Ukrainan konflikti/sota

Ihan selvä asiahan tuo on. Mutta virallisesti paperit ovat kunnossa ja raha kelpaa aina.

Harmaavienti kolmansista maista ryssälään kukoistaa, vai miksi muuten "kehitysmaissa" olisi tuollaista piikkiä havaittavissa?

Suomen vienti kolmeen maahan räjähti – katso epäilyttävä lista tuotteista​

Vienti kolmeen maahan kasvoi parissa vuodessa euroissa yli 600 prosenttia.


4b419fa7f65e1dc676fd62771359f8d4.jpg

Lauri Nuoska

6:00
EU:n pakotteet vuotanevat edelleen, ja IS:n selvitys paljastaa, että ainakin yksi reitti kulkee Suomen kautta.

Massiiviset Venäjä-pakotteet ovat estäneet yli sadan miljardin euron arvoiset viennit sotaa käyvälle maalle. Silti tavaroiden kulkua ei ole kokonaan voitu estää.

EU on ollut kiusallisen hyvin tietoinen jo ensimmäisten pakotteidensa määräämisestä lähtien, että kumppanimaidensa kautta Venäjä saattaa päästä käsiksi pakotteiden vastaisiin tavaroihin. Venäjä on nimittäin osa Euraasian talousunionia. Se tarkoittaa, että mikä tahansa tuolle alueelle viety tavara voi sieltä helposti liikkua eteenpäin Venäjälle.


IS selvitti tullin tilastoista, kuinka paljon Suomen vienti näihin Venäjän taloudellisiin kumppanimaihin on lisääntynyt. Se on Ukrainan sodan laajentumisen jälkeen suorastaan räjähtänyt.
Katso liite: 95672

Poikkeuksena on vain Valko-Venäjä, jonne viedään Suomesta enää neljäsosa entisestä summasta. Vienti Suomesta on romahtanut samassa tahdissa Venäjän kanssa.

Suomen Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit tietää syyn: Valko-Venäjää koskevat muutamin poikkeuksin samat pakotteet kuin Venäjää.

938ae766f12136f5fbdfe391590bb0cd.svg

Tullissa huomattiin viennin raju kasvu Suomesta muun muassa Kazakstaniin ja Kirgisiaan vain muutama kuukausi vuoden 2022 hyökkäyssodan alkamisen jälkeen.

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Vuotavatko EU-pakotteet todella siis niin, että Suomen ja Euraasian kautta viedään tavaraa Venäjälle?

– Pidetään todennäköisenä, että ne vuotavat. Ei voida yksilöidä, kuinka paljon vuotaa ja minne vuotaa, Sami Rakshit sanoo Ilta-Sanomille.

Rakshit kertoo Tullin huomanneen, että viennin kasvua on ollut erityisesti esimerkiksi koneissa ja laitteissa.

– Merkillepantavaa on se, että kasvua viennissä on nimenomaan niissä tuotteissa, joissa on Venäjällä pakotteita, Rakshit sanoo.

IS tarkisti Venäjä-pakotteiden alaisten tuotteiden vientimäärät Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Kazakstaniin ennen sotaa eli vuodelta 2021 ja vastaavat luvut vuodelta 2023. Euroissa muutos on järisyttävät +637 prosenttia.
Katso liite: 95673

Yhteensä pakotteiden alaisia tuotteita vietiin näihin kolmeen maahan viime vuonna tullitilastojen mukaan yli 90 miljoonalla eurolla.

Toisaalta myös muiden tuotteiden vienti on kasvanut samalle alueelle lähes kolminkertaiseksi.

– On loogista, että muukin vienti on muuttunut, koska Venäjän kautta vienti on vähentynyt. Osa lisääntyneestä viennistä on ihan logistiikan muutoksia, Rakshit sanoo.

EU pyrkii vaikuttamaan Venäjän sodankäyntiin taloudellisin pakottein.

EU pyrkii vaikuttamaan Venäjän sodankäyntiin taloudellisin pakottein. KUVA: TASS / SIPA USA / MVPHOTOS
Vientiluvuissa erityisen silmiinpistävä on vienti Kirgisiaan, jonne vuosivienti on lisääntynyt yli kolmekymmenkertaiseksi sotaa edeltävään aikaan verrattuna.
Katso liite: 95674

Kazakstan on Euraasian talousunionin maista nykyään Suomelle ylivoimaisesti suurin vientimaa, ellei Venäjää lasketa mukaan.

Vaikka Uzbekistan on "vain" tarkkailijajäsen Euraasian talousunionissa, se on avoimesti pyrkinyt mukaan unioniin vielä Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeenkin. Vuosi sitten Uzbekistan kertoi täyttäneensä jäsenyysehdot ja odottavansa liittymistä.

