaan viereisen kauppakeskuksen kituvan liikevaihdon pelastamiseksi. Rakennuskelvottomalle suolle rakennettu kulttuurihistoriallisestikin merkittävä alue halutaan jääräpäisesti muuttaa betonighettoksi ihan vain että alehalli pajusella olisi kassavirtaa.

Lapsellista kuvitella että asiat muuttuisivat jotenkin paremmiksi sillä että Brysselin idioottien sijasta meitä komentelisivat ihan omat idioottimme. Suurin osa hallinnollisista älyttömyyksistämme on ihan kotoperäisiä, nykyään on vaan niin helppo pistää omat mokat EU:n piikkiin. Toisaalta EU myöskin rajoittaa kohtuu hyvin meikäläisten virkamiesten ylilyöntejä.

Pelottaa ajatellakin minkälaisen kähminmnän ja pekkaroinnin paskamyrskyä tämä kansa saisi kestää ellemme olisi unionin jäseniä.

Britit tekivät mielestäni suunnattoman palveluksen kaikille pienille EU:n jäsenmaille. Meitä kuunnellaan ja jopa kuullaan tästä eteenpäin takuulla paljon herkemmällä korvalla koska EU:n hajoamiseen johtavan ketjureaktion uhka on ilmassa.
 
Kansa sai tarpeekseen – mutta syntipukki on väärä

Keskustelin äskettin aiheesta erään suomalaisen huippuasiantuntijan kanssa, jolla on tiiviit kontaktit myös EU:n suuntaan. Hänen mukaansa komissio, sen virkamiehet tai työskentelytapa eivät ole ongelma, ongelmia syntyy kun jäsenmaan (esim. Suomi) virkamiehet ja poliitikot sekä muut intressiryhmät lähtevät ajamaan yksipuolisesti omia, työnantajansa, puoleensa tai maansa eduksi katsomiaan asioita. Monessa jäsenmaassa "sisäinen korporatismi" on mahdollista, mutta EU-yhteydessä ainoastaan häiritsevää. Näihin eri maiden toimintatapoihin on syytäkin saada muutos!

Huomasin aiheuttaneeni älämölön kun linkitin kartan josta käy ilmi Brexit-äänestykseen osallistuneiden äänestysprofiilit. Vastaava analyysi tehdään jokaisen Suomenkin äänestyksen jälkeen. Brexitin osalta molemmat leirit tulevat tarkkaan analysoimaan äänestäjien käyttäytymisen ja profiilin. Kun kyse on sadoista miljardeista ja koko maan tulevaisuudesta tullaan aiheesta lisäksi laatimaan vino pino tutkimuksia ja väitöskirjoja, joita sitten pyritään hyödyntämään jatkossa.


Huoltovarmuuskeskus laati v. 2012 mielenkiintoisen raportin Huoltovarmuuden skenaariot 2025.

http://www.huoltovarmuus.fi/static/pdf/623.pdf

Raportissa esitellään neljä mahdollista huoltovarmuuteen vaikuttavaa skenaariota: Globaalien verkostojen digitalous, Niukkuuteen sopeutuminen, Talouskriisi ja Konfliktien maailma.

Niukkuuteen sopeutumisen skenaariossa todetaan vuosien 2016-2020 osalta mm: Keskinäisriippuvuus saa EU-maat tiivistämään yhteistyötä liittovaltion suuntaan. Iso-Britannia eroaa EU:sta. Muista kohdista voin mainita: Kiinan sotilasvoima kasvaa ja sen kansainvälinen läsnäolo lisääntyy. Väärinkäsityksistä on lähellä syntyä vakavia konflikteja Kiinan ja USA:n asevoimien kanssa.

Vuosien 2021-2025 kohdalla todetaankin sitten: Liittovaltio-EU-perustetaan 18.4.2022 Euroopan hiili- ja teräsyhteistyön aloittaneen Pariisi sopimuksen vuosipäivänä. Iso-Britannia pyrkii takaisin EU-jäseneksi.

Ken elää, hän näkee, mutta lukemisen arvoinen raportti myös muilta osin!
 
June 24, 2016 4:22 pm

Ford considers UK job cuts after Brexit vote as carmakers eye future
Peter Campbell, Motor Industry Correspondent


Ford said on Friday that it may cut jobs in Britain in the wake of the country’s vote to leave the EU, becoming the first auto group to raise questions over the future of its investments in the country.

The group, which closed two UK plants in 2012 with the loss of thousands of jobs, said it “will take whatever action is needed” to keep its operations competitive.

High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our Ts&Cs and Copyright Policy for more detail. Email [email protected] to buy additional rights. http://www.ft.com/cms/s/0/120f17d4-3a17-11e6-a780-b48ed7b6126f.html#ixzz4CZY0yg93

Many of the world’s largest car groups have manufacturing operations across Britain, and about 80 per cent of the cars that roll off UK production lines are destined for export — half of those to the rest of the EU.

Toyota, Jaguar Land Rover and Honda said they were committed to their UK operations, while BMW said there would be “no immediate change”.

But analysts said car companies will be wary of giving UK plants new work while the prospect of trade tariffs are looming.

