Suomalainen talouspropaganda

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vonka
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Suomen valtion- ja kansantalouksien kehitysnäkymät ovat sellaiset, että tästä syöksykierteestä ei valtiolaiva enää kovin helposti oikene. Edessä on nykyisen velkaantumisen ja saavutettujen etujen menetyksen lisäksi vielä raju elintason pudotus. Tulevaisuudessa on tottuminen hieman nykyistä kapeampaan leipään, jatkuvaan epävarmuuteen ja vähempiin saavutettuihin etuihin. Sopeutuminen tulee olemaan vaikeaa.

Voi vain toivoa, että Suomen nykyisen fantastisen hallinnon korttitalo romahtaisi mahdollisimman pian ja kertarytinällä, jolloin myös vahinkojen määrä jäisi niin vähäiseksi kuin suinkin mahdollista. Tilalle tulee sitten jotain muuta, mikä toivottavasti onnistuu tuomaan kansalle paremman tulevaisuuden ja taloudelle kestävämmän kehityksen.
 
Olisko nyt unohtunut, että Jobsilla oli korkeimman pään security clearance....ja NSAlla 40 000 + elektronisen tiedustelun ammattilaista...ja puhelin on sodankäynnin ykkösase ( kommunikaatioväline ) ?

Mitä yrität meille kertoa? Että Jobs kopioi ideansa jostain? Mistähän hän siinä tapauksessa sen mahtoi tehdä, kun ei mistään muualta ole tullut vastaavia tuotteita ennen Applea.

Vai marsilaisia salakuuntelemallako ne ideat ja tiukka visio saatiin? *


* Nokian Mgmt by Perkele taudin lisäksi Suomessa on eräs toinen tauti: Kyvyttömyys myöntää, että Nokian fail johtui meidän huonoudesta. Meidän "Team Nokia" pelasi paskasti. Siksi me se peli hävittiin. Ei tuomarissa, kentässä ym. ollut vikaa - eikä vastapuolen joukkuekkaan doupannut. Nokialla oli NIIN ylivoimainen asema vielä 2000 luvun alussa, että jos se olisi pelannut korttinsa edes suunilleen oikein, se olisi edelleen säilynyt ykkösenä. Mutta paskatuotetta toisensa perään, jumiutuvia ja bugisia tuotteita, huonosti realisoituja käyttöliittymiä ja käyttäjähyötyä, uberinsinöörimäinen tapa tuotekehitykseen (=digitv for your mobile phone) ym. päättömyyksiä. Ei sitä mikään kuluttajafirma kestä.

Niin kauan kuin tuo kiistäminen Nokian feilaamisen syistä jatkuu, niin kauan emme myöskään opi yhtään mitään. Olemme tuomittuja toistamaan Nokian virheet - jos nyt edes koskaan enää samanlaista tilaisuutta saammekaan.
 
Kannattaako keskittyä tuotekehittelyyn vai tiedustelutoimintaan?

YRITYSVAKOILU http://www.tekniikkatalous.fi/talou...tioita+kotimaisten+yritysten+hyvaksi/a1009949
Tapio Ikkala, 9.9.2014, 7:57

Salainen raportti vuoti: Yhdysvallat vakoilee ulkomaisia yhtiöitä kotimaisten yritysten hyväksi

Viime vuonna Yhdysvaltain hallitus jäi kiinni useiden ulkomaisten yhtiöiden vakoilusta, vaikka se oli toistuvasti kiistänyt harjoittavansa teollisuus- ja yritysvakoilua.

Jäätyään kiinni Yhdysvallat myönsi, että se kyllä harjoittaa teollisuusvakoilua mutta vakoilua ei tehdä amerikkalaisten yritysten hyväksi.

– Ei ole salaisuus, että tiedustelupalvelumme kerää tietoa myös yrityksistä. Kuten olemme toistuvasti sanoneet, me emme kuitenkaan varasta ulkomaisten yhtiöiden yrityssalaisuuksia ja luovuta niitä kotimaisten yhtiöiden käyttöön tai millään muullakaan tavalla pyri edistämään amerikkalaisten yhtiöiden asemaa markkinoilla, sanoi James Clapper, Yhdysvaltojen kansallisen tiedustelupalvelun (DNI) johtaja,lausunnossaan syyskuussa 2013.