Miksei pakotteita sitten laajenneta koskemaan myös kaikkia muita Euraasian talousunionin maita?

Poliittisesti kaiken viennin kieltäminen Venäjän kumppanimaihin on vaikea asia, koska silloin pysähtyisivät myös täysin asialliset ja muualle matkalla olevat kuljetukset.

– EU:n ei ole tarkoitus vaikeuttaa kaikkien Keski-Aasian maiden kaupankäyntiä, Rakshit sanoo.

Muidenkin kuin pakotteiden alaisten tuotteiden vienti Suomesta Euraasian alueelle on kasvanut huomattavasti. Esimerkiksi terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti hyökkäyssodan alkamisen jälkeen ja pakotteiden tultua voimaan.
Katso liite: 95675

Viime vuonna teräsvienti oli yli 10 miljoonaa euroa. Esimerkiksi vuonna 2021 samalle alueelle vietiin terästä ja terästuotteita Suomesta alle miljoonalla eurolla.

Terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti.

Terästuotteiden viennin arvo Suomesta on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti. KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
Teräksen lisäksi erittäin monen muunkin tuoteryhmän vienti Suomesta Kazakstaniin ja sen lähialueelle on kasvanut Ukrainan sodan alun jälkeen selvästi. Kymmenien merkittävien tuoteryhmien euromääräinen vienti on teräksen tapaan jopa kymmenkertaistunut sodan alun jälkeen.

Tullitilastoista selviää, että Suomen vienti muihinkin kuin Venäjän kumppanimaihin on lisääntynyt koronavuosien jälkeen paljon. Muun muassa tärkeään kauppakumppani Yhdysvaltoihin kokonaisvienti Suomesta on muuttunut vuosien 2021 ja 2023 välillä +82 prosenttia, Intiaan +55 prosenttia ja Indonesiaan +155 prosenttia.

Mutta onneksi Nordealla kuitenkin on TJ:n mukaan 3000 ihmistä tutkimassa kansalaisten rahaliikennettä rahan pesun varalta. (Ei kuitenkaan itselle muistu julkisista lähteistä mieleen, että yhtäkään tapausta olisi löydetty ja oikeudessa tuomittu.) OT, sorry, en kaipaa kommentteja, jätetään tähän.
 
Samaa mieltä Toverin kanssa. Olen ihmetellyt miksi Puola/Nato ei näihin ryssän ohjuksiin ilmatilassaan puutu. Viimeisin lensi 39 sekuntia muistaakseni Puolan ilmatilassa ennen kuin koukkasi Ukrainaan. Ilmapuolustusta pitäisi Puolan itärajalla tehostaa. Ilmatorjuntaa paikalle valmiuteen ja heti kun ryssän koneet nousevat ilmaan, radioliikenne paljastaa tai viimeistään kun saadaan tutkahavainto laukaisusta, niin päivystäjät koneet ilmaan ja torjunta rajan ylityksessä. Valmius tuntuu edelleen olevan hieman matala, eikä näihin ehditä tai haluta/uskalleta puuttua. Protokollan pitäisi olla sitä myöten selvä, että päätös torjunnasta voidaan tehdä nopeasti.

Toveri toteaa, että jos Nato ei ala reagoimaan , ryssä tulee käyttämään enenevissä määrin Naton ilmatilaa suoja-alueena ohjuksilleen. Lisäksi ohjukset asettavat Puolan siviiliväestön vaaraan harhaosumien suhteen. Toki, ei se torjuntakaan vaaraton ole, ehkä olisi tietyt harvaan asutut torjunta-aluuet suunnitteltava etukäteen kollateraalin minimoimiseksi. Ilmatorjunta voitaisiin näille paikoille sijoittaa.

Muok. siviili-ilmailu voi tietysti olla yksi peruste sille, miksi kynnys alkaa ampumaan puikkoja Puolassa on korkea. Kuinka helposti tuollainen ohjus harhautuu Finnairin koneeseen? Toisaalta pysyvällä notamilla saa siviilikoneet pidettyä pois alueelta.

 
Viimeksi muokattu:
Suomi on lähettänyt Ukrainaan noin 10 000 tonnia puolustusmateriaaliapua.


"Uusien hävittäjien ja sotalaivojen lisäksi Ukrainan sota ja Suomen liittyminen sotilasliitto Natoon ovat lisänneet logistiikkalaitoksen työtä valtavasti.

Kenraalimajuri Mikkonen toteaa, ettei voi lähteä avaamaa mitään lukumääriä enempää, mutta jo pelkästään Ukrainan tuki on ollut todella iso tekijä kahden viime vuoden aikana.

– Emme ole kertoneet mitä sinne on mennyt, mutta aika lailla laidasta laitaan tavaraa on lähetetty. Noin 10 000 tonnia, eli aika paljon, Mikkonen sanoo kaikesta Suomen tuesta.