Nick Gill, automotive expert at Capgemini, said: “If I’m a carmaker and I’m taking a decision on where next to place my model, are you going to do it in a market that’s small with concerns around currency and its distribution into other markets, or will you put it [in a place] with safety in currency and a large market for sales?”

Ford, which employs 14,000 people at its sites in Bridgend and Dagenham and last year made 1.6m engines, said it has “made no changes to our current investment plans and will not do so unless there is clear evidence that action is needed”.

But, it added: “We would expect that the combination of a softer industry and a weaker sterling would have an adverse impact on our operations in the long term.”

The company has been reducing its manufacturing capacity in Europe since the financial crash of 2008.

Jim Farley, chief executive of Ford’s European business, told the Financial Times last month that the company was looking to strip out more costs.

He said: “I don’t think a 113-year-old company would be thriving if it didn’t always look at its structural costs.”

The UK’s car industry made 1.6m vehicles last year, its best year in a decade, setting it on course to produce a record number by 2020.

Toyota, which last year made 170,000 cars at its Burnaston plant, said it will “closely monitor and analyse the impact on our business operations in the UK, and how we can maintain competitiveness”.

http://www.ft.com/cms/s/0/120f17d4-3a17-11e6-a780-b48ed7b6126f.html#axzz4CZXE5IL0
______________________________________________________________________________________________

Briteissä on paljon autotehtaita joiden päämarkkina-alue on Eurooppa. Jos ja kun kanaaliin nousee tullimuuri niin konsernit siirtävät tuotantonsa muurin toiselle puolelle. Jäljelle jää sen verran tuotantokapasiteettia mitä brittien omille markkinoille autoja tarvitaan.
 
Britannian EU-jäsenyyden kannattajilla oli Suomen ja monen muun maan mediassa täydellinen dominanssi ennen vaaleja. Ei ole yllätys, että samat mediat floodaavat nyt eetteriin juttuja kuinka joku brexitiä äänestänyt katuu, ei tiennyt mitä äänestää jne. Kyse on vain eurofiilien saamasta shokista, pettymyksestä ja niitä seuraavasta ankarasta pyllykivusta. Samanlaisia höpöjuttuja voisi kirjoittaa toisesta puolesta. Pyllykipu hellittää parin viikon kuluessa, jolloin avautuu mahdollisuus julkaista tasapuolisempia, vähemmän propagandistisia uutisia. Kyse on siis mahdollisuudesta - suomalaiseen mediaan en pane paljoa toivoa.

Siinä on perää, että UKIP menetti nyt hyvän vihollisen ja teki itsensä tarpeettomaksi. EU:ta vastustavia puolueita(kin) johtavat urapoliitikot, jotka mielellään haluaisivat luksusmersun kyytiä ja kolmen ruokalajin lounaita jonkun toisen maksamana. Järkevintä olisi hajottaa puolue sitten kun tavoite on saavutettu, mutta näin ei koskaan käy, syy siihen edellisessä lauseessa.

Markkinamyllerrys tarkoittaa, että markkinaosapuolet veikkasivat todennäköisyydet väärin ja kärsivät nyt ansaitun rangaistuksen. Jos punta jää pidemmäksi aikaa heikommalle tasolle, se auttaa Britannian taloutta. Pörssikurssit kertovat nykyään lähinnä vain, kuinka paljon ilmaista keskuspankkirahaa on rahalaitoksiin pumpattu. Kuplilla on taipumus poksahtaa ennemmin tai myöhemmin. Syy keksitään kun sellaista tarvitaan.

Brexit-puoli tulee syömään sanansa monelta kohdin, mutta kansanäänestyksen huomiotta jättäminen olisi hulluutta. Selvästi järkevin vaihtoehto briteille on palata EFTA:n jäseneksi, kuten Björn Wahlroos jo ennätti kertomaan. Britannia kasvattaa EFTA:n neuvotteluvoimaa ja tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon myös muille itsenäisyydestä haaveileville EU-maille.
 
Keskustelin äskettin aiheesta erään suomalaisen huippuasiantuntijan kanssa, jolla on tiiviit kontaktit myös EU:n suuntaan.

Mä puhun päivittäin komission virkamiehen (tai naisen) kanssa ja häneltä ei tosiaankaan saa mitenkään mairittelevaa kuvaa sen enempää komissiosta kuin sen virkamiehistä. Pikemminkin hän tuntuu jakavan Eurostoliitto käsityksen EU:n hallinnosta jossa vasen käsi ei tiedä mitä vasen käsi tekee ja oikea käsi on omakehun kyllästämässä runkkuringissä jossa porukka kuvittelee olevansa euroopan parhaimmistoa (meikäläisen ei hänen luonnehdinta). Itse asissa komission palveluksessa olleilla suomalaisilla taitaa aika harvoin olla mitenkään mairitteleva kuva komissisota. Silloin kun mä lusin oman aikani komission apurahatutkijana viidestä Suomalaisesta kolme jätti touhun kesken kun ei kestänyt sitä eteläeurooppalaisten dominoimaa byrokraattista paskaa, ja paikka oli ihan parasta A-ryhmää Pohjois Italiassa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top