DNI:n vuonna 2009 julkaistusta salaiseksi luokitellusta raportista kuitenkin selviää, että Yhdysvaltojen hallitus on suunnittelut tekevänsä juurikin näin. Raportin vuoti entinen Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston (NSA) työntekijä Edward Snowden.

Raportin mukaan yksi Yhdysvaltoja koskeva merkittävä uhka liittyy siihen, että ”ulkomaiset yhtiöt päihittävät yhdysvaltalaisyhtiöt uuden teknologian kehittämisessä ja käyttöönotossa”.

Raportin mukaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun tulee ehkäistä tämän skenaarion toteutuminen muun muassa tunkeutumalla ”salaisiin innovaatiokeskuksiin”, esimerkiksi ulkomaisten yhtiöiden tutkimus- ja kehityslaitoksiin.

Raportista ei löydy kuvausta toimeenpannusta yritysvakoiluoperaatiosta, ja Yhdysvaltain hallitus on edelleen kiistänyt harjoittavansa yritysvakoilua kotimaisten yhtiöiden hyväksi.

Lähde: The Intercept
 
Voisiko joku kertoa mistä se Apple on mukamas ne uutuustuotteensa vakoillut, kun ei niitä missään muualla kehitelty - tai ei ainakaan tullut koskaan markkinoille?

Nokiakin uhosi - silloin kun oli vielä matkapuhelinbisneksessä mukana - tuovansa Iphonen tappajan. Muistan hyvin kun Olli-Pekka Kallasvuo ja Anssi Vanjoki ensin nauraa röhöttelivät Iphonelle ja Applelle ivaliseen ja ylimieliseen tyyliin, että "tietokonevalmistaja aikoo tehdä puhelimen, höhöhööööö"

No, Iphone tuli ja rupesi tappamaan markkinoita.

Meni toista vuotta ennenkuin tämä Nokian hönö-jengi tajusi edes ruveta suunnittelemaan vastaiskua. OP Kallasjuo ja Anssi Van-joking lupailivat sitä Iphonen tappajaa vuodesta toiseen. Eipä sitä ikinä sitten ulos ainakaan firmasta saatu. Bugista paskaa kyllä syydettiin liukuhihnalta ulos. Suuria kyllä osattiin puhua. Vanjoki sai niistä leveistä puheista jopa pilkkanimen tuolla maailmalla.

http://toiminta.blogspot.fi/2010/09/vanjoking.html

Kuuluisa "Copy with pride" video.

Tekee edelleenkin pahaa kuunnella tota Kallasvuon tönkköenklantia. Mutta naurettavinta on tuo Nokian "Iphonen tappaja", jossa edelleenkään ole kosketusnäyttöä. Että se siitä kopionnista. Edes se ei onnistunut Nokialta.
 
Pikkuisen jälkiviisauden makua esikuntalaisella :rolleyes:..

Lainaus Havukka-ahon ajattelijasta:

Tavallaan maapallossa on liiaksi viisautta, epäili Konsta luodollaan. — Sitä ei jakseta kaikkea käyttää, vaan turvottaa se nupopäät mustansinisiksi... Viisausopin lajit on: kaukoviisaus, jota on minulla hyvin paljon. Mitä se on? Se on sitä, että asiat harkitaan etukäteen ja kuvitellaan tapaus sikseenkin elävästi, että kun se kerran tapahtuu, on reitit selvät. Tätä lajia on harvalle suotu. Jolla sitä on, niin pitäkööt hyvänään! Mutta tässä lajissa on kaksi pahaa vikaa; asia jää huvikseen tapahtumatta tai se sattuu eri tavalla. Joka arvaa ottaa nämäkin huomioon, sille on maailmanranta kevyt kiertää...

Sitten on teoreettinen viisaus, jota on sanomalehdissä ja vaikka missä. Siinä asia kuvitellaan yksipiippuiseksi haulikoksi, jossa on lukko epäkunnossa ja panos voi tulla ampujan silmille... Teoreettinen viisaus on kaukoviisauden veljenpoika, mutta linssi on vaivaisempi...