Ukrainaan on Suomesta lähtenyt logistiikkalaitoksen toimesta pelkästään lentoja peräti 115 kappaletta ja näillä on viety yli 1600 tonnia tavaraa."
 
Pitkässä juoksussa, jota sodat yleensä on, ryssä näivettyy kuin viinirypäle rusinaksi... Ukraina taasen vahvistuu, vaikkakin tipoittain, länsiavulla...Elikkäs lopputulema on melko selvä, mutta avun nihkeys pitkittää sodan loppua. Länsihömelöt asettaa aseavulle rajoitteita tyyliin "näillä ei sitte ryssien puolelle saa ampua", joka on melko hölmöä... Toisaalta ei ryssäkään voi ampua sinne, mistä tämä apu tulee... Haluaako joku että tilanne pitkäänkin säilyy tälläsenä?... Kyllä kohta joku osaa laskea että talouden kannalta tämä sota pitäis taputella loppuun mahdollisimman nopeasti, eli annetaan kunnolla tauhkaa ilman mitään rajotuksia ja soditaan sota loppuun... Kun se lopputulos on kuitenkin jo selvinnyt vähän aivopositiivisemmallekin henkilölle...
Mikä se lopputulos on? Vaikka ME se täällä palstalla tiedetään, ei Yleä ja muita uutisia seuraava kansa sitä tiedä. Erittäin fiksuna pitämäni kaveri meinas vastikään, että rauha pitäisi saada äkkiä, antaa ryssille pala Ukrainaa että sota loppuu. Siis tämä on ihan Suomessakin vallalla olevaa mielipidettä, sota loppuu kun ryssille annetaan jotain. Uskomatonta, meinaa verisuoni poksahtaa jo ajatuksestakin että ryssille annetaan välirauha jotta saavat vahvistua uuteen höökiin, minne se sitten onkin! Pitäisi toimia juuri kuten sanoit, romua lisää jolla vaikuttaa ryssään. Kaikkien apua antavien maiden BKT:sta 3%, vähintään, puolustusbudjettin ja siitä iso siivu Ukrainaan.
 
Mikä se lopputulos on? Vaikka ME se täällä palstalla tiedetään, ei Yleä ja muita uutisia seuraava kansa sitä tiedä. Erittäin fiksuna pitämäni kaveri meinas vastikään, että rauha pitäisi saada äkkiä, antaa ryssille pala Ukrainaa että sota loppuu. Siis tämä on ihan Suomessakin vallalla olevaa mielipidettä, sota loppuu kun ryssille annetaan jotain. Uskomatonta, meinaa verisuoni poksahtaa jo ajatuksestakin että ryssille annetaan välirauha jotta saavat vahvistua uuteen höökiin, minne se sitten onkin! Pitäisi toimia juuri kuten sanoit, romua lisää jolla vaikuttaa ryssään. Kaikkien apua antavien maiden BKT:sta 3%, vähintään, puolustusbudjettin ja siitä iso siivu Ukrainaan.
Olet harvinaisen oikeessa... Se ryssän tulo olis pitänny lopettaa kovilla otteilla jo Georgiassa.... Olis maailma paremmalla tolallaan....
 
Samaa mieltä Toverin kanssa. Olen ihmetellyt miksi Puola/Nato ei näihin ryssän ohjuksiin ilmatilassaan puutu. Viimeisin lensi 39 sekuntia muistaakseni Puolan ilmatilassa ennen kuin koukkasi Ukrainaan. Ilmapuolustusta pitäisi Puolan itärajalla tehostaa. Ilmatorjuntaa paikalle valmiuteen ja heti kun ryssän koneet nousevat ilmaan, radioliikenne paljastaa tai viimeistään kun saadaan tutkahavainto laukaisusta, niin päivystäjät koneet ilmaan ja torjunta rajan ylityksessä. Valmius tuntuu edelleen olevan hieman matala, eikä näihin ehditä tai haluta/uskalleta puuttua. Protokollan pitäisi olla sitä myöten selvä, että päätös torjunnasta voidaan tehdä nopeasti.
[/URL]
Puolan/EU:n/Naton pitäisi suojata Puolan ilmatila ulottamalla hävittäjäsuojaus vaikka läntisen Ukrainan alueelle. Kaikki Kiovan länsipuolella lentävät puikot tuhotaan läntisten toimijoiden toimesta, ettei vaan Puolaan lipsahda mitään.

Edit. Eiköhän asia saataisi sovittua Ukrainan kanssa aika nopeastikin, jos vaan tällainen tarjous esitettäisiin.
 
Puolan/EU:n/Naton pitäisi suojata Puolan ilmatila ulottamalla hävittäjäsuojaus vaikka läntisen Ukrainan alueelle. Kaikki Kiovan länsipuolella lentävät puikot tuhotaan läntisten toimijoiden toimesta, ettei vaan Puolaan lipsahda mitään.

