Ukrainan konflikti/sota

Kolmekuuta karkeesti laskien noi mobikit on töppöset ylöspäin.Kuolleina tai vaivasina.
Mutta niinhän tuo ilmeisesti menee että hiljaisella mobilisaatiolla lihaa hiissataan linjaan hiljalleen lisää.
Saas nähdä pysyykö viime päivien kova tempo miten pitkään yllä.Tuo 600 kenalleen päivässä on kova luku.
 
Olen ihmetellyt tätä kummallista örkkitaktiikkaa lähettää huonosti koulutettuja, huonosti varustettuja, huonosti motivoituneita sotilaita aalto toisensa jälkeen teurastettavaksi. Yksi selittävä tekijä tietysti on tyhmyys, mutta onko tässä perimmäisenä tarkoituksena estää Ukrainan eteneminen tekemällä hyökkäyksiä riippumatta omista menetyksistä? Kun pidät höökiä päällä, vastustaja ei pääse etenemään. Samalla linnoitetaan taaempana, odotetaan että länsivaltojen halu tukeen hiipuu ja pyritetään jäädyttämään rintamalinjoja uusiksi normaaleiksi.

Jos arvioisi, että mobilisaatiossa on saatu rintamille 200K ukkoa, niin nykymenolla kauanko niitä voi muuttaa hyviksi ryssiksi, ennen kuin tarvitaan uusi mobilisaatio?
Yksi selitys on, että ne on ryssiä. Ryssien tapana on ryssiä.
 
Viimeksi muokattu:
Tappioluvut ovat korkeat mutta minusta kuitenkin ihan uskottavat, kun muistetaan, että ryssä heittää nyt tuleen pikakoulutuksen (jos sitäkään) saaneita mobilsoituja, joilla ei ole välttämättä edes kunnollisia aseita ja varusteita, toimivasta johdosta puhumattakaan. Sekin vielä, että milloin ryssät ovat välittäneet pätkääkään omista tappioistaan? Henki on siinä maassa ja kulttuurissa äärimmäisen halpa.

Muutenkin tässä on paljon käyty ihan sellaista perinteistä asemasotaa, jossa tykistöllä on iso rooli. Varsinkin Itä-Ukrainasta tuleva kuvamateriaali näyttää kuin jollain ensimmäisen maailmansodan taistelukentällä kuvatulta kaikkine kranaattikuoppineen ja juoksuhautoineen. Tappioita syntyy silloin väistämättä puolin ja toisin.

Kyse on todellakin hyvin erilaisesta sodankäynnistä, kuin mitä on viime vuosina totuttu näkemään. Ei ole mitään talibanjahtia A-maan vuorilla tämä, vaan raakaa konventionaalista tappamista.
 
Viljalaivoja palaamassa Odessaan.
Katso liite: 70294
esim.
Melkein perillä.
1667982311757.png
 
Samaa mieltä, auringon paiste näyttää aamuauringolta jolloin se tulee idästä, kolonnan nokka on tällöin kohti pohjoista, miksi helvetissä ukrainalaiset ajaisivat tuolla pohjoiseen päin kolonnassa? Zero reasons. Venäläiset olivat tuomassa vahvistuksia, mutta siinä kävi niinkuin heille aina käy.
Twitterissä oli päivä ennen tämän videon julkituloa tietoa, että UA olisi iskenyt nimenomaan Snihurivkasta etelään vetäytyvään saattueeseen, jolloin tuo videon aurinko olisi laskemassa länteen. Tätä tukisi myös lausahdus "They didn´t even make it out".

Vahvistus tulee paskanpuhujaksi muuttuneelta Kalamieheltä eli Rybarilta: hän väittää ensin, että video olisi kuvattu Donbassissa joskus muutama kuukausi sitten (ennenaikaisen syksyn keskellä?), mutta linkittää sitten tuoreeseen karttaansa läpimurron tehneen tuhotun ukrainalaisen kolonnan.

FhFavChWAAIeN5W

..että oikein Kamazeilla ja Gradilla läpimurto! :ROFLMAO:
 

Liitteet

  • 1667982366859.gif
    1667982366859.gif
    42 bytes · Luettu: 50
:facepalm: Rysygrammit.
Jännä miten pää perseessä voi olla koko tilanteen suhteen kun elää pelkällä copiumilla, propagandalla ja tilanteen itselleenselittelyllä.

Topic of the day: the likelihood of negotiations between Russia and Ukraine
Zelensky listed the conditions for a truce with Russia, and the Russian Foreign Ministry said that there were no preconditions for a dialogue between Moscow and Kyiv.

