Ukrainan konflikti/sota

DX yhteydessä MiG-29 elinkaareksi oli arvioitu 15 vuotta. Onko noilla Su verrattuna noin suuret erot?

Moottorien elinkaari on huomattavan paljon lyhyempi. Useiden lähteiden mukaan täydellinen huolto on tarkoitus tehdä 1000 h välein ja maksimi on 3000 tai 4000 h. Intialaisten mukaan tuossa maksimissa on puolet liikaa.

Koneessa on kaksi moottoria ja niillä lennetään jotakuinkin 20-30 tehtävää kuukaudessa ja keskimääräinen kesto lienee noin 3 h eli 60-90 h tulee kuukaudessa. Koneille tulee huoltoväli täyteen noin 11-16 kk välein ja moottorin koko elinkaari noin 22-60 kk aikana riippuen kuormituksen tasosta ja huollon onnistumisesta. Sen jälkeen olisi tarvetta uusille moteille.

Koska varaosien puutteesta on kuultu Kiinasta ja Intiasta valitusta kohta 15 vuotta liittyen ryssien lentokonemoottoreihin niin sieltä ei ole tulossa 9-10 mottia kuukaudessa pelkästään noin sadan SU-34:n pitämiseen lentokelpoisena (plus kaikki muut konemallit sekä uus tuotanto) ja tuollainen määrä pitäisi tulla ilman menetyksiäkin, jokaisessa pudotuksessa menee kaksi moottoria todennäköisesti sieltä lyhyimmästä päästä elinkaarta.

Laskelma ei edes huomioi sitä, että valtaosa kalustosta ei ollut uutta vaan jo noin vuosikymmenen käytettyä koulutuksessa sekä Syyriassa jne. joten todellinen tilanne on vielä huonompi.

Kannattaa miettiä miksi VKS ei tue massiivisella ilmakampanjalla näitä Avdiivkan, Bahmutin ja Kupianskin hyökkäyksiä, eikö se olisi aika loogista että ennen hyökkäystä ja osin sen aikana tehtäisiin tuhansia lentotehtäviä painopisteisiin mutta ei näy ei kuulu.
Se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa siitä, että kalustoa säästetään pakon edessä.

 
Sodan alussa Ukrainalla ei ollut jakaa tarpeeksi rynnäkkökivääreitä halukkaille.

NYT:

Ryssän Mustanmeren laivasto lymyää missä lie.
Kauppalaivat seilaavat ryssästä välittämättä.
Talvisia massiivisia ohjushyökkäyksiä ei näy ei kuulu.
Kolme Su 34, jotka ovat kuitenkin ryssän uudempaa hävittäjäsukupolvea, kerralla tontiin --> ryssän lentotoiminta edes lähellä rintamaata, saatikka Ukrainan puolella oli sitten tässä.
Ukrainalla selustassa merkittävää panssarivoimaa sen varalta, että ryssä pääsisi jossakin kohtaa läpimurtoon.
155 mm kranaattituotanto on ilmeisen ripeässä kasvussa.
Maiden, jotka Euroopassa ovat olleet Ukrainan tukemisen eturivissä, asenteet Ukrainan tukemiseen eivät ole ainakaan vähentyneet. Päinvastoin. Itävalta, Sveitsi ja muut paskamaat ovat erikseen.
Kuukausi kaupalla pelättiin Ukrainan huollon kaatuvan erityyppisten aseiden vyöryyn. Ja paskan marjat, ei mitään ongelmaa.
F-16 hävittäjiä odotetaan hetkenä minä hyvänsä. Sanokaa mitä sanotte, mutta setti ei tule olemaan 10kpl muutamalla ilmasta-maahan ohjuksella vaan jotakin ihan muuta. Rintamaan gamechanger!
Ryssän taloudesta ja sisäpolitiikasta en sano mitään.

MUTTA SANOISIN KYLLÄ, ETTÄ TÄMÄ SOTA ON NIIN HÄVITTY! Jos olisin ryssä.

Toivotan palstalaisille Hyvää Joulua ja Uuden Vuoden sekä Ryssän Totaalisen, Lopullisen ja Nopean Tappion Odotusta!
 
Viimeksi muokattu:
Sanokaa mitä sanotte, mutta setti ei tule olemaan 10kpl muutamalla ilmasta-maahan ohjuksella vaan jotakin ihan muuta. Rintamaan gamechanger!
Johan noi lukumäärät, joita Tanska ja Alankomaat antavat Ukrainalle, julkaistiin. Molemmilta mailta yht. 61 kpl. Ja eipä sitä tiedä, josko vielä muutkin F-16:n käyttäjämaat innostuvat luovuttamaan lisää, kun monessa maassa nyt meneillään prosessit siirtymisessä F-16:sta F-35:een.
 
Johan noi lukumäärät, joita Tanska ja Alankomaat antavat Ukrainalle, julkaistiin. Molemmilta mailta yht. 61 kpl. Ja eipä sitä tiedä, josko vielä muutkin F-16:n käyttäjämaat innostuvat luovuttamaan lisää, kun monessa maassa nyt meneillään prosessit siirtymisessä F-16:sta F-35:een.
Belgiasta ja Norjasta on näkynyt mainintoja. En tosin nyt tiedä onko kummastakaan tullut virallista ilmoitusta lukumääristä tai ylipäätään että annetaanko. Toivottavasti ymmärtävät antaa eivätkä vaan anna ymmärtää.
 
ISW arvioi raportissaan että Ukraina saa erittäin todennäköisesti ensimmäiset F-16 hävittäjät käyttöönsä jo ennen vuoden loppua. Viittaa väitteessään Viron puolustusministeriön dokumenttiin.

"Ukraine will very likely receive the first batch of F-16s before the end of 2023. Dutch Prime Minister Mark Rutte confirmed on December 22 during a phone call with Ukrainian President Volodymyr Zelensky that the Dutch government will prepare an initial 18 F-16 fighter jets for delivery to Ukraine.[6] While Rutte did not confirm the timeline for F-16 delivery, a recent Estonian Ministry of Defense strategy document stated that the Netherlands, Denmark, Norway, and Belgium have already committed to donating F-16s to Ukraine "before the end of the year [2023]."[7]"

 
Back
Top