Edit. Eiköhän asia saataisi sovittua Ukrainan kanssa aika nopeastikin, jos vaan tällainen tarjous esitettäisiin.
Puolan ja Ukrainan ilmatilan sulkemiset ovat kaksi eri asiaa. Kyllä olen samaa mieltä kanssasi, siitä mitä pitäisi tehdä, mutta poliittisesti ja juridisesti kysymys on ihan eri luokan asioista. Aloittaisivat nyt edes oman takapihan puhtaana pitämisestä, nyt annetaan aika lepsu kuva.
 
peskov syyttää kaikesta länttä, paitsi oletettavasti kuolleet oli ryssiä.


Anton Gerashchenko


Terrori-isku Venäjän Crocus City Hallissa: Peskov kommentoi erikoispalveluiden epäonnistumista, vankien kidutusta ja ISIS:n lausuntoa Putinin puhuja ei sanonut mitään uutta ja syytti kaikesta länttä. Peskov vältti vastaamasta kysymykseen, missä erikoispalvelut olivat ja miksi tällainen terrori-isku oli edes mahdollinen. Hän kutsui syytöksiä "hysteerisiksi ja provokatiivisiksi" ja syytti kaikesta ulkomaita, jotka eivät tee yhteistyötä Venäjän kanssa. Hän jätti vastaamatta toimittajien kysymykseen Crocuksen kaupungintalon terrori-iskussa syytettyjen vammoista. "Ei, jätän tämän kysymyksen ilman vastausta", hän sanoi. Peskov ei kommentoinut terroristien väitettyä yhteyttä ISIS:iin ja ehdotti, että "opastaa häntä lainvalvontaviranomaisilta tuleva tieto". Tiedetään, että lainvalvojat saapuivat terrori-iskun paikalle Crocuksen kaupungintaloon tunnin kuluttua ensimmäisistä tulitusilmoituksista. On monia kysymyksiä siitä, kuinka vain neljä ihmistä pystyi FSB-version mukaan valtaamaan rakennuksen kokonaan.

 
peskov syyttää kaikesta länttä, paitsi oletettavasti kuolleet oli ryssiä.
Venäjä tulee syyttämään tästä kaikkia mahdollisia tahoja tilanteen mukaan heille sopivalla tavalla. He syyttävät iskusta ensin Ukrainaa, sitten länttä ja kun on aika kurmoottaa muslimeja, niin syytetään heitä ja isisiä. Ryssän näkökulmasta tähän iskuun on syypää koko maailma ja kaikki tahot, joilla on jotain heitä vastaan tai oikeastaan tarkemmin tahot, joita vastaan heillä itsellään on jotain tai joilta he haluavat jotain riistää.

Kun on tarve kurmoottaa ja pakkomobilisoida etnisiä vähemmistöjä on se radikaali-islamismin syy. Sen seurauksena kun Suomen rajalle ilmaantuu 20 000 muslimia, niin ryssä sanoo, että se on meidän oma vika kun mentiin Natoon ja Nato pisti isisin lahtaamaan siviilejä moskovassa. Kun venäjän kaukaasiassa ilmaantuu levottomuuksia, niin tämä on syy lanata muutama kylä kostoksi. Kun Ukrainaan tarvitaan lisää sotilaita, on tämä syy perustella omalle kansalle, koska länsi ja Ukraina.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä se lopputulos on? Vaikka ME se täällä palstalla tiedetään, ei Yleä ja muita uutisia seuraava kansa sitä tiedä. Erittäin fiksuna pitämäni kaveri meinas vastikään, että rauha pitäisi saada äkkiä, antaa ryssille pala Ukrainaa että sota loppuu. Siis tämä on ihan Suomessakin vallalla olevaa mielipidettä, sota loppuu kun ryssille annetaan jotain. Uskomatonta, meinaa verisuoni poksahtaa jo ajatuksestakin että ryssille annetaan välirauha jotta saavat vahvistua uuteen höökiin, minne se sitten onkin! Pitäisi toimia juuri kuten sanoit, romua lisää jolla vaikuttaa ryssään. Kaikkien apua antavien maiden BKT:sta 3%, vähintään, puolustusbudjettin ja siitä iso siivu Ukrainaan.
Niin...eihän niitä vaihtoehtoja (miksi ei toimita) ole kovin montaa
1. Ei ole mistä antaa
2. Ei haluta antaa ilmaiseksi
3. Rahaa ei muka ole

