Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tuota tapahtuman nimeä ehkä pikkuisen kannattaa vielä miettiä, joku voi saada väärän mielikuvan ja voi olla sitten vääränlaista väkeä tulossa mukaan..Tervetuloa vaan mutta saa niihin suoleen tunkijaisiinkin (onko tuo sana?) osallistua, ei pelkästään maistajaisiin.
Marokon Hassanin talkoisiin...Tuota tapahtuman nimeä ehkä pikkuisen kannattaa vielä miettiä, joku voi saada väärän mielikuvan ja voi olla sitten vääränlaista väkeä tulossa mukaan..
Kiinnostaa!Tämä oli ehkä sellainen enempi tulevaisuuteen tähtäävä pilottihanke jolla selvitettiin tällaisen tekniikan soveltuvuutta yleensä meille ja muihinkin koneisiin soveltamista.
Direktiivit on direktiivejä ja komissio keksii niitä lisää.
Viranomainen kielsi pienleipomolta karjalanpiirakan myynnin: "Minusta ne on kyllä karjalanpiirakoita, kun ne tehdään tällä tavalla"
Kiellon taustalla on Ruokaviraston vaatimus, jonka mukaan karjalanpiirakan valmistukseen saa käyttää vain sellaisia ainesosia, jotka on hyväksytty EU:n nimisuojajärjestelmässä.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.366032
Luin samaa uutista kasakan naurua päästellen. Muistan, kun nimisuojaa haettiin, kun pelättiin (ihan oikein), että kaikenlaiset ulkomaanpellet vääntävät Karjalanpiirakoita ihan mistä sattuu aineista, ihan millä sattuu koostumuksella. Nyt sitten kopsahti vähän omaan nilkkaan. Sinänsä kylläkin mielestäni aika sama, onko piirakassa käytetty maito laktoositonta vai ei...Kerrankin täytyy puolustaa EU:ta.
Karjalanpiirakan koostumukselle on täytynyt hakea suojaa ja Suomi on saanut sen. Hakijaahan tässä pitäisi syyttää kun haki liian tiukat ehdot.
Tuolta pääsee suoraan hakemukseen ja lukemaan mikä on oikea karjalanpiirakka.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_nimisuojatuista_elintarvikkeista
Hakijaryhmittymäksi on mainittu Pohjois-Karjalan maaseutukeskus/Maa ja kotitalousnaisten piirikeskus.
Syyttäkäämme siis heitä.
Tuossa lisää suojauksesta.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_nimisuojajärjestelmä_elintarvikkeille
Ei ole leipurilla bisnesvaistoa, nuo kun nimeäisi uudelleen maakuntapiiraiksi niin menekki olisi varma. Versioita hämäläisestä aina lapin piirakkaan saakka...Luin samaa uutista kasakan naurua päästellen. Muistan, kun nimisuojaa haettiin, kun pelättiin (ihan oikein), että kaikenlaiset ulkomaanpellet vääntävät Karjalanpiirakoita ihan mistä sattuu aineista, ihan millä sattuu koostumuksella. Nyt sitten kopsahti vähän omaan nilkkaan. Sinänsä kylläkin mielestäni aika sama, onko piirakassa käytetty maito laktoositonta vai ei...
Edit.
Ei olisi tosin omaankaan mieleen ensimmäisenä tullut, että laktoositon maito ei ole maitoa, mutta enpä olekaan elintarvikealan ammattilainen.
Possunkyljessä on yleensä jo rasvaa riittämiin, sellainen 22-24% olisi hyvä alku makkaran tekoon... mausteina olen käyttänyt jauhettua laakerinlehteä, mustapippuria ja salviaa, suolana savusuolan ja sellerisuolan sekoitusta. Jos pitää saada lisää rasvaa, on suolattu possunkylki parastaMinnuu kiinnostas kanssa luonnonsuolitouhu. Mitenkä olette rasvan kanssa menetelleet? Kun sitä rasvaa täytyy makkara-aineksessa olla, että mehevyys.
Olen koko ikäni juonut ruokajuomaksi maitoa, sellaista, kun on sattunut tarjolla olemaan. Tankkimaitoa, kevytmaitoa, rasvatonta ja ilman laktoosia olevaa.Kerrankin täytyy puolustaa EU:ta.
Karjalanpiirakan koostumukselle on täytynyt hakea suojaa ja Suomi on saanut sen. Hakijaahan tässä pitäisi syyttää kun haki liian tiukat ehdot.
Tuolta pääsee suoraan hakemukseen ja lukemaan mikä on oikea karjalanpiirakka.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_nimisuojatuista_elintarvikkeista
Hakijaryhmittymäksi on mainittu Pohjois-Karjalan maaseutukeskus/Maa ja kotitalousnaisten piirikeskus.
Syyttäkäämme siis heitä.
Tuossa lisää suojauksesta.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_nimisuojajärjestelmä_elintarvikkeille
Aseveljen kanssa ollaan täällä jossain säännöllisen epäsäännöllisesti kanssa bock-ja bratwurstia touhuiltu kun poislähteneeltä britiltä makkarakoneet ostin. Ollaan päädytty 50/50 sika-nautaan. Sen sian pitää vaan olla oikein kunnon vanhanaikaista eli silavaa saa olla kunnolla. Mites se noiden lintujen kanssa, tuleeko kuinka kuivaa?Tervetuloa vaan mutta saa niihin suoleen tunkijaisiinkin (onko tuo sana?) osallistua, ei pelkästään maistajaisiin.
Kun on seurannut Bourdainin ohjelmia niin melkein joka maassa on joku perinteinen verestä tehty tuote. Useimmiten makkaran tapainen.Jos vakavissaan kirjoitetaan, niin onhan se hyvä juttu, että veretkin syödään.