@dailycuckold Unlike the president, the so-called. Ukraine, which calls the return of four regions and Crimea and reparations as a condition for the start of negotiations, the Russian Federation behaves more responsibly towards Dear Partners.
@rrharisov_live Obviously, Moscow will not accept these proposals, and in Ukraine they cannot help but understand this. The conclusion is obvious: Zelensky was not given permission to start negotiations by overseas friends.
@logikamarkova Ukraine is a de facto US-occupied country. Therefore, real negotiations are possible only between Russia and the United States.
@ClashOf_TheTitansDmitry Solonnikov: “However, the very process of negotiations and statements that they are desirable will create a positive image for the current Ukrainian regime. In turn, the complete refusal to negotiate puts him in a disadvantageous image position.
@master_pera Negotiations, of course, would have been better held on February 23, when Zelensky panicked and was much more accommodating than now. But the Russian president at that time was on horseback.
@zhivoff The problem is that by fighting with such means as now, we will not achieve anything either militarily or politically, and if we conclude some kind of peace agreement, the consequences will be even worse. We have a zugzwang going on here.
 
Hieman OT.

Mikäköhän (RU) varasto tässä on kyseessä (Krimillä)?

Alue aidattu kaksinkertaisella piikkilanka-aidalla, vanhoissa Apple-mapsin kuvissa alueella näkyy sotilasrekkoja, ja alla olevalla Sentinel-2 gifillä näkyy että oikeanpuolimmaisella aukealla on sotilasajoneuvoja... Hmm...


S2L2A-1195279087568859-timelapse.gif

Jossakin tuolla, mäen alapäästä kuvattuna...
1667984357320.png
 
Ei tuo mielestäni ihan näinkään ole. Vasta perustettujen joukkojen käytössä oleva kalusto tämän hyvin osoittaa. Voidaanhan ne lähettää tapettavaksi mutta joukon taistelukyky ja arvo on olematon. Sitä se toki olisi jo pelkästään surkeasta koulutuksesta johtuen. Yhteistoiminnasta puhumattakaan.
Tässä toiminnassa alkaa olla jo järki niin kaukana, että jotain isompaa pitää olla meneillään kulisseissa. Toiminta vaikuttaa siltä että epätoivottuja henkilöitä lähetetään tapettavaksi ja koko vanha kalusto halutaan kuluttaa pois. Mitä jää jäljelle? Onko Venäjä pelkän ydinaseen varassa jota ei kuitenkaan haluta käyttää käytännössä. Onko joku Venäjän hallinnossa tehnyt epäpyhän diilin Xi:n kanssa tilanteen vakauttamiseksi tulevaisuudessa?
 
Olen ihmetellyt tätä kummallista örkkitaktiikkaa lähettää huonosti koulutettuja, huonosti varustettuja, huonosti motivoituneita sotilaita aalto toisensa jälkeen teurastettavaksi. Yksi selittävä tekijä tietysti on tyhmyys, mutta onko tässä perimmäisenä tarkoituksena estää Ukrainan eteneminen tekemällä hyökkäyksiä riippumatta omista menetyksistä? Kun pidät höökiä päällä, vastustaja ei pääse etenemään. Samalla linnoitetaan taaempana, odotetaan että länsivaltojen halu tukeen hiipuu ja pyritetään jäädyttämään rintamalinjoja uusiksi normaaleiksi.

Jos arvioisi, että mobilisaatiossa on saatu rintamille 200K ukkoa, niin nykymenolla kauanko niitä voi muuttaa hyviksi ryssiksi, ennen kuin tarvitaan uusi mobilisaatio?
Minusta olette aivan väärin tulkinneet venäläisen taktiikan, siellä ryssitään tahallaan. Tämä on armeijan keskijohdon sodanvastustus tapa. Mitä pahemmin sössitään sitä nopeammin on tämä loppu. He tietävät, että vain tällaisen romahduksen jälkeen on mahdollista rakentaa suorituskykyinen armeija.
 
Tässä toiminnassa alkaa olla jo järki niin kaukana, että jotain isompaa pitää olla meneillään kulisseissa. Toiminta vaikuttaa siltä että epätoivottuja henkilöitä lähetetään tapettavaksi ja koko vanha kalusto halutaan kuluttaa pois. Mitä jää jäljelle?
Itse lähestyn örkkien toimintaa sen kautta, että Putler haluaa olla uusi Pietari Suuri ja jäädä historiankirjoihin Ryslandian suuruuden palauttajana. Tavoitteet Ukrainassa ovat muuttuneet "otetaan Ukraina 3:ssa päivässä" --> "okei, etelä on meidän" --> "no jättäkää nyt meille edes jotain". Tilanne näyttää siltä, että tsaarin kasvojen pelastamiseksi ainakin joku maa-alue on pystyttävä pitämään. Olisiko örkkien tavoite pystyä pitämään miehitettyjä alueita ja näin legitimoida "nämä alueet kuuluvat Venäjään" -väite.