Kaikkihan noi liittyy toisiinsa, eli ei ole muka rahaa jotta voisi antaa ilmaiseksi joten ei ole mitä antaa, koska korvaavat pitäs ostaa tilalle. Jenkeiltäkin varmasti saisi ostettua rautaa ihan hyvin, kyllä ne taaloja ymmärtää. Sama kuin se Tsekkien löytämät murkulat, niitäkin löytyi kun laitto kättä taskuun ja sitten siitä kinastellaan että kuka maksaa. Se että rautaa ei ole, on mun mielestä ehkä enemmän sitä että sitä ei ole ilmaiseksi saatavilla ja joku sen aina maksaa. Jos laitetaan sellanen kevyt 100 miljardia eurotaalaa pöytään niin eiköhän maailmasta rautaa löydy, kysymys kuuluu : kuka laittaa? Mitä kauemmas mennään rajasta sitä vähemmän on halukkuutta (eivät koe ryssää uhkana, eikä ole kokemusta millanen paskalandia se on).

Mitäpä jos avustukset muutetaankin täysin laina painotteiseksi ja takaisinmaksu aika esim 100vuotta. Mistä Ukraina saa sitten ne rahat maksaa takaisin --> eiköhän kaasu ja mineraalit kelpaa vielä vuosikymmenten päästä lännelle. Nyt sitten vilkkaimmat saattaa pohtia että ei helvetissä, millä ne yhteiskuntaa kehittää jos kaikki pitää "antaa" pois. Voisihan sitä lainaa lyhentää esim myymällä kaasua/muita tarvittavia hyödykkeitä lainoittajille +10% omakustannushinnasta ja muille sitten markkinahintaan. Käytetty raha saadaan takaisin ja ei tarvitse poliitikkojen perustella että miksi halutaan antaa jotain kun omalla kansalla menee huonosti.

Ehkä vähän raflaava ajatus, mutta kapitalismi uskoo vain tuottavaan toimintaan. Ei ihan niin hyvä diili kuin Kataisen "me tienataan tällä", mutta poistuisi kaksi asiaa:
1. Rautaa saisi ja saisivat ajettua ryssän vittuun ja mieluummin uralin taakse
2. Kenenkään ei tarvitsis valittaa että niin paljolla tuetaan(ei toki koske meitä ja baltteja), vaikka kokoajan leikataan
 
Mielenkiintoista: tämän mukaan 2 kpl Krimiltä Kiovaan laukaistuja ballistisia ohjuksia oli tähdätty SBU:n konttoreita kohti.

Ukraina sanoo torjuneensa molemmat ohjukset, tosin raporttien perusteella erilaisia vaurioita on syntynyt putoavien kappaleiden takia.

Aikaisemman Kiovaan kohdistuneen iskun jälkeen kerrottiin että silloin kohteena olisivat olleet GUR:n toimistot / sijainnit.

Kyiv Post's sources within the Security Service of Ukraine (SBU) have confirmed that two ballistic missiles were launched from Russian-occupied Crimea toward Kyiv and were aimed at the SBU offices.


-

Tässä alkuperäinen lähde:

https://kyivpost.com/post/30030

Security Service of Ukraine Target of Ballistic Attack on Kyiv – SBU Confirms​

Kyiv Post reporters in various districts of Ukraine’s capital counted two loud explosions as missiles approached the city around 10:30 a.m. (0830 UTC).

by Kyiv Post | March 25, 2024, 11:28 am
Security Service of Ukraine Target of Ballistic Attack on Kyiv – SBU Confirms

The State Emergency Center of Ukraine.


Kyiv Post's sources within the Security Service of Ukraine (SBU) have confirmed that two ballistic missiles were launched from Russian-occupied Crimea toward Kyiv on Monday and were aimed at the SBU offices.

Today, March 25, Ukraine is observing the Day of the Security Service of Ukraine. According to sources from the Kyiv Post, the missiles were aimed at the premises where high-ranking SBU officials are located.

Both missiles, according to the Ukrainian Air Force, were shot down and didn't reach the target.

Multiple explosions rang out in central Kyiv on Monday, March 25, approximately 30 seconds following the air raid sirens kicked off in the Ukrainian capital, and officials urged residents to take shelter.

Kyiv Post reporters in various city districts and adjoining suburbs counted two loud explosions as missiles approached Kyiv around 10:30 a.m. (0830 UTC).


“Explosions in Kyiv. Go to shelters immediately,” Kyiv mayor Vitali Klitschko wrote on social media, adding in a later post that emergency services had been dispatched to three districts of the capital.

Five people including a teenage girl were injured during a Russian missile attack, where falling debris also damaged at least two buildings in central districts.

"Five people were injured in the Pechersky district. Three were treated at the scene. Two were hospitalised," Kyiv's Mayor Vitali Klitschko wrote on social media.

One of those being treated in hospital is a 16-year-old girl, he said in an earlier post.