Käytännön viisaus on sitä, kun vanha kalttopääkettu juosta hipsuttelee rämeellä ja astuu omiin jälkiinsä. Mutta polulla voi olla ketunrauta... Vaan jos on lisäksi hyvä vainu, niin varmasti pärjää, paitsi jänis, joka menee mielellään lankaan, jos se on etevästi laitettu, vaan ei töherön käsialaa.

Kaikista paras ja imelin viisauven laji on jälkiviisaus, sillä alalla saahaan eniten aikaan. Siinä on tapaus mennyttä aikakautta, mutta se kuvitellaan esiintulevaksi ja sakilla setvitään, miten olisi paras käyttäytyä. Tässä lajissa on ihminen viisaimmillaan... Jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin...


Korpifilosofi Konsta Pylkkänen
teoksessa Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija
 
Ekonomistit: Suomen luottoluokitus todennäköisesti putoaa
Nordean ja Danske Bankin pääekonomistit pitävät todennäköisenä, että Suomen luottoluokitus putoaa. He eivät tosin pidä heikomman luokituksen vaikutuksia merkittävinä.

Luottoluokittaja Standard&Poorsin analyytikkojen vierailu on saanut paljon huomiota osakseen. Vaikka luottoluokittajat ovat antaneet keskiviikosta lähtien haastatteluja medioille, he eivät ole paljastaneet näkemyksiään Suomen taloudesta.

Luokittajat pitivät korttinsa tiukasti kätkössä, kun he eilen haastattelivat Nordean pääekonomisti Aki Kangasharjua.

– Keskustelimme tunnin Suomen taloustilanteesta. He eivät tietenkään paljasta mielipiteitään, koska he ovat tässä vaiheessa kuuntelemassa, Kangasharju sanoo.

Sen sijaan Kangasharju ja Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki kertovat näkemyksensä suoraan. He pitävät todennäköisenä, että Suomen luottoluokitus putoaa.

– On iso riski luottoluokituksen laskemisesta, kun maamme talous ei kasva ja julkisen sektorin luvut näyttävät heikoilta, Kuoppamäki toteaa.

Kangasharjun mukaan astetta heikompi luokitus on totta joko syksyllä tai ensi vuonna. Vaikka luokitus putoaa, Danske Bankin Kuoppamäki ei pidä vaikutuksia suurina.

– En usko, että luokituksen putoaminen aiheuttaisi rahoitusmarkkinoilla merkittäviä reaktioita. Sijoittajat tietävät, mikä on Suomen tilanne. Samalla on nähty Hollannin kohdalla, etteivät luokituksen muutokset vaikuta rahoitukseen niin paljon kuin pelätään.

Esimerkiksi puolen prosenttiyksikön nousu koroissa tarkoittaisi noin 60 miljoonan euron nousua lainanhoitokuluissa.

Tämä summa olisi muutamia prosentteja Suomen velanhoidon kokonaiskuluista.

Miksi luottoluokituksesta on sitten pidetty kovaa ääntä? Pääekonomisti Kangasharju viittaa vastauksessaan hallitukseen.

– Luottoluokitus on ainoa hallituksen tavoitteista, joka on jäljellä. Kaikki muut tavoitteet jäävät saavuttamatta, mutta kolmen a:n luokitus on säilynyt. Siinä mielessä se on symbolisesti tärkeä hallitukselle.

Historiallisesti tarkasteltuna Suomella ei ole hätää. Velanhoitokulut eivät koskaan ole olleet näin alhaalla.

Tilannetta ei muuttaisi edes puolen prosenttiyksikön nousu koroissa.


http://yle.fi/uutiset/ekonomistit_suomen_luottoluokitus_todennakoisesti_putoaa/7466353

Me varmaan tienataan tällä.

Mitä sitten tapahtuu kun velkahanat käännetään kiinni ja rahan tulo loppuu?
 
Pikkuisen jälkiviisauden makua esikuntalaisella :rolleyes:..

Niin, koskaan ei saa olla Suomessa viisas: ei ennen eikä jälkeen - eikä varsinkaan toiminnan aikana.

