Suuri maatalouskeskustelu

Minnuu kiinnostas kanssa luonnonsuolitouhu. Mitenkä olette rasvan kanssa menetelleet? Kun sitä rasvaa täytyy makkara-aineksessa olla, että mehevyys.
 
Kaikki paitsi kestomakkara on kauhistus. Musta makkara - molemmissa merkityksissään -, on vitsaus pahimmasta päästä.

Suomalaisesta byrokraattisesta näkykulmasta katsoen kestomakkara on myös parempi vaihtoehto, koska siitä pitää olla 95% oikeata lihaa.

Mustis, kalakukko ja mämmi. Joku voisi luulla suomalaista menyytä silkaksi masokismiksi.
 
Tapola on kyllä parasta.
Ei kyllä ne hassanit kuulu näihin talkoisiin, ei tietenkään mitään vihapuhetta eikä rasismia tai muita suoleen panijaisia vaan ihan siksi ettei meillä halal-teurasteta. Hassani on karheena sitten jo siitä, helposti tulee primitiivinen prinsessakohtaus kun suolikin on siasta. Bakkanaalit tärviöllä.

Täytynee miettiä ehkä joku toinen nimi näille festareille.
 
Direktiivit on direktiivejä ja komissio keksii niitä lisää.

Viranomainen kielsi pienleipomolta karjalanpiirakan myynnin: "Minusta ne on kyllä karjalanpiirakoita, kun ne tehdään tällä tavalla"
Kiellon taustalla on Ruokaviraston vaatimus, jonka mukaan karjalanpiirakan valmistukseen saa käyttää vain sellaisia ainesosia, jotka on hyväksytty EU:n nimisuojajärjestelmässä.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.366032

Kerrankin täytyy puolustaa EU:ta.
Karjalanpiirakan koostumukselle on täytynyt hakea suojaa ja Suomi on saanut sen. Hakijaahan tässä pitäisi syyttää kun haki liian tiukat ehdot.


Tuolta pääsee suoraan hakemukseen ja lukemaan mikä on oikea karjalanpiirakka.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_nimisuojatuista_elintarvikkeista

Hakijaryhmittymäksi on mainittu Pohjois-Karjalan maaseutukeskus/Maa ja kotitalousnaisten piirikeskus.

Syyttäkäämme siis heitä.

Tuossa lisää suojauksesta.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_nimisuojajärjestelmä_elintarvikkeille
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Kerrankin täytyy puolustaa EU:ta.
Karjalanpiirakan koostumukselle on täytynyt hakea suojaa ja Suomi on saanut sen. Hakijaahan tässä pitäisi syyttää kun haki liian tiukat ehdot.


Tuolta pääsee suoraan hakemukseen ja lukemaan mikä on oikea karjalanpiirakka.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_nimisuojatuista_elintarvikkeista

Hakijaryhmittymäksi on mainittu Pohjois-Karjalan maaseutukeskus/Maa ja kotitalousnaisten piirikeskus.

Syyttäkäämme siis heitä.

Tuossa lisää suojauksesta.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_nimisuojajärjestelmä_elintarvikkeille
Luin samaa uutista kasakan naurua päästellen. Muistan, kun nimisuojaa haettiin, kun pelättiin (ihan oikein), että kaikenlaiset ulkomaanpellet vääntävät Karjalanpiirakoita ihan mistä sattuu aineista, ihan millä sattuu koostumuksella. Nyt sitten kopsahti vähän omaan nilkkaan. Sinänsä kylläkin mielestäni aika sama, onko piirakassa käytetty maito laktoositonta vai ei...

Edit.
Ei olisi tosin omaankaan mieleen ensimmäisenä tullut, että laktoositon maito ei ole maitoa, mutta enpä olekaan elintarvikealan ammattilainen.
 
Luin samaa uutista kasakan naurua päästellen. Muistan, kun nimisuojaa haettiin, kun pelättiin (ihan oikein), että kaikenlaiset ulkomaanpellet vääntävät Karjalanpiirakoita ihan mistä sattuu aineista, ihan millä sattuu koostumuksella. Nyt sitten kopsahti vähän omaan nilkkaan. Sinänsä kylläkin mielestäni aika sama, onko piirakassa käytetty maito laktoositonta vai ei...

Edit.
Ei olisi tosin omaankaan mieleen ensimmäisenä tullut, että laktoositon maito ei ole maitoa, mutta enpä olekaan elintarvikealan ammattilainen.
Ei ole leipurilla bisnesvaistoa, nuo kun nimeäisi uudelleen maakuntapiiraiksi niin menekki olisi varma. Versioita hämäläisestä aina lapin piirakkaan saakka...
 
Jos vakavissaan kirjoitetaan, niin onhan se hyvä juttu, että veretkin syödään, vaikka vanha liitto sen kieltääkin. Itsehän en mustaa makkaraa käteeni ota, mutta verilätyt menee kyllä kuin veri vampyyriin.
 
Minnuu kiinnostas kanssa luonnonsuolitouhu. Mitenkä olette rasvan kanssa menetelleet? Kun sitä rasvaa täytyy makkara-aineksessa olla, että mehevyys.
Possunkyljessä on yleensä jo rasvaa riittämiin, sellainen 22-24% olisi hyvä alku makkaran tekoon... mausteina olen käyttänyt jauhettua laakerinlehteä, mustapippuria ja salviaa, suolana savusuolan ja sellerisuolan sekoitusta. Jos pitää saada lisää rasvaa, on suolattu possunkylki parasta


blood-sausage-4.jpg

tai sitten se kaupan kylmäaltaassa myytävä savusilavaköntti, niitä muutama sinne makua antamaan jos raakajaukkari vaikuttaa kuivahkolta.
Jos tekee verimakkaraa, kannattaa unohtaa boudin noir ja vastaavat ja täräyttää suosiolla virolainen verivorstid.