Images distributed by emergency services showed municipal workers in hard helmets sifting through piles of rubble next to a large crater.
The head of Kyiv's military administration, Sergiy Popko, confirmed that Russia had attacked with two ballistic missiles launched from the annexed Crimean peninsula in what was the third aerial assault on the capital in five days.

He said both missiles had been downed but falling debris crashed down in several central districts, and damaged two buildings.

"Again this morning Russia is attacking Ukraine with hypersonic missiles. Loud explosions in Kyiv," the US ambassador to Ukraine, Bridget Brink, wrote on social media.

"Ukraine needs our assistance now. There is not a moment to lose," she added, a reference to a $60 billion military aid package held up in the US Congress.

Ukrainian foreign minister Dmytro Kuleba posted footage purporting to show school children running to a shelter at the time of the attack.
"This is a reminder that Ukraine urgently requires more air defence, particularly Patriot systems and missiles capable of repelling any Russian attack," he wrote.

Ukraine has been appealing to its allies for months for greater air defence capabilities as Russia steps up attacks across Ukraine

-

JOS väite pitää paikkansa, niin GUR ja SBU ovat selvästi tehneet hyvää työtä.

Kannattaa siis jatkaa samalla linjalla.

-

Sivuhuomiona: aikaisemmin, toisinaan, kun ryssä on hyökännyt Kiovaa vastaan, se on laukaissut ensin jokusen ohjuksen ja seuraavana yönä suuremman määrän. Ensimmäisen iskun on spekuloitu olevan ns. kokeilu jolla pyritään paikallistamaan tutkien ja ohjuspatterien sijaintia ja toinen, ensimmäistä suurempi isku olisi sitten joko näitä kohteita vastaan tai näitä kohteita välttävä (tai ainakin sitä yrittävä).

HUOM: näin ei ole toimittu joka kerta, vaan toisinaan pienehköä ohjushyökkäystä ei ole seurannut suurempi. Jää nähtäväksi, miten käy tällä kertaa.
 
Viimeksi muokattu:
Hodorkovski kiittelee reipasta turvallisuuspalvelua. Tottakai heillä kesti tunnin saapua paikalle kun oli hirveä ruuhka ja matkaakin oli kolme kilometriä!

....Venäjän turvallisuuspalvelujen olleen hyvin tietoisia ISIS-jihadistijärjestöön linkitetystä afganistanilaisesta ryhmästä, jonka uskotaan olleen vastuussa iskusta...

...Nämä ”ammattilaiset” tulevat nyt syöttämään meille satuja, etsimään syntipukkeja ja meuhkaamaan Ukrainaan vievistä jäljistä – mitä tahansa oman epäpätevyytensä peittämiseksi...


138268339-scaled.jpg
Esteitä ja poliisi Moskovan Punaisella torilla. AFP / LEHTIKUVA / TATYANA MAKEYEVA

Mihail Hodorkovski: Moskova tiesi ennalta ISIS-terroristien aikeista​



Venäläinen oppositiovaikuttaja ja ex-oligarkki Mihail Hodorkovski suomii kovin sanoin Venäjän viranomaisten toimintaa.
Hänen mukaansa Moskovan konserttitalon terrorihyökkäys olisi voitu estää.