Ennustin kyllä Nokian tuhon Arvopaperi-lehden keskustelupalstalla jo vuonna 2004. Sekin oli varmaan väärin tehty ja väärään aikaan oikeassa olemista?

Jantelaisten konsensus-maassa ei saa koskaan olla mitään mieltä. Hesarin pääkirjoituksesta voi lukea, mikä on ns. sallittu mielipide ja niitä on Erkkilandiassa tasan yksi kerrallaan.
 
Tuppaa vain olemaan niin, että vasta kun asiat ovat menneet persiilleen, kovin moni ilmestyy kertomaan, jotta "mitäs minä sanoin". Jos todella olet etukäteen tuon osannut perustellusti ennustaa ,ei silloin tietystikään voi jälkiviisaudesta syyttää.
 
Suuresti arvostamani (ja melkein aina oikeaan osuva) Pauli Vahtera vuosi sitten Suomen valtion taloudesta. Kannattaa lukea, sisältää paljon tässä säikeessä aiemmin tehtyjä pohdintoja valtion omaisuuden myymisistä jne.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2013/08/06/suomen-valtion-tasekupla/

Suomen väestö on kasvanut vuodesta 1970 4,6 miljoonasta 5,4 miljoonaan eli 1,2-kertaiseksi. BKT-kasvusta osa selittyy väestönkasvulla. Jakajia on siis enemmän.

Jotta kaikki hyvinvointi voitaisiin taata nykymenolla pitäisi BKT:n olla 379 miljardia euroa vuonna 2050 (vuoden 2000 rahassa). Eli 2,4 kertainen elintaso tähän päivään verrattuna. Miten se olisi mahdollista, kun metsäteollisuus on ajettu alas, Nokiaa ei ole, viennin kilpailukyky on menetetty, maahanmuuttajat ovat joko pienituloisia tai elävät sosiaaliturvan varassa. Miten voisimme kuluttaa vielä nykyistäkin enemmän. Mistä saisimme rahaa kulutukseen. Se olisi mahdollista, jos väkimäärä Suomessa olisi tuolloin yli 10 miljoonaa. Jakajia toki olisi tuplamäärä, joten elintasoa ei väestönkasvu takaisi.

Numeroilla voidaan osoittaa, ettei nykymeno voi jatkua. Olemme tuhon tiellä.


Tilanne tuskin on muuttunut ainakaan paremmaksi elokuun 2013 ajoista?

Tuppaa vain olemaan niin, että vasta kun asiat ovat menneet persiilleen, kovin moni ilmestyy kertomaan, jotta "mitäs minä sanoin". Jos todella olet etukäteen tuon osannut perustellusti ennustaa ,ei silloin tietystikään voi jälkiviisaudesta syyttää.

No totta se on, että osasin. Ei se vastaanotto kyllä yhtään sen asiallisempaa ollut. Kuulemma olin "Applen kätyri" tai sitten "katkera". Ainahan voi heitellä "etkö päässyt Nokialle töihin" jos ei muuta osaa sanoa asia-argumentteihin.

On muuten täälläkin aika usein nähty Venäjä-keskustelussa. Jos vähänkin yrittää miettiä, että "mitenkähän venäläiset tän asian näkee" tai myöntää sellaisen faktan, joka on venäläisille edullinen, alkaa ryssätrollittelu.

Sen sijaan USA:sta ja NATOsta saa yleensä väittää aika rauhassa paskaakin ja harva siihen puuttuu. Koskaan ketään ei paskan jauhamisesta noissa konteksteissa kuitenkaan NATO- tai USA-trolleiksi nimitetä.
 
Viimeksi muokattu:
Suuresti arvostamani (ja melkein aina oikeaan osuva) Pauli Vahtera vuosi sitten Suomen valtion taloudesta. Kannattaa lukea, sisältää paljon tässä säikeessä aiemmin tehtyjä pohdintoja valtion omaisuuden myymisistä jne.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2013/08/06/suomen-valtion-tasekupla/

Suomen väestö on kasvanut vuodesta 1970 4,6 miljoonasta 5,4 miljoonaan eli 1,2-kertaiseksi. BKT-kasvusta osa selittyy väestönkasvulla. Jakajia on siis enemmän.