Ongelmana vaan on se, että resurssit alkaa käydä vähiin. Lihaa saadaan kyllä rintamalle, mutta laatu on niin huonoa, että niillä on vaikea pitää edes nykyisiä asemia. Joten ainoa skenaario, jonka itse keksin on, että tapattamalla mobilisoituja idioottimaisissa hyökkäyksissä saadaan Ukraina pidettyä edes jossain paikallaan, jotta konfliktia yritetään saadaan jäädytetyksi. Ja kun mietin tätä eteenpäin, niin ei kai tällä "strategialla" saada koko Ukrainan armeijaa pysymään paikoillaan, kun lihavyöry kohdistuu vain pariin pisteeseen noinkin leveällä rintamalla.

MIstä pääsee sitten siihen ajatukseen, että ehkä tuo armeija vaan on aivan sysipaska komentajiaan myöten. Ryslandian synnytyssairaaloissa varmaan jokaisen vastasyntyneen pää lyödään pöydän reunaan, jotta nähdään, että tuleeko siitä ääntä. Ei tota idiotismia millään muulla voi selittää. Voihan se tietty olla, että siellä on iivanoilla joku master plan hautumassa (wunderwaffet, anyone?), mutta tällä hetkellä näyttää lähinnä epätoivoiselta rypistelyltä kun kakka on jo housussa.
 
Jos olisin venäläinen kenraali, niin vetäisin joukot Hersonista Dneprin vasemmalle puolelle ja jäädyttäisin tilanteen siellä, sekä Saporitsiassa, Donbassissa ja Luhanskissa mahd. staattiseksi. Sitten kouluttaisin talven aikana kevääseen mennessä 50 BGT:tä mobiileja joukkoja ja pyrkisin varustamaan ne kunnolla vaikka sitten serbialaisilla tai kiinalaisilla vermeillä..

Vaikka puolustuslinjat linnoittaisi miten, staattiset joukot mahdollistavat todella tehokkaan tykistö-, raketti-, ohjus-, drone- ja kranaatinheitintulen. Tappiot keväällä olisivat Ukrainan nykyresursseilla aika suuret. Lisäksi talvi tulee aiheuttamaan omat ongelmansa heikosti varustautuneille joukoille.

Venäjän kyky liikkuvaan sodankäyntiin näyttää onnettomalta ja Ukrainalla riittää Lend and leasing-tuen johdosta tulivoimaa puolustuslinjojen tuhoamiseen. Staattinenkaan sota ei näytä Venäjän kannalta hyvältä vaihtoehdolta.
 
Itse olen myös hieman kallistumassa siihen, että venäjä on arvioinut tämänkin asian väärin. Republikaanit tuskin vähentäisivät aseapua. Taloudellista tukea ehkä (joka siis on yhtä tärkeää).

Republikaanit ovat oikeassa siinä asiassa, että tämä on enemmän euroopan sota ja täältä pitäisi tulla enemmän tukea. Haluavat toki unohtaa, että pelkästään pakolaiset on jo suuri kustannuserä.

Kyllä pihit saksalaiset toki ovat huomanneet ukrainan kaasuvarat. Ovat myös ilmoittautuneet ensimmäisinä Ukrainan jälleenrakennukseen (toki EU:n rahoilla). Saksan ongelma on, että karhua ei pääse syömään ennen kuin se on kaadettu. Ja siihen kaatamiseen Saksan keinot ja halutkin näköjään on vähäiset.

Ukraina kuitenkin tarvitsisi uusia varusteita ja keinoja lisääntyneen biomassan hävittämiseen.
Ukrainan sota on Euroopan ongelma. Tai jos ollaan tarkkoja niin kyseisen Unionin ongelma. Putler vanhan liiton ukkona
yritti maksattaa potut pottuina kun derkuista tuli länttä.
Putinin puoli miljoonaa "maan sisäisen rauhan" ukkoa pitävät kulisseja pystyssä siihen asti kun sotalinjat kestävät.

Lisätietoinani että sodan ennustamista eivät edes lännen johtavat tiedustelun evp pamppu-ukot JULKISESTI
puntaroi kuin mission impossiblena miten etenee.
Nämä milleniaalien sodat kun ovat paremmin tiedotettuja kuin Vietnam tai toinen maailmankähinä.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top