– Faktat viittaavat viranomaisten totaaliseen epäpätevyyteen – ellei jopa tarkoitukselliseen sabotaasiin, Hodorkovski toteaa X-palvelun ketjussaan.
Moni kiinnitti heti iskun jälkeen huomiota Yhdysvaltain ja Britannian maaliskuun alussa antamiin julkisiin varoituksiin terrori-iskun uhasta Venäjällä. Diktaattori Vladimir Putin oli tyrmännyt varoitukset länsimaiden turhaksi pelotteluksi ja yritykseksi horjuttaa Venäjää vain pari päivää ennen iskua.
Iskun jälkeen virallinen Venäjä alkoi yllättäen tästä kaikesta huolimatta vihjailla lännen pimittäneen tietoa siitä, ettei iskusuunnitelmista kerrottu. Vielä erikoisempaan valoon Moskovan puheet joutuivat, kun Yhdysvaltain tiedustelu vahvisti varoittaneensa Venäjän viranomaisia ISIS-uhasta saaduista tiedustelutiedoista.
Mihail Hodorkovski teroittaa Venäjän turvallisuuspalvelujen olleen hyvin tietoisia ISIS-jihadistijärjestöön linkitetystä afganistanilaisesta ryhmästä, jonka uskotaan olleen vastuussa iskusta. Hänen mukaansa ryhmän iskusuunnitelmia Euroopassa ja Keski-Aasiassa oli estetty aiemmin.
– Vladimir Putinin turvallisuusneuvosto oli jopa saanut yksityiskohtaisen varoituksen, että tadzhikistanilaistaustaisia hyökkääjiä saatettaisiin käyttää iskuihin Venäjällä, Hodorkovski päivittelee.
Hän viittaa itsenäisen Dossier Centerin julkaisemiin tietoihin. Hodorkovskin rahoittama venäläinen oppositiomedia on tullut tunnetuksi muun muassa Venäjän tiedustelun toimintaan liittyvistä paljastuksistaan. Tiedustelupalveluja lähellä olevan lähteen mukaan varoitus terroristiryhmän suunnitelmista tuli vain muutama päivä ennen iskua.
– Ja mitä tekivät ”suojelijamme”? Eivät yhtään mitään! Vaikka he tiesivät terrori-iskujen uhan olevan suuri. Amerikkalaisetkin yrittivät varoittaa, mutta tämäkin meni kuuroille korville. Vladimir Putin sivuutti nämä signaalit ylpeästi ”provokaatioina” ja ”kiristyksenä”, Mihail Hodorkovski sanoo.
Oppositiovaikuttaja nostaa esiin muitakin erikoisia seikkoja iskusta.
– Mikä pahempaa, nopeasta mielenosoittajien taltuttamisesta tunnetun ja kovasti suitsutetun OMON-mellakkapoliisin tukikohta on vain kolmen kilometrin päässä iskupaikalta. Silti heidän tulonsa paikalle kesti tunnin. Terroristit taas ajelivat kaikessa rauhassa Brjanskiin 370 kilometrin päähän.
Mihail Hodorkovski on monien muiden Venäjä-asiantuntijoiden kanssa samoilla linjoilla siitä, kuinka isku paljasti Venäjän massiivisen turvallisuuskoneiston heikkouksia.
– Todelliset murhaajat valmistelivat helvettiä pääkaupungin sydämessä samalla kun valtion turvallisuuspalvelut käyttivät aikansa opposition jahtaamiseen ja toisinajattelijoiden sortoon. Isoveljen kaiken näkevä silmä ei kyennyt havaitsemaan aseistettuja roistoja.
– Nämä ”ammattilaiset” tulevat nyt syöttämään meille satuja, etsimään syntipukkeja ja meuhkaamaan Ukrainaan vievistä jäljistä – mitä tahansa oman epäpätevyytensä peittämiseksi.



https://twitter.com/christogrozev/s...ova-tiesi-ennalta-isis-terroristien-aikeista/

 
Ukraina ei kertonut ilmoituksellaan tänään käytettyjen ohjusten mallia, puhuivat ainoastaan "ballistisista ohjuksista".

Jäänteiden perusteella ovat voineet olla 3M22 Tsirkon (joko yksi tai molemmat), jota on käytetty (väitetysti) ainakin kaksi kertaa aikaisemmin (30.12.2023 ja 7.2.2024 - LÄHDE)

HUOM: tämän tuoreimman iskun osalta toiset lähteet ovat puhuneet Kinzhal-ohjuksista eli tästä on ristiriitaista tietoa / huhua liikkeellä.

Parts of a downed Russian hypersonic cruise missile 3M22 Tsirkon.

Today in Kyiv.

Two such missiles were launched by Russians from Crimea.

Both were reportedly downed.


https://t.me/war_home/904

 
Viimeksi muokattu:
Kohta on saatu tunnustukset JFK:n ja Palmen murhiin... viilataan vielä yksityiskohtia:




Anton Gerashchenko

Lauantaina venäläiset tiedotusvälineet julkaisivat kuvamateriaalia terroristien väitettyjen terroristien pidättämisestä Crocus City Hallissa (tai terroristeiksi nimitetyistä henkilöistä). Sunnuntai-iltana heidän oikeudenkäyntiään esitettiin myös venäläisissä tiedotusvälineissä (heitä kaikki pidätettiin ja he ovat vankilassa toukokuun oikeuden käsittelyyn asti). Kuvamateriaali sisälsi paljon väkivaltaa (korva leikattu irti - ja sen tekeneen veitsen esittely, silmä irrotettu, pahoinpitelyt, kidutukset sähköiskulla). Oikeudessa syytetyt näyttivät kidutetuilta. Tämä tehtiin tarkoituksella. Syyt:

- Osoittaa venäläiselle yhteiskunnalle, että terroritekoihin syyllistyneiden rangaistus on kova ja kauhea. Kaikkien ilmeisten epäjohdonmukaisuuksien vuoksi, miten viranomaiset käsittelivät onnettomuutta, heidän piti osoittaa olevansa edelleen vahvoja ja rankaista pahaa.

-Epävarmuutta vallitsi tilanteesta ja siitä, tekikö pidätetty todella rikoksen, ja että terroritekoa ei estetty sen mahdollisuudesta annetuista varoituksista ja venäläisten lainvalvojien viivytyksistä ja epäammattimaisuudesta huolimatta. Joten kidutusten tarkoituksena on osoittaa keskiverto venäläiselle, ettei kukaan ole turvassa heidän maassaan.