Tässä mielestäni hyvän näköinen resepti, jotain vastaavia olen käyttänyt itsekin - olen pitkään ulkomailla asuneena enempi tottunut näihin anglo-resepteihin, muutenkin ainakin puolalaisesta ruoasta täytyy sanoa että kun ovat jenkkeihin tullessaan joutuneet siirtolaisina kilpailemaan muiden kyökkien kanssa suosiosta ja paikasta auringossa, ovat maut jotenkin reilumpia kuin joskus aika pliisuissa itä-blokin säästö-spadeissa... Ameriikan maalla ei ole tarvinnut lihassakaan eikä mausteissa säästellä, ja se näkyy ja maistuu. Trust me!

https://www.thepauperedchef.com/article/there-will-be-blood-sausages

Kuinka saadaan karjanrehu putoamaan raavaalle miehelle - laita se makkaraan tai keitä siitä viinaa!

Eli mennään tästä
blood-sausage-3.jpg


ja tästä

blood-sausage-5.jpg


tämän kautta

blood-sausage-11.jpg


tähän. Kyllä kiitos!

blood-sausage-1.jpg
 
Kerrankin täytyy puolustaa EU:ta.
Karjalanpiirakan koostumukselle on täytynyt hakea suojaa ja Suomi on saanut sen. Hakijaahan tässä pitäisi syyttää kun haki liian tiukat ehdot.


Tuolta pääsee suoraan hakemukseen ja lukemaan mikä on oikea karjalanpiirakka.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_nimisuojatuista_elintarvikkeista

Hakijaryhmittymäksi on mainittu Pohjois-Karjalan maaseutukeskus/Maa ja kotitalousnaisten piirikeskus.

Syyttäkäämme siis heitä.

Tuossa lisää suojauksesta.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_nimisuojajärjestelmä_elintarvikkeille
Olen koko ikäni juonut ruokajuomaksi maitoa, sellaista, kun on sattunut tarjolla olemaan. Tankkimaitoa, kevytmaitoa, rasvatonta ja ilman laktoosia olevaa.

En pysty mausta erottamaan laktoositonta tavallisesta. Väitän, ettei pysty karjalanpiirakankaan mausta.

Toinen sopii ihmiselle, joka ei laktoosia siedä, toinen ei. Maku on täsmälleen sama.

Ymmärtäisin kiellon, jos siihen olisi maidon, laktoosilla tai ilman, asemasta laitettu vaikkapa olutta tai kossua..
mutta tähän ei ole.

Ehkäpä nimisuojan hakija ei tosiaan ajatellut asia loppuun asti ja viranomaisemme osaavat parhaiden luterilaisten perinteiden mukaisesti lukea lakia juuri niin kuin se on. Joskus olisi paikka tulkinnalle ja maalaisjärjenkin näytölle vaan eihän nämä asiat meillä mene niin.
 
Mitehän näiden kanssa ku aikanaan karjalassakin oli jokaisella emännällä vähän oma reseptinsä. Sitten oli sen seittemän sortin piirakkaa ja pitäjästä riippuen annettu nimi. Mikä sitten on oikee ja mikä väärä. Mä teen riisipiirakat, perunapiirakat, kaalipasteijat, vatruskat, sultsinat ja muut niinku olen ne oppinu ja miten tykkään. Joskus jos oikeen perinteitä raiskaan niin käytän vuohenmaitoa.

Taitaa muuten mun kaalipasteija/piirakka olla alkujaan venäjältä. Siinä sitä oikeen raiskataanki kun lykätään pöytään lanttusupikkaat, karjalanpaisti ja pelmenit.
 
Löytyipä vanhoja muistikuvia arkistoja penkoessa. Tuona iltapäivänä ajeltiin kuutisenkymmentä kuormaa sieltä ja toistakymmentä kuormaa tuolta. Ja siis tietenkin sopuisassa hengessä.
YSTÄVÄ!.JPGYSTÄVÄ!.JPG
 
Tervetuloa vaan mutta saa niihin suoleen tunkijaisiinkin (onko tuo sana?) osallistua, ei pelkästään maistajaisiin.
Aseveljen kanssa ollaan täällä jossain säännöllisen epäsäännöllisesti kanssa bock-ja bratwurstia touhuiltu kun poislähteneeltä britiltä makkarakoneet ostin. Ollaan päädytty 50/50 sika-nautaan. Sen sian pitää vaan olla oikein kunnon vanhanaikaista eli silavaa saa olla kunnolla. Mites se noiden lintujen kanssa, tuleeko kuinka kuivaa?

Pariin otteeseen ensin myllystä tiheän siivilän läpi ollaan murjottu ja sitten täyttöön. Kyllä tuo joo sähkökoneen vaatii, käsimyllyllä menee ikä ja terveys. Kaksi tekijää tuossa täytössä on hyvä olla, toinen syöttää massaa tassilta koloon ja toinen varmistaa ettei ilmakuplaa ihan liikaa saada kuoren sisään. Mausteina ollaan pidetty perus-valkosipulia, pippuria sun muuta. Jotain rosmariinejä kanssa. Toi mustamakkara voisi olla kyllä kova, tai sitten ihan ryynimakkara. Eikös tuohon ohrasuurimot yms. sovi?
 
Back
Top