Jotta kaikki hyvinvointi voitaisiin taata nykymenolla pitäisi BKT:n olla 379 miljardia euroa vuonna 2050 (vuoden 2000 rahassa). Eli 2,4 kertainen elintaso tähän päivään verrattuna. Miten se olisi mahdollista, kun metsäteollisuus on ajettu alas, Nokiaa ei ole, viennin kilpailukyky on menetetty, maahanmuuttajat ovat joko pienituloisia tai elävät sosiaaliturvan varassa. Miten voisimme kuluttaa vielä nykyistäkin enemmän. Mistä saisimme rahaa kulutukseen. Se olisi mahdollista, jos väkimäärä Suomessa olisi tuolloin yli 10 miljoonaa. Jakajia toki olisi tuplamäärä, joten elintasoa ei väestönkasvu takaisi.

Numeroilla voidaan osoittaa, ettei nykymeno voi jatkua. Olemme tuhon tiellä.


Tilanne tuskin on muuttunut ainakaan paremmaksi elokuun 2013 ajoista?

No totta se on, että osasin. Ei se vastaanotto kyllä yhtään sen asiallisempaa ollut. Kuulemma olin "Applen kätyri" tai sitten "katkera". Ainahan voi heitellä "etkö päässyt Nokialle töihin" jos ei muuta osaa sanoa asia-argumentteihin.

On muuten täälläkin aika usein nähty Venäjä-keskustelussa. Jos vähänkin yrittää miettiä, että "mitenkähän venäläiset tän asian näkee" tai myöntää sellaisen faktan, joka on venäläisille edullinen, alkaa ryssätrollittelu.

Sen sijaan USA:sta ja NATOsta saa yleensä väittää aika rauhassa paskaakin ja harva siihen puuttuu. Koskaan ketään ei paskan jauhamisesta noissa konteksteissa kuitenkaan NATO- tai USA-trolleiksi nimitetä.

Vahtera puhuu usein asiaa. Ja lopputulemaan on helppo yhtyä: nykymeno ei voi jatkua.

Premisseistä en saanut selvää. Suomen kansa on kasvanut niin kauan kuin kirkonkirjat ja Tilastokeskus muistavat. Vuodesta 1750 alkaen väkiluku kaksinkertaistui noin 70 vuoden välein vuoteen 1950 asti. Silloin saavutettiin 4 miljoonan raja. Nyt kuitenkin vakavasti näyttää siltä, ettei 8 miljoonan asukkaan raja rikkoudu vuonna 2020. (Vieläkin vakavampi tilanne olisi, jos rikkoutuisi.)

Sitten BKT. Jotta BKT 2.4-kertaistuisi 37 vuodessa, vaaditaan noin 2.4% vuosikasvu. Haastavaa mutta mahdollista.
 
http://www.hs.fi/talous/Björn Wahlroos HS-haastattelussa Suomen ay-liike sahaa omaa oksaansa /a1410579668072

Videolla myös tuttu kommentti 90-luvun lamasta selviämisen keskeisestä tekijästä ja siitä, että nyt se puuttuu. Ehdotus kiinteistöveron nostosta on kiinnostava.

VMP. Samaa vanhaa roskaa siitä miten Suomessa on muka liian korkeat palkat. Wahlroos näyttää itse jämähtäneen sinne 60-luvulle ottaessaan esille jonkun Merimiesunionin: eihän Suomessa tänä päivänä ole lakkoja juuri ollenkaan.

edit. Wahrosin kauppalaivasto-esimerkkikin meni metsään - aika usein Nallen jutuissa on faktat hukassa. Wälläri kuoli 1967 ja hänen jälkeensä johtoon tuli Keitele, joka lopetti lakkoilun ja pyrki edistämään kauppamerenkulun kannattavuutta. Suomen kauppalaivaston tonnisto KASVOI koko 70-luvun. Vasta 80-luvulla alkoi romahdus ja laivoja ruvettiin liputtamaan mukavuuslippumaihin.
 