-Osoittaakseen tuleville mahdollisille terroristeille heidän kohtalonsa. Todellisuudessa se vain lisäisi tulevien mahdollisten järjestäjien kustannuksia ja todennäköisesti laukaisi halun kostaa.

-Avaa jälleen keskustelua kuolemanrangaistuksen moratoriosta (josta venäläinen propagandisti Solovjev on puhunut vuosia ja kaipaa sitä).

-Muistuttamaan keskivertovenäläisiä siitä, että Venäjän valtio on olemukseltaan varsin barbaarinen ja nyt kansalaiset eivät voi teeskennellä, ettei heillä olisi aavistustakaan. Lisäksi suuri osa venäläisistä hyväksyi nämä kidutuskohtaukset.

-Ja vielä yksi asia: tavallinen väkivallan taso Venäjällä on melko korkea. Kotiväkivalta on periaatteessa laillista, naisiin, lapsiin, eläimiin jne. kohdistuu paljon väkivaltaa.) Joten jotta voitaisiin osoittaa, että erikoispalvelut toimivat tehokkaasti, väkivallan tason piti olla erittäin korkea - kidutuksia tavanomaisen pahoinpitelyn sijaan. Huomaa myös, että muutoksista ei ole sanottu tai tehty mitään, jotta tällaisia asioita ei tapahdu tulevaisuudessa. Tämä legitimoi tapahtuneen.

❗️
Ja on mahdotonta edes kuvitella, mitä Venäjän miehittämillä Ukrainan alueilla tapahtuu. Sinne ovat muuttaneet suurimmat venäläiset kiduttajat. Tiedämme jo paljon ukrainalaisten vankien ja sotilaiden hirvittävistä kidutuksista, tämä on dokumentoitu, on todistajia ja kertomuksia. Venäläiset lainvalvojat ja väärinkäyttäjät tekevät nämä videot ja julkaisevat ne verkossa itse – pelon tai huvin vuoksi. Kaikki tämä tulee julkiselle alueelle. Sitä eivät tuomitse viranomaiset eikä venäläinen yhteiskunta. Se selviää ilmeisesti edelleen. Mihin se johtaa monimiljoonaisessa ydinvaltiossa? Mihin tämä viha, pelko ja väkivallan halu kanavoitetaan? Valitettavasti vastaukset ovat ilmeisiä.


Kuva


Kuva


Kuva


Kuva

 
Aiheen keskustelu on liittynyt hyvinkin Ukrainan sotaan ja ryssien menetykset ovat seurausta Ukrainan suorittamista sotatoimista, joten on loogista keskustella menetysten vaikutuksista, korjausten mahdollisista aikatauluista sekä kaikesta niiden sivuvaikutuksista joilla voi olla tai olla olematta merkittäviä taloudellisia tai sotilaallisia seurauksia Venäjälle, se käy sotaa rahalla. Se, että keskustelu ei detaljitasolla ole pilkun tarkasti oikein ei tarkoita, etteikö keskustelulle olisi sijaa tai tilausta.

Olet aikaisemminkin halunnut tässä ketjussa ohjata keskustelua pois jostain aiheesta tai lopettaa sen, herää kysymys miksi koska sellaisia keskustelijoita on todella vähän?

Ja mitä olet itse tuonut petrokemian alan keskusteluun on tämä, mikä ei ollenkaan pitänyt paikkaansa kun asia lopulta tapahtui. Kolme viestiä olet tällä samaisella teemalla laittanut ja kaikissa olet ollut asiasta täysin varma.


Kemiantekniikan infraa ja tuotantoa tuntevana olen heittänyt kommenttia foorumille, kun ei ole kauheasti ollut tolkkua keskusteluissa ja puuhat karanneet maallikoiden mutuiluksi.

Em. viittauksessasi aikaisempaan postaukseeni maakaasuverkosta, tällöin ei ollut käyty keskustelua Inkoon terminaalitoiminnoista ja Gasgridin toiminnasta vielä pitkään aikaan.

Suunnuteltujen huoltopysäytysten suunnitteluun osallistuu pienessäkin tuotantolaitoksessa satakunta ihmistä kaikkineen. Siihen työt ja käyttöönotot päälle.

Kauheasti rysyjen jalostamojen vahingoista ei ole ollut dataa saatavilla osint-lähteissä, minkä mukaan täällä voisi mitään suuntaa-antavaa korjausarviota kehitellä. Laitteiden toimitusajat ovat pitkiä varmasti ja pakotteet toivottavasti purevat instruosiin oikeen kunnolla.

Rahalla saa, mutta jos ei ole saatavilla korvattavaa osaa mistään, niin pakotteet iskevät tässäkohtaa valtionkassaan todella huolella.

Edit: typoja
 
Back
Top