Vaikka Venäjä on Armenian puolella, niin silti toivon, että pärjäävät ja selviävät.
Armenia on maailman ensimmäinen kristitty maa ja ottomaani-imperiumista haaveileva Turkki koittaa murskata sen. Turkki on jo aiemmin tehnyt yhden (vai useamman, kuka tietää?) kansanmurhan armeenien parissa.
Näen tuon Armenia-Venäjä yhteyden vähän samoin kuin Suomi-Saksa -yhteyden toisen maailmansodan aikaan. Ison mahdin uhatessa pienellä maalla ja kansalla ei välttämättä ole mahdollista valikoida liittolaisiaan. On otettava mitä saa jotta selviäisi.
Näen tämän osana poliittisen islamismin sekä kristittyyn että läntiseen kulttuuriin kohdiistamasta aggressioiden jatkumosta.
Israelin toimintaa en kykene tässä yhteydessä ymmärtämään. Ihan kuin se olisi valinnut väärän puolen rahan takia.
Myös Georgian asenne on vähän ikävä. Ymmärrään että eivät halua olla missään Venäjän kanssa samalla puolella, mutta jos Armenia sortuu, niin Georgia on seuraavana rivissä Turkin ja muutaman muun maan kohteena. Ja sillä ei ole silloin Venäjää tukena.
Ainoa asia, johon Venäjän suhteen voi luottaa, on se, ettei Venäjään voi luottaa. Tämä pätee myös Venäjän tukeen Armenialle.
Näen asian niin, että Armenia ja armeenit taistelevat sekä kansallisesta että biologisesta olemassaolostaan. Jos Turkki liittolaisineen jyrää Armenian, niin mihin armeenit menisivät ja kuinka? Jos eivät pääse mihinkään, niin miten käy?
Ja tässä kohtaa on sitten erittäin hyvä muistaa erilaisten stubioottien näkemyset, miten Turkki on muka osa länttä ja pitäisi ottaa EU:hun. Kannattaa myös miettiä millainen moraali on saanut lausumaan kyseiset typeryydet.
Esimerkki:
Tuolta:
Euroopan unionin ulkoministerit ovat olleet koolla Brysselissä pohtimassa unionin suhtautumista Turkkiin. EU:n suuret maat Saksa ja Ranska eivät haluaisi päästää Turkkia unionin jäseneksi, mutta EU tarvitsee hyvät välit vaikutusvaltaiseen maahan.
yle.fi
Tämä:
Myös Suomen ulkoministeri Alexander Stubb korosti Turkin ulkopoliittista painoarvoa.
- Turkki on kiistatta vaikutusvaltaisempi maailmalla kuin EU:n jäsenmaat yhdessä tai mikään niistä yksinään, Suomen ulkoministeri Alexander Stubb arvioi tiedotusvälineille.
Lausuttu 10 vuotta sitten kun Turkin poliittinen islamismi, kahdella pallilla istuminen ja häikäilemättömyys oli jo täysin näkyvillä.
Toinen henkilökohtaiselle opportumismille haiseva lausunto:
Stubb uskoo myös, että Turkin jäsenyys vahvistaisi unionia sekä taloudellisesti että poliittisesti.
Ja se on tuolta:
Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kannattaa Euroopan unionin laajenemispolitiikkaa. Stubb kirjoittaa Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että laajentuminen on unionin periaatteellinen tavoite.
www.mtvuutiset.fi
Kannattaa muistaa, että jos tuhoisaan suuntaan kuljettavat aivopierut selittyvät lähinnä sillä, missä kohtaa pahuus-tyhmyys -akselia ne sijaitsevat, niin erittäin älykkäiden henkilöiden kohdalla se tyhmyys saattaa olla poissuljettu vaihtoehto.