Viimeksi muokattu:
Suomessa taidetaan menettää työtaisteluissa työpäiviä huomattavasti enemmän kuin Ruotsissa?

Kyllä, ero tulee laittomista lakoista jotka Suomessa ovat hyvin yleisiä ja Ruotsissa erittäin harvinaisia.

On kuitenkin myytti että lakot nakertaisivat merkittävästi kansantaloutta. Suomessa lakkoillaan nykyään historiallisen vähän:

10441427_802903256395612_6253455248522459107_n.jpg
 
Pelkästään Suomi ei ole tuhon tiellä, vaan länsimaiden perikato jo pelkästään syntyvyyden suhteen on täysin selvä, kun sitä katselee kiinalaisella tai arabialaisella kalenterilla. Nämä vielä pienituloiset emigrantit toki vaihtavat veren, ajan kanssa. Niin sen pitää mennäkin. Luonnonvalintaa.

Lukujen karmea aritmetiikka on totta. Se tosin huvittaa, että suomalaiseen talouspropagandaan kuuluu myös voimakas kriisitietoisuuden istuttaminen kansaan. Tällä tähdätään lyhytaikaisiin tulonsiirtoihin eli yleisen mielipiteen taivuttamiseen niihin ratkaisuihin, jotka palvelevat elinkeinoelämän eliitin lähivuosia ja vielä ainokaista elämäänsä viettäviä eivätkä niinkään valtion tulevaisuutta 30 vuoden aikajänteellä.

Globaalisti ajatellen kaikki ympäristöongelmat ovat jossain suhteessa energiaan, jota tarvitaan kulutustavaroiden tuottamiseen ja kasvun rakentamiseen tai Kremlin tapaan eliitin käteisen hankkimiseen.

Jatkuvan kasvun vaatimukseen perustuva talousmalli on yhtä todennäköinen kuin ikuinen erektio ja vie maailman ympäristöineen hautaan. Tämäkään ei ole mielipidekysymys, vaan aritmetiikkaa.

Tästä minunkin talouspropagandastani on todella vähän hyötyä, eikä vingahdukseni saa maailman pankkijärjestelmää ja kaikkein suurimpia rahoitusyhtiöitä ja erityisesti Amerikan Yhdysvaltoja ajattelemaan hiukan utilitaristisemmin ja miettimään, olisiko yltiöpäiselle ussliberalismille vaihtoehto - jokin muu mieluiten kuin sosialismi tai kommunismi.
 
Mitä yrität meille kertoa? Että Jobs kopioi ideansa jostain? Mistähän hän siinä tapauksessa sen mahtoi tehdä, kun ei mistään muualta ole tullut vastaavia tuotteita ennen Applea.

Vai marsilaisia salakuuntelemallako ne ideat ja tiukka visio saatiin? *


* Nokian Mgmt by Perkele taudin lisäksi Suomessa on eräs toinen tauti: Kyvyttömyys myöntää, että Nokian fail johtui meidän huonoudesta. Meidän "Team Nokia" pelasi paskasti. Siksi me se peli hävittiin. Ei tuomarissa, kentässä ym. ollut vikaa - eikä vastapuolen joukkuekkaan doupannut. Nokialla oli NIIN ylivoimainen asema vielä 2000 luvun alussa, että jos se olisi pelannut korttinsa edes suunilleen oikein, se olisi edelleen säilynyt ykkösenä. Mutta paskatuotetta toisensa perään, jumiutuvia ja bugisia tuotteita, huonosti realisoituja käyttöliittymiä ja käyttäjähyötyä, uberinsinöörimäinen tapa tuotekehitykseen (=digitv for your mobile phone) ym. päättömyyksiä. Ei sitä mikään kuluttajafirma kestä.

Niin kauan kuin tuo kiistäminen Nokian feilaamisen syistä jatkuu, niin kauan emme myöskään opi yhtään mitään. Olemme tuomittuja toistamaan Nokian virheet - jos nyt edes koskaan enää samanlaista tilaisuutta saammekaan.

Sähän puhut ihan höpöjä.

Juha Väänänen esitteli kosketusnäytön sekä NOKIAlle, Samsungille että Applelle jo 2003. Jobs hehkutti siihen aikaan vielä ympyräsegmenttipainekkeiselle luurilleen. Samsung jätti MyOrigolle 1 miljoonan palkkioita maksamatta kosketusnäytön suunnittelusta. Väänäsen firma keksi myös asennon mukaan orientoituvan näytön...kaikki nykyluurien perusominaisuuksia, jotka kehitettiin Kempeleessä jo 2003.

Kannattaa ensin selvittää itselleen hieman faktoja ennen kuin tulee tänne repimään keuhkojaan.
 
Voisiko joku kertoa mistä se Apple on mukamas ne uutuustuotteensa vakoillut, kun ei niitä missään muualla kehitelty - tai ei ainakaan tullut koskaan markkinoille?

Nokiakin uhosi - silloin kun oli vielä matkapuhelinbisneksessä mukana - tuovansa Iphonen tappajan. Muistan hyvin kun Olli-Pekka Kallasvuo ja Anssi Vanjoki ensin nauraa röhöttelivät Iphonelle ja Applelle ivaliseen ja ylimieliseen tyyliin, että "tietokonevalmistaja aikoo tehdä puhelimen, höhöhööööö"

No, Iphone tuli ja rupesi tappamaan markkinoita.

Meni toista vuotta ennenkuin tämä Nokian hönö-jengi tajusi edes ruveta suunnittelemaan vastaiskua. OP Kallasjuo ja Anssi Van-joking lupailivat sitä Iphonen tappajaa vuodesta toiseen. Eipä sitä ikinä sitten ulos ainakaan firmasta saatu. Bugista paskaa kyllä syydettiin liukuhihnalta ulos. Suuria kyllä osattiin puhua. Vanjoki sai niistä leveistä puheista jopa pilkkanimen tuolla maailmalla.

http://toiminta.blogspot.fi/2010/09/vanjoking.html

Kuuluisa "Copy with pride" video.

Tekee edelleenkin pahaa kuunnella tota Kallasvuon tönkköenklantia. Mutta naurettavinta on tuo Nokian "Iphonen tappaja", jossa edelleenkään ole kosketusnäyttöä. Että se siitä kopionnista. Edes se ei onnistunut Nokialta.


Niin Nokialla ei ymmärretty kuinka kosketusnäytöstä saadaan tehokas..se kyky puuttui myös MyOrigolta, mutta kosketusnäyttö keksittiin Suomessa 2003 paikkeilla jolloin johtaja Ojanperä Nokilla sanoi APPLE uhasta että siitä "kalifornialaisesta hedelmäfirmasta ei tule koskaan vakavasti otettavaa mobiilituoteyritystä".
 
Sähän puhut ihan höpöjä.

Juha Väänänen esitteli kosketusnäytön sekä NOKIAlle, Samsungille että Applelle jo 2003. Jobs hehkutti siihen aikaan vielä ympyräsegmenttipainekkeiselle luurilleen. Samsung jätti MyOrigolle 1 miljoonan palkkioita maksamatta kosketusnäytön suunnittelusta. Väänäsen firma keksi myös asennon mukaan orientoituvan näytön...kaikki nykyluurien perusominaisuuksia, jotka kehitettiin Kempeleessä jo 2003.

Kannattaa ensin selvittää itselleen hieman faktoja ennen kuin tulee tänne repimään keuhkojaan.

Totta. Oulussa se keksittiin. MyOrigo ei vain kyennyt itse markkinoimaan hyvää puhelinta MyDevicea ja Väänänen haki kumppania. Ideoilla kun ei ole tekijänoikeutta.

Applen uusi menestystarina perustui miltei kaikessa kopiointiin, mutta niin muidenkin. Nokia aloitti omat tutkimukset heti, kun Väänänen oli esitellyt heillekin vaikka sanoivat "ettei kiinnosta". Kiinalaista neroutta. Mutta iPhone onnistui puhelimena paremmin.

Tuossa on video 2000-luvun alun oululaisesta MyDevicesta:

http://www.kaleva.fi/teemat/digi/video-tallainen-on-mydevice-kannykka/665294/
 